50 български общини застрашени от фалит заради европроекти

Петдесет общини са сериозно разтревожени, заради финансови корекции за 129 млн. лв. за нарушения при обществени поръчки по оперативна програма "Околна среда".

Обратно в новината

Коментари - 50 български общини застрашени от фалит заради европроекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилната стъпка е правителството да излъчи по един ръководител проект за всеки един орязан бюджет, който да завърши проекта спрямо новите рамки/бюджет. Представете си ситуацията - шефа ти казва прави ремонт на офиса. Ти правиш сметки, че всичко излиза 20 000 лв. Казва ти "почвай" и след месец те вика и ти казва: "А бе ще се оправиш и с 10 000 лв някак си. Ако не стигнат - добави от заплатата си!"

Какво може да се очаква от това министерство, след като министърът (искра михайлова) е библиотекарка по професия..........Едно е да си библиотекар, а съвсем друго е да разбираш от екология, води, околна среда и т.н. ОСТАВКА!

Ти ся на експертното правителство ли ша са дървиш?

Когато взимаха по 20-40% комисионна бяха спокойни, сега реват... БОКЛУЦИ!!!

Защо реват тези кметове . Нали точно те не са спазили изискванията на проектите и са направили изнарушения при обществени поръчки по оперативна програма "Околна среда". Пробемът на тези кметове е, че сса си мислели че могат да си дават поръчките на "братко и батко", а сега са ревнали, че ще им спрат кранчето. Мислели са си, че могат да крадът безнаказоно, а сега реват. Ами да бяха спазвали изикванията при осъществяване на проектите. Народът казва "да би мирно седяло, не би чудо видяло" и "Кой каквото си направи, никой не може да му го направи."

1. Щом проектите са одобрени => че са спазени всички законови изисквания 2. Не може да променяш правилата за вървящи проекти и подписани договори. По същата причина ГЕРБизплати 2 МИЛИАРДА по договорите на Батко и Братко + 1 милиона хонорар на Доган 3. Как ще се почувстваш, ако теглиш 100 000 лв заем от банката с 5% лихва и изведнъж се окаже, че ще ти дадат само 50 000, при това на 20% 4. Много е гот за град, като Габрово, примерно, който вече е разкопан за нова канализация и газификация да спрат парите и да остане 10 години разкопан 5. После самата ти ще 'ревеш', че улицата ти имала дупки, които няма кой да запълни и си чупиш колата - ами ходи си търси парите за ремонт от тоя, дето е спрял финансирането за 'твоята' улица

1. Я ми обясни как така почваш да "копаш" и сключваш Договори от името на жителите на населенето място без да знаеш, колко точно пари ще получиш по проекта? 2. Това, че нещо е законно, определено не значи че струва толкова. И аз мога да си купя кола за 100 000, която се продава на други места за 5 000. 3. Не е ли нормално да знаеш с какви пари ще разполагаш преди да сключваш каквито и да било договори, а не обратното - да сключваш договорите, да платиш куп пари от общинският бюджет за "копането" и после да ревеш, че не можеш да довършиш започнатото защото някои хора твърдят, че тази работа не струва толкова?

Какво страшно има ако фалират тези общини? Следващата стъпка е да бъдат подведени под отговорност кметове, председатели, съветници и експерти от общините и министерствата. И всички тези като отделят 10% от рушветите, които са взели и ще погасят всички задължения на общините. По-актуален е другия въпрос - защо само зам.кмета на Плевен е арестуван. Трябва акция поне за 100 кмета на първо време. След това и останалите.

Ама гледай да не е твоята община, щото ни канализация, ни вода, ни паркове ни улично осветление, ни болници ни училища ни администрация. От там почти веднага ще последва и фалит на всички фирми. Едни няма да могат да строят, други няма да могат да теглят кредити, трети няма да могат да си извадят удостоверения . . . А бе веселба ще настане, само гледай да си от към зрителите!

Всичко казано до тук не се отнася до общината. Канализации и водопроводи са приоритет на специално учредени дружеста. Фирмите, които ще закъсат са тези, които сега източват парите на данъкоплатците и да фалират само ще спечелим. А като раздрусат тези, които са виновни току-виж и парите се намерили.Тогава и евросубсидии няма да са нужни. Нека фалират, има конкретни виновници!

а га краднахте от обществените поръчки не мучахте, а сеа кво ревете

ЗАЩО БЕ ОТМЕНЕНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО УЧАСТИЕ НА ВЪНШНИ НЕЗАВИСИМИ ЕКСПЕРТИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ?

КОгаааааааааа?

