Коментари - Фалшива новина било оскверняването в Хирошима, според Карталов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно в нашата страна от дебелокожие страдат и хора на изкуството! Това че в България сме съгласни фасадите да изглеждат на градски клозети не значи че в Япония мислят по този начин! Професора омаловажава случая,защото изглежда така е свикнал,че и харесва дори хипарските родни писаници навсякъде! Само че професоре твоето "нищо не е станало" е точно толкова вредно,колкото самата вандалщина!!!

Защо за драскане по японска стена уволняват, а по българска стена не ?

ДирекТОР - Тор висока колкото дирек. Торба с тор. Хайде на трудовата борса!

Май ние повече се вълнуваме от тази простотия, отколкото японците.

мдаааа…… да казваш истината която не е удобна винаги е фалшива новина. когато на Бойко му казваш че хората не са доволни, има корупция, полицията работи зле и т.н. това е фалшива новина защото той казва че Меркел го погалила по врата дето са го галили 30 папи много ясно че е фалшива новина защото показа култура на културните хора в България

И сега `кво? Не може да се открие от коя резидентура се пръкнал НОВИЧОКА, А???

Ne bilo losho da draskat, a? Da, ama tova e Vi e Bulgaristan, Kartal-efendi. Tova e JAPAN!!! Golyama naglost! Falsh - gnus - -lizemerie - pozor! i to na AKAMICHNO NIVO! Ostavka!

"Аз трябваше да бъда в Канада, но се върнах по средата на пътя" - Ехаа, обърна самолета ли?

Ох, спри се, Карталов;) - не било това, а онова, демек "просто стена";) А да виждаш други "надписи" по нея?! Дет' се вика онези двамцата , ако имаха малко мозък в главите си и поне първично възпитание , дори и чистотата и белотата на тая "проста стена" щеше да ги възпре;)

Само да си спомним нещо: "Софийската градска прокуратура се отказа от обвиненията срещу Асен Генов и Цветелина Събинска за боядисания паметник на „Позитано“ 20. Обвиненията оттегли прокурор Маргарита Немска. Според нея деянието не представлява престъпление, не е доказано и няма противообществен характер.На първа инстанция съдия Мирослава Тодорова оправда Асен Генов и Цветелина Събинска за боядисването на паметника пред централата на БСП.Тодорова посочи, че това е изява на политическо мнение и двамата имат право да изразяват такова според Европейската конвенция за правата на човека и Конституцията.Дебатът за миналото, за съдбата на идеологическите паметници, не може да бъде предмет, на който и да било наказателен процес, подчерта тя...." - новината е от април 2015 г. - та това явно е изява на политическо мнение, все пак - японците са лошите във Втората световна война и си го заслужават! Да живеят братята хамериканци, саудитци...

ти що не си намериш закона за обявяване на комунистическият режим за престъпен, и за премахването на символите му? та малко му е боядисването на позитанския истукан! трябва да бъде премахнат!

заради тикви като теб България няма история. комунистите изтриха това преди тях, такива демократи като теб изтриха историята по време на комунизма. разбери бе галфон че историята не започва ин е свършва с теб и с майка ти. история е това което е било преди теб и ще остане и след теб. дали е било лошо или добро няма значение. това е история. те и фараоните не са били много стока, ама според твоята логика дай да срутим пирамидите. дай да срутим всички замъци защото кралете убивали селяните.

Карталов, академик сте били по изкуствата май, ами поканете ги у вас да ви нашарят стените, като омаловажавате стореното. Извинете се.

Ех другарю директор, колкото вина имат тия двама дебили, толкова имаш и ти че си им давал работа. Нали не смятаме че тия са станали такива след като са отишли там. Поеми си отговорността.

Защо така упорито крият имената и лицата на драскачите върху стената на мемориала?

Мисля си - колко от вас, когато са в чужбина, носят в ДЖОБА СИ СПРЕЙ за драскане по стени? Само това показва що за изроди са тези двамата - това им е редовно занимание в България. Цяла София е издраскана и е отвратително.

