Само 16% от българите смятат фалшивите новини за измислени

70% от българите са срещали фалшива новина в медиите през последната година. Повечето хора обаче ги свързват с онова, което публикуват жълтите издания.

Обратно в новината

Коментари - Само 16% от българите смятат фалшивите новини за измислени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то се знае, кой пуска новини и снимки, взети от електронни игри и кой ползва фотошоп, за да сложи изтребител до пътнически самолет и така да си прикрие следите.

Проблем са не фалшивите новини. Те са прекалено малко като обем. Проблем са МАНИПУЛИРАНИТЕ новини, които ни заливат от "големите" зависими медии. Опасно е същите тези големи медии, да се борят с "фалшивите" новини, защото го правят с идеята да заглушат другата, неманипулирана от техните господари, гледна точка. На практика ни лъжат, че се борят с фалшивите новини, а искат да наложат цензура на различната интерпетация на ВСИЧКИ новини. Смърди та се не трае. Следващата стъпка е премахване на неутралността в интернет. Тоагава на неудобните изобщо няма да им се зареждат сайтовете или ще се зареждат толкова бавно, че хората да се откажат от тях. Найс а.

тази новина е 101% алфа фалш...

При 80 процента дебили, всякакви измислени новини и манипулации минават много лесно. 45 години слушахме новини за успехите на народната власт и аха светлото бъдеще да дойде утре. То пък взе, че не дойде да му се не види. Сега пък слушаме непрекъснато новини за успехите за сегашната власт, за икономически растеж, безумни проекти и други подобни небивалици.

Като гледам при "демокрацията" се лъже повече. За сметка на това обаче се и краде повече.

Част от новините са неясно доколко фалшиви. Част манипулирани. Може например химическата атака в Сирия изобщо да не я е имала! Тази весия съществува и всичко пускано да е правено от вид рекламни агенции. Има сумати видеа на които манипулацията се открива и снимани как се гласят за снимки - примерно в Египет. Неусещащ се навреме, че влиза в кадър, дето се смее така, че му се броят зъбите - по Ал-Джазира. Детенце на интервю по СНН, дето в многоминутно интурвю очевидно чуте пуснат текст под камерата в страни и не отлепя поглед от тази точка, докато срича, как виновен бил Асад. Как репортерката на СНН се чудеше как да прекрати интервю с американски конгресмен, дето не виждаше причина Асад да е направил атаката. Май бе на живо и затова не са успели да го изрежат. Снимано рошаво дете носено на 3 различни снимки от 3 различни мъже. Снимани едни и същи за бели каски, Ал.-Кайда и подобни. Един даже на президенските избори в САЩ с Хилъри Клинтън. Някакъв го даваха на примерно 13 различни снимки. Не е ясно каква част от представяното ни за истина е въобще такава. Как жертви са само деца, пък същите снимани по други кадри. Част от децата руси! Като това се развива на територия контролирана тогава от Ал-Кайда и съответно информацията идва от тях. А САЩ и организацията за защита от химическо оръжие преди това обявяват, че Сирия няма повече химическо оръжие. И след като САЩ каза, че вече не е цел номер едно да свалят Асад и седмица по-късно това изпълнение. Като май еврейският премиер каза, че 100% е виновен Асад и Тръмп послушно като кукла на конци нанесе удари и плю на всичко което говореше на президентските избори. Задайте си въпроса кой е заинтересован? Асад не е от вероятните.

voknid

Преди избори, по време на война и след лов, %-тите рязко скачат.

Зад формулировката "борба с фалшивите новини" се крие откровенна американска цензура. Медиите са известни като 4-та власт. Съответно този който ги цензурира той ги управлява.

Ние сме глупави. Хилядолетно доказано. Освен това сме и прости. А какво най-много обича простият човечец - хляб, зрелища и да види, че и на Вуте му е зле. Така, че не ме учудва резултатът

