Почина бившият лидер на Куба Фидел Кастро

Бащата на кубинската революция Фидел Кастро, почина в петък вечерта в Хавана на 90 години. Страната обяви 9-дневен траур.

Обратно в новината

Коментари - Почина бившият лидер на Куба Фидел Кастро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ГЛЕДАХ ФИЛМ ЗА КАСТРО!ОКАЗА СЕ,ЧЕ СРЕЩУ НЕГО ИМАЛО НАД 30 АТЕНТАТА!..КАКВО НЕЩО Е ЖИВОТА ПИСАНО ЛИ ТИ Е ....! А ОТНОСНО ДЕЙНОСТТА МУ КАТО ДЪРЖАВНИК, ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО СЪДИ, ЗА МЕН БЕШЕ ПИЧ!

над 400!

Десетки хиляди феодали, престъпници, убийци, свирепи експлоататори, които държаха кубинците в жестока мизерия, глад, проституция, болести, невежество...

Сега кубинкте дори не се чували какво е това проституция, нали? Наричат го попълване на доходите. :)

Кубинският 10-и Ноември Съветският комунизъм на Фидел в края на краищата се предаде, както нашите съветски комунисти ни предадоха 1989 г. Братята Кастро от последния елит на комунистическата им партия отвориха вратите на Куба за глобалистичното пространство на неолиберализма, както нашите от последния елит на БКП отвориха 1990 г..вратите на България. Сега Куба лесно ще бъде изядена от по-силната икономика на съседа си САЩ. Както ние бяхме изядени от руската олигархия и станахме дъвка в устата и и заложници на американските банки. Знаейки силата си, за това Обама с усмивка прие стоплянето отношенията си с Куба. А новият глобалист Тръпм днес нарече също с усмивка Кастро диктатор Куба сега се намира в позицията от 1990 г. на бившите комунистически страни, сменящи непазарната с пазарна икономика, но в условията на глобализма, който е безпощаден към страните без правова държава да спре корупцията и разграбването на голямата държавна собственост. А правовата държава е плод на демокрацията. Комунистите не познаваха демокрацията, нито имаха изградена правова държава, за това ни спретнаха бандитския преход, заграбиха икономиките, превърнаха се от борци срещу капитализма в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери, а децата им унищожиха благата на социализма, които бащите им създадоха. Четете нашия анализ"Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция" http://ideyazabulgaria.org/aktualni/analizi/4534-article-id-4534

Облъчени сте, но не ми пука, то си е за вас.

Поклон пред една велика личност!

Един лумпен по-малко. Колко съдби е почернил този мръсник.

Е-е, не така, още си жив, поне още два-три месеца с твоята болест.

Мога да му пожелая само една фраза, чеда мои, и всички вие я знаете!

Срещу природа не се рита, дори и от Коминтерна! Той беше типичен пример за многостранно развита личност, мечтата на Бае Туше, не, ами направо много странно развита... Но евала, че успя да заблуди милиони с крясъци, пръст, секс и пури. Само накрая с рокендрола се поизложи..

Абе не знам дали кубинците ще го носят завинаги в сърцата си или на друго място по-надолу! Питайте поне роднините на избитите или хилядите емигранти в САЩ, питайте Глория Естефан и т.н. къде ще си го носи!!!

Колкото и да се напъват,каквито и слово блудства да използват някои хора тук едно е ясно и е факт.Фидел Кастро Рус е единствения човек прецакал плановете на САЩ във всяко отношение.Дори излязоха големи не кадърници в опитите за покушение срещу Ел Комaнданте.Направи Куба от бардак и казино на наглите богаташи една държава със собствен мироглед.Велик Човек,Честен Човек! Сбогом и лека ти пръст El commandante..

ОСвен, ако плановете на САЩ не са били Куба да е богата, а САЩ бедни, как точно ги е прецакал? :))

КУБИНЦИТЕ ЩЕ ГО НОСЯТ В СЪРЦАТА СИ!!!СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!!!

abasador

велик революционер, велик диктатор, лека му пръст. Лек ден.

Велик нагаждач и властолюбец! Велик терорист и убиец! Взел властта с единствената мисъл да е на власт. После се почудил, почудил, пък обявил социалистическия характер на революцията:))) Смях в залата! хахаха Хубав ден е днес, но много живя гадината..много!

Кастро победи! Всички! Покрон пред този достоен мъж! Не подкрепям комунизма, но имаше нещо енигматично и велико по начина по който Кастро сам, и след разпада на СССР продължи борбата. Накрая САЩ капитулираха и отмениха санкциите и възстановиха дипломатическите отношения с Куба. Кастро Е и ще остане завинаги единственият комунистически лидер, който победи в СТУДЕНАТА ВОЙНА срещу ЗАПАДА!