Мислех , че това са някакви хашлаци, изявяващи се с умения по осветяването ( нали така казаха) и компютрите по няякакъв модерен начин. А се оказа, че са с 20 годишен стаж в Софийската опера. Що за хора са това, с какво мислене и с какво отношение към обшеството? А любен Дилов -син не ни го цитирайте - тоя от стремеж да е " модерен и цивилизован", става смешен - просто не му прилича да се държи така

По-интересно е как тия двамата, пияни са намерили спрей за да драскат! Ако са били пияни като кирки нокой няма да им продаде в япония, камо ли да ги обслужи! Явно са откраднали от инвентара!

В съда трябва само да кажат само, че Путин им се е явил на съм, казал им да се напият и да надраскат надписите, затото бил върл фен на Локото! И воала! Подобно на случая скрипал жапаните ще проявят евроатлантическа солидарност, зашото наще са били хакнати по време на сън и ще ги пуснат!

Вместо да се мятаме от крайност в крайност в баналните си коментари по конкретния инцидент, не е ли по-добре да си извлечем поука от случилото се. Не виждате ли колко чувствително е едно цивилизовано общество, каквото е японското, към тези драсканици! Хайде сега погледнете София - няма сграда, която да не е надраскана от пода до покрива с тия маймунски знаци. Няма нито една санирана кооперация, която да не е надраскана буквално на следващия ден. Къде е държавата? Къде е полицията? Къде са медиите? Къде са обществото? Не може ли да се измисли някаква система за опазване на собствеността на хората и на цялостния облик на града? Не може ли да се направи един протест срещу вандализма, който е добил мащаби на национално бедствие?

Първо, тази стена е във самия мемориал, защото, както обясни колега по-долу, това е мемориален комплекс, а не просто паметниче. Второ, освен стената, има и надраскана пейка, която си е баш част от мемориала. В Япония живеем доста българи и четем местната преса, така че новината хич не е фейк, ами обиколи всички медии, полицията активно издирваше вандалите от ден първи и Карталов не просто трябваше да си развали рахата в Канада, а да бие чело пред медиите докато му излезе цицина, както е прието тук и се прави и при далеч по-малки провинение. Трето, вандализмът си е престъпление и двамата артисти ще понесат страхотни глоби, вероятно и ще минат през съд. Гусдин директорът на операта си изми ръцете, но би ли обяснил кой точно ще плаща за адвокати и дело, защото извършителите му са подопечни.

Наистина са спретнали голяма простотия тези момчета, но защо медиите ни ги сатанизираха чак толкова? Защо, например, не бяха отразили с такава сила турнето на нашата опера? Аз разбрах за това турне покрай тази "новина" и едва ли щях да знам, че е толкова успешно и че преминава при голям интерес! Ама и журналистите ни са едни...!!!

Ама няма никакво значение ламарина ли е, временна ограда ли или друго. За тези големите експерти да знаят - и една ламарина може да е мемориал.Има такива примери врата от потопен кораб е мемориал на загиналите. Тия двамата шебека не са я сложили те там, не е тяхна собственост или на бащите им или на бабите им та да го драскат, както кучетат опикават наред. След като си отишъл на гости у някой не ходиш да му драскаш по стените от елементарно уважение че са те поканили. Вероятно има и забрана за тези изпълнения и тия дебили трябва да си понесат последствията, а за нас като нация остава срамът.

Абе хора, това е смешно бе.. Не било паметник, а само някаква си стена до строеж... ОК, не са поругали паметта на загиналите в Хирошима, но простащината си е простащина! Това по никакъв начин не променя, че нашите са се изложили, а по този начин са изложили много и страната ни! До обобщения няма и как да не се стигне, защото на всичкото отгоре, това са служители на държавната опера! Културни дейци видиш ли... Иначе журналистът, който е написал или казал пръв, че това е някакъв паметник също е за бой, верно е.

Абе хора, това е смешно бе.. Не било паметник, а само някаква си стена до строеж... ОК, не са поругали паметта на загиналите в Хирошима, но простащината си е простащина! Това по никакъв начин не променя, че нашите са се изложили, а по този начин са изложили много и страната ни! До обобщения няма и как да не се стигне, защото на всичкото отгоре, това са служители на държавната опера! Културни дейци видиш ли... Иначе журналистът, който е написал или казал пръв, че това е някакъв паметник също е за бой, верно е.

Да ме извинява Картала но самия мемориал няма как да го надраскаш. Ходил съм в Хирошима и това не е някакъв си паметник а цял комплекс от музеи, паметници и сгради. Надявам се и други посетили да се активизират и обяснят. Според Японските и чужди медии наистина си казват че е вандализиран мемориала и логиката е проста, драскаш стена от Мемориалния парк на мира в Хирошима = Вандализиране на самия мемориал. За едно е прав, че наистина се говори за вандализъм (което за мен си е долно като поругаване, но това е друга тема). Ето малко международен отзвук и видео от Японските новини (на Английски, ако някой намери на Японки да нека да пост-не). Общо взето, долна излагация в страхотно подредена държава, а за мястото на вандализма да не говорим..

И този мърляч и алкохолик, бил директор и академик? Срам за българската култура!

Новината си е баш истинска, колкото и да не ти харесва това. Друг е въпросът, защо интерпретирайки я, медиите правят "от мухата слон".

От самото начало беше ясно че е хибридна война. А кой има полза и кой постоянно я води тази война. Дългите ръчички на путлер вече нямат прегради в изливането на пумия явно цели да вкара разединение между съюзниците от нато България япония и сащ

Нападат Ви руснаци? Дългата ръка на Кремъл Ви настига? Ватенки разпространяват проруска пропаганда? Путин иска да превземе Европа? ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ! МБАЛ по неврология и психиатрия е на Ваше разположение - 4-и километър, София, България.

Леле-мале! Хем осведомен, хем геополитик! Ето го Месията, дето ще разобличи всички "путлер"-и по света и ще ни покаже Пътят, как да се пазим от пУмията, с която те ни заливат.

Ами то това БГ културтрегер ли е, ако иде в чужбина култура да разнася да не се напие и де не се изходи на публично място! Традициите трябва да се спазват! Разбирам недоумението на Карталов! Той по-скоро е недоволен, че изхождането на неговите хора не е станало в центъра на монумента, а в периферията, на някаква си стена!

Вчера в медиите друго говореше и си посипваше главата с пепел. Дали впоследствие не са се споразумели да го обявят за фалшива новина? А проследете - ще ги уволнят ли действително осветителите?

мнението,дори и този академик и да засвири с изтърканата свирка-хибридна новина.Вчера коментирах и пожелах да се покажат снимките на тези синковци,да се осветлят родителите им.Щото такива"сценични работници" са с по-ниско образование,професионалисти,та и култура ,ама вероятно от"сой" семейства.Че са ги Уредили мама и татко синчетата да пообиколят света на държавни разноски.Академикът ако е достоен да ги осветли тези пишляци,ама сега суче,щото вече е понатиснат вероятно да замазва случая.

Голямо обикаляне ги чака. Виж колок често пътуват и пак говори глупости. И бах тия връзкари дето се уреждат като общаци в Операта...

гледай Япония, мисли за България. какво имам предвид? след като двата пияни селски бека имат непреодолимия свински нагон да го направят чак там, това означава само едно-че в България са го правили десетки пъти!!! значи, че те просто са си такива-два боклука, за които чуждия труд, чуждата собственост и уважението към света наоколо не означава нищо! и още...кой нормален човек се мъкне някъде със специален спрей за графити в ръка?! били са абсолютно трезви, когато са си набавили тоя спрей, надали спрей може да мине през проверките на багажа. пък дори да е бил в багажа им, пак значи същото-свикнали са да осират наред, независимо в коя държава са. е, тоя път си го получиха, поне това е добре, но е зле, че намесиха името на страната ни в това...

Ето на - изказа се културата ни - вместо извинения - оправдания като от детска градина...

Тъпанари.

Филмът не е шведски, ами е съветски и не е "Баба дава на войника", ами е "Балада за войника"!

Японското общество е много чувствително към драскането на публични места и действат много тежки закони и разпоредби, отбеляза Дилов. А защо нашето общество е толкова "дебелокожо",че позволява на всеки идиот да съсипва стените на сградите с разни драсканици.

Защото няма съответната законова база, която да наказва и да възпитава идиотите. Уволнили го - голяма работа. Що не го наказаха с глоба от 10000 лева плюс принудителен поправителен труд за почистването на надписите или нещо подобно?

