Франция и Русия разтрогват договора за корабите ”Мистрал”

Президентите на Франция и Русия се споразумяха да разтрогнат договора за доставка на корабите "Мистрал".

Обратно в новината

Коментари - Франция и Русия разтрогват договора за корабите ”Мистрал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По- кротко дами и господа тролове, че ако Ес, Русия и САЩ станат такива каквито вие желаете кранчетата ще се затворят и от глад ще измрете!

как да станат като са Орел, Рак и Щука ? Няма опасност да се разберат защото тогава света ще стане прекрасно място за живеене, а кой на кого ще си продава оръжието и ще прави кинти ?

Май забравихте кога рашките ревяха, че франсетата ги прецакали с Мистралите. Май забравихте кога руския екипаж, дошъл за обучение, беше свален от кораба и натоварен на самолета за Москва? Май забравихте реакцията на военния министър Шойгу?

За какво им са Мистралите на Русия, като военната им доктрина е изцяло отбранителна, както и хеликоптерите им ?

за разлика от американските хеликоптери, руските летят само отбранително назад - нямат предна скорост.

Адмирации !

Влез на сайта на Минобороны России и пак кажи, че имат отбранителна военна доктрина.

Приятел, ти от майтап не разбираш ли ? Лек ден и да не ти пука.

Понеже Русия вече няма излишъци от горивата, с които е свикнала, вече охлади на темата Мистрал. Лесно каниса и на върната сума и не иска никакви неустойки. Понеже току-виж им ги дали, къде ще си ги врат отзад обедняващи и скапващи се? Ето как бързо се кандисва, когато сельотката вече е недостатъчна за водката! Русия е парцал. Да е ясно на всеки какво прави един комунистически възпитаник на КГБ с една велика нация! Изобщо комунизмът не прощава никъде. Във всичко са еднакво лоши, само в две неща комунимзът е по-лош: - изпростява нациите, които е заразил - последствията са с десетилетия, ако не и векове. Предстои да видим последното, дано сме живи да констатираме, па и да опитаме от другото. За сега си тънем в посткомунистиеските лайна и балбукаме простотията, натрупана в комунизъм. Понеже той не с епроменя с Конституцията, а е в главите на хората. Днес все още см в комунистическите лайна.

НЕ ПИШИ ПРОСТОТИИ ! РУСИЯ СИ ПРИБИРА КАКВОТО Е ДАЛА +ОБЕЗЩЕТЕНИЕ КОЕТО ЯВНО Я УСТРОЙВА,А В ТАКИВА СЛУЧАИ СТРАНИТЕ КОИТО ИМАТ ДА ВЗЕМАТА ПОИЗДУВАТ ЗАГУБИТЕ.ПО-СКОРО ФРАНЦИЯ Е КЛЕКНАЛА !

Обезщетението е на стойност 0 долара и 00 цента. Няма лихви. Разходите по транспорт на сваленото оборудване е за руската страна. Разходите за обучение на екипажите също. Истината е, че руснаците се измъкват с поносими за тях загуби. За тях 1.12 милиарда непохарчени евро е свежа глътка в насред ембаргото и спадащите цени на петрола.

Франция изгуби милионо евро за причал По голяма тьпотия от това здраве му кажи А тия Мистрали за нападане а не за отобрана !!! Които Медведев заказа по грешка на сердюков!!! Тоя мухло които е отстранён!

Но някои не могат да си плащат наема за причала та правят анклави за причал.

Бегеец вари но печиго си е синщииска крьв !!! Циганията е присьща на тази кадегория хора

Не е случаен лафа - гаранция-Франция. И те са колония като нас.

Гаранция от Франция - 1,2 милиарда вътре! Френският Холандец е хомо и предател. Който го хване, той си го лашка. И гърците го използват доста продуктивно в кражбата на стотици милиарди от света.

