Русия обяви, че се отказва от сделката за корабите ”Мистрал”

Москва заяви днес, че се отказва от поръчаните на Франция хеликоптероносачи "Мистрал" на стойност 1,2 милиарда евро и вместо това ще построи свои бойни кораби.

Обратно в новината

Коментари - Русия обяви, че се отказва от сделката за корабите ”Мистрал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямат право да се отказват. То си има договор за това. Веднага да платят неустойка. Аман от нагли руснаци.

Срока по договора изтече!!! Аман от нагли чалгаджии.!.};-)))

Ако беше чел, преди да драскаш, щеше да знаеш, че Франция отказа доставката на Мистралите на Русия, и затова ще си плаща. Тоест и от твоите дфобни парички ддесетина доларчета ще излетят за франсето.

Гроздето и кисело камради.

На руснаците отдавна им е ясно, че корабите "отплуваха". Въпросът е какво ще стане с 800 милиона, които са предплатили и с вграденото в корабите руско оборудване.

Не се карайте и не хабете нерви и време дир-глупаци.Бочкарьов се е изцепил и шефа му вчера го наругал жестоко.Сигурно вече е пътник.Това с отказа от Мистралите е толкова вярно,колкото обявения от Митко Пъпеша разстрел на севернокорейския министър на отбаната със зенитно оръдие.

И НИЕ,ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ-ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ...ДА СПАСЯВАТ ЕМИГРАНТИ,КОИТО ПАК НИЕ ЩЕ ХРАНИМ...

споко, ти не си европеец. Ти си ариец. Сибирски ариец

Нека Бат Боци да ги купи за да има къде да каца единственият хеликоптер на великата булгаристанска армия!

Интересно ДАЛИ тези изявления са придружени от надлежно изготвени и предоставени официални писмени документи или са от типа бръщолевениците на Путлер за Южен поток БЕЗ България официално писмено да е уведомена и какво би следвало да получим като обезщетение??!!

Ти Путин не го мисли! Той си е опекал работата:) Но виж Гейсъюза сега ще има да плаща на франсетата 2 милиарда долара:) И те идват от нашия джоб гллупако!!!!

Братле и да обясняваш и да набиваш в главата,не става ИДИОТЪТ си е ИДИОТ.Кво го интересува ,че ще трябва да плащаме на франсетата тези кораби.Пари от нашият джоб понеже сме много богати

Русия няма къде да ги ползва такива огробни кораби. Черно море е вече НАТО-вска територия....освен с него да хващат сьомга в езерото Байкал..ха..ха...а и нямат пари-гроздето е кисело

Те поне хващат сьомга в езерото Байкал, а ти хващаш само изпаренията от ЕВТИНИТЕ ГОРИВА ха..ха ЩЕРЬО ГОРИВНИЯ храни магарето че ЕВТИНИТЕ ГОРИВА са илюзия в ЩЕРЕВАТА ТИ КУХА МАНЕРКА.!.ХА..ХА

Абе щерю, ти не спиш ли бе?

Щерев, бе, чети! Подготвян е пристан във Владивосток. Да си чул за такъв руски порт на Черно море? То, омразата, прави хората глупави, но пък чак слепи?!

Хахаха..... Русия се отказва, след като им показаха средния прьст от Франция.... :-) Гроздето е кисело, казала лисицата защото не могла да го стигне :-)

Не мислиш ли, че 2 млрд долара са твърде висока цена за един среден пръст, макар и френски? Натресоха им иззад океана на франсетата още един дълг. Раша ще си направи кораби, както си прави и всичко друго и ще излезе по-силна след ембаргото, както братята -американци излязоха по-силни от ІІ световна война.

не си далеч от истината . Аз дори съм опитвал два пъти но боли след това.

хайде да не ги мислим руснаците. Ако бяха изнемогващи американците вече да бяха ги схрускали.

