Коментари - Убиха четирима френски войници в Афганистан, Франция замрази операциите | dnes.dir.bg
назад

Убиха четирима френски войници в Афганистан, Франция замрази операциите

Франция прекратява всички свои програми за обучение на афганистански военни след убийството на четирима френски военнослужещи в Източен Афганистан, заяви президентът Никола Саркози, цитиран от Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Убиха четирима френски войници в Афганистан, Франция замрази операциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв го дирят там-и нашитенямат работа и френските

приятел на циганите!Бих казал ,че няма никакви интереси там,освен да пази мръсния ти задник,да не го изтърбушат камилоебците!

Ами българските войници какъв го дирят там?Време е да ги изтеглят,защото само с шамари афганистанците ще ги изтрепят.До сега никоя армия не е могла да ги подчини и да ги направи приятели.

1. руски войска вече изведени от територия на Афганистан. 2. Жалко за всеки загинал но възникват следните въпроси: - къде Париж и къде Кабул - какво търсят французи там? - за 4 войника виж даже президент се ангажира, а когато случайно разстрелват десетки мирни афгански жители и минават само с извинение от страна на оня генерал: OOps . Ами ако този човек загуби свои близки при такова OOPs , какво ще кажеш?

Франция е приятел ана афганистанският народ ама афганистанският народ не е приятел на Франция!

не са хубави тия работи,но обикновено на воина,хората дават жертви,а не се размножават,както при правенето на любов,макар че и във воината и в любовта,правила няма,но резултатите са коренно различни....а ако беше загинал само 1 французин,вместо 4,маи нямаше да реват толкова.каде е разликата?

Аз пък си мисля че трябваше да оставят навремето Русия да ги изтреби талибаните и сега нямаше да има проблеми. И понеже тогава всички помагаха на Авганистан сега авганците им го връщат за помоща и то с техните оръжия и с техните методи на които се научиха.

Cега колко трябва да сме глупави, за да се вържем на това, че руснаците са били там добрите, а сега американците са лошите? Или пък обратното, разбира се. Няма добри и лоши. Всеки си гледа неговата истина. Съчувствам на всички фенове на дядо Иван, че сега неговата истина не е достатъчно силна напоследък. Все пак аз предпочитам "лошите" американци пред "добрите" руснаци. Като хора харесвам и едните и другите. Като бюрокрация обаче... вие си ходете при братушките. Аз съм пас. ;)

Ми предпочитай си. Само да не ни навлекат в някой друг конфликт по една или друга причина.

сравнявай войни с реални бойни действия. Във Виетнам САЩ губят над 58 000 убити +14 000 изчезнали по време на битка и стреса от войната е такъв, че след нея се самоубиват още 50 000. Армията на Южен Виетнам е съюзник на САЩ и дава над 1 100 000 жертви . Противникът им Северен Виетнам дава около 900 000 жертви. САЩ използват в тази война 70% от сухопътните си сили, 40% от военноморския си флот, 60% от военновъздушните си сили и т.н. А СССР използва само ограничен контингент (40-та армия) Може да потърсиш инфо и на кой колко му е струвала войната в долари. Не помня цифрите, но разликата е огромна.

Асане, Асане... Всички знаем защо мразиш руснаците - нали ви начупиха канчетата 1878 ;)

СССР воюваше тогава сам срещу половината Запад, а сега половината свят помага на келявото НАТО и американските му господари. Понимаеш!?!?....Едва ли!

Сбирайте си партекешите и дим да ви нема! Окупацията на Афганистан е с цел геостратегическо базиране в Централна Азия и няма нищо общо с никакъв тероризъм! ТЕРОРИЗЪМ НЯМА! ВСИЧКО Е ИЗМИШЛЬОТИНА И ПРОПАГАНДА.

не бе,щях да рева повече ако бяха от тези които защитават своите жизнени интереси на 12,000км. от дома си. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Язък, че не са хамериканци.

Идиот

Лизач!

....талибаните не прощават и на американците: "Кабул. Шестима чуждестранни войници са загинали при катастрофа на хеликоптер в Южен Афганистан, съобщи говорител на водените от НАТО сили на ИСАФ, съобщава вестник Гардиън. Случаят с катастрофата се разследва, но все пак първоначалните данни сочат, че е имало вражеска активност в района по време на катастрофата, каза говорителят."