Какво съдържа последното предложение на Гърция

Гърция предаде план за реформи, съставен от 13 страници, който да послужи като основа за отпускането на нов спасителен пакет от 53.5 млрд. евро.

Обратно в новината

Коментари - Какво съдържа последното предложение на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но пари не даваме! Самоиздържайте се и връщайте редовно дължимите суми! В противен случай пращаме Бундесвера!

българизация на гърция

Връщане на държавни служители на работа! Работната ръка на дебелогъзите чиновници е много нужна!

С право реват левите излъгани, намаление на добавките към най-ниската пенсия , вместо намаление заплати на армия от чиновници лежачи на бюджета с по 6000 евро заплати и добавките не са им отнети. Съгласяват се да пощадят корпоративния данък вместо до 29%, до 28, а почнали от най-бедните с най - ниските пенсии.

"Атина. Не може в Европейския съюз да има държави като Румъния и България, а Гърция да бъде изтласкана от европейското семейство. Това заяви в интервю за германското издание Der Spiegel един от най-авторитетните гръцки политолози и член на управляващата партия "Сириза" Рена Дороу." Как да не ги обичаш гърците.

Pesh0

направо им е казалагледайте си работата Гърция. Гърция ли прилича на мен вказармата . Събрах всичкистари исе направих на готин. Не беше леко . и не мисля, че спечелих нещо.

С този план единственото решение е, този месец заплатите да си ги получат в драхми.

Съдържат края на Сириза и плитическия крах на Ципрас. И в СИРИЗА и в управляващта коалиция цари разделение след тези предложения които ще доведат до разпада на коалицията и СИРИЗА.

Фалирала държава да иска 53 милиарда, в замяна на някакви реформи в бъдеще време..звучи ми все едно, бездомник да иска заем, като обещава да започне да работи след месеци или години. Изводът от цялата работа е, че Гърция така или иначе тези неща трябва да ги направи, но иска да вземе 53 милиарда гратис, а като дойде време се изпълнения, пак ще има референдуми, пак няма да има пари... :))

Колко сте дребнав... Преди всичко, Ципрас показа на Европа, по колко грешен път върви. Ципрас направи така, че еврото да изчезне , ЕС да се разпадне, а Америка да фалира. Защото Гърция е люлка на демокрацията, еврогейския лихварски съюз не е. Ципрас показа как кредиторите смучат кръвта на гръцкия напорди но останалите прогресивни народи. Ципрас, накара кредиторите да клелекнат и ги изплаши, като се опълчи.

Дребнав.. не мисля, просто това е истината. Ципрас показа нещо, на което са против и други задлъжнели държави, еврото не е изчезнало, ЕС не се е разпаднал, америка не е фалирала. По- скоро вие живеете в някаква паралелна вселена, ако смятате че това може да го направи любимият ви Ципрас. Защо този лъв тогава продължава да иска пари от тези кръвопийци, защо вече е готов да им играе по свирката ? :)

"Гърция мами и лъже. Но трябва да я спасим. Най-големият слабак командва парада - така изглежда ЕС след многобройните обрати в гръцката криза. Но макар че мами и лъже като никой друг ... ... ... Бертолд Колер, Франкфуртер Алгемайне Цайтунг На Германия накрая ще и писне.

Моля да ме извините за любопитството, но могат ли комуноидите и колониланите роби да ни кажат, какво спечели Ципрас, какво загуби гръцкия народ и колко от обещанията си изпълни Ципрас?

номера е кат свършат кинтите ко прайм т.е. ко са свършили византийците :)

За съжаление сте скапани селяци .ахмммм

Аз, като чета какви реформи ще правят Гърците, ами ние тези реформи ги правихме, преди да влезем в ЕС ! Боже господи, та те сега тепърва ще се разделят с КОМУНИЗМА !....