Много лесно разпознавам фалшивите новини в медиите - като почнат да ми разправят разни измекяри колко лошо съм живяла през соца, когато аз наистина съм живяла, и то добре, защото много работех - имах си пари за осъществяване на това, което исках, пътувах си, купих си апартамент, в София беше сигурно и денем, и нощем, транспортът вървеше и на него можеше да се разчита, такситата бяха евтини и също така редовни ... Имахме огромна индустрия, чудесно прогресивно селско стопанство и невероятно вкусни плодове и зеленчуци, които печелеха международни награди, по света беше като мантра "български домат", "българска праскова" (сливенските - нещо фантастично!), "българско вино", "български чушки" - това беше знак за качество! За сирене и кашкавал не ми се пише вече - днешните млади хора не познават истинския вкус на тези продукти! Особено пък на местните производства от планинските райони - Родопите, Балкана, Пирина ... Какъв кашкавал се правеше там - приказка! Или за героичните демократични промени, донесени с краварските самолети и кораби на Грузия и Южна Осетия, Чечня, Донбас, Киев, а и на нас ... Или за голямото щастие, дето настана с членството ни в ЕС - погубиха се българските сортове плодове и зеленчуци, индустриите се закриха и предприятията разграбиха за скрап, а ние употребяваме техните ГМО боклуци, които струват скъпо и са скапани още в магазините ... Разправяйте ми за победите в Сирия на краварските ракети Скът и другите подобни, за създаването на Ал-Кайда във всичките ѝ наименования, на ИДИЛ и терористичните групи, които разсипаха Югославия, Либия, Египет, Йемен, Афганистан, ... превърнаха нас и всички в Източна Европа в нещастници в собствените си държави, а децата ни - в емигранти ... само за едното оцеляване!

Бихте ли какво сте работили през правешко-каскетско време и как успяхте да си купите апартамент в София, че и кола, щото бая се чакаше, като някои и не дочакаха ??? След 1989г. в Държавен вестник излезе списък с 350 хиляди имена на хора с дългогодишни жилищни спестовни влогове, които не са успяли да се "уредят" с апартаменти, а пък за "Мототехника" да не говорим ???

Бях преводачка. Правех писмени, устни - синхрон и консекутив - преводи. Още като студентка работех като екскурзовод, за целта си вземах изпитите по-рано от другите и си ползвах лятото за пътувания - на работа или за удоволствие - като си събирах пари и ползвах евтините тогава билети за влак, с всички удобства! Със студентската карта спяхме в общежития или студентски квартири, в музеите влизахме с огромно намаление, хранехме се в евтини места - магазини и сладкарници тип народен (те в Германия, Чехия и Унгария винаги са били чисти, вкусни и прекрасни, а в СССР изобщо всичко беше много по-евтино, отколкото у нас) ... Чаках за апартамента, да, получих ведомствен, после го платих със спестените си пари - част ми даде баща ми, част си изкарах сама, за около една трета взех заем, който след това бързо изплатих с един голям хонорар от преведена книга. Когато човек не пие, не зяпа чалги, мачове и простотии, не си губи времето в преливане от пусто в празно и оплаквания колко сме зле - има начин да се изкарат пари и да се постигат цели. Поне тогава имаше, сега е възможно само ако си от определена партия или семеен кръг ... ((((((((((

ниво на интелигентност и ерудиция, за да може да отдели фалшивите новини. От друга страна пък те са оръжие, което може да се използва и за добри каузи. Няма нищо лошо, ако заливаме популацията на противника путлеристан с фейк новини ???

Няма нужда от фейк новини срещу Путлеристан, защото истината е достатъчна, а тя е на страната на нормалните хора.

Всъщност по-гадни от фейка са манипулираните новини, защото те карат да мислиш в съответната посока и се стремят да ти изпилят съзнанието.

Много ти е крехко и деликатно съзнанието, щом подлежи на пилене ???

Бухахахаха, ти за мойто съзнание недей да береш грижа. Не можа да бъде изпилено и от Разбойническо дело, та камо ли с интернет фейкове.

По-правилно е да се каже"16% от участвалите в анкетата", а не 16% от българите!

Фалшивите новини биват много по вид. Най-добрите от тях са публикувани в най-подходящото време и са продукт на хитро замислен план за заблуда или отклоняване на вниманието от истинската новина. Но задължително са написани грамотно! А най-нелепите от тях обикновено се появяват като "претоплена манджа" и задължително съдържат неприкрито голям процент неграмотност - както от страна на съчинилият ги, така и от страна на този, който ги е написал.

Шилo

80% дебили! Даже 84!

няма обяснение да гласуват за един страхлив послушко 3 пъти,който трябва да е затвора само заради лишаване на БЪЛГАРИЯ от милярдите на южен поток...прост народ ,слаба държава

Предполагам, че не очакваш да е Си долно!? Затова знай - пише се сигурно!

И не милярди , а милиарди.

така е защото кампанията срещу фалшивите новини е именно от тези които ги пускат в опит да подменят историята и да налагат разделение и омраза

То и вие пускате фалшиви новини с бомбастични заглавия....

Да кажат кои точно са източниците на фалшиви новини, защото аз лично като гледам БОСФОР ТВ и себеподобните и, смятам, че трябва да се гледат и двте страни на монетата, а не да вярвам сляпо на това, което е изгодно на милите ни управляващи!

Като сметнем,че 80% от народа са пълни дебили,нормално е да вярват на фалшиви новини,да си мятат всичките пари през терасата на напълно непознати и т.н...