1.8 млн. лв. бонуси раздадени в земеделието и храните

Администрацията на Министерството на земеделието е раздала над 800 000 лева бонуси, а във фонд "Земеделие" са раздадени над 1 милион лева, алармира депутатът от БСП Меглена Плугчиева. Бонуси са взети само от служители за извънреден труд, заяви министър Мирослав Найденов.

Обратно в новината

Коментари - 1.8 млн. лв. бонуси раздадени в земеделието и храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хора, граждани в министерството не се допускат. Спират ги още на пропуски. Аз винаги съм казвала, че това министерство е най-пазеното. Аз обаче мога да вляза вътре и е абсолютна истина, че служителите му нищо, ама НИЩО не работят. По цял ден четат вестници и вицове по платения от нас интернет, бюрата им са празни и чисти, въобще не зная какъв извънреден труд, те в нормалните 8 часа нямат работа. В това министерство се работеше до към 2000 година. От тогава там е пълно безхаберие. За жалост им се налага да пропускат такива като нас дето си изкарват заплатата като частници. Винаги ме е вбесявала тази платена, и то скъпо платена безработица. Въобще не вярвайте на министъра.

До септември миналата година са раздадени 10.3 млн.лв., но от министерството признават само за 58 447 лв. За пореден път Министерството на вътрешните работи подаде невярна информация за раздадените на служителите му бонуси за добре свършена работа. В официален отговор до СДС ведомството отрича на служителите да са изплащани допълнителни материални стимули за 2011 г. В същото време в официалния отчет на министерството за м.г. е записано, че само до 30 септември по перо допълнително материално стимулиране (ДМС) са раздадени 10.3 млн. лв. В отговора до сините депутати МВР отчита единствено разход от 58 447 лв. от фонд "Награди" за служителите. Сумата е само малка част от общия размер на материалните стимули. Дори и тя обаче изненада министъра Цветан Цветанов и той обеща проверка.

Миро знае ли че за ненормиран ден се дава допълнителна отпуска а не бонус за извънреден труд???Миро знае ли че има и ограничения за извършване на извънреден труд??Миро въобще знае ли законите на България или е запознат само със закона на парата в джоба му.

Сега вече българите знаят и друга информация, колко са нагли, безкруполни и некадърни новите ни управници от Герб. При предишните "лоши" живеехме много по-добре, а тези (новите) ти свалят и последната риза от гърба под претекст че има криза, а самите те лапат и трупат пачки на фона на всеобщата немотия. Стопиха фискалния резерв, източиха Здравната каса, увеличиха външния дълг, а сега и на Сребърния Фонд посягат. Алчни хиени сте вие, в пъти по-некадърни и по-лоши и от предишните и от по-предишните и от по-по-предишните.

Ало, Министъра!, За извънреден труд, начина на заплащане е предвиден в Кодекса на Труда!!! Какви ги разправяш бе Наглец?!

ГЕРБ източва народа, така както кърлеж пие кръвта на човек! Трябва ни нова политическа класа! Старата е корумпирана и развратена! ГЕРБ е клонинг на БСП!

УЖ НЯМАШЕ ДА ИМА БОНУСИ И ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ЗАТЯГАМЕ КОЛАНИТЕ В КРИЗАТА, А ТО КАКВО, ЗА ЕДНИ ИМА, ЗА ДРУГИ НЕ. НЕ Е ЧЕСТНО НЯКАК СИ. КАКЪВ Е ТОЗИ ИНЗВЪНРЕДЕН ТРУД, ДА НЕ СА САДИЛИ ЛУК?

какво ревете бе комунистически утрепки,когато вие раздавахте паричките с куфарчетата да не би тези пари да бяха лични,бяха на българите,ако сега в МЗХ са дали по една заплата ,комунистите даваха по куфарче ,затворете си устата ,точно тези социалисти сега са виновниците за сегашното положение, те лапаха 65 години ,а не ГЕРБ са ощетили държавата, много е просто , българите знаят тази информация и затова им дадоха червен картон през 2009 год

Ти, май, си сбъркала форума.Тоя тук е за нормални хора.За патките и овцете търси сайта на аграрното министерство.

Алоооо... ненормалната. Психясала гювендия. Какви куфарчета сънуваш, куха лейка такава. Или и ти си от глутницата с бонуси за добре свършена работа и сега квичите по всички телевизии и форуми , като недоклатени....

Овцо, какво са правили комунистите са го направили, но защо тези продължават в същия дух ми кажи.

Ставрева, Ставревааа... безочливи паразити сте вие. Значи за хората няма - криза било, а за държавните търтеи криза няма, а? Върви да си дърдориш тея на някои тежки малоумници. Стой и гледай само как ще бъдете изритани в небитието и вие - лъжливи, крадливи герберисти от все по-бедния и нещастен народ.

Ще има да си мечтаем само, госпожа, за жизнения стандарт и спокойния живот, който имахме при комунистите - Т.Ж. А дори и при Станишев беше доста по-добре.

БЪЛГАРИТЕ ЗНАЯТ И ТОВА - а и онова което обещаваше Боко-Рапона - САМО И САМО ЗА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ... А СЕГА- ЗАБРАВИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ- ВАЖНОТО Е ДА СИ ТРУПА МИЛИОНИТЕ И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСАТИ-ОТ РОДА НА -ПРОБЛЕМИТЕ НА МАТРЯЛА... ТОЙ САМИЯТ СИ КАЗ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ МАТРЯЛА Е ЛОШ.... А ТОЙ ОТ КАКЪВ МАТРЯЛ Е -НАГЛА СИГ-АДЖИЙСКА МУТРА.. НАТРПАЛА ПАРИ ОТ КОНТРАБАНДА НА БЕНЗИН В СЪРБИЯ.. ДРЕБЕН ЧЕРНОБОРСАДЖИЯ- ЕТО ТОВА Е БАНКЯНСКИЯ БОГ ЗА МАЛОУМНАТА ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ.... СРАМ МЕ Е ОТ ГЪЗОЛИЗЦИТЕ НА РАПОНА...

