Купуването на мачове не било престъпление

Наказателният кодекс е остарял и в него не съществува такова престъпление „уговорен мач", каза говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

Обратно в новината

Коментари - Купуването на мачове не било престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-абсурдно обяснение няма, дори и амазонски индианец ще измисли нещо по-умно. Г-жо, от колко години упражнявате право? Как се сдобихте с тапия за право? Защото на всички е ясно , че законите не могат да обхванат КОНКРЕТНО (а и не бива) всички житейски казуси. Сигурно очаквате в закона да прочетете и името на виновния?

Купуването на мачове и на луксозни апартаменти не било престъпление

кой създава закони- парламентът. кой избира парламента- вие, активните писачи във форума. права е г-жа кожухарова--на тази хубава жена не намерихте ли по- прилична снимка--няма закон срещу този негатив в обществото ни. а хонорарите на съдиите не можете да ги докажете никога--те се изплащат по най-тарикатския начин. с две думи схемата е разработена още по времето на прадядовците ви и то не в БГ, ние по принцип всичко ползваме наготово.

Престъпление е срещу тези, които все още подоват фишове, защото това е измама. А измамата е престъпление. Затова не играйте на тото.

ВЪПРОС НА МАНТАЛИТЕТ Е!!! Щом на всички им харесва да има уговорени мачове, то винаги ще ги има! Щом на всички им харесва да се влага в инфраструктура, ДЮШ, развитие, то последния им дерт ще е да се договарят мачове. Ще си най-големият малоумник, ако хвърлиш много пари за бази и после тръгнеш да залагаш на дребно. За какво въобще влагаш пари в развитие, ако после тръгнеш да уреждаш мачове. Та - колкото повече отбори започнат да се развиват по нормален начин, толкова по-малка ще е нуждата да се уреждат мачове.

Отвратително е поредното изказване на държавен служител, в което крие собствената си безотговорност зад закон или отсъствието на закон. Няма какво да се полемизира с тези чиновници. За народа остава надеждата да се намеси вездесъщия Б.Борисов в 12 без 1 минута или журналисти от истинската Европа да излъчат собствено разследване за обществено известните в България уговорени мачове. Но и да се случи нещо подобно обществената полза ще е минимална, защото в България няма съгласие по въпроса дали справедливото е полезно! Т.е. в България няма общество! (Едните ще твърдят: нагласянето на резултати е несъмнено престъпление спрямо естественото развитие на нещата; другите ще отвръщат, че напредъкът на човешката култура се дължи на човешката изобретателност; трети ще твърдят, че това е най-малкия проблем на нашата "млада демокрация", която се е втренчила в проблемите на разпределението на блага, а е загърбила проблемите за производството; четвърти ще припомнят, големите разкрития на Запад за черно тото и уговорени мачове, сиреч - не сме ние най-лошите и т.н.). Моралът отново ще бъде заставен да мълчи, за да не петним родното, за да подкрепим раждането на родния капиталист от борец и певица. Пак ще има проекти и комисии. Прегръдки с Платини преди важен избор и помирение между някакви си "босове". Журналистите ще обикалят около шведските маси на годишни анкети и ще се смеят на "откровенията" на бонвивани като С.Диков и В.Стефанов. А българинът ще стои застинал във времето на прехода от "социализЪма" към ... "капитализЪма" (а по Маркс/Енгелс това е регрес, сиреч връщане към ... естественото! Тук кръгът се затваря.).

Aбе госпожо, това само за българия ли важи или за ц е л и я свят!? Kакви са тия "умни глупости"???

Нее, ама как ще е престъпление, то в България единственото, което е престъпление е да си бял българин, честен, работещ, плащащ данъци и сметки и отглеждащ с мъка по едно дете в семейство. Всичко ос

ами не е.как ще е.та то и убииството,изнасилването,кражбата,купуването на изборни гласове,точенето на ддс,ограбването и унищояването на страната сащо не са престапления

След като има нарушени правила на футболните мачове и жертви на измама на правилата на хазарта,който в случая е и неузаконен тип,значи има 3 престъпления и множество жертви,както и извършители на престъплението+организатори...Ако някое престъпление или нарушение не е включено в наказателния кодекс,то се води съдебно дело,при което се отсъжда съобразно тежестта и срока на престъплението и последиците -колкото по-дълго е продължило престъплението толкова пропорционално повече е наказанието..Така е по принцип с правото по света!

