Коментари - Данък ”богатство” във Франция падна | dnes.dir.bg
назад

Данък ”богатство” във Франция падна

Френският Конституционен съд съобщи днес, че отменя 75-процентовата данъчна ставка върху доходите от над 1 милион евро годишно, която трябваше да влезе в сила през 2013 г., предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Данък ”богатство” във Франция падна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това не е данък. това си е жива национализация. да вземат парите на богатите за да нахранят разможаващите се араби в южна франция които избраха сегашния президент.

Това е социалистическия кадър...Оланд и Станишев - обещават, а след изборите се отказват от обещаното...Рейтингът на Оланд слезе до рейтинга на Станишев, а безработицата вече е почти 11%...Демокрация ? Пример: французите купуват фоерверки в Германия, а жандармите ги конфискуват на границата. Забранено е да се пускат фоерверки.Изберете социалист и ще видити...

След данъка ще падне и френския език като европейски официален език...То пък един език - купища букви за да кажеш едно РЕНО или ПЕЖО...Другото е само за да е ...величествено.

Е ако знаеше френски, можеби щеще да имаш друго мнение по въпроса. Но From Germany сигурно така изглеждат нещата на сънародниците на Георги Димитров.

Френската държава не е много по-различна от нашата. Тук също се краде от политици и пр. Ще ви дам един пример. Има много магистрали, но повечето са платени. Те са наистина добре поддържани. Но са почти празни, повечето от колите се движат по паралелните обикновени пътища. Защото таксите са колкото ще ти излезе бензина та и отгоре още. По другите магистрали и някои второстепенни пътища има дупки. Не чак като нашите в България, ама са си дупки. Това е, което е държавно не се поддържа и се явно краде като у нас. Само частното се поддържа, но не може да се ползва от мнозинството граджани.

скандинавците са доказали как е вазмозно всичките да имат достатачно и никои да няма прекалено много. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какъв е проблемът някой да има прекалено много ако всички имат достатъчно?!?!

проблема е там це,когато някои имат прекалено много,другите ще имат прекалено малко.или инак речено-разслоение на обществото на много богати и много бедни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами че те и на Ганьо му вземат към 70 и кусур процента от заплатата на месец, само че това не е данък богатство, а данък мизерия.

На социалните идиоти няма ли най-после да им уврят главите, че прогресивните данъци най-малкото не са демократични, да не говорим за другите дефекти.

европа е разделена на-скандинавие и останалите.франця няма сили да влезе в класа на отличниците. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Падна я, как иначе ?! То че френците са си вечната 'гаранция Франция', довела ги до посмешище - то асно като бял ден .(Да ме прощават колегите от Френската :-) ...ама освен pieds noirs и машалахци - има и Французи !!! Vive La France !

Имаме доказателство, че във Франция освен комунисти и идиоти живеят готини цивилизовани хора.

Това е най-тъпият президент, който някога Франция е имала!...

Защото сме социалисти :)

Най-тъпия им президен е Саркози. Пълен ненормалник, френското подобиe на Джорд "Дабъл Ю" Буш :D (така би требвало да му се пише името на тоя улигофрен)

Защо някой трябва да плаща повече данък от друг? :-) Плоският данък е най-хубавото нещо случило се на България презз последните 20 години. Надявам се поне още 10 години да не го отменят, защото тогава съвсем ще се оплескат нещата.

дано пораснеш и разбереш, че света се крепи на богатите , а това са мислещите и работещите , а не шушумигите дето ги псуват!

Но това не се отнася до Б-я.

Не е успяло да се отнесе, защото такива като тебе гласуват :-) Пречите! Пречите и на себе си, но сте тъпи да го разберете.

Явно социалното неравенство на този свят ще се задалбочава, или както се казваше в един стар виц - "Бедните да го д..ат"...

Със леви убеждения съм, но това, което прави този клоун - псевдосоциалист Оланд, е ПЪЛНА ГЛУПОСТ и популизъм!

Е, ако ти взимат по 75% от доходите, то трудно ще останеш богат... Но пък бедняците биха умряли от кеф, макар да не е ясно ако ги нямаше богатите, кой щеше да им плаща заплатите или помощите.. социалистическа му работа - "лъжи хората колкото ти вярват - ти ще си останеш все така богат, а те все така бедни и наивни".

Богатите имат какво и как да защитават за разлика от бедните ,който са заети с оцеляването си...

, но нали не завиждаш на Жерар Депардийо, че е изкарал милионите си с таланта си и напълно ги е заслужил? И сега некви ш....и комунисти ще му национализират парите - френските кокошкари :)

Данък богатство не, а данък френска любов да въведат - тогава какви кинти ще паднат хахаха :)

Социалистите, така в днешно време се наричат комунистите(сами, така им звучи по-прикрито) ха ха ха :) Толкова им липсват кражбите от едно време, че вече се чудят какво да правят :) Наште са ясни - не са спирали да грабят. Но на французите им се чудя - и те гласуват за комунистите (така де, социалисти :) Тва комунизма бил - хем боли, хем сърби а? Така ли е бе комуняги?