Така схрускват само най-големите глупаци като руснаци и българи умните народи като САЩ само използват т.е. доят те докато има какво да ти вземат.Та така и Русия днес и вземат петрола,газта,въглищата и останалите природни ресурси без пари,лихвите по външните и вътрешните дългове скочиха до небето,а Русия изпада бавно,но сигурно от всички международни съюзи.Днешната атака срещу ФИФА цели именно отнемане на световното по футбол от Русия.Самата Русия вече я няма на спортната карта на света,от втори в света вече не знам дори къде изпаднаха.Тоест за да са все още медиен фактор Путин харчи милиарди които няма,но не получава почти нищо обратно.Превръщат се в Северна Корея всичко имат,всичко могат,но ги няма никъде и са бедни и мизерстващи.

Много точен коментар....... + 100!!!

Печелиш олимпиадата по дебилизъм!Аааа и по лъжи!

Един кретен се кефи,че цру проваля световното и иска да го назначи другаде!НЯМА ДА СТАНЕ,УСПОКОЙ СЕ!

Френското грозде е кисело, друзята ще садят лозя в Сибир...

ТОВА Е НЕВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ И Е ВЗЕТА СИГОРНО ОТ УКАИНСКИТЕ СМИ

Говори си на родния руски език, Бьлгарския не ти се отдава!!!!

драги родоотстъпници при една война на България с Русия чия страна ще вземете .Определете се сега!Родоотстъпници!

Страната на целия световен демократичен свят!!!! Ако не си забелязал путлеристката империя е в Световна изолация повече от година!!!!

абе май за повечето от вас думата война е нещо забавно,разбирам дечурлига сте които просто по цял ден висите на монитора и просто ви е бедна фантазията за какво става въпрос,нали се сещате че за секунди ще загинат милиони по ужасен начин и то не от ядрена атака,тя е нещо като да имаш късмет.Така че писателите на умни глупости там щеревци ли са кви са просто да отидат да си сменат памперса,да разбира се всички опоненти имат начините.....Това не е CS или друга игричка.

И кой с кого ще воюва щото не знам извънземни да имат намерение да ни нападат,а ФАЩ са готови на война и с извънземни.На хора като теб им е бедна фантазията какво означава пети поколение въоражение,не са и чували за кличатични оръжия и космически войни,но от войната в Ирак ФАЩ вече не водят войни такива каквито ги познавате с бомби и куршуми.Днес имат компютри на въоражение,които управляват пето поколение системи като умни ракети,невидими дрони,електромагнитни лъчи,космическа ограда и кличатични оръжия.Ето това е съвременната война невидима без участие на войници,но простият човек никога не вярва на това което не може да види.

Добре, че правителството на ГЕРБ твърдо стои на позицията на НАТО, за да може НАТО да ни окаже помощ при нападение от Руска страна. Това нямаше да стане при друго правителство, тъй като досега нямаше демократизация на страната ни.

"Нападане от РУСКА страна" Ти па на кого си нужен, че да те напада.!. Слушай си чалгата пии си патоките и се не джирай, и така си нападнат от всякаде.!.};-)))))

На тебе какво не ти харесва в Архангелск? Защо си тук?

Русия толкова дръпна напред във военната си техника, че наистина няма нужда от това, други държави да й правят корабите, освен ако собствените й корабостроителници са претоварени! Четох в тяхната преса, че цялата кърма на мистралите всъщност е руска, ако не искат да ги доставят и желаят да ги продават на трета страна, ще трябва да ги разглобят, и кърмата просто да я върнат на Русия, защото е правена по техни стандарти и с техни материали, във Франция е доставена в готов вид и монтирана в корпуса ... И още други няколко агрегата, както и основните табла за управление, са по руските стандарти и предпочитания ... Тааааа, Франца доста си го вкара с това гъзолизничество към "големия си брат" ... И загуби авторитет като достоен партньор по подобни сделки, както и една огромна поръчка на вертолети за Индия ...

и кво кат е по руски стандарти. Ако шпека е по стандарт Стара планина няма ли да го ядеш? Ша ядеш и за още ще питаш. Тва за претоварените руски корабостроителници го разправяй на баба си. Хем са претоварени, хем сколасали да заварят кърмата. Аде бе, ми те целия кораб щяха да направят ако им стигаше акъла затова. Нямаше да си играят на логистика и транспорт на голямогабаритен товар какъвто е кърмата. Не могат булка, не могат

Шпека си го наври,знаеш къде.За корабите чети за конфликта Русия -Грузия и не се излагай.