За тия дето не помнят. Заради БСП(бкп) и ДПС даже ме е гнус да ги пиша с големи букви ЕС спря всички финансирания към България по европейски проекти, тоест спряха фондовете за България. Едва ли ЕС са толкова некадърни че да спрат парите на комунистите мръсни пък да ги дадат на ББ. Просто логиката казва, че точно ГЕРБ са получили доверието и според мен се справиха. Някой отдолу беше пилаш, само комунистите могат да напрвят така че само година след като поемат държавата да се говори за 7 милиарда нови заеми, неизпълнение на бюджета защото и него няма да изпълнят (за да го изпълнят трябва да има постъпления поне 200млн повече на месец отколкото са събирани миналата година-просто няма как да стане) и за спиране на Евро-Фондовете. И не ми говорете че това са думи на ББ защото скоро ще се види и чуе.

Трол. Толкова простотии си изписал. Парите се спират за периода 2010-2013. Кой управляваше тогава, бе, пиле? КОЙ?

Аз пък да те питам - всички ли кметове тогава бяха от ГЕРБ? Не ми говори за тролове, защото всички крадат - и с ГЕРБ, и без ГЕРБ. Системата не се сменя, сменят се само подставените лица. Освен това, на обществена поръчка, обявена от община, какво е виновен ГЕРБ от централната администрация?! Защо трябва пък ние, обикновените, да се настройваме едни срещу други, щото някой крадял?!

Умник къде го пише това за кой период става дума. Червената измет се чуди само как да спре проектите и градовете да останат разкопани. Пак изтървахте коня у ряката както се казва и сега пак другите ще ви сърбат попарата. Ти си трол-а тук.

Много метафорична статия, пишете конкретно кой е виновен, защо са спрени тези пари, или кой не си е свършил работата, какви са тия цитати от Алиса и от Ригведа химни?

Ей Дир-а и вие ли почервеняхте. Писах реплика на един трол без обиди или каквото и да било друго и вие оставихте неговия коментар но моя го затрихте. И на вас ли Ви плащат да тролите?

Само комунисти могат да разсипят държавата за 1 година!

Ами така ще е, като никой не е научил общините как трябва да си правят документацията.. Що пари се наляха в т.н. "административен капацитет", а чиновниците все неуки си стоят. Отделно пък координаторите на проектите не оказват почти никакво съдействие на незнаещите, за да има сиренце за консултантите. А общо взето който няма пари за консултанти, няма успешно приключен проект.

Герб разби бизнеса и държавата докато беше на власт хората станаха много по-бедни от всякога! Само че още има простаци ,които са готови да гласуват за тях за съжаление.

iq oosh

цял свят си разби бизнеса от тази криза от 2008година съизмерима с 3з година само ние от тесните си кутиики обвиняваме герб, които даже в тази ситуация успяха да построят пътища и да откриват непрекъснато обекти. кризата 3з година завърши със световна воина

lilly7

Ето това се казва в статията - ГЕРБ откриваха обекти след опорочени процедури и на страшно завишени цени! ГЕРБ "внесоха" кризата в България!

lilly7

Самозабравилите се ГЕРБерски кметове 2 години правеха безобразия - поръчки все към свои хора и почти никога с фирми от самата община! Заблудиха се, че вечно ще са на власт! Сега им е криво. ЗАЩО?

22 години само поръчки към ДПС. Друго си е депесар да те краде, нали? По-интелигентно някак. И работа няма да свърши и пари двойно ще ти вземе!

А запитвали ли сте се, дами и господа, защо са налагани корекции /има строги правила кога се налагат корекции/ - може би за това, че кметовете типично по български са "заобиколили" правилата, че търговете са спечелени от "правилните хора" на високи цени, та да има за всички, че са нарушавани брутално писаните правила, да не говорим за морал, а некомпетентността е нещо обичайно. Да, "едни лапаха кифтетата", а сега ще плаща народа.

Щом проекта е започнат => че е одобрен. Помисли се как ще се чувстваш, ако трябва да лепиш плочки и си се спазарил на 20 лв/м2 и малко преди края идва чорбаджията и ти казва: "Много са 20 лв! Ще ги направим 5 лв, а ако не довършиш и лев няма да видиш!"

Защо се случва българи да работят против българи за откровено български проекти и интереси? Толкова голяма простотия, лошотия и престъпно нахалство няма никъде на Балканите. Тук не чуват и не виждат стига да имат малко власт, за да грабят като невидели. Когато се наситят една европейска инфлация ще помете всичко и ще им покаже, че са били само прости и алчни, но са вършили само лоши неща. За проекти не трябва да се караме, а трