Над 45 милиона души са заклещени в съвременното робство

Над 45 милиона мъже, жени и деца по света са в капана на робство, далеч повече отколкото се е смятало по-рано, съобщи АФП, цитирайки най-ново проучване.

Обратно в новината

Коментари - Над 45 милиона души са заклещени в съвременното робство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много повече са. Само САЩ колко милиона са. Това е най-голямата финансово-робовладелска държава. Вместо пранги се ползва Договор за заем. Народеца на Израел, дори се намират в концлагер, обграден с мрежи. Само и само да се пази бизнеса на туризма в Йерусалим. Заради който завладяха и анексираха палестински земи.

Концлагера България.

Само в България са около 7 милиона.

Думата "Работа" съдържа в себе си корена РАБ (роб) Работа = робство. Излиза, че в този свят не са роби само безработните.

Твърдението в заглавието просто не отговаря на истината. 99% от населението на земята са роби. Това да имаш къща, кола и пари в банката още не означава, че не си роб. Политиката на новия световен анархизъм държи хората в разкрачено положение между мизерията и малкото, което принадлежи на банката, за да държи народите в подчиненото положение "да си трайкам, че мога да загубя и нищото, което "притежавам". Склонена глава, сабя не я сече. Нищо ново под Луната.

Съвременното робство е нещо като магарето и моркова :). Учи, бачкай за някого, купувай непотребни неща, плащай ипотека, никога не се съмнявай в решенията на власт имащите, гледай ТВ, чети официалната преса, страхувай се за работата си, подражавай на измислените "знаменитости". Choose life :)

Е, та ние не сме ли под робството на топлофикация и енергийната мафия а? Май процента на робство в България е по-голям от средния за света.

Икономическото робство е много по-болна тема. Иначе не закачайте мангустите в Индия, защото там се шият всички модни дрешки напоследък, пък много други неща ще се произвеждат от клетите роби там в най-скоро време!

Защо да уча мамо, като мога да стана мутра!

nirvana

Нали за да учиш МАМО трябва да се ИПОТЕКИРА бе цървул. Ти да нямаш химикали в мозъка.Роб си и такъв ще си останеш ,докъто не влезеш в нашите редици АНАРХИЯ!

Няма да уча! Ше си праскам във фейсбука и няма да уча. Каквото ми трябва ще си го купувам с кредити. Да учат глупаците, за да станат хора!

А, това че 90% от хората са роби на банките споменаха ли някъде?

Никой не те е набутал насила, да ставаш роб на банка.

Роби сме ИЗОБЩО, не само на банките. Всеки, който работи толкова, че не му остававреме за личен живот, и парите едва му стигат за сметките и хляба, но за нищо друго - е по дефиниция РОБ. В България е още по-зле, защо и за оцеляване не стига, хората задлъжняват, за да се нахранят и да платят тока. По-роби от робите в Индия, които поне нищо не дължат.

45 Милиона може да са " принудителни " роби, но " доброволни " роби са 70-80% от човечеството, защото не притежават нищо и са принудени да се продават за жълти стотинки на МУЛТИНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ, които УПРАВЛЯВАТ СВЕТА !!! Над 80% от Земните БЛАГА са притежание на 1-3 % от населението на Земята !!! РОБСТВОТО НИКОГА НЕ Е СВЪРШВАЛО !!!

"Азиатско-тихоокеанският регион" ... Ами нали в Азия, в пустинни условия, е и Израел, заобиколен отвсякъде от араби. Арабите заливат Европа, а мигранти евреи няма ! И е ясно защо няма - защото Израел, за разлика от съседите си, представлява една градине. И причината за това е, както казваше нашият цар, в чипа - на едното място хората са работливи, образовани и интелигентни, а на другото - обратно. Това е положението, и без крути, безкомпромисни мерки, Европа е обречена !

В Кувейт е същото. Да си чул за мигрант от Кувейт?

правилно си наблюдавал ама грешен ти е извода. Велик Израел може да стане само ако територията е опразнена...

хубаво ама в Израел дето било градина живеят 6 млн.евреи и араби ,а извън Израел живеят доста повече евреи.

тези явно не искат 10 най-силни правителства да направят закони...а искат официално огласяване на Новият световен Ред....

someone

така е, като се сравним с такива хора - излиза, че сме много добре. ако сравним българия с африка сме като богата страна.

Защо няма данни за това колко е робството в България? Има купища хора зависими по горепосочените показатели от хора като в Галиче. А за гетата или малките населени места да не говорим...