'Огромна поръчка на вертолети за Индия' -това ще да са дребните евтини, въшки Камов. Що се отнася до сериозните военни машини - Индия купува Apache и Chinook ;)

big_uncle@dir.bg

Поинтересувай се колко са възнамерявали първоначално да купят, колко са купили и най-вече - защо. Повярвай ми, много е интересно. Защото цялата работа е приключила само с така наречената "опитна партида" - и толкоз.

Жалки смешници!Отказали се,били...след,като ги отказаха,нали?!

Бъдете обективни освен ако не ви плащат за лъжите! Това се казва НЕНАДЕЖДЕН партньор - имам предвид франсетата! От всяка гледна точка излагацията е за тях че са подлоги на САЩ!

И защо ние д аплащаме на французите, че се правят на мъже..., т.е. ако Русия не ги купи да ги плати ЕС? Като нашия Плевнелиев... първо размахва пръст като с емисли з амного велик, а после ходи да хленчи, че сме нямали самолети.... Аме обратния, първо с емисли преди да изпляскаш нещо което са ти наредили американците приди това - като на Тиквоча-премиер...... Ама то прости кратуни, как да ги учиш на дипломация. От всички санкции Русия ще се пренасочи към други пазари, а ние както винаги сме си духали супата пак ще си я духаме и американците ще ни потупват" приятелски", ако не решат междувременно да ни отстъпят на Турция.... ей така по еврейски, само и само майтап да става хахахаха

Хм, като всички мерки против Русия за последната година. Вместо да и извадят очи и изписват вежди. Все повече неща руснаците си правят сами и в резултат икономиката им става все по-мощна и независима.

Токова са мощни,че всеки момент,ще се пръснат,май?!

Добре си говорим тук за Мистрали и кой ще загупи от това, но защо няма никъде нищо за събитията в Косово? И заще е пълно затъмнението за героизирането на терористите от нашите съюзници там.

Ми тук това се коментира, защото темата е такава. Всъщност не се коменитра и това, ами на двама им се плаща, за да плюят Русия при всеки удобне случай, за да излезе, че българите сме първи врагове с тях, и че най-голямата заплаха за България е Русия. Останалите ги бъзикат и става весело.

Щерев, имам добра новина за теб.Видях, че се е появил същия ограничен,промит мушморок с конкурентно чувство за хумор-OZZY.Що не се съберете да си разказвате смехорийте, да се смеете, та сълзите ви да текат от смях.И да извикате и онези, другите ви колеги-хрантутници-знаете кого визирам.Заедно с лекторите си.

Парад? Т-14 Армата? Влекач? Планирано спиране? Евакуация?

Антарес, Драгон Х, Спейс Шип 2...Три в едно-за три дена три фоерверка и сръбски плескавици а?:)

На теб в халюцогени ли ти плащат? Къде го видя този влекач? Или различни дейстия във времето и пространството реши, ей така да си ги обединиш?

Абе гледам, че армата-та си отиде сама. Ама то филма се гледа до край а не до средата.

Щерев, пак си тук с неподражаемото си чувство за хумор.Пич, не знам откъде си го придобил (хумора си де) и още повече-кой ти се смее на смешките, но, вярвай ми, освен да доказваш, че си ужасно ментално ограничен друго не постигаш.Невероятна сплав от инфантилизъм, ограниченост и неограничена простотия.

А планира ли се, към всеки кораб да се построи и влекач, за да го изтегля на буксир, като се запъне?

европедали гъзолизци и либерасти със се българските мангусти на тоя хартиен параход Мистрал....И да ги пратиме в Африка да демократизират месните папусаи.....Тия от ИДИЛ много ще имс е зарадват на нашите протестъри:) Меки бели еврогейски дупета от третия пол....Абе ще падне едно клатене едни чудесии не е истина:)

Абе на вас от Врабча, освен педали и клатене, нещо друго върти ли ви се у главите?