Гърция е съюзник през две световни войни и една "Студена" подобна и ще я понатамънят, а после простия народ с хомот на шията ще опъва шия и ще връща на баровците през следващите 200 години. Всичко, което тепърва гърците ще реформират ние сме го направили и въвели като действащо законодателство и то без помощ от 53 млрд евро. Чудя се този референдум за какво го правиха и за какво толкова време се насландисваха, като просто трябваше да им затворят банките за две седмици и щеше да излезе в пъти по- евтинко. Така хем гърците са с наведена глава, хем нямаше да идат на вятъра толкова милиарди, хем икономиката щеше да им потръгне. Сега само подозирам, че кинти няма да влязат а влязат ли реформи няма да се започнат, но пък имат ли балъците кинти, нека си ги дават. Просто пада цената на еврото.

преди да си легна да ви подразня малко: Ще ходя на море в Гърция. при "маляките" гадно нали. и на село става тук ама сме прости и глупави

Като се върнеш да разкажеш!

Ееее, разказаха играта на гръцката икономика. Израиль превзе Елада. Печалбите от пристанищата и Електрическите компании отиват у евреите, данъците от тях отиват за изплащане на дълга. Държавни служители - OXI. Златният Телец ще властва над Христовите последователи. Честито...

На какво си Брато? Не че има значение... ама защо си толкоз прост? :)

Съдържа обещания, както и искане за още кинЧи - НЕЗАБАВНО!

Точно това щях да пиша. Гърците искат парите сега, ако може още следващата седмица, а реформите.... може да почакат до 2018-2019г. До тогава я камилата, я камиларя.

да незабавно и кинЧи-хахаха...уф ще умра от смях ноооо

Даже на обещания са пестеливи комшиите, а както дойде време за изпълнение, направо не ми се мисли.

Сега, ако в българското правителство имаше поне един да може да смята, щяхме да купим част от някое гръцко пристанище.

Преди 25 години имаше публикации ние да им дадем да направят гръцко пристанище на река Дунав а ние да имаме пристанище на Егейско море

Ами не е станало, майната му, сега имаме предостатъчно валутни резерви, по-голямата част от които са напълно излишни; трябва да ги вложим в нещо, което носи пари, а не да продължават да стоят в чужди банки без лихва! Освен това, ако притежаваме територия на егейския бряг, може да си направим терминал за втечнен газ, и вместо да плащаме такси на чужда държава, на нас да плащат.

докато не се сложи лихварски между държавен праг 1% нищо добро не чака нито еврозоната ното гърция нито нас лека вечер форумяни

сега кат гледам и икономисти има във форума абе като ги четете тези мерки , които довечера ще бъдат приети заради това че шос вече е 1/2 от населението земно след влизането на индия и пакистан вие поне малко вярвате ли че гърция ще се оправи с такива мерки и че има и най малък шанс да започне реално да връща заеми в каквато и форма да го облечете фокусът няма как да стане без опрощаване на дългове тъй че на всичките ви анализи ви казвам да сте живи и здрави

гърчулята опитват византийски номера,но те не са византийци! у византия са писали на латински!!!

Къде беше Европейската комисия преди 3-4 години, когато беше Самарас ? Нима тя не знаеше за нискитех дзанъци на островите, за допълнителните заплати, за невръщането на кредитите. ЗАЩО ЕДВА СЕГА КОМИСИЯТА СЕ НАЕЖИ ? следователно, не може отговорността да падне само върху последното Гръцко правителство, което изобщо няма никаква вина за ситуацията.Вината е единствено в еврото.Драхмата веднага може да се девалвира и да се увеличи експорта и притока на туристи.Когато Ал инклузив на ден ми е 25 евро, къде ще отида на море.Разбира се в Гърция.

гръцко правителство е, че подведе гръцкия народ, че безплатния обяд ще продължи. Ако си бяха сключили споразумението за последния транш от старата спасителна програма / прословутите 7.2 млрда евро/ и бяха започнали преговори навреме за нова програма и най-вече, ако изобщо не бяха спирали планираните реформи още през януари веднага след изборите, сега нямаше да са в такъв батак - фалирала банкова система в която нито граждани, нито фирми имат доверие; изнесен в чужбина бизнес на гръцки компании, тотален отлив на чужди инвестиции, недоверие към гърция от страна на всички останали държави в ЕС.

САЩ и Япония заявяват, че ЕС много бързо трябва да отпусне необходимите средства на Гърция и правителството да започне необходимите реформи... Таймс от вчера ! Къде ще ходи Блудницата? Ще има тупаници от говедарите, иначе Крит става руски....

Във Византия са писали на латински,хахахахаааа.Марш обратно в обора бе смешник и не забравяй да вземеш с теб тия които са ти сложили +

А какво ще си купуваш с тези драхми а.Те не произвеждат нищо че да имат някакъв износ.За една седмица останаха почти без основни храни.Щели да въведат драхмата...смяяях.С какво ще е покрита тази драхма .. с гръцки мързел.Защо скачат на площада искаме еврото и ЕС нали бяха много ербап.

Разбира се че са писали на латински тъп..р.Византия е втората римска империя...марш в училище.

Е, за какво беше нужен този референдум?

резултатът от цялата еквилабристика ще е продажбата за без пари на пристанищата и изяждането на парите за програмния период всичко друго е само в сферата на пожеланията:)

В Русия са наясно, че гръцката криза е огромна пропусната възможност. Но не е възможно Владимир Путин да предприеме крачка към вбиването на клин между Атина и съюзниците й от НАТО и ЕС в условията на постоянно намаляващи валутни резерви и увеличаващи се социални плащания и военни разходи В Русия. След като станаха ясни резултатите от референдума в Гърция на 5 юли, първият държавен глава, на който Алексис Ципрас позвъни, бе Путин. При други обстоятелства, този разговор би могъл да стане начало на обсъждане на финансова помощ. При липсата на пари в хазната на Русия обаче това е невъзможно.

Тц-тц-тц...ученото си е учено. Напишеш 13 странички и ти дадат 55 милиарда евро. А ние на село колко трябва да прекопаме за 200 лева ако знаете

ОЩЕ НЕ СА ГИ ДАЛИ ГРУЙО, БАЯ ЩЕ СЕ ПОТЯТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЗА ТИЯ ПАРИ...

В крайна сметка, какво постигна Ципрас? Излъга избирателите си, унищожи перспективите за икономически растеж през тази (а вероятно и следващата) година, нанесе директни икономически загуби и пропуснати ползи за над 12 милиарда долара през 2015, настрои огромно мнозинство от европейските политици и народи не само срещу себе си, но и срещу гръцкия народ като цяло, организира безсмислен референдум, като след това предаде народа си, правейки точно обратното на каквото бе решено на този референдум. Европа и МВФ вероятно ще приеме предложените от Атина реформи и ще позволи оставане в Еврозоната, ако те се спазват. Но предателството на Ципрас ще бъде посрещнато на нож в собствената му партия и от собствения му народ, когато дойде време тези мерки да се гласуват. Вместо да обясни защо повечето от тях са жизненоважни, макар и болезнени в краткосрочен план, той лъга гърците в продължение на почти година, че те са вредни. И те му повярваха. В Гърция днес имаме един народ, който не иска да бъде спасен, но не иска и сам да се спасява, воден от човек, влязъл в обувките на легендарния предател Ефиалт, който се интересува само от това да спаси себе си. Така че, дори и реформите да бъдат приети от Европа, трагедията изобщо не е свършила. Тя тепърва започва.

Ака се опитаме да опишем математически гръцкият дефицит R(t)=R(t0)+F във времето, проблемната компонента е началният огромен дифицит момента на влизането и в ЕЗ --- R(t0)--- към този момент гръцкият бюджет не е могъл да покрива самостоятелно разходите правени от гръцката държава. Страната е трябвало да бъде приета едва след като се реформира. Взето е политическо решение, защото влиянието на САЩ тогав беше много по-силно и Гърция им трябваше на южният фланг на НАТО.

Гърция предаде план за реформи, съставен от 13 страници, който да послужи като основа за отпускането на нов спасителен пакет от 53.5 млрд. евро. Ако за 13 страници му отпуснат 53 милиарда, то тогава Бойко да напише 60 страници и д апоиска поне 10 милиарда. Така ще бъдем по конкурентни на гърците , с повече страници по-малко пари.