Шило

Оправихте ли и Куба? Преди Фидел е била публичен дом и казина за континента, питансе, след Фидел каква ще е? А, много неща зависят и от Раул- това е за приземяване

А по времето на Фидел, като беше толкова хубаво място, защо се получава по-трудно изходяща от входяща виза знаеш ли? :))) Режимите ви все хубави, ама не давате на хората си да пътуват. На ония, режимите им все лоши и трябва да спират хората не да не напускат, а да не се заселват при тях... Парадокс.

Не знам каква би била Куба, ако нямаше революция и каква би била сега тя. Но не е късно да видим тепърва, ако се демократизира. А и Украйна вече не е интересна.

"Смъртта му, настъпила едва две години след историческото обявяване на сближаването между Куба и САЩ, окончателно обръща страницата на студената война, която изправи света на ръба на ядрения конфликт по време на ракетната криза през октомври 1962 година." Това казва всичко. Една епоха от човешката история си отиде. Всички сме смъртни. Проблемът е, че има смъртни, които живеят достатъчно дълго, за да унищожат други смъртни, или - да объркат животите им. Ще отворим нова страница в човешкото развитие и, дълбоко се надявам, тя да не е свързана с диктатури, насилие и противопоставяне...

Колкото кубинци е убил, в толкова казана да се пържи!

Велика личност! Има и такива и точно на техния фон раболепните политически пигмеи и у нас са толкова жалки.

Всички кубинци във Флорида ПРАЗНУВАТ!!!!! Не можете да си представите каква е радостта им!

Шило

Каква е?

Огромна! Толкова огромна, че оскъдния ти мозък не би могъл да я проумее.

Да се радваш на смъртта на човешко същество, което и да е то, си е живо мародерство, варварство, канибализъм и своеобразна некрофилия.

Eл Команданте е вечно жив!!!

Hasta siempre НЕ е обида......Означава че ще живее в сърцата ни.......

Лека му пръст, беше велик политик.

"Вликия политик" докара народа до просяшка тояга / в Куба няма жена, която да не ляга за пари! /, и световна изолация. При всички случаи, кубинците ще живеят по - щастливо без Фидел. Както руснаците по - добре без Вагин.

Как ще живеят по-щастливо, както ние без Тодор Живков ли,смешник?

Наследство от бардака, организиран за удоволствия на чуждестранните богаташи, в Куба.

Eл Команданте е вече в Рая! Ел каПуто ще гори в ада!

Мето и Лъчо Мозъка ще ти пребоядисат опашката ,"комунисте"!!?

очаквах да му оскубят брадата преди да умре.

Оскубаха му другата брада, баба! Той "си боцкаше" и на тази възраст- косъм не остана!

Ти нахрани конете! Не се прави на ...свещеник!

Айде .. По-здрав!?!?.......

През 60-те години Хрушчов и Кастро блъфираха американците!? Никакви ядрени ракети нямаха ръшите там... само "празни гюмове" с двигатели!? И при това краварите имаха по-съвършени ядрени бомби!!! Е, те това не могат и до ден днешен да преглътнат американците!?

То затова и до днес им държат ембаргото на кубинците! Уж ще го свалят, .."уж ще го вдигат!?" ?

А, ти на какво се радваш ? Н аракетите ли които наистина бяха доставени или на това, че Кастро се отрече от руснаците ?

.. на Хирошима и Нагазаки!! Кога ли и за Америка ще има .нагъзаки.??

ти беше ли там бе циркаджя? или ,каквото партията лубима казе -това е.бляд. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лека му пръст! Голям пич!!.. И добре е изкарал!!!

Велик ! Поклон пред паметта му !

отиде си, но демокрацията в куба ще пребъде!! нали предаде половин вековната си власт на брат си, това е гаранция че демокрацията е жива в куба!

Егати " демокрацията"! Да се предава по роднински! Мноооооооооооого си тЪп!

гешев, че си тъп, вече никой не се съмнява! ти това иронията и иносказанието знаеш ли какво са??

Лека му пръст. Една изключителна личност. Да се опълчиш на световния жандарм - САЩ след като си на 90 км от бреговете изисква огромна смелост. Почивай в мир Фидел!

Хемороиди и фисури? Без болка, парене, сърбеж и Операция: Хемоклин Гел link СПА хотел Орфей 4 Нова Година + СПА и Ски ваканция в Пампорово link Телефон от Телефон4е Най-добрата цена само при нас! link*

Ел Команданте, гордостта на Кубинския народ почина! Лека му пръст! Ел каПуто, позора на руския народ обаче е жив, за дълго ли?

За последните 3 г. 2 пъти сме били до Куба на почивка, с екскурзия до Хавана. Нещата са точно като в България 1989 г. Основната част от населението бачка за нищо, но има много хора, които вече са с полулегални частни ресторанти, където един обяд за трима е към 80 долара. Последно ходихме тази година - наизскачали са мутри - дебели, с ланци, мачете под седалката на таксито, ГСМ-и. Проституцията е поначало нелегална, но се шири навсякъде. Хората в курорта правят за час от бакшиш на бара колкото месечната заплата в неконвертируеми песо. По шосето към Хавана е пълно с пешеходци, които се надяват някой да ги вземе на стоп.

Революционер е бил Гарибалди. Тия "идоли" са най-обикновени бандити довели народите си до пълно оскотяване.

Много ти е спирта.....

Фидел Кастро е една епоха! Едно тотално противопоставяне на САЩ, само на 90 мили от техния бряг... Спорна личност в спорни времена. Успя да опази Куба за по-добри времена! Лека му пръст

То и Мао се противопоставяше на САЩ, ама Дън Саопин се прегърна със САЩ за ужас на Рашистан! И от тогава като всички страни сътрудничещи си със САЩ започна да се развива и да просперира.

Дън Сяо Пин промени Китай, но не се е прегръщал с никого! Китайците въобще, ама въобще нямат навика да се прегръщат с когото и да е! Темата е дълга, а не е мястото тук! Хубава съботна вечер!

Идват по-добрите, капиталистическите времена! Колелото на Историята се върти и ще се върти до пълната победа на Капитализма! И в Русия вече победи Империализма! Нема лабаво!

Един комунист по малко

Бог да прости Фидел Кастро.

Русия искаш да кажеш

Америка надживя и тоя комунистически ненормалник !

"Революционер" е състояние на духа, което не може да се осъзнае от 99% от хората! А критиците му, тук, в България трябва да знаят, че, има документирани изказвания на Кастро, съвпадащи почти до запетайките, с такива на Васил Левски - 100 години по-рано! Адиос

Революционер е състояние на продънени гащи, скъсани цървули, куха глава и очакване да дойде съветската армия и да те тури насила на власт.

Много ми е интересно, ако в Куба е такъв рай, защо десетки хиляди кубинци с риск за живота си плуват в океана, на каквото докопат сред акули 90 мили от острова на свободата до Флорида?

И кога беше това? 80-90 години, когато куба бе най-силно засегната от ембаргото...Сега към Хамерика драпат само най-долните животни от Азия и Африка..останалите се спасяват оттам:)

От 1994-та между САЩ и Куба има договор за минимум 20 000 визи годишно за САЩ, за да се намали нелегалната емиграция.

А мексиканците защо бягат от капиталистическия рай към Америка и стена ще строят срещу тях. Естествено, че тези които ограбват целия свят са създали по добри условия за техния народ и хората затова емигрират там.

Aз съм анти-комунист, но за мен Kастро си беше пич, въпреки всичко. Глуповатата американска външна политика в края на 50-те зорлем направи от един заможен адвокат - комунист. Kато всеки млад човек, той е мечтаел за американски ред - демокрация. Hаивно мислейки, че Aмерика ще го подкрепи в борбата му срещу селяка-диктатор - Батиста, той - Фидел започна революцията (не преврата на 9-ти септември, 44-та). Oбаче американското лицемерие тогава го набута на руснаците. Притиснат в ъгъла, той извика CCCP на помощ, иначе революцията му отиваше на кино. Kогато идваше в България, на нас ни правише кеф да го гледаме как се различава със спортната си фигура от нашите свине и говеда от ЦК, които се задъхваха следвайки го при неговото бързо ходене. Да, той има грехове: от едната диктатура набута Kуба в другата, остави народа си гладен, уби Че, пращайки го на сигурна смърт, но успя да запази едно нещо по американски тип - здравеопазването. Hека сега Бог да го съди, за мен той си умря с чест.

Тъкмо си казах ,,Ето един истински смислен и балансиран пост когато прочетох ,че е убил Че пращайки го да прави нови революции в Латинска Америка.Това изобщо не е вярно.Убиха го тези които правиха стотици опити да убият Кастро .Така или иначе и двамата ще останат светъл пример за всички които се борят за свободата и независимоста на страните си ,колкото и малки и на пръв поглед да са слаби срещу световния капитализъм.

Един велик човек, който близо половин век бе като рибена кост, в гърлото на световния капитализъм и империализъм ! Почит към великия Фидел Кастро!

Велик беше-ще бъде безсмъртен!