Гърция е в шок от кражби на "зелено злато" - зехтин
Властите предупреждават местните хора и чужденците да не купуват продукта от случайни търговци и от откритите пазари заради продажби на фалшива стока
Обратно в новинатаКоментари - Гърция е в шок от кражби на "зелено злато" - зехтин | Днес.dir.bg
Коментари
В Гърция, Испания цените са много завишени. Производителите започнаха първи с ,,кражбите" така, че да не се оплакват
Последно купувах италиански и гръцки зехтин екстра върджин. Вкусът е особен и остър. Може би това е зехтин от кюспе, на който не познавам вкуса. Цената е доста по-висока от преди 1г.
Използвайте само българско олио! По здравословно, биологично чисто и най важното- помагаме на родните производители!Престанете да инвестирате в други страни,като Гърция например, а ние тук да страдаме от тъпотията на УФЗа Коледа сигурно 50 000 българи са набутали по 1000 лв на човек или общо 50 милиона за гръцката икономика. А, у нас УФ си дърпат жартиерите и чакат момента да вържат далеч на юг зад сините морета, а ние да изплащаме.
Хората се научиха да използват зехтин,сега е време да се научат да не го използват. Въпрос на пазар!
Че то в България фалшификатите се продават законно в магазините. Т.н. зехтин от години има странен вкус и нищо общо със зехтина, който сме купували преди години.
Превъзхожда го по здравословни качества. Зехтина е здравословен, слънчогледовото олио запушва артериите например....
Какви са тия "здравословни качества" бе, умник ? Чул той недоразбрал, че слънчогледовото олио "запушвало артериите". Разбира ти главата на тебе.
Всички зърнени масла са вредни за човека. Поради рафинирането, като слънчогледовото. Не-случайно крадат зехтин в Гърция. Всички ДЪРВЕНИ масла, от плодовете на дърветата, са изключително полезни за здравето. За готвене трябва да се ползва зехтин и особено кокосово масло, защото издържат на високи температури. Сланина и краве масло е желателно сурови да се ядат а не температурно обработени. Те също са полезни за човека. Слънчогледово и другите зърнени рафинирани масла са по-опасни от захарта. Защото са 100% омега 6 мазнини. Мазна отрова.
В сравняване с гръцки и италиански зехтин. Но най-качественият зехтин който съм ползвал, а готвя само със зехтин, е на Емиратите. Плътен, с наситен вкус и аромат. Буквално амброзия.
слънчогледоното олио не е българско. Слънчогледа е донесен от Америка. Заедно с доматите, тиквата, тютюна, БОБА, ЧУШКИТЕ, КАРТОФИТЕ, ЦАРЕВИЦАТА. Слънчогледовото олио е 100% ОМЕГА 6 отрова. Защото е и рафирано. Подобно на палмовото рафинирано масло. Студено пресованото палмово масло е изключително полезно. Но в България едва ли се продава извън магазините за витамини и добавки. От всички популярни масла, зехтин е най-добрият вариант. Студено пресованият. Съдържа голямо количество Омега 9. По-добре готви със свинска мас, отколкото със слънчогледово олио.
Тук много разбирачи се изказват, знаейки незнаиейки поназнавайки нешичко. Спазвайте това елементарно правило- ако ще овкусяваш салата ползвай зехтин, ако ще пържиш/готвиш ползвай слънчогледово олио. Това е. Зехтина се консумира директно, без обработка, така е полезен. За повече инфо проверете защо.