сте ни все пред очите..какво друго да виждаме а?! По новините ГРОБ и Боко Тиквата...По весниците пак... СЕ ГРОБ И БОКО И ПРОДАЖНИТЕ ЕВРОКОНЧИТИ БЕ!! НЕМА СПАСЕНИЕ ОТ ВАС БЕ:)

Не са се отказали. Новината има развитие от вчера насам. По-долу писах, обаче цитата ми на руски изглежда беше доста дълъг за модератора. Накратко - някакъв чиновник се е опитал да покаже колко е навътре в нещата. Обаче имало чиновници с по-голям ранг и го смъмрили. Имената са съответно Бочкарьов и Рогозин.

Какво ли само не могат да направят парите. Та тук шепа платени малоумници, защитава тезата , че като си поръчаш и платиш нещо от магазина продавачът може да ти го откаже с твърдението, че навън е студено и вали. Другите платени измекяри се чудят защо ли е студено и обвиняват първата група. Смешно и жалко е. По този начин след заплащане ще започнете да пишете, че и болестите , смъртта и войните са най-голямото благо за човечеството!

"...че и болестите , смъртта и войните са най-голямото благо за човечеството!" О, нищо ново под небето - 1766г., Томас Робърт Малтус - "Теория за народонаселението". Както се казва - новото е добре забравено старо...

Само, че Малтус отдавна не е жив и едва ли ще започне да пише тук за неща които нямат нищо общо с теорията му, т.е. купуване и продаване на "Мистрали".

Мистралите са за България. Бойко ще е адмирал на единия, а Офшорко - вицеадмирал на другия. Екипажите - циганите от с. Гърмен и други цигански махали, за да се намали етническото напрежение. Парите - нов заем от СБ, плаща българския данъкоплатец.

Да. Само не разбрах - като натоварим и мангустите, къде ще потънат корабите - нали все пак трябва да си пазим туризма по черноморието!

съд,този който проваля сключен договор се осъжда да плати неустойките по него,тоест той е загубилия делото понасящ негативите за провала. .......а тук някакви човечета се пънат да обясняват как този дето построил корабите, които няма как да ползва ....този дето ще плаща и обезщетение бил печелившия!

Ти не четеш ли цялата статия. Първият от дават кораба е трябвало да бъде доставен на Русия в края на 2014. Франция отказва да го достави. Замразява доставката и на втория. А обезщетенията ще ги плащат сега, защото сега Русия окончателно се отказва от сделката /забавата е причинена от Франция/. Относно идеята на франсетата да ползваме корабите в Средиземно море - какво ЕС / и ние/ ще ги платим ли? Че ние не сме поръчвали такива скъпи кораби. А и като се прави подобна поръчка се гледат първо оферти. То и баба знае - а, аз имам готови кораби - купете ги.

я пак прочети добре написаното,и се пробвай с коригиран коментар!

Изводът: никакъв бизнес с Русия.

Причината? Ти въобще знаеш ли за какво говориш? Прочете ли новината? Чакай да ти обясня щото явно при теб бавничко стават нещата - Русия поръчва 2 кораба на Франция и си плаща аванс по договор. После Франция отказва да ги предаде заради Украйна. Сега Русия си иска обратно аванса и вероято неустойка по договора. А сега като си толкоз умен, кой не е прав в случая?

Нещо не си наред с възприятията, затова ще ти го обясня като за Б.Б.: Значи - цаниш си майстор да ти построи къща - съгласен си с проекта и цената, даваш аванс и си стискате ръцете. След една година майсторът ти казва - пич, направих къща, ама няма да ти я дам, щото комшията не те харесва. И парите няма да ти върна. Та, значи, ти лично какво ще направиш в този случай?

Представям си какво посмешище е този кораб ,ако на хоризонта се появи Руският крайцер "Враг". Хеликоптери екипаж всички в морето и меидей ,меидей алоооо моля руси не ни довършвайте

Е ще има нова дата да почетем руските жертви и да подкрепим вдовиците..ха..ха

Щерев,че са изостанали не е толкова страшно; че не го разбират е по-страшно; още по-страшното е,че си мислят че са нещо.От глупост,глупост някаква могат да направят-това пък е най-страшно!

