Франция за ветото за Сирия: Някои заслужават шутове в задника

Френският министър на отбраната Жерар Лонге изказа остро възмущението си от двойното вето на Русия и Китай върху проекторезолюцията на Съвета за сигурност на ООН за Сирия. САЩ пък затвориха посолството си в Дамаск.

Обратно в новината

Коментари - Франция за ветото за Сирия: Някои заслужават шутове в задника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъсай с ИРАН и вече ще те броиме демократичен. Не може, хем с Иран, хем да биеш "малките негърчета". Кого по-напред да наказваме: Иран или Сирия? Объркахме се вече.

Браво, стига с тоя дипломатически език! Той е за цивилизованите страни. На примитивните трябва да се говори директно.

Какво постигна Франция в Либия? Демокрация? Просперитет? Ред и сигурност? Я да отиде френският министър на отбраната Жерар Лонге в Либия на посещение без самолети и главорези. Не му стиска дупето.

Това бъха кадри от Атина. Е все е на Земята.

Доколкото знам Индия и Бразилия са гласували въздържал се. Всъщност това означава, че не подкрепят предложената декларация.

Извинявай Баай Петко, репликата беше за Osof

Наблюдателите от ЛАГ установиха: масовите убийства в Сирия се извършват от поддържани отвън диверсанти. Този извод не се хареса никак на главните спонсори на лигата - Саудитска Арабия и Катар и те направиха необходимото да прекратят мисията на наблюдателите и да възпрепятстват качването на доклада по въпроса на сайта на Лигата. Не се хареса и на диверсантите в Сирия,които зъпочнаха да обстрелват и някои от наблюдателите. В резултат загина френски журналист,придружаващ делегацията. Франция надигна вой до небесата,но като се разбра кой стои зад обстрела,забрави за случая...

След гласуването в СС на ООН, в изказването на представителя на Пакистан прозвуча следното - ".. без външна материална поддържка всяко въоръжено противостояние на опозицията срещу правителството, във всяка страна е невъзможно..." Пакистанецът визира западната помощ-оръжие,боеприпаси,инструктори и разузнавателни данни на подтотвяните на турска територия,а впоследствие прехвърляни в Сирия "въстаници"

Военни самолети на НАТО без опознавателни знаци пристигат на турските военни бази в близост до сирийската граница, доставяйки оръжие от арсеналите на Кадафи, а също и доброволци от либийския Преходен национален съвет, с опита, който те са натрупали от противоборството с армията на Кадафи. В района е дислоцирана и Свободната армия на Сирия, въоръженото крило на Сирийския национален съвет. Инструктори на френския и британски спецназ оказват поддръжка на метежниците по места,като същевременно ЦРУ и спецназът на САЩ помагат на въстаниците със свързочно оборудване и разузнавателни данни, като дават на бойците възможност да избегват районите с концентрация на сирийски войски. При това положение,как да не са бесни западняците от НАТО,задействали толкова сили,средства и финанси за свалянето на режима в Сирия и изведнъж...вето от някакви си Русия и Китай! Но това няма да спре и уплаши храбрите натовци - времето ги притиска - трябва да приключат със Сирия навреме,защото напролет ги чака иранската авантюра..

ДИР, толкова ли гие страх от смъртта некои, та все ми триете поговорката за шутовете?! ми, като ги е страх да не се правят на плашила франсетата, бре!

"Френският министър на отбраната Жерар Лонге изказа остро възмущението си от двойното вето на Русия и Китай... Откровено казано, някои политически култури заслужават шутове в задника" Ама шутът в задника го получихте вече вие много културните и по-точно ти и вие франсетата на първо място, цъкльо комплексиран! И това ти беше заявено още като започнахте да подпомагате с оръжия при обявено ембарго"Мирните демонстранти" в Либия!

Това е истината - подкрепям с две ръце!! Франсетата са най-големите смешници в галактиката!

Грешиш по отношение на загубите. Такива би имало,но за Франция -ако Русия им откаже поръчките за двете или четирите корита, ще загубят няколко милиарда долара,а и работни места в корабостроителниците в Марсилия. А това няма да се хареса никак на синдикатите,които имат голям опит в организирането на парализиращи страната стачки...

Мед ми капе на сърцето като слушам как са се разпенили Западняците. Явно ветото на Русия и Китай яко им е объркало хитрите сметки. Колкото до Сирия, незнам що за малоумник трябва да си за да подкрепяш т.нар. опозиционери - които си признават че са от "мюсюлманските братя", ислямисти. Цялата външна политика на Запада е един позорен цирк, в който се вижда всичко гнусно от човешката природа.

Мнооооого правилно изказване! Подкрепям те от цялото си сърце.

Интересно, Франция си е заминала след войни в Алжир, Индокитай, Сирия и др. места! Изгонили са ги! Я, по-спокойно! Май, мъжете като Наполеон и Саркози имат комплекси (все по 165 см. са), но трябва ли да ги избиват за сметка на хората!