45 милиона са жертва НЕ на съврменното робство, жертва са на примитивно робство! Жертвите на съвременното робство всъщност са милиарди.

Много повече са робите по света, а лошото е , че много не го осъзнават и се мислят за свободни.

чипирали са ни и постоянно ни обгазяват с кемтрейлс и искат да им работиме за коричка леб!

Те НЕ мислят, те си вярват. Разликата е огромна!

Я, Китай в страните с робство. Фетишът на русофилите. Индия. А защо е спестена ФР?

Защото глупчо-статията е поръчкова! В Америка има не-помалко роби,само дето ги загалвикат с общи приказки... И нищо за Турция?! Айде де...

сал в Раша вольно дьйшит человек :)))

Да са се образовали, да са учили, да са се квалифицирали - проблема си е техен - на простите хора проста селска работа

всеки да си знае мястото в обществото

Самото учене те подготвя да си роб на системата. Установено е, че материалът в училище може да се вземе много по-бързо, но целта е да привикнеш към подчинението.

един рабфаг е напълно достатъчен! За кво ми е да уча като комшията, като мога да тегля кредит и пак да си купя телевизор като на комшията!

someone

не си наясно с нещата. има фермери, които печелят повече от много висшисти в българия. иди ти работи селска работа, да видим без знания колко проста ще ти се стори.

Повече да не си потърсила ЕКО/БИО/ОРГАНИК! И нищо за ядене. Само амфетки, кока, и вода. Можеш да минеш на пластмаса за твърда храна. А до няколко годни хидропонното отглеждане ще ти дава всичко. Даже и аромат

Пропукаш една дума в изречението. - "Да са МОГЛИ да се образоват ..." Понякога не зависи само от желанието или способностите.

Отново медиите услужлижо ни заливат с пораженчески хибридни бози. Какво ми пука бе! Никой друг не го интересува, какво ще ям аз днес тук. Защо на мен да ми пука за него?

Да не забравиш и да се изсереш , че ще се пръснеш ;) Като ти не пука за другите след време стават фанатици ..... справка ИД.

дай да взема да ги храня за да не стават фанатици, а?

А спомняте ли си робинята Изаура. Ех, да можехме и ние така да бъдем сега ..

и 7 милиона са само от БГ :)

Интересно, късе ли сме ние в тази класация

Всеки, който купува стоки произведени в цигански страни като Китай, Индия, Турция, Бангладеш и др. стимулира робството. Помислете искате ли да участвате.

На роба произвел шарената дрънкулка, дали му пука как аз съм изкарал парите с които я купувам? Едва ли. Той само иска парите ми.

Има много Андрешковци, но повечето хора НЕ ИСКАТ да участват. "Произведено в Китай" е синоним за ниско качество. Обаче цената си е от значение. Когато получаваш 500 лв заплата 10-20 лв разлика са си от значение.

Противозаконното лишаване от свобода и държането на хора, за да работят без възнаграждение са две от страните на робството. Така или иначе комунизмът си беше вид робство.

По-лошото е, че не е приключил, у нас специално, а придоби нова по-уродлива форма. Понеже робовладелците са си същите или техните отрочета респективно.

Мили приятели, щом човек има кредитна карта, нов автомобил на лизинг, жилищен кредит с фиксирана лихва и много други екстри,какъв вид роб се води по статистика. А човек който няма тези екстри дали е роб или е свободен. Благодаря предварително за отговора.

Това означава добра работа или бизнес, нищо повече или по-малко.

не е задължително. Кредити вземат загубеняците.

Зависи, зависи от господаря. Може би е по-скоро крепостен, но е относително. Робът не притежава тялото си, но все пак е господар на мислите си, а когато на човек му е обсебено и съзнанието и умът от нещо и не му принадлежат, нито му служат, тогава какъв е?

В хипнотичен транс ;)

Най глупавата форма - роб на общественото мнение. Доброволен при това.

Е, ти зададе отговор. Още Буда е казал, че "желанието поражда страдание". Откажете се от желанието и ще ви избегне страданието. От друга страна, след като прекарал в отшелничество Буда постигнал просветлението като разбрал, че равновесието е най- верния път в живота. И това го има , затова крайността с желанието е пагубна, колкото е пагубно и отшелничеството.

Всяко живо същество има и си знае своето място в обществото. Само в България всички са равни и всеки може да работи само Цар. Няма значение нито от умствен багаж, нито от образование, нито от лични качества. Неее. Няма.