Франция блокира Русия. Не поради липса на гаранции от Франция, а поради липса на гаранции за нормално поведение на Русия. Ако не си забелязал, Русия се смята за един от най-нестабилните партньори в света, ако махнем няколко централноафрикански държави. Бих казал, че сбърканията ви е очевидна! Патката, като се излюпи, каквото види пред себе си, го приема за майка си. Може да е скъсан галош например. Хвърлиш галоша, патето бяга сле днего. Ето това представлява простият човек. Като се родил, го учили Русия това, СССР онова. И днес, когато е като скъсан галош, патките комунисти пак бягат след него. Нарича се импринт и действа при простата част от висшите видове на земата. Компенсира недостиг на интелект за осъществяване на динамичност в стереотипа.

Този развой на събитията около тези кораби беше известен отдавна. Единствено неизвестна беше цената ,която ще плати Франция за своя слугинаж пред САЩ, защото е ясно, че основния губещ в този случай е именно Франция. Загубата за Франция е основно финансова, но не само. както обикновенно се случва при такива грешки на политиците загубите се поемат от обикновенните данъкоплатци. Теорията, че тези кораби ще се преоборудват и ще се продадат на други клиенти е предназначена само за наивниците. Тези кораби са построени изцяло по руските изисквания и имат съвместимост само с руска бойна техника и стандарти. За сега френските корабостроители си траят, защото се надяват негативите да се поемат само от политиците, но това е временно. Френските корабни индустриалци много добре знаят, че в бизнеса никой не уважава некоректните партньори и рано или късно негативните последици ще паднат върху тях. Що се касае до Русия, още при избухването на скандала редица руски и западни анализатори посочиха , че тези кораби не са толкова нужни на руския ВМФ и доктрина и сделката е повече с политически цели. Последвалите реакции на Русия потвърдиха становищата на тези анализатори, и показаха, че при стеклите се обстоятелства единствената грижа на Москва е била да си върне преведения аванс.

че слугувате на бащицата. Но в повече ще дойде да дебаркират с хеликоптери зелени "отпускари" на бреговете на НАТО.

Не слугувам на никого, а просто се опитвам да анализирам събитията и да изразя становище. Ако в конкретния случай имаш някакви аргументи против моята теза, моля изрази ги.

Шило

:-) Подробности :-)

За тия които ги докараха от селата и ги направиха работническа класа и насила ги набутаха в раб фак за да имат някаква тапия е все едно.....то и за мангустите учението е все едно и точно такива хора се опитват да управляват държава......всяко чудо е до три дена,чували сте поговорката та и детската болест на мирното демократизиране приключва и започва другата демокрация.....ново поколение нови методи другаре комуноиди!!!

На бодливата крава Русия Оланд рога (Мистрали) не дава. За да не могат руснаците с тези Мистрали да стрелят по нас

Мистралите са огромни тромави мишени, дебели дойни крави. Изискват голям ресурс за подръжка, защита и опазване от нападателни оръжия. Русия няма нападателна доктрина и такива кораби не са й нужни в момента. Предишният военен министър е направил далавера. РУснаците са способни да си направят подобни, но по-малки "мистрали", за които вече са се снабдили с документи, планове, чертежи са придобили опит, как да ги построят. Въпрос на реусрси и разчет, доколко са им необходими, за да си ги направят.

Бай Ставри

До първото изречение горе-долу съм съгласен. ОБАЧЕ ВТОРОТО: РУСИЯ НЯМАЛА НАПАДАТЕЛНА ДОКТРИНА - НАПРАВО КЪРТИШ МИФКИ ДНЕШНА РУСИЯ Е АГРЕСИВНА ФАШИСТКА МАШИНА ЗА НАПАДЕНИЕ

Защо въобще му обръщаш някакво внимание. Това си е жива загуба на време.

Щерев ще има да чакаш Черно море да стане на НАТО. Самият германски външен министир заяви,че Украйна не трябва да влиза в НАТО. Грузия също. Това какво говори Паси-то недей да слушаш. Иначе България и Румъния имат един флот не ми се говори. Анерикански кораби нямат право да са в Черно море повече от 21 дни,според договорите, А те не стоят. И какво остава турският флот.