Щом лидер им е украинецът Станишев, прави сметка каква сбирщина се е образувала! Данък богатство, все едно че средната класа е бедна. При тях изродите винаги става дума за богатство и бедност, и противопоставянето им, за да има 'класова борба', където да се явят лидери и да забогатеят тайно по политически начин, докато преразпределят богатството на законно или незаконно забогателите по икономически път. Така е организирана и октомврийската революция - с десетки милиони от Германското правителство, раздадени за разклащане на царството. И начело на революцията са застанали руски търговци, живели в чужбина - зад бутафорната идея, че ще правят народна република, ала-бала. Френският социалист го отнесе още в началото на мандата, което е добре. Понеже иначе щеше да го отнсес целият френски народ, като им се изнесат парите и производствата навън. Представете си колко трябва да си прост, за да заколиш кокошката, която ти снася златни яйца! Не повече и не по-малко тъп от социалист. Това Оланд, това Станишев - са бълхи на челото на човечеството. Защо на челото ли? - защото са нахални преяли бълхи, загубили всякаква мярка и ориентация. Пише им се на задника, мен ако питате. Дано повече хора го съобразят какво е социализъм , че има натрупан почти вековен тъжен опит, и да премахнат тези срамотии от политиките на държавите си!

+1 Ясно и точно. Няма какво повече да се добави. Мисли народе!

Комунягите имат и още едно име-герберасти.Целия Мин.съвет на члена на БКП Б.Борисов е от деца и внуци на висши комяги.

Най-лошото за Бъгария е, че е минала през комунизъм. Членове или не, всички разсъждаваме сбъркано, всички сме отроци на болшевишко време. Поправката на мисленето е бавен процес, понякога цял живот не стига. Трябва някак да преглътнем, че човек можеше да работи работата си, само ако е член на БКП. Това беше насилствено въведено като правило и не бива на никогао да се подиграваме, че е насилен да е член, ако иска да следва образованието си или да работи работата си. Да се подиграеш на наода си, чее ебил жертва на простаците ли? Това е по-цинично от всяко членство в БКП. Аз лично не съм бил член, но за късмет идваха да ме вербоват, когато вече нямаха безусловна власт над хората. Късмет. Иначе заради едното членство влизаш в писъка, сякаш си убивал. А тези, които са убивали, остават някак извън писъска. Така с бащата на Станишев, който е участвал в партийните убийства - там, където са се решавали съдби на свестни хора. Спреде с това членство, вижте какво прави човекът. Станишев работи за ЦК на БКП, командват го директно. Борисов чисти лайната, срани с десетилетия. Ха сега кой член и кой не е член?!

....е еее добре де каменен член... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нормалното е ,, които печели повече , да плаща повече, а евреиското е - бедните да ги цедят ,ние да богатеем, но те държат всичко.....

Нищо не държат евреите, а само изпълняват заповедите на един невидим господар, който ги използва да създават впечатление, че те притежават всичко, за да не се разбира кой е той! Затова при тях всичко е скрито-покрито и никой не се радва на това, което има...

и още един път стана ясно,че една шепа богати управляват света.а пък вие си мислете,че нещата зависят от вас,не пречите на никои!!хахаха...

Типична физиономия на социалист окъкал се в гащите.

Така правят социалистите-обещават по-високи пенсии, помощи за безработица и други социални придобивки, които пари източват от хазната и от вдигане на данъците от добре печелящите. Следва девалвация, криза и отново на власт идват десните за да оправят икономиката. Но следва повторно изглупяване...

Болезнено си прав.

popov

Чехите имат много точна поговорка: Куде ходи вшуде крад, социални демократ(демек: Където и да отиде социалдемократа, навсякъде краде)

Вероятно имаш пред вид социалистът?

Же не местя се...

Каква хубава СОЦИАЛИСТИЧЕСКА рецепта за печелене на избори! Дори във Франция! Обещаваш, че на богаташите мамицата им ще разгониш и... ПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ... После Конституционния съд отменя абсурдния популизъм и... в резултат си 5 години Президент! Браво на ПЕС-овете, после се чудим ЗАЩО СтанишГей им е председател! Ясно е защо... една стока са!

Ами то и в БГ-то същото, преди 3.5 години ;-)

Искаш да кажеш до рпеди 3.5 години? Понеже сега не съм видял нито една фирма на ЦК на БКП то виена да прави роднина за държавни поръчки, че да изнася народните пари за издръжка на изродите. Виждам ясно разлика. Бпгати винаги ще има и дано да има, че и ние сме хора! Покрай нас и бедните ще живеят добре. Но ако богатите са комунисти, те икономика не могат да правят, а само да убиват икономика, като изнасят пари за себе си. Те са страшните, другите правят, струват - все обогатяват страните си. Коунистът вече доказа за 100 години и в 27 страни, че прави обрантното и съсипва държавите. Ами така е! Просто факт!

Е това е най-ценния коментар !!! +10!!

pobelial

тоя олан ми харесва

Аз пък искам да стана френски гражданин.Моята пенсия от 140 евро не подлежи на облагане.Ще получавам и допълнително от социалните ,взети от Депардийо и подобни.

rado_7_6@

Аз примерно пред алтернативата да бия път до Франция, бих избрал на баницата мекото - Позитански драскач :) But that's just me...

s_diankov@

Що не си в избрани???

Хич няма да се върна във Франция. Отивам в БГ-то да мутрясвам ;-)

Жерар, не си чувал за Хер Флик, като ти резне данък на депозита, също и за Винету, ще дойде да те обреже след това ;-)

krassikat@

На хер Флик признателните, интелигентни българи един ден ще издигнем ПАМЕТНИК! Запомнете това!