Ципрас: Няма да изоставя бедстващия кораб

Алексис Ципрас заяви, че няма да подава оставка, въпреки че е бил принуден да наложи още мерки за строги икономии в Гърция. Риск от Грекзит все още има.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас: Няма да изоставя бедстващия кораб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ципура, махай се предателю...

Ципрас: Няма да изоставя бедстващия кораб а кои го потопи бре кире ципра?

Ципрас потопи гръцкия кораб!

Но бедстващия кораб може да го изостави! Увъртя се много с този референдум, а после със задния ход, който даде. То не може да демонстрираш триумф преди победата и да чакаш одобрение. И от свои и от чужди!

Не само Гърция е потъващ кораб в блатото на политико икономическата организирана престъпност а целия Балкански поуостров,укриване на доходи,днъци,фалшиви документи,контрабанди,кражби,коруция,злоупотреба с власт,трудова и сексуална експолатация,производство и трафик на наркотици,съдебна система,която ги узаконява!

Истински бедстващият кораб от 25 год преход от съветски комунизъм демокрадция е севернаната съседка на Гърция- България!!!

Помня едно време и Виденов не напусна кораба докато не го потопи изцяло. Тежко им на обикновените хора в Гърция, техните спестявания и работни места ще изгорят. Нито един от популистите няма да пострада, сигурно и техните пари и деца отдавна са пратени в мразената Европа, точно както направиха и нашите комунисти.

Имаше един друг ляв лидер дето 12 пъти не изоставяше партията си в труден момент... ;)

"Ципрас заяви, че няма да подава оставка" - кой комуноид оставя властта доброволно...

госпожи и господа -за да се оправи изцяло положението в Гърция в продължение на няколко години трябжа да се теглят не повече от 29 евро на седмица за тричленно семейство......повтарям 29 евро на 3 тричленно семейство....и потретвам

Я почетвори,защо точно 29 евро и то на 3-членно семейство?

Подобно на Германия, в Гърция също е имало план Маршал. На Гърция след Втората световна война са дадени, вкл. от ЕС, доста пари, както безвъзмездна помощ, така и заеми, опрощавани са заеми, давана е материална помощ. Проблемът на Гърция е, че изяжда помощта и харчи повече, отколкото може да произведе, друг проблем е сивата икономика, отсъствието на реформи. Цялата политика и икономика е подчинена на идеята за социална държава, там дълги години управляваха социалисти, които умеят да разпределят /чужди/ блага, но създадоха чрез астрономически дългове държава на благоденствието... още на гърба на още неродените бъдещи поколения.

Когато помислиха ,че може да загубят Гърция -да изпадне от ЕЗ,веднага вампирите от МВФ и ЕЦБ,натиснаха , България да си тури въжето на врата и да влезе в ЕЗ/в Шенген не може,щото ще трябва да спираме нахлуващите през границата,а нали те ще ни оправят генофонда/! За да заемем мястото на Гърция и да разпродадем това което още напълно не са докопали-земята,водите,горите!!! Напред народе към ЕЗ и към небитието!

МВФ разкритикува остро ЕС за условията по гръцката сделка и призова за още отстъпки.

Мен туй ни ма пълни

4 : 0 !!! САЩ 1994 г.

Беше нагласена работа!

и цъкаме с език,как ги правят гърците тези работи,бе?

един народ който не търси проблемите, народ които няма визия да ги реши , народ който е разединен много трудно може да се съхрани той ще се размие и ще бъде асимилиран ко:)

------------ Проблемът с Гърция показа, че България е по-тъпа и по-евтина от овца, ако позволи да да я натикат в Европата и да я завържат в Нато-то! Би трябвало и ОО-нето да напусне! -------------

ще му издигнат паметник на Ципко. Нека само изпълни споразумението, с което не е съгласен. Наше момче е той! Давай, Ципко! Съсипи Гърция!

Е, тя щото е цъфнала и вързала сега...

11 милиона гърци с 350 милиона дългове и са добре, със самочувствие и уважавани! 7 милиона българи със 14 милиарда дълг и са бедни смачкани,измира и никой не ги уважава! Защо така, а?

1. Показателя дълг трябва да се разглежда в комбинация и с другите индекси. 2. Щото им опрощават и дават още. 3. Щото има кой да се бори за интереса им. И това го правят всички парии в една или друга степен.

Гордо обикалят банкоматите и припяват индиански заклинания за пуснат някое евро. Ти гледай какво ще стане като банките почнат да им разпродават имотите заради необслужваните ипотеки. Ще има плач и скърцане със зъби.

Колко гръцки островчета ще мога да си купя с моята социална помощ от 20 евра на месец, а? Може при 3-4 и ще ми останат за харчлък?

колко пари сте полуцат блгарските граздани од турця за холокоста които траесе 500 години турця има пари да плати поне по 5000 долара на глава на населението. винаги мозе да се разбере кои роднини са били избити.ако сега един блгарски гразданин си турси правата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Според СБ, на комшийския кораб моряците притежават средно по 109 000 долара при дългове, пак средно, по 19 000 долара. Модата е около 59 000 долара. А на нашата гемия как е?

На нашата спукана лодка 75% от влоговете са под 500 долара :))))

Гръцките политици правят обратното на това, което вършат българските им колети.Затова винаги са печелили!

2500 лв на калпак...Или на моряшка фланелка

Средно - да. А модата под 1000. Хубаво сравнение: 109 000 срещи 1800 Както и 59 000 срещу 500 Ай честито!

Сега туй ко беше? Ко речи?

Едно нещо, там. Не се напъвай, почивай.

е чиста печалба!

засто евреите не си направят партя двизение за права и свобода на евреите вув германя дпсе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не вдявам що риват срещу приватизацията, преврат било, ставали роби на чужденците, глупости. Ами що не се бръкнат гърците да си купят предприятията? Пари имат - и в гръцки и в швейцарски банка. Тогава печалбите остават в гръцки ръце и от приватизацията се изплащат заемите. Екстра.

Те държавните им предприятия,ако печелеха,нямаше да им се налага да търсят заеми..

колко трябва да поиска блгаря од турците 500 години турско робство и сега имат двизение за права и свободи кои трябва да има права и свободи блгарите.а наглоста на дпс няма място тук вув тази дрзава.все едно всики малцинства по света да си направят партии по европа като дпс. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

зула,няма живот!

Ох, спрете да пускате простотиите на този шизофреник, моля ви! Аман! Утре ще разправя, че не са му дали да излезе от ЕЗ и друг е подписал вместо него.

"Сако","кораб"-такива предметни са му фигурите на Ципрас.Провокира сънародниците си към омраза. Типичен популист.Омразата може да бъде двустранна.Да го свалят този докато още има някакво време.

Животът на Българинът е По-Евтин От Кучешкия! За вноска от 200 милиона екзекутираха 2 милиона българи! 1 бг-живот = 100 долара! Имаше пари за милиони порно издания, но не и за заплати! Къде бяха защитниците на животните? Къде бяха НПО-тата? Къде бяха от БХК? Къде беше Русия, поне на хартия да възрази? Къде беше Турция, поне на хартия да възрази? Къде беше Гърция, поне на хартия да възрази? .....

На кого му пука за бугаретата бе лузър?

Явно на никого. Включително и на самите абсурдистанци.

БРЦК

Валутни резерви нямате , ма имате златни резерви! Отделно китайците обещаха веднага да дадат 350 милярда при 1.7% лихва ако Гърците излезнат от ЕЗ/ЕС. Доста кофти споразумение е подписал Ципрас. Ма дали ще мине през парламента ? Дали ще мине през праламентите на Германия и другите ?

Само да попитам - каква им е далаверата на китайците, ако Гърция напусне ЕЗ и ЕС?

Става китайски сателит.

Значи да приватизираш държавни предприятия е унизително, а да продадеш цялата държава на китайците не е? Ако гърците бяха склонни да продават каквото и да е нямаше да се стигне до тук. Ама те досега твърдяха, че не искат. Нали и Путин им предложи да направят съвместни селскостопански предприятия за да няма ембарго, ама те отказаха. Накрая разбраха, че най-голяма независимост имат в рамките на ЕС, щото извън него е джунгла и никой не ти дава да мърдаш.

Занчи Ципракис, не си хептен загубен, но имам нещо срещу тебе! С германци така на контра не се играе! С германец на контра се играе само на принципа биеш и риташ докато спре да шава! Ако можеш, иначе си траеш и дебнеш момента в който ще можеш!