НЕ САМО ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е НА НАТО НО СИ И ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯ КОГАТО СИ ПОИСКАТ НАТО ..ха..ха.ха и джуджето изобщо не питата..ха..ха ще проведе мащабни учения с участието на над 20 кораба и самолети в Черно море, съобщават от военноморското командване на Алианса.юли 8, 2015 Учебните действия са част от "Бриз 2014" Демонстрация на военни действия по море се проведе в акваторията около Бургас. Бойните упражнения са част от военноморското учение "Бриз 2014". НАТО ще проведе военноморски учения в Черно море. В тях ще вземат участие САЩ, Италия, Канада, Германия, Турция, България и Румъния, съобщи контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ, цитиран от Российская газета.9 март 201511 хиляди войници на страни от НАТО участват в мащабни учения в непосредствена близост до границите на Русия. Алиансът иска не само да увеличи мащаба на маневрите, но и да се подготви за възможна заплаха от изток и юг, коментира РБК. В петък НАТО завършва започналото на 1 юни учение Саблен удар на територията на Полша и балтийските страни, в което взимат участие 7000 души. В събота пък приключват маневрите BALTOPS-15, в които са мобилизирани 5,6 хиляди войници на НАТО. - 24 юни 2015

Шило

Като гледам участниците, си задавам въпроса, колко от тях стават за нещо във военно отношение. Ама това е друга тема. Ами да правят, военен блок е, защо да не правят. Ама да не реват, че някой самолет ги облетял, или подводница била в неприлична близост. Щото, пак казвам, военни са, не им прилича да се оплакват като деца от детската градина.

Стана ми много смешен, Че много народ, много държави, много кораби, а Черно море не е толкова голямо, пък трябва да остане място и за търговските кораби.

НАТО сме и ние - България. Черно море е наше - НАТО-вско. Имаме един общ враг - Россия

Та наше или НАТОвско?

То и този момент предстои, само че границите няма да са точно там...

Чи чилякът може дъй русин, ко съ чудиш?

Някакъв вид вятър? Ето, значи всичко е било вятър и мъгла.

Че за къде им трябват такива хубави кораби на Русия?Черно море е на НАТО,на север ледове,Средиземно море е на НАТО,Куба вече е приятел на САЩ не на Русия...Ами освен Путин да хваща риба в езерото Байкал..

жюжето духна супата, пак

А ВЕЛИКАТА НАСА КИХНА 500 МИЛИОНА ДОЛАРА НА ДЖУДЖЕТО ЗА ДА ИМ ВОЗИ АСТРОНАВТИТЕ В КОСМОСА :)

един американски аероплан струва толкоз. Ко мислиш си открил.

На 29 май 2015, официална мисия на Украйна към Организацията на обединените нации информира света за признаване на сухопътните и морските граници на Украйна с Република Крим. Точка)))))Мбу-а-ха-хааааа

На сайта на ОSCE няма такава информация. OSCE няма такива правомощия.

хайде Честито на Франция, за новите изкуствени рифове. Все пак и морските животинки имат право на живот.

Русия не губи нищо. Ще си ги произведе сама. Франция губи доверие и пари и остава с едни кораби, които тепърва трябва да продаде.

пич, това може да се окаже малък проблем. Адмирал Кузнецов и всичките им подобни кораби са дялани в Николаев. Малко ме съмнява украйнците да им го направят след кримския аншлус

Това е като санкциите на ЕС, които карат Русия да развива собственото си производство и земеделие.

Русия преоборудва най-големият си стар военен кораб в тренировъчен самолетоносач и го продаде на китайците за стотици милиони. Целта на Путин с поръчката на френски кораби беше диверсификация на икономическите отношения на Русия с ЕС. Защото ЕС наложи закон забраняващ производители и дистрибутори на горива да притежават тръбопроводи. Газпром излиза от фирмите на ЕС притежаващи тръбите. Особенно бързо от Северен поток. Русия подаде ръка на Франция а те се опитаха да хапят. Губещи са французите. ЕС е в колапс от санкциите срещу Русия, сега ще трябва да преправя и мистралите и да им търсят купувачи. Започва интересно риалти. Купил съм пуканките...