Абе, умнико, тези хора са възрастни и болни. Не могат да работят. Трябва да преживявят с доход 80-100 евро. За какво, по-точно ни е тая огромна държавна администрация?? Само да им пълним гушите ли? Къде й е социалната програма на държава? Или има такава само за служителите й, на които работещите плащат заплати - най-редовно и осигуровки и нормални отпуски. В частня бизнес така ли е? Държавата би трябвало да има механизми да въведе ред и някакъв по-добър стандарт, а не все по-голяма мизерия.

Не му обръщай внимание на този помияр. Колко ли мозък има един козел?

Защо е тази провокация? Доста цинично. Имайте малко срам.

"Пир по време на чума"

Де си, Бойкооо?? Де си, нещастник?? Като дойде на власт тръбеше, че спираш кафетата и картичките по ведомствата за икономии на средства в кризата. А ти не слизаш от хеликоптера, а колите ти също отиват до където... Кълнеше се, че ще спреш корупцията по висшите етажи, вицето ти пък твърдеше, че никой няма да види 13-та заплата... и какво?!? По-големи крадци и наглеци сте от всички други. Срам ме е от вас много. Да знаете, че народа ви кълне и това ще ви стигне.

защо не се казва колко и какви по именно бунуси е получила ъам кметицата Бояджийска от ФОндовете за кучетата, или работнитците и началниците в ОП Екоравновесие Ама така е в момент на криза в БГ гледат да грабят ,е току виж останали на сухо Като дойде кризата в Щатите Обама спря Коледната премия на Сената и бонусите бяха вкарани в нормални граници и се получават СЛЕД решаването на проблема

Правителство - грабителство!

Какви са тия нагли държавни служители-лапачи? За взет един билет за ръгби мач бе уволнен министъра на земеделието на САЩ - Майк Епси1 А тук става въпрос за 1.2 млн. лева, а не за 2 лева! Прави са от БСП поне за това, че му искат оставката! Ние сме социална държава със социална Конституция, написана само на тоалетна ХАРТИЯ! Ще гласувам и аз за националистите, нямам друга алтернатива...

Защо не раследват МЗХ, това дето лъже найденов не е вярно, миналата година раздаде на три пъти на всеки служител по една брутна заплата, а колко е дал за извънреден труд незнам точно, но е много повече. Какъв дойде слабичък а сега е направо станал като охранена свиня, вън от селското стопанство съсипа го напълно. Мафиот е за друго не става само далавери може да върти.

И в ИАСАС сме доволни от паричките. Е министъра послъгва ,ама то е за пред простолюдието!

На следващите избори аз и моите приятели ще гласуваме за НФСБ. Те ще спрат корупцията и упадъка на България! И ще намалят депутатите на 60 броя!

Каква е тая допълнителна работа, какво са произвели? Вместо орязване на бюджетните разходи и съкращения, тоя кучкар дава бонуси! Пир по време на чума!Оставка! Бойко спиш ли?

Ти си един мноооого голям глупак,не стига ,че си гласувал за ГЕРБ ами пищиш да видел Бойко.Това е все едно да викаш вълкът да защитава овцата ,която си ти.

За тебе може да е чума! За други е съвсем нормално... 900 хил лева, дадени на 1350 души.. Можеш ли да смяташ? По колко са взели? Докато има роби в България, държавата ще е робска. Хората са поробени от самите сабеси. Съвсен нормално е когато си работил извън работно време, този труд да ти бъде възнаграден. Обратното не е нормално и е даже обидно! Но докато има Българи, които се връзват на приказки, че са длъжници на работодателя си... ще има и роби.

КАТО ГЛЕДАМ ГОЛЯМАТА ПОЛЗА ОТ УСВОЯВАНЕТО НА ТИЯ ФОНДОВЕ- МИ СЕ ПОВРЪЩА.... ПОСТОЯННО МЕТОДИЧНО ОБЕДНЯВА НАРОДА- А ХОРАТА РАБОТЕЩИ ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НА ФОНДОВЕТЕ....)СЕ РАДВАТ НА ПРИЛИЧНИ ЗАПЛАТИ (И ТО РЕДОВНО ДАВАНИ), НА РЕДОВНИ БОНУСИ И ПРЕМИИ, КАКТО И НА ВСЯКАКЪВ ВИД КОМАНДИРОВЪЧНИ, СТИМУЛИ И КАКВИ ЩЕШ ДА ГИ НАРЕЧЕШ... А ЗА НАРОДА - ОТ ТРИТЕ - НАЙ-ДЪЛГИЯ ... ЕГАТИ И ЗАКОННОСТА , ЕГАТИ И ЛЪЖЕДЕМОИКРАЦИЯТА И ЕГАТИ И ПАРТИЯТА ВОДЕНА ОТ НАЙ-ПРЕСТЪПНИЯ И КОРУМПИРАН ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА БЪЛГАРИН- БОКО-РАПОНА.... ДОКАТО ТОЗИ Е НА ВЛАСТ- ВСЕ ЩЕ ПРОПАДАМЕ И ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ.....

alivap

Пичове, за работа извън работна време се заплаща извънреден труд.Нещо да не нарушавате кодекса на труда? А за пенсиите няма.Ни увеличение,ни таван.Аджаба как ви се струва?Май ще стане голяма гюрултия като че ли.

аззз

този министър мирише яко , време е да си ходи...