Ако спрямо Германия след втората световна война ,когато цялата бе в разрушения ,бяха подходили както сега подхождат към нас и Гърция,сега Германия щеше да е по-зле и от България.Вместо това европейците я подкрепиха с плана Маршал! Гърците са прави ,като си искат неизплатените дългове от времето на Хитлер. Всеки вижда ,че дългът е неизплатим!Тогава ,защо продължават да наливат пари в Гърция!Какво има да им даде-отговорът е в приватизацията на 12 пристанища,железниците,някои острови,а ще има и още-вижте нас! Никакво стабилизиране на икономиката не може да има,при условие ,че продаваш активи на които се крепи икономиката ти! Ще гладуват и намаляват заплати и пенсии,както стана у нас,като ще хранят чужди банки.Виж ,ако въведат драхмата-контролирана от Гърция валута-щяха да я изгладуват-да ,но ще имат перспектива,а сега ще гладуват без такава! Може би сега,когато ЕЦБ затвори гръцките банки,най-после европейците ще разберат,че наднационалните компании превзеха Европа чрез хартийката "евро". А между впрочем само двете пристанища -Солун и Пирея струват реално повече от дълга им. А между впрочем защо не посочиха чрез комисията по дълга,чий е той всъщност-на гръцката държава ,или на олигарсите!

Както виждаш ги крепят. Ти каби България, какво трябва да поиска. Гърците се справят учудващо добре с исканията и без ние да им подсказваме.

си по принцип, ама как ги изчисли че двете пристанища струват повече от дълга им ?

Геостратегически двете пристанища в Пирея и Салоники за безценни. Те загубиха цяла Гърция не само пристанищата. Много кинти падат в Пирея, много трафик.

"си по принцип, ама как ги изчисли че двете пристанища струват повече от дълга им ?" Първо-положението на пристанищата е ключово-виж интереса на Китай към тях. Второ-направи справка ,за колко се продава един среден апартамент в курортите им ,умножи го по милион и ще се ориентираш приблизително в истинската им стойност/на пристанищата/. Дали ще оцелеят гръцките корабособственици без пристанищата си?-а това е бизнес ,на който заедно с туризма се крепи Гърция!

простичък план кредитираш-даваш им да крадът 10- на години като същевременно правиш пари от това след това прехвърляш дълговете на друг после им изкупуваш инфраструктурата за без пари и накрая ти си боса - сменяш им правителствата както си искаш на това как да му се каже по друг начин освен финансова колонизация

е сега по простичкият въпрос е дали ние сме жертва на такъв план определено и какви са стъпките за излизане: 1. пълен мажоритарни избор 2. спиране на кранчетата в рамките на възможното 3. бюджет на излишък 4.национални приоритети 5.самофинансиране в рамките на държавните приоритети 6. независима и сбалансирана политика 7. създаване на свои финансови колонии хихихи

Що?Как помогнаха на другите бивши соц.?Че хората се оправиха...На балканските идиоти,само устите им големи..Дали им 300 милиарда,ама хич не им помогнали....Да бяха започнали да произвеждат автомобили и всякакви машини,както правят германците...Ама много дразнят такива нагли типове.Не им били помогнали..Репарации взели да си търсят...

Ще ти кажа нещо,което може би не знаеш: Германия от ВСВ и Австро-Унгария и Германия от ПСВ дължат на България!Да,имат неразплатени плащания към България!Милиарди.Идва момент когато трябва да се сложи чертата-не могат да се вземат и край.Но да се помни-за да не се повтаря.

В Гърция също е имало план Маршал. На Гърция след Втората световна война са дадени, вкл. от ЕС, доста пари, както безвъзмездна помощ, така и заеми, опрощавани са заеми, давана е материална помощ. Проблемът на Гърция е, че изяжда помощта и харчи повече, отколкото може да произведе, друг проблем е сивата икономика, отсъствието на реформи. Цялата политика и икономика е подчинена на идеята за социална държава, там дълги години управляваха социалисти, които умеят да разпределят /чужди/ блага, но създадоха чрез астрономически дългове държава на благоденствието на гърба на още неродените бъдещи поколения.

Скоро традиционното сиртаки ще бъде заменено от нов танц - Ципраки. Състои се в обикаляне в полукръг около празните банкомати, като на всеки две стъпки се кляка с леко свити колене, припява се OXI - OXI и се щрака два пъти с пръсти. И така, докато банкоматът милостиво пусне нещо, ама друг път.

Финализира ли се сделката, трябва и ние да поискаме реципрочно третиране от ЕС. Мислете какво може да спечели България, не как ще се отрази развитието на кризата на рейтинга на тъпите ви партии.