като моста до Крим дето се строи една година и още 2 метра няма. Като Турски поток под водата дето се отказа италянската фирма и сега чупят ръце. Като космическите кораби дето бълвочиха преди седмица... всичко ще си построят... само дето не им останаха дъски и пирони от моста до Крим ;)

да не си ходил да видиш че няма и 2 метра? аз като бях там последно имаше повече от 2 , ама на теб от дивана ти е по добре извесно

Истината е, че светът е глобален и санкциите удрят всички. Дори САЩ. Защото купуваха руски двигатели за космическата си програма. Сега монополист е една фирма и извива ръцете на американският бюджет. Вместо да се внасят руски двигатели и да има конкуренция на ниски цени.

БРЦК

Е нали същата тази фирма ги купи от Руснаците. Май 50 бройки. Нищо ,че има санкции. И откакто има санкции стокооборота САЩ-Русия е + 50% . Русия - ЕС е - 40%. Кой губи и кой печели ?

само иска "да създава работни места" дето не я искат.

Най-калпавите хора у нас приспособенци, жалки ренегати и отцеругатели без никакъв престиж са агенти на американското влияние!?!?!ето за какви хора американците си харчат парите. Сметките им(на САЩ-исаните) обаче излизат криви, защото след като имат вземане-даване с българските жалки ренегати , резултатите им са плачевни и след това в посолството на САЩ се чудят защо американофилите намаляват, а пък русофилите растат, защото с одиозни типове нищо не могат да постигнат.

то и затова напоследък де що се появи американски посланник в София си го прибират от държавния департамент в САЩ преждевременно заради зле свършена работа))))) Мбу-а-ха-хаааа

Не е точно така. Бившият ам. посланник в България в момента е в Айзърбърджан. Видях го на арменски вестник. Няма да предавам думите на моят познат-арменец по адрес на посланника...

СПОРЕД МЕН МИСТРАЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ВЗЕМАТ КИТАЙЦИТЕ - ПОНЕЖЕ АКО ИМ ГИ ДАДАТ ЩЕ ГИ ПАРКИРАТ В КУБА И НИКАРАГУА - ДА ПАЗЯТ НИКАРАГУАНСКИЯ КАНАЛ (ПАНАМСКИ КАНАЛ 2) ДЕТО ГО СТРОЯТ КИТАЙСКИ ФИРМИ :)))))

бе мисленето не ти се удава особено, но пробвай да мислиш като китаец. Изритахме японците, взехме си обратно Макао и Хонконг. Остана да си вземем обратно и Сибир, руснаците ни го взеха много подло, когато англичаните превзеха Пекин. А трябва да се подсигури и газ за милярд и кусур китайци. Майче няма да тръгнат към Куба. Там няма много газ.

СПОРЕД ТАСС , ОЛАНД Е КАЗАЛ НА ПУТИН ЧЕ ДНЕС СА ПРЕВЕЛИ 1.2 МИЛИАРДА ЕВРО НА РАШКИТЕ - ЦЕНАТА + НЕУСТОЙКИТЕ:))))

Тати каза че Еврото ке падне... ама друг път :)))) както и че ще ми купи колело... :))))))))

значи Китай е превел първият транш на франсетата. Тва БРИГС е голяма работа. Майче много скоро Путин ще свали рязко цената на газта за Пекин

дет се вика, тоя път мурабето няма да е толкова леко ката украйнското

0.9 млрд и парите им ги държаха 7 години (договора беше 2008, и тогава преведоха парите балъците) познай колко са 0.9млрд при 5% лихва за 6 години ;)

ТОВА ДА НЕ ТИ Е КТБ, БЕ?!!