Абе щерю, ти с два ника ли почна да пишеш? Пък даже си и отговаряш. Е това вече е притеснително. Ходи на доктор ама бързичко, щото подозирам, че вече е късно.

Спри да гледаш руски филми за войната. Нещата в тях изглеждат прекалено лесни и почваш да губиш представа за реалността.

Варяг е душко. Ами, 2 Хорнета с 4 Харпуна и .. бай бай. Вечная Памят :)

big_uncle@dir.bg

Да де...ако стигнат до него, което е доста съмнително. Ама не знам защо никой не смее да се пробва, откакто ония ракетки в Сирия изпопадаха...то нек'ъв крайцер се навърташе там, май "Москва", и изведнъж на Бонго му мина меракът да напада Сирия...

Френското грозде е кисело, алкашите ще сеят лозя в Сибир :))

то дебилно хихикане е първия признак на слабост

е кисело.....ЗА ФРАНСЕТАТА:) ХАХАХАХАХААХАХАХ НЕСАМО ЧЕ ПЛАЩАШ ДВОЙНО.......НО И НЯМА КОЙД А ТИ КУПИ СТОКАТА:) ХАХАХХАХА

А да и още нещо..........Забравих да кажа че загубите на Франция не се изчисляват само в милиарди евро...НЕ!!! ДОРИ Е ОЩЕ ПО ЛОШО!!! ТЕ ЗАГУБИХА ПРЕСТИЖА СИ НА НАДЕЖДЕН ДОСТАВЧИК НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОРЪЖЕЙНА АРЕНА!!! ТАКЪВ ПРЕСТИЖ СЕ ГРАДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ!!! А СЕ ГУБИ ЗА ЕДИН МИГ!!! И СЕГА ТЕХНИТЕ ОРЪЖЕЙНИ ПРОЙЗВОДИТЕЛИ ЩЕ ГРИЗНАТ ЯКО ДЪРВОТО!! ЗАЩОТО ВИДЯХА ЧЕ ФРАНСЕТАТА СА НЕ САМО НЕНАДЕЖДНи, НО И ПРАВЯТ АККВОТО ФАШИНГТОН ИМ НАРЕДИ:))) ТО ТОВА ГО ПРАВИ И ЦЕЛИЯ ГЕЙСЪЮЗ ДЕ:) ЕТО БАБА МЕРКЕЛ ДА СЕ ОПЛАКА НЕЩО ЧЕ СА Я ПОДСЛУШВАЛИ КРАВАРИТЕ А?:) ИЛИ ЧЕ СА ПОДСЛУШВАЛИ НЕМСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ КОНЦЕРН ИКАТО ЕЪРБЪС А?! НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!! ГЕЙСЪЮЗА Е ПРИДАТЪК НА КРАВАРИСТАН, И СЕ СЛУША САМО ДУМАТА НА ФАШИНГТОН!

боже, ти говориш така високопарно все едно търгуваш с бомби и снаряди бетер некоя циганка де продава домоти на женския пазар. Тва Гигов направо го сложи в малкото си джобче. Слагам бас, че си няква номенклатурна пенсия.

Бизнеса си е бизнес...И това са го казали твойте любими краварчета!! Нещо ен си спомняш че някога и ние имахме доста добър ВПК.....Но западните подлоги,либерасти и еврофекали разрушиха всичко по заповед на Гейропа и Краварника.....На тях не им трябваше конкуренцията на българската военна промишленост...Нито на селското ни стопаСНСТВО...Изобщо превърнаха ни в страна от третия свят...Бананова република..А СЕГА НА ПАРАДА НА ГЕРГЙОВДЕН КАКВО ВИДЯХМЕ А?! АРМИЯ ОТ ТЛЪСТИ ПАЧИ...И ЕДИН ВЪРТОЛЕТ МИ-17.....КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 600 бони самолета, 2000 танка, 3000 бтр и бмп та и 5000 оръдия и 40 РСЗО и ракетни установки...а?! СЕГА ВИКАШ НАТО И ТУРСЦИЯ ЩЕ НИ ПАЗИ А?!Така ще те пазят турците че ще те иамт отзад както си поискат!!