лъжат и мажат. нищо няма да изпълнят. ще лапнат новите милиарди, ще ги изядат и изпият. и няма да ги върнат. тези хора не искат да работят. искат живот като в приказките, но за чужда сметка и на чужд гръб.

Предложението ще бъде прието заради последния абзац: ПРИВАТИЗАЦИЯ. Ако той удовлетворява Тройката споразумение ще има. Останалото е бля-бля-бля- беееееееееее

Гърците да взимат 10 000евро пенсии но пенсиониране на 90г

Гръцките предложения най-вероятно няма да удоволетворят кредиторите Това е прогнозата на кореспондента на Financial Times в Брюксел Питър Шпигел, която той направи в интервю за телевизия CNBC. Причината според журналиста е рязкото влошаване на състоянието на гръцката икономика в последните десетина дни.

Това нещо не може да удовлетвори никой кредитор, който е със всичкия си. Освен ако не се чуди как да формализира един подарък, без да си личи много много, че такъв. Ако има референдум в Германия ще видим найн (охи) 90%.

"Представен ще бъде и план за връщане на работа на служители от държавния сектор на постове, където тяхната работна ръка е нужна. " Викат им, че имат раздута администрация, тия още хора ще назначат...

Гърция е в дефолт и ако и се отпуска заем, то той трябва да е с лихва най-мако 30%, но с оглед неплатежоспособността им, най-разумно е нищо да не им се дава!

Дори и само като намерения и обещания не държат много......единствено ангажиментите за бюджетния излишък и за отпадане привилегии за гориво на земеделци са умрстни всичко друго са празни приксзли и имитация на ангажираност

Какво съдържа последната гръцка оферта Последната гръцка според мен оферта съдържа общи приказки и пожелания. Мисля че конкретиката би трябвало да бъде следната: при 750 хил. души администрация, колко съкращаваш и какъв е ефекта от това. пенсиите от 17 % от брутния вътрешен продукт на колко процента го намаляваш и какъв е ефекта . с колко точно намаляваш военните разходи в цифри. не е необходимо да увеличаваш преките данъци просто приеми 10% единна ставка, ще се увеличи събираемоста. ДДС ,правилно трябва да се увеличи.

Aко това им са мерките при криза коя е фалиралата държава бе Б.Б.

Тая която не може да си позволи да изплати пенсиите и заплатите на хората, малоумнико. Други въпроси имаш ли?

Толкова нисък поклон със свалени гащи и българите не бяха правели. Тези от "СИРИЗА" май ще дадът и последната "СИ РИЗА" за да останат в ЕС.

За поклоните и навеждането,определено бъркаш! Тук наш Бойко е недостижим! Да има нещо с което да не сме съгласни? Веднъж да сме казали"Не" за нещо,което ни носи само загуби? И то при положение,че ни дават за пример за разрушена държава.

Гърците казаха "НЕ" както жена казва "НЕ", по после прави неща който и не си сънувал. Те им казаха - скочете 1 метър, те написаха в програмата 2 метра. КАзах им закопчайте коланите с 2 дупки, те затегнаха на 4-тата... Това тяхното "НЕ" е точно като НЕ-та на "стара лачена чанта"

Преди да дойде Сириза гърчолята бяха тръгнали леко нагоре в резултат на няколкогодишни 'десни' мерки. После повЕрваха на леваците и грохнаха за половин година. Сега сведоха глави пред неизбежното. Хубаво за медиите- да запълнят 'лятната дупка' :-)))

може да изберат теб и баща ти Б.Б., да ги опрайте

БългАриец

Добра идея ;-)))

Какви мерки те гонят и какъв възход резултат на Дясното Правителство те гонят?Май не си чел много...