Кьорав ли си, че в България ЦАР се става ако си БЕЗ "умствен багаж", за духовност и други ценности изобщо не може да се говори. А духовните, умните, тия дето се трудят всеотдайно целия си живот, мъждукат из канавките на обществото ни!

знаеш ли защо? Защото на Българите 45 години им бе насаждано между ушите, че има кой да мисли за благоденствието им, а те само да се трудят. Сега се трудят залудо, и още чакат някой друг да им вдигне заплатата и да мисли за личните им доходи.

значи програмистите с 10 бона заплата нямат умствен багаж? Е, щом казваш..

аз познавам един такъв, с банков заем и заплата под нормалното ниво

Благодарим на многоуважаемия дир, за изключителните новини с които облъчва българското народонаселение. Ние по стар хибриден обичай, ще си го преместим.

Робите по света са около 90% от населението. Днешните роби не приличат на тези в миналото. Днешните роби са като хамстерите - бягат в колелото на алчността, създадена от рекламите и постоянното желание да се купува, купува, купува ...

Защо има роби в съвременният свят? Защото така желаят онези, които го управляват.

защото хората не са еднакво умни

Робовладелски строй сме. Не е ли видно това.

Сложете и 5-6 милиона българи, роби на простаците.

По време на рабовладелския строй робите са били хранени, подслонявани. обличани и лекувани от господарите си срещу което робите полагат определен труд, днес в Република България с така наложените от държавата доходи хората не могат да се подслонят, нахранят и лекуват, което ме кара да се замислям дали днешното положение за над 3 милиона българи не е по-лошо от това на робите в Римската Империя.

Абсолют вярно ..... въпроса е като знаем , какво правим?

Прави! Някой да ти пречи?

Хващате се за ръчичка с горния умник и емигрирате в Северна Корея, да ви нахрани, облече и най-вече излекува ДЪРЖАВАТА по най-съвременната АНА*НА МЕТОДА. Тъпунгери!

Нищо ново... Нали за това работя неуморно от десетилетия и заедно с аверите си,унищожавам непослушните държави? Нали за да не разберете,че аз съм зад тези явления,правя (Б)ХК-та и "Отворенозатворени Общества"? Радостното е,че относно робството сме довели нещата дотам,че да смятате за робство,само традиционното такова...:):))) Да работиш в Детройт с памперс за да не отиваш в тоалетната и се губи време-не е робство!:):):) Да броиш към детския труд само местните деца и да се правиш,че няма мексиканчета които работят при теб,е "достойно"...:):))) Моят достоен ученик по безочливост,нахалност,лицемерие и идиотизъм във форума,известният ">>>",ще ви обясни останалото! Много активно се е включил,защоото му намалих тарифата на един цент на коментар,за да се мобилизира....

В подземията на врабча государня Ташева държи около 20 атакаджийски мангала- колониални роби-тролове и ги насилва сексуално,за да се разгонват когато видят новина за Бойко,Цецо,Меркел,ЕУ и Нато!

Като не ми бърка в паницата,не ми пречи....

Хм, по мои сметки са към 7 милиарда.

Робство е и когато медиите те държат на тъмно и те хранят с лайна. Подпомагани от щатската тролска армия - примери Щереф, Мелуха и др.

тролската армия е в Санкт Петербург драги.

като сте изброявали страните по брой роби защо сте спрели до 5тото място може би защото русия е на 6то????

в русия не са роби. те са крепостни и ги броят с животните , не с хората!

Наистина ли ?

а тия 250 млн.дето населяват сащисаното гето в дървените бараки срещу солидана ипотека с един бидон вода отпред , и дето нямат пари да платят наема в края на месеца и да си купят храна ако не се наредят на опашка за кредит въпреки че ги карат да бачкат по 16 часа на ден-това са най свободните хора по света.

Май не си ходил в САЩ, а само си гледал РТ.

Както и всичко останало самое большое е робството в БРИКС и Евразийския саюз. А като сложим и крепостничеството в една североазиатска държава направо да падлуде человек.

Само 45 милиона?? Глупости, миларди са. Роби на банките и корпорациите които живеят като зомбита и даже не го съзнават. Най страшното робство е когато оковите са вътре в собствената си черепна кутия.

Прочетох досегашните коментари. Те са много точни, така че няма какво да добавя. Ето че българите бихме могли да имаме и еднакво мнение по някои въпроси. А най важният въпрос за нас е, че винаги сме били роби. По бедни или по богати, но роби. Това ни е най трайното наследство от турското робство-робско поведение и търпение. И до като има такива хора като нас, все ще сме роби. Тия, които нямат такова мислене, вече не са в България. Приятен ден.