ТЕ ЗАГУБИХА ПРЕСТИЖА СИ НА НАДЕЖДЕН ДОСТАВЧИК НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОРЪЖЕЙНА АРЕНА!!! ТАКЪВ ПРЕСТИЖ СЕ ГРАДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ!!! А СЕ ГУБИ ЗА ЕДИН МИГ!!-Мислиш ли като цял свят видя закъсалия Армата на Червения площад че ще си купи някога руски танк?..ха..ха..ха Или подводница от клас дъноход -Курск...ха..ха

Египет вече е попитал дали ще експортират в чужбина и ако да,то да ги сложат първи в списъка.

Щерю я прочети да видиш каква поръчка е направила Индия за самолети и друга техника. После се пъни, ама лекичко, че ще изхарчиш хартията и няма да има за храбрите хамерикански моряци и летци.

БРЦК

Със сигурност никой няма да им предплаща даори и клечки за зъби щото не се знае дали ще има доставка :) Абе нахендриха си го франсетата и не разбирам защо така се запънаха за тия мистрали. Явно са им обащали да ги компенсират !

и ние го хапнахме с южен поток. с рашата не се играе така.

Верно си мнооо прост!

Много са я закъсали хамериканските НПО -та от към форумни писачи. Не ги ли обучават в някакви хамерикански школи, ами направо пускат боклуците по форумите ? Няма тъпомер, който га измери идиотщините на някой форумен протестър или русофоб ...

Горките нещастни франсета.....Поеха го отвсякъде горките!Сега ще дават пари на руснаците като обезщетение.. А имат стока която е развалена и никой не иска да купи......ХЕМ ЗАГУБИХА ПАРИ ХЕМ НЕ МОГАТ ДА ПРОДАДАТ!!! КОФТИ СИТУАЦИЯ! Така останаха да грухат пред празното разбито корито...... А РУСНАЦИТЕ ПОЛУЧИХА АККВОТО ИСКАТ:))) ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ДВОЙНО ПАРИЧКИТЕ, И ВЕЧЕ РАЗПОЛАГАТ С ТЕХНОЛОГИТЕ И ЧЕРТЕЖИТЕ НА КОРАБИТЕ:) САМИ ЩЕ СИ ГИ ПОСТРОЯТ:) И ТО ВМЕСТО 2 КОРАБА ......ЩЕ СА 4 КОРАБА ПЛАТЕНИ ОТ ФРАНЦИЯ:) Е ТОВА АКО НЕ Е ДАЛАВАЕРА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!

Ще ти кажа нещо,което ако си се интересувал трябва да знаеш: преди доста години англичаните на база опит и изчисления стигат до извода,че за да бъдат защитени техните кораби,във всички плоскости градусите трябва да бъдат точно определени (7 градуса,отвсякъде). Защо го казвам и защо го вкарвам при Франция?Там хората мислят за защита на воиниците и моряците си,а руските подводници плуват като ютии и молят"запада"да им спасява моряците.С такава техника не можеш да мотивираш и най-големите патриоти - инстинктът за самосъхранение е по-силен.А е при Франция,защото нивото на двете държави е от един ред,а и безброните битки между двете страни в историята са прелели опит в корабостроенето. Това е към: "А имат стока която е развалена и никой не иска да купи."

Сериозно ли? Собствената кожа е важна за преситения западняк,при руснаците и при българите някога важното е изпълнението на бойната задача. Между другото много показателна за психиката и манталитета на руският подводничар е песента на Висоцки "Спасите наши души"-изпълни я Григорий Лепс на концерта на Червения парад наскоро,та оттам се сетих да ти я дам за пример. Зор,страх,задуха- и накрая таран с корпуса,без оглед на сигурната гибел. Такъв боец няма спиране.Затова Западът се страхува от Русия-заради психиката на руснаците. Знам,че няма да ме разбереш. За теб всичко е "ближи си сладоледа".

Ами да ти кажа и аз нещо дето уж и ти трябва да го знаеш: руснаците са първите с полегата броня за танковете. Да си пазят хората.