Скоро всички ще тропнат на вратата на Путин, защото хер Меркел/вече започват да й личат и мустачките/ с каишката от терориста сащ, предава и последния суверенитет на Европа. А задлъжнялостта на ЕС е 40 трилиона. Америка си печата хартийки и някъде като не искат да им ги осребрят започват да ги "демократизират" или направо си ги бомбят. Едва ли това е изходът за Европа в 21 век. Ако в Европата не се появят лидери, но които им "пука" за европейските народи, ще участваме и във воини и то за хатъра на американските терористи.

Това да не е Станишев да се изтропа пред вратата на Путин

Да не стане като в оня виц за полуидиота, дето само мълчал, а накрая баща му не издържал и го треснал няколко пъти по глава и му казал - абе сине, кажи нещо! А полуидиотът отговорил - тате, някой чука на вратата!

Путин не иска никой, който е извън т.нар Руски свят. Т. е. бившите земи на руската империя.

Като нема валутни резерви за драхмата върнете разменната търговия. Ти на мен узаки, аз на теб сиртаки! Важното е да си горд, да има ОХИ а народа да се вълнува по улиците и весело да шуми! То и ние бехме горди преди 20 години ама на виж ни сега! Като ни кажат "наведи се", дори за вазелин дали има не питаме!

За разлика от гърците,ние сме много по добре-факт е,че ще продължаваме да плащаме на тези,които помогнаха да се ограбят парите от КТБ, добри месечни заплати от 40-45 000 лв.И това е без годишните бонуси,които ако ги обявят, ще почервенеят от срам скъпите им часовници-водомери!

Ербапи тия сиризовци,пък не могат да дишат без Запада! На тва му се вика тарикатлък на ента степен!

Кое е по-добре за тях, да са тарикати или да са будали?

"Подписах едно споразумение, в което не вярвам, но имам желанието да го прилагам."!!!!! Може да влезе в учебниците като пример за раздвоение на личността.

Гледната му точка е "минимизиране на загубите". Това не е раздвоение, ами е наглост. Щото е повече от видно че гърците печелят - пак.

по доклд на мвф - замразявне на дълговете за 30 години мислих си че 5-10 г няма ще стигнат ама се оказа че са малко 5-10 г ще с достатъчни ако се удари между страните праг на лихвите в европа 1 % с две думи споразумението такова каквото е прието без замразяване на дългове ще вкара евро зоната в период на полуразпад гърция в етап на финансова колониализция

са си леви леваци,личат си от километри!

Тая опорна точка умре. Вървеше допреди седмица. Вече ги наричат "псевдолеви". Поискай нови тезиси.

нямало как да се получи с драхмата, щооотУ нямало валутни резерви... ето за това се назначават кретеноидите. щотУ не само не знаят какво говорят но и няма никакъв начин да го проумеят.

Това е просто оправдание. Могат да си генерират евро с приватизация например. Пък и ЕЦБ пак няма да ги остави на сухо, още повече че и Шойбле подкрепи идеята. Просто не им е изгодно, това е.

Ако Гърция е потъващ кораб, то ние явно отдавна дишаме през шнорхели.

като отида до банкомата ми дава по 200 евро. А в банката спокойно изтеглих 8000 евро вчера... ма щом казваш...

Временния ликвиден проблем на съседа ти е слаба утеха. Още повече, че могат да го решат още днес, при това с много малки отстъпки от наша гледна точка. Колко % от българите, според тебе могат да теглят такива суми? Ти статистика чел ли си въобще колко хора нямат и 500 евро по сметка?

Това му е било пределно ясно.Защо ги лъга тогава,че ще им вдига заплатите и ще щракат с пръсти?

На Гърция и трябват 6 месеца на собствен ход и са готови.

аааа... не повече от месец... дори 2 седмици и са ударили дъното.

Те двигател нямат - ти собствен ход сънуваш! Собственият им ход е един - надолу по баира!

как ще изоставя кораба бе. Има едни 80 млрд за усвояване. Капитана напуска последен кораба, докато не е проверил всяка каюта.... за еракис и доларакис.

не е никакъв пич,само празни приказки говори!

Но аз ще те изоставя

Тъпо, та дрънка. Комунизъм - утопия, зад която всички крият причините за своите неуспехи. А причините са - некадърност.