МИСТРАЛИТЕ БЯХА ПО-СКОРО СИМВОЛ НА ДРУЖБАТА И НОВАТА ЕРА В РУСКО-ФРЕНСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ И ЕДИННА ЕВРОПА , ОТКОЛКОТО НУЖНО НА РУСНАЦИТЕ ОРЪЖИЕ .... ... ЗАЩО ? АМИ ДВАТА МИСТРАЛА ЩЯХА ДА БЪДАТ - ЕДИНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ , ДРУГИЯ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК .. ПОНЕЖЕ МИСТРАЛ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ВЪВ ВОДИ С ЛЕД - КОРПУСА ИМ Е МНОГО СЛАБ ЗА ДА ПЛУВА ДА РЕЧЕМ ПОСТОЯННО ОКОЛО ЛЕНИНГРАД ИЛИ МУРМАНСКИ ИЛИ ЧУКОТКА :)))) ..... ОБАЧЕ ФРАНСЕТАТА ЛЕГНАХА НА НАС - ВЕЛИКИТЕ И НЕПОБЕДИМИ КРАВАРИ КАТО ФРЕНСКА ПЕВИЦА ОТ НИЦА НА НАЦИСТКИ ОФИЦЕР ОТ СС ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ... И РАБОТАТА СЕ СКАПА

миличкия... засегнаха Путин... ооо.. да го съжалиш... то гроздето кисело бе... просто Пу реши да помогне на братята по мекост на китката... оооо.. да ти повЕрва човек... милия ми той детройтчо :)))) така се е разстроил че мирише чак у Центъра на Софето, а той милия се разстроил в Обеля чак. мамин сладък да го изпапкаш... какъв специалист е той по кораби... ха ха ха ха ха ха ха :))))

ОТ ВОЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА , ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО КЪДЕТО РАШКИТЕ МОЖЕХА ДА ИЗПОЛЗВАТ МИСТРАЛИТЕ - Е ДА ГИ ПАРКИРАТ СРЕЩУ СИРИЯ В СРЕДИЗМНО МОРЕ И ОТ ТАМ ДА ИЗЛИТАТ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ КОИТО ДА ДУМКАТ ИСЛЯМИСТИТЕ В СИРИЯ ..... ОБАЧЕ ИСЛАМИСТИТЕ СА ПО-МИЛИ НА ЗАПАДА ОТКОЛКОТО ПУТИН - КОГАТ БАЩА ТИ Е КОЧ КАТО ДОГАН , НЕ МОЖЕШ ДА ОБИЧАШ РУСИЯ :))))

Тия смешки ги разправяй на децата в детската градина !Путин пика газ ,след като Оланд каза ,че няма Мистрали за агресори и окупатори

Путин пика газ,ама на Франция двоино ще и влезе. .......е то и децата го знаят

Сега КОЙ ще плаща неустойки и обезщетения? КОЙ, КОЙ, КОЙ...КОЙ?

Никой нищо няма да плаща повече. Руснаците направиха тая поръчка като помощ към френските корабостроителници и нямат особена нужда от подобни кютуци.

ми който има пари, той. Кой има най-много пари в банката на БРИГС? Пекин майче ?

КЕФФФФ... :)

Да, Мистралите няма да са базирани във Владивосток, а в Далян. Да му мисли Путин и адмиралите му отговорни за Тихия океан.

ся кат се замисля, му се оголва новия космодрум Восточни

Аз си мислех за Индийския, пък то било Тихият окен.

какво ще търсят китайците в индийския? То че ще има централен удар през Монголия, но им трябва и нещо за съпорт по кпайбрежието.

Жилязу купувам, старо, непотребну жиляку купувам.

Не случиха мужиците на кораби и това си е....в техните корита няма даже топла вода и на дълго плаване всички въшлясват...

Ти къде видя в въшки в морето бе?

те на държава и управници не случиха, ти ''на кораби'' .... от феодализъм директно скочиха в комунизъм, а след това в див капитализъм/олигархизъм.. Държи ги и ги обединява естинствено непрекъснатото нахъсване срещу въображаемия външен враг, иначе досега да ги няма и като държава

Проявявам интерес към единия. Вместо "Севастопол" ще го кръстя "Созопол". В комплекта гребла има ли?