Както и за другото тото, така и тук. Като има балъци да залагат, като има балъци, които да гледат този цирк, така ще е и за напред. То кой ли ги гледа вече и ходи по мачове освен шепа малки наркомани, които по-скоро отиват да псуват, да се бият и да чупят.

Уефски, уефски :-) Значи всички Уефскауи не са пуестъпници вече, Ууаааааааа!

Аз израснах по стадионите, още като малък видях много от легендарните ни футболсти - Гунди, Котков, Жеков, Бонев, Начко Михайлов.И тогава бутаха напред двата големи отбора, но се играеше футбол, ставаха интересни мачове. От 1993 г. не съм стъпил на стадион, не защото не харесвам футбола, а защото тогава вече в него навлязоха едни мафиоти, повечето от които и сега за президенти на редица клубове. Като мен правиха всички нормални хора.Затова сега стадионите са почти празни.

Според тази и убойството не е престъпление сигурно?!? Това купуване на мачове УБИВА ФУТБОЛА!!!

Големи яйца. Отклоняв2ане вниманието на обществото.

Не разбрахме какво и името на госпожата -СТИЛИАНА, СТЕЛИАНА или някакво друго.

Значи, щом в закона не е изрично написано "Не може да се ака по време на пленарно заседание" всеки дупе

Цела Мара втасала та с тъпите мачове и още по-тъпите хазартни наркомани ни занимават.

Вече 21 години управляващите рушат ли рушат всичко в България не остана камък върху камък - пълни неграмотници и слуги на чужди господари !Ако и учените се предадат на безмозъчните и алчни управляващи - горко на България!Колкото до българката дето мрази БАН ,сигурно е някоя от чистачките там дето хал хабер си няма от наука!!!!Такива кото тяя безмозъчни идиоти ни докараха до тук!Язък за ос

ХА ХА ХА СМЯХ НА КОЛЕЛА - НЯМА ТЕКСТ В НК, КОЙТО ДА ОПИСВА "УРЕДЕНИ МАЧОВЕ" АМИ ИМА ЛИ ТЕКСТ Г-ЖО ГОВОРИТЕЛ, КОЙТО ДА РЕГЛАМЕНТИРА БФС,? ЗАЩОТО АКО НЯМА ВСИЧКИ СПОРОВЕ ОТПАДАТ? КАКВА Е РОЛЯТА НА БФС И ЗАЩО ДА ИМА ПРАВИЛНИЦИ, КАТО НЯМА ЗАКОНОДАТЕЛНА ОСНОВА? АМИ ОТГОВОРА Е ЯСЕН И СЕ НАРИЧА "ДВОЕН СТАНДАРТ" - СВОЙСТВОТО НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ НАРИЧА ЗАКОН ДА СЕ ТЪЛКУВА ПО МИНИМУМ ДВА НАЧИНА ... НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ЧЕСТИТО! НА НАС БАЛЪЦИТЕ, КОИТО ЗАКОНА ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ НИ НАКАЖЕ ЧЕ ДИШАМЕ - БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ

Неплащането на ДДС също не е престъпление

Представям си как в магазина не си плащаш ДДС-то...

Е...х тая скапана държава. Братя Галеви най-добрите граждани на ре_публиката. Оставиха ни едно право - да ръкопляскаме, че ни управляват олигофрени.

Ама разбира се ,че не е престъпление уговарянето на мачове .Да не говорим пък за "черното тото'. То "нагласяването" не резултатите от нормалното тото не е престъпление и се прави редовно,та какво остава за другото.

Как може един "образован" човек да мисли че уговоренят мач не е прeстъпление... Тя не е добре с мисленето си!

Купуването на мачове не е престъпление в Бълхария,но навсякъде по света е престъпление !!

По тази логика всеки подкуп не е престъпление!!!!

аз не съм юрист, но мога да ви помогна. на съдиите (реферите) не им ли е забранено да бъдат подкупни? защо не следите съдиите на мачовете. естествено не можете да преследвате един отбор, ако са му платили да падне. единствено собствениците или акционерите биха обявили някакви претенции. а не е ли възможно да проследите данъчните декларации на играчите на тези бедни отбори?

На нашите съдилища им трябва закон за всеки отделен случай, иначе не могат да осъдят никого. Те са ялови комунистически издънки и като всички такива не мога да свършат работа в това общество. За сега, само за сега, могат единсвено да крадат и да получават подкупи. Скоро ще им се види краят, само Боко да е жив.

не съществува такова престъпление-----ало само в балгаря всичко криминално маи не е пристапление