А сега такъв всезнайко като тебе...Да зе3ме да обясни за Скорпион и за Трешър а?:) КАК ОТ КРАВАРСКИ АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПЪЛНИ НЕЗИПЛАВАЩИ ПОДВОДНИЦИ А?:) Как СКОРПИОН СЕ САМОПОТОПИ СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ТОРПЕДО А ДРУГАТА ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПОВРЕДА:))) И ДВЕТЕ ЛЕЖАТ НА ДУНОТО НА ОКЕАНА...ОТИДИ ДА ПРОВЕРИШ:)

Този кораб въобще не се вписва в Руската марина. Руснаците имат съвсем различна тактика и по-скоро са хищници под водата,като акулите.

дрънкаш глупости на тръркалета. Поръчаха ги след морският десант в Грузинската кампания. Тогава решиха, че им трябват такива кораби за черноморският регион. С тях оказват въздействие спрямо България, Румъния, Турция и Украина. С подводници могат да доставят ограничен десант- Цвятко Радойнов така са го стварили на плажа. Лошото е че после ни десантираха и пияндето Гошо Тарабата.

Да предположих,че си пиша с Дьониц. Браво. Разбирате от тактика. Грузия ами кое да е ...браво. Хеликоптери кръжат над Атлантика и Грузия супер и Гошо Тарабата и партизани тюлени

смея на глас колко са жалки!!! ХАХАХАХАХААХАХАХХАХА!!! Ало малоумняците! Гейсъюза ще не ще трябва да възмезди франсетата за това че се правят на подлоги на Краварника!! А ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТИЯ ПАРИ БЕ МУНѝОВЦИ?! ОТ СТРАНИ БЕДНИ КАТО НАС!! ТЪПИ ПРОДАЖНИ КРАВАРСКИ СТЕЛКИ!!!!

Писна ми да ме заливат с новини свързани с Русия. Няма ли други новини от други дъжави, които са по-важни или новини от Б-я. Дирника не е новинар, а манипулатор.

Русия е най-важната страна за България. Всяка новина от там е интересна и вълнуваща българите. Няма по-близък народ до българския от руския. Българите не обичат еврогей атлантически ценности

А за другите държави какво искаш да знаеш - колко гей парада имат или кога и къде в САЩ пак някой луд стреля по ученици?

не са 60 милиарда а 74 трилиона и не евро, а рубли и не ги печатала, ами ги рисували хахаха тролче, сладко, руско Ей така от 50 години чакат да се загние "запада", ама още не могат да го дочакат

Когато пишеш за неща, които хич не отбираш. Кукуригаш радостно като петел, който след малко ще заколят

Алооу, тролчики, матрьошки, чибурашки. ЕЦБ всеки месец печати по 60 милиарда евро и раздава на страните от Еврозоната.Така ще е още година и половина. Франция бълха ги ухапала, отдавна са компенсирани от печатницата на ЕЦБ.

Тогава Бочко за какво изтегли 8 млрд. евро? Видяха му се малко раздаваните на калпак от ЕЦБ напечатани хартийки.

''Европейската централна банка (ЕЦБ) стартира програма за изкупуване на публични и частни облигации за 60 милиарда евро, за да избегне дефлация в еврозоната. "Програмата започва през март и ще продължи до септември 2016 г. или докато не се види трайна корекция на пътя на инфлацията", обяви ръководителят на ЕЦБ Марио Драги.'' ХАХАХАХАХАХАХА. С ХАРТИЙКИ СИ КУПУВАМЕ РУСКИЯ ГАЗ И НЕФТ. НЕКА КИТАЙЧЕТАТА И РУСНАЧАЕТАТА БАЧКАТ ЗА ВЕЛИКИЯ ЕС.

Баси явно НПОтата са закършили с кадрите. Пускат вече откровени олигофрени на амбразурата ...

''ЕЦБ ще изкупува облигации за 60 млрд. евро месечно 22 януари 2015 '' МЕСЕЧНО....ПЕЧАТНИЦАТА БЪЛВА СКЪПИ ХАРТИЙКИ С КОИТО АМБАЛАЖНАТА РУБЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ.