Всяко зло за добро. Така Русия се отърва да има бойни кораби, на които в НАТО ще им имат най-подробните чертежи и ще знаят всяка бурмичка къде е и с какви параметри е.

на руснаците тези кораби са им излишни! Просто не се вписват в доктрината им. Къде ще возят толкова народ по море на едно място!?!?

Много добре се вписваха в доктрината. Това са модерни кораби способни да доставят десант от безопасна дистанция. Руснаците нямат подобни.

'Мистралът' не е атомен самолетоносач с парни или електромагнитни катапулти - на руснаците това им трябва ама няма.

Точно катапултна система нямат руските самолетоносачи. Самолетите им излитат с тягата на собствените им двигатели. Нямат нужда от катапулт като говедарските тенекета, които ня могат сами да излетя от палубата. За твое сведение само: Има видео в тубата как руски самолет излита от самолетоносач с блокирали спирачки на предното колело!!! Ясно ли ти е ся къде е руската авиация и къде краварската!?!?

гроздето кисело май ха ха ха ха...жалкари москали!

Глупаво е да се дава оръжие на един враг,като роССия....

защо са го направили, след като няма да го дават? Аз мисля, че е по-глупаво да работиш за "враг", който те е авансирал. Или не е глупаво, само е аморално! Да ви го нач... калинките!

повярваха им че са нормална държава, затова им строиха кораби, имаше крупни инвеститори и т.н. Но след изцепките в Украйна, света разбра, че братушките само са чакали да се видят с някой долар в джоба и реално СССР само се е преименувал - зулумите от него са същите, че и по-големи

Французите са върнали авансит е получени за корабите. Никакви неустойки не са платили, както бълнува форумния планктон...

комисионна взе ли от това? Като не си, какво плачеш на чужд гроб?

Според новините, парите вече са платени. Септември започва демонтажа на руското оборудване (електроника за комуникации и управление) и след това Франция става законен собственик на двете корита. :)

добре. Е, и?

PekoHcTpykTop

Допълвам новината, кво значи "е, и"

Николовв

е и французите си имат две корита за вторични суровини за 800 млн!!! :)))

доста ще олекнат след като демонтират руското оборудване :Р

Значи вече ще могат да ги пратят в средиземноморието да превозват мигранти към италия. Има да се гони таргет. Минимум по 50000 на месец.

африканците за изостанали..А те бягат към ЕС, а не към Русия и брикс.

Хаде, сичкуту да одим у Франсия. Жилязу за бране има.

Голям късмет извадиха руснаците с тоз Оланд. Отърва ги от металолома и пари даже им даде.

Нищо не им е дал. Просто си възстановяват разходите.

От "Металекс" се интересуват, колко тона са, чисто железо ли са, по колко ще го дават.

Сега ТИМОН ще ни обясни защо така !:)))

Слава Богу. Тези Мистрали не трябваше да попадат в агресора Пу. Защото можеше да ги ползва да избива и нас - българите. Защото му спряхме газовите потоци на юг и сега Россия скоро ще фалира

sawo

Щом продължават да ти плащат да сееш негативен ПР срещу Русия, явно нещата не са толкова розови все още.

Дреме им на руснаците за нас. А виж трябва да се плашиш от твоите приятели американците. Те са по бомбардировките и масовите убийства!

Може да ги ползват за рибарски кораби французите, след като махнат цялото оборудване и го върнат на Русия. Следването на политиката на САЩ срещу Русия, води до загуби и за Европа и за Русия и за България.

Руско-Украинската война прерасна във Втора Студена против Новата Империя на Злото. Ти какво правиш у нас - в НАТО и ЕС? Не ти ли е леко неудобно

на такива като теб не им е неудобно да защитават фашистите в Киев!!!!!

сякаш някой им е дръжен. Че и собствености искат за собствен бизнес в НАТО и ЕС..