Дрън , дрън , та пляс! Нямало закони-има ,но няма кой да ги спазва и да наказва! А тия 240 хрантутници нали са за това-да "коват" закони, а не да се джавкат като селски псета!

Нещо повече. Трябвало е не да го уволняват, а да започнат да му удържат от заплатата и да превеждат парите на Япония, докато покрият разходите за възстановяване на пораженията. Е тогава идиота ще започне да мисли преди да прави поражения.

"ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ" - българска поговорка До като има такива АКАДЕМИЦИ ще има и такива мръсници!!!

Снимките вчера бяха правени по такъв ъгъл и настройка на камерата, че стената да изглежда ниска и дълга, и да не си личи как лъщи боядисаната ламарина. Наистина приличаше на част от културен обект, не на временно заграждение. На тази снимка ясно се вижда боята и че това са метални пана от ограждения за строеж или нещо друго. Но не е стена от мемориал, със сигурност.

По японските телевизии какво казват бате? Защо са задържани двамата за вандализъм и ще лежат в япония или и това е лъжа? Айде стига с това снимката била под такъв ъгъл и слънцето се отразявало под незна мси какъв ъгъл! Японците няма да ги съдят наще простаци за нищо, нали?

Гледай ти какви били оградите на японските строителни обекти - чисти спретнати, приличат на паметник!

Ами погледни как лъщи боята и как паната ограда са нредени по диагонал на плочките. Това не е постоянна конструкция.

Прав е - то така си беше!

Хайде вече всеки сульо и пульо като този ще използва като не му отърва нещо, че това видиш ли било хибридни войни! Скапани смешници щом го показват по новините в цяла Япония хибридна новина ли е? Ама как да не подава оставка и почва да вади вода от десет кладенеца! А и е много възможно тия техници и да са му някой роднини или почнати! Всички знаем как се назначава при нас!

Язък! А Слави, снощи пя песни на японски и се кланеше смирено.

дори снимката е подменена

Факт е, че до преди два дни, споменаването в Япония на думите "българин", "българи", "български", "българско"... не беше заредено с негативно звучене. За съжаление, това може и да се промени, защото постъпката на двамата служители на Националната ни опера няма да остане без последствия за общественото мнение в Страната на изгряващото слънце.

Не мога да повярвам че интелектуалец като Карталов, оневинява нещо толкова долно като вандализма. За Дилов ( по скоро Дебилов), не се учудвам - той винаги е бил в защита на простащината.

Този "академик "се оказа шефа на пияндурниците. Било на еди колко си метра от мемориала... От кофите за боклук ли сте събрани в тази опера? Живял съм Япония един месец - не съм видял нито един надпис на нито една стена! Намерил се Ганьо да обяснява че нямало страшно.

Карталов не пие и не Академик

За пиенето -не знам, но е академик!

Академик от КОНПИ. Знаеш ли какво е.

Интригантите и списвачи на фалш са по долни от пияните драскачи по дувара.

Така е, трябва да защитаваме нашата чест, да се държим, като неандерталци. Иначе, току виж някой си взел поука и престане да отстоява нашите изконни културни особености.

тъй си е де! дори не е стена, а направо по плътна ограда! и това не са надписи, а са искали да я боядисат, ама им е свършил спреят! и не е оскверняване, а украсяване! и не е.... а бе и ти не трябва след тези слова да си директор на операта, а безработен !

От ламарина е.. загледай се в боята и в отраженията. Да ти прилича на мемориал?

е не де! нъл това ти пиша?! дори и не прилича на надпис "локо софия"! това е зрителна измама!

Да ама е увреждане на чуждо имущество. Сега тарикатите като си платят пребоядисването по японски ценоразпис друга песен ще запеят.

Тоз дядка, както ги защитава... Да не е драскал той? А?

Да казваш на черното бяло не е лесно, ТОЗИ вярва ли си или само иска другите да му повярват?

Ако извършителите гастролираха в някоя бедна африканска държава нямаше да драскат и да сквернят. Там българинът би се издигнал в цялото си величие и превъзходство. Но когато същият българин се озове в Япония лъсва грозната истина за нивото му. Следват алкохол за убиване на мъката и първобитно драскане по стените за (само)наказание.