Борисов изтеглил заем от 8 млрд хартийки и ще бачкаме за еврогейчетата ??? Я изчезвай ...

На тебе от тези пари ли ти дават центове, или от хамерикански долари ???? И едните, и другите са печатани без покритие

Взема си милиард и половина евро от сащисаните франсета и си строи каквито иска кораби. А Мистралите стават само за скрап и паметници на френската глупост. Позорен белег за Франция. За това франсетата искат да ги потопят, за да не се виждат.

Ми те руските все са експериментални и потъват. Екипажите не ги броят изобщо, все им е тая. 150 милиона пияници, все има кандидати за следващия курс.

Това е ужасно.Това означава,че ще ги ползват за да карат още бежанци.Всяко едно от тия корита може да събере по 5000 бр от маймуняците и няма да ги удави.Представете си сега тези бусчета правещи нон стоп курсове с по няколко хиляди бежанеца.Явно изпитват жизнена необходимост в ЕС белите да станат малцинство.По добре да ги направят риф тия коруби или да ги взривят с ракети.Бежанци ще карат..

както ид а го гледат франсетата и Гейсъюза са яко нафакани отзад:) Загубите за франестата щес а огромни!!! НЕ само че ще платят двойни компенсаци на руснаците но и поемат пълните разходи за корабите.....На тях самите, корабите не им трябват,защото подръжката им струва милиони евро! Хем плащаш кеш хем имаш стока която не можеш д а продадеш:) А да ги използват за фериботи е невероятната подигравка!!Военни кораби за милиарди долари използвани за фериботи! Евала!! Франция се изживя като подлога на Краварника за коетос ега си плаща...И Краварника или Гейсъюза трябва да я компенсират сега за загубите които претърпя! Демек паричките ще ги вземат от нашите джобове!! НО НАЙ-ЛОШОТО ЗА ФРАНСЕТАТА Е ЧЕ ИЗГУБИХА ПРЕСТИЖА СИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОРЪЖЕНА АРЕНА..>ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА СИ КУПУВА ОРЪЖИЯ ОТ ТАКЪВ НЕНАДЕЖДЕН ДОСТАВЧИК КАТО ПОДЛОГАТА НА ФАШИНГТОН -ФРАНЦИЯ!!!

Газ продават-проблеми; ябълки купуват-проблеми; кораби договарят-проблеми ... При тези всичко е проблем.Не могат(и никога не са могли)да се впишат в света в които живеят.В нормалния свят.В нормалния святс нормални взаимоотношения.Русия е недоразумение!

Към `Попа` от по-долу някъде:Попа, американците имат доктрина "Нулеви загуби".Ще ти обясня какво означава: това не е нова техника или нова стратегия или нов век дори във военната наука и практика.Това Епоха нова е!Ама толкова сте далече... Не се навираите,че страшно става,от лицето на земята ще ви изтрият.За вас войната още са маршируващи воиничета,танкове и самолетчета.Изоставането ви е огромно.Като мислене първо...

да имат и доктрна ЛАПНИ ВУРСТА НА КОНЧИТА...Това не променя факта че едни голи и боси талибани с по един АК-47 ги правят луди!! При уж супер пупер модерните краварски технологии ...които са толкова скапани, примерно М-16(скапано оръжие известно със засечките си) че краварските войници се връщат в Краварника във чували за трупове с хиляди и хиляди а?:) Нека си имат оръжията, важна е волята и силата на духа!

На гол тумбак чифте мистрали. Не им ли писна на руснаците с това дрънкане на оръжие.

има риск в големите проекти, а баба меркелица няма проблем- делка малки бързи бемвенца за руснаците дето никой не може ги спря...

Бойко проявява явен интерес към френските Мистрали. Като бъдещ президент, на мястото на Офшорко, Бойко ще бъде новият върховен главнокомандващ на всички български войски. Значи и на ВМС. Сега е генерал, може да стане и адмирал ...

не го подценявай, приятелю. Най-малко "Генералисимус", щото ние армия нямаме, нооо генерали - БОЛ!