Еднакво мнение имате петте мурзилки дето пишете тук.

Първо да се даде дефиниция за робство с която да се съгласят всички..... и тогава да се пресмята и показват статистики. Ако аз трябва да формулирам робство-това е състояние на човека при което няма възможност да прояви своята хармонична същност. Изхождайки от това определение мисля , че 98% от населението на земята са роби :(

И това е вярно, но все пак имаме някаква възможност, макар и за някои доста малка, да направим промени в живота си, а мисля, ч(е тук се говори за хора, които нямат такъв шанс, тотално пречупени хора. Не знам, всички сме роби, това е факт, но все си мисля, че едни са по-малко (и ние мисля, сме между тях), а други повече (тези, които изброяват).

Няма малко , нито голямо, мисълта че си роб е като отрова , която разяжда човешките взаимоотношения. Мисля,всички го виждате.

Булгаристан !!!!!!!!!!!!!!! ОТИВАМЕ НА ПО-ЗЛЕ !

!!! РОБОВЛАДЕЛЧЕСТВО В 21 ВЕК? "АФЕРИМ" НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ.

Хаха, че то РОБСТВОТО днес е в РАЗЦВЕТА се, Апогея така да се каже! Какво робство е отменено?! Когато Буржоазията изместила от върха на Капитала Земевладелеца, "освободили" Роба - демек изпъдили го от колибката му насред полето, където обработвал земя и гледал животни и ... ГО ЗАТВОРИЛИ В МУХЛЯСАЛА БЕТОННА КИЛИЯ ИЗ МРАЧНИТЕ ЗАНДАНИ НА ВОНЯЩИ ОТРОВНИ ФАБРИКИ!!! Чудна СВОБОДА! Алиииилуууяяяя... КОЙ от тия, дето честно си изкарват парите, може да си позволи през ДЕНЯ да види СЛЪНЦЕТО!? Че нали ако излезеш от офиса, ако отстъпиш от машината, лошо ти се пише! КОЙ, от тия - честните, не живее в една от множеството бетонни клетки, РЕАЛНО МУХЛЯСАЛИ, притиснат от всяка страна от оскотелите си себеподобни, тънещ в мизерия и простотия, удоволстващ се само от ракийката и жалките радости с болнавата женица?! Радвай се Българино, никога не си бил в робство, ... нали?

Не са ясни критериите по които един човек е роб! Така, че всички числа за броя на робите по света са манипулативни! В зависимост от критериите, това число може да нарасне за света до 4 милиарда! Нали! Аз имам усещането, че в България 94% от населението са безперспективни и с ниски доходи хора, които са фактически роби, тъй като дохода им стига едва да оцеляват физически, макар и да работят!

НЕ Е МНОГО ФИЛОСОФСКИ.И ТАРЗАН НЕ Е ИМАЛ НИКАКВИ ДОХОДИ НО ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГО НАРЕЧЕМ РОБ.ТЪКМО ОБРАТНОТО ТОЙ СЕ ЧУВСТВА РОБ КОГАТО ОТИВА В ЦИВИЛИЗОВАНОТО ОБЩЕСТВО.В ТОЗИ СМИСЪЛ БИХ КАЗАЛ ЧЕ РОБ Е ЧОВЕК НА КОГОТО СА ОТНЕТИ ПРАВОТО НА ИЗБОР И ПРАВОТО НА СВОБОДА.

Тарзан е литературна измислица, фентъзи! Що за напълно несъстоятелен пример? Иди живей с горилите и зверовете в джунглите, да почустваш и ти свободата! Ако, сериозно мислиш така, а това изглежда е така по главните букви, с които пишеш, май, се нуждаеш от психотерапия.

От които 6 милиона са в държава на балканския п-в, започваща с Б и завършваща на Я

Този брой на робите ми се струва невероятно малък, за да е верен. Предполагам, че само в по-изолираните части на Китай, Индия и пр. са в пъти повече. За други части на Азия и Латинска Америка направо не ми се мисли.

Австралийският минен магнат и филантроп Ендрю Форест ....??? Минен магнат филантроп??? Много лошо тролчета...лошо - Ние толкова труд положихме да баламосваме негово величество балъка че такова животно нема, сега какви ще ги плещим??? Дайте стандартно:" Путин е самой единствнений филантроп мире"!