С изключение на ставката за данък печалба всичко става като у нас. Даже и по-лабаво като ДДС за ресторанти и туризъм. Просто всичко е измислено за съсипване на икономиката: премия при отпуск, ранно пенсиониране, закрити професии, 13,14 и 15 пенсия и заплата и т.н. Да знаят циганетата, че всичко на този свят се плаща - т.е. да се българизират и то по трудния начин благодарение на лъжците от СИРИЗА, които не изпълняват нито едно от предизборните си лакардии. Избори до края на годината!!!

Лъже се традиционно, а другите го знаят, но и желаят.

Първо изядоха солта, после им биха тоягите, накрая май-май ще си и платят... Що им трябваше на "гордите" да си досъсипят икономиката??!!! Кой каквото сам си направи...

Чета:"ще,ще,ще....,но пари дайте сега."Аз не им вярвам.Ще изядат и тези пари и пак ще са натози хал,а ЕС ще пие още една студена вода.

Катето Евро ще си сменя документите заради Гърция и ще се пише Катето Драхма..ха.ха

Предложенията на Ципрас са предишните предложения на кредиторите, които същият отхвърли, направи референдум и апелира да се гласува с НЕ. След като 61 % гласуваха с НЕ, сега Ципрас предлага на кредиторите обратното. Това е поведение на цирков клоун. Подобаващо ще бъде и отношението към него.

Това не са реформи. Това са общи приказки за замазване на очите. Нищо няма да излезе от това

Не бързайте да се радвате на случващото се в Гърция,изчакайте да се върнат българите от там/ не знайно колко над 200 хиляди/,след това имайте търпение до есента,когато ще има избори в Испания,които както сочат данните от проучването,ще бъдат спечелени от гръцкия Ципрас,както всички го наричат.Тогава ще се случи нещо много близко до това в Гърция,защото Европа е демократична общност,но само ако не ѝ противоречиш.Та като се заприбират и българите от там/няколко стотин хиляди повече от Гърция/,тогава се радвайте.Безработицата ще достигне нечувани у нас проценти,България ще започне да плаче за помощи от ЕС,а те ще си поставят условията и тогава вече трябва да се радвате най-много!!!

Това ще реши проблема с недостига на неквалифицирана работна ръка в производството. Само не знам какво ще правим с толкова много домашни прислужници, козметички и шофьори.

По време на Лукановата и Виденовата зима пристигаха помощи от Гърция. Пращаха олио, брашно, прах за пране. Помощите се събираха от гражданите от селищата в Северна Гърция, от църоквните настоятелства и от обществени организации!

знам, тогава бях в ШЗО-то в Плевен в танковия батальон. Докараха два тира с помощи от Гърция. Мършите минаха по стаите и събраха всичките ни мешки. На другият ден настъпи катастрофа с цената на цитрусите по плевенските пазари. За нас портокали нямаше, само от гадния петмез- викахме му грес.

пък ББ пред Блумбърг казал че България ще отпусне хуманитарна помощ за Гърция - храни и лекарства, дори и за сметка, на нашата собствена социална система. Честито

Нали знаеш, че обикновено подобни хуманитарни помощи са за максимум 1-2 милиона, но пък унижението, което ще нанесем на гърците си заслужава:)

Солидарността е базова ценност за европейското общество! В готовността да се отпуснат лекарства в случай на хуманитарна криза в която и да е точка на Европа, а и не само, естествено за сметка на националната социална система, никой не се е съмнявал!

Данните които намерих са от 2013 г. Но хайде някой по умен от мен, да ми обясни: 1. Защо годишните субсидии за земеделието в Гърция са 4,800 милярда лева, а тези в България 1,072 млрд. лв 2. Как става така че гърците си получават АВАНСОВО 50% от субсидията през юни, а българските фермери със забавяне, в най добрият случай през декември, през 2013 даже си получиха парите през март- април 2014.... 3. Защо при тези субсидии, които са някакъв неосъществен блян за БГ фермера, тия хора са в кризаааа

По принцип, във всяка организация на новите членове се гледа с по-голямо недоверие, и затова те се стараят повече. В конкретния случай, дали субсидиите за старите кучета са едни, а за новобранците да са други, не знам, но не го изключвам!

По въпросите ти си личи, че не си запознат с тематиката. Там е и отговорът.