17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е пазарна икономика, нали това искаха всички, всеки сам да определя цената по която ще продава или купува.

Като се качиха цените нищо не казаха а лапаха. Сега като имат конкуренция и народа може да вземе нещо по-евтино се вдигнаха....

зърнопроизводител - милионер(справка-НАП, автопаркове и др). Всеки милионер сега иска да е милиардер, ама нещо се обърка май...

Аз пък съм против спекулативното покачване на цените! Какво да блокирам!?

Как какво? Протеста на зърнопроизводителите блокирай! Тези алчни изроди получават СУБСИДИИ, които са повече от направените разходи, но себестойността на зърното им е по-висока? ДОЛНА ЛЪЖА! Зърнопроизводството е НАЙ-СУБСИДИРАНИЯТ отрасъл в селското ни стопанство! Карат последен модел коли, живеят в замъци, къпят се в мляко и мед, КАК ДА ПОЗВОЛЯТ ПО-НИСКА ЦЕНА?

Добре де... махнаха ддс-то, какво толкова реват? А олиото що е още на 6 лв, при положение че имало евтин внос от Украйна?

Тоя внос от украина, е с цел делавера. Не е зарад черните ти гладни очи.

А теб какво те бърка, че някой ще спечели, ако доставя КАЧЕСТВЕНА продукция на по-ниска цена?

Преди шест години един познат се уреди с фирмата си да вземе субсидии за отглеждане на масиви с тикви. Проблемът му се оказа, че засади качествено тиквите и метеорологичните условия бях такивя, че въпреки липсата на грижа тиквите се развиха добре и дадоха много плод. Субсидиите вече му бяха дали такава хубава печалба, че вече не му се занимаваше с нищо, ама тиквите седяха на полето и той се притесняваше някой да не го натопи, че ги е оставил да изгният. Обирането и извозването щяха да му струват пари. След дълги опити да ги подари на някой дето да си ги обере и извози най-накрая се съгласиха от една кравеферма да ги ползват като храна на кравите. Взеха ги, но после ми каза, че го псували, защото не им дошло наум, че кравите не могат да ги ядат така тиквите и трябва да ги режат ......... звучи комично, но не е за смях, защото показва абсурдността на една система в която всичко това се плаща от нас.

Социализъм от СИВ в пълния си блясък. От ЕС убиха пазарната икономика с цел,все пак.

пълната свобода да продават житото си на свободния пазар върви и с пълната свобода за внос на жито. Утре ще продадат житото на германците или на който плаща повече и ще си карат частните самолети а за нас ще остане печен въздух на скара ... я да го ...

им се очертава да хапнат една твьрдо изпечена и по дьлга франзела.

След като в последните години ярко се изсветли фармацевтичната мафия и вероятно само най-големи дебили не са осъзнали, че има такава , сега е редно да се изсветли и ФЕРМЕРСКАТА МАФИЯ ! Просто е невероятна схемата със субсидии при която ти плащат нещо дето го няма, след което ако го произведеш то си остава за теб и може да го продаваш. С една дума производство без разходи и 100% от продажната цена ти е печалба.

Прави са нашите зърнопроизводители! Как се поддържат Бентлита , Ягуари, Майбаси и любовници плеймейтки , ако зърното е на нормалната си цена!?

Тези с бентлитата и прочие са група подържаща властта в държавата, съответно тя им е призантелна чрез други методики, НО все още има някакъв мижав процент хора останали на село борейки се за насъшния си със всякакви способи и допотопна техни. Та техиният труд трябва да се оцени. Все още има истински герои по селата!

Има, но точно такива едва ли ще са от въпросните протестиращи!

""Ние не сме против украинските колеги или украинското зърно, а против това то да влиза в родното производство, защото себестойността му е много по-ниска"" Тия дни ни обясняваха как цената на пшеницата щяла да се увеличи двойно наесен, а сега протестират, явно защото няма да могат да изпълнят тия планове. Тая мафия нарекла се "фермери" е с произход ТИМ, фирмата се казва с нахалното име "ОКТОПОД" !! и е фирмата обработваща най-много земя в целия ЕС ( не само България, а целия ЕС!!!!). Смятайте за какви субсидии става въпрос!

Когато човек е идиот - това е за дълго. Украйна е асоцииран член на ЕС от 2017-та година - това означава, че от тогава до ден днешен зърното от там влиза по един и същи начин в цяла ЕС. Обаче на родните производители им се услади да си играят с цените, докато Украйна не можеше да изнася и сега ще протестират заради това ... Отделно зърно, произведено и изнесено по време на война, с използвани същите препарати и с включен транспорт как точно излиза по-ефтино от произведеното в мирна обстановка със субсидии зърно на място?

Полша и Румъния категорично забраниха украинско зърно да постъпва в складовете им. Отделно от България всеки ден напускат стотици украински цистерни с горива - бензин и дизел, като интересното е че в Украйна литър дизел се продава за 2.30 - 2.40 лв, като на превозвачите се заплащат по 70 стотинки на литър, закаран до границата с Молдова. На колко го купуват тук и как се продава там с близо лев по-евтино?

Айде поредната партенка :) Основните маршрути на износ на зърно от Украйна в момента са точно през Полша и Румъния, които не само не са забранили вноса, но си го и ползват масово.

тука с цената на транспорта много си се объркал.Няма как курс на цистерна на 500 км да струва 14-15 хилки за курс

Фермерите им хареса хем да взимат субсидия, хем цената на зърното да е над 2 пъти по-висока. Сега като започна да се връща към предишните нива изведнъж украинците им виновни. АЛЧНОСТ и БЕЗОЧИЕ.

Стана напечено, изплъзват се милиончетата на родните земеделци.

иска да ядем скъп хляб не евтин хляб с украинско зърно. От къде на къде българските алчни зърнопроизводители ще дерат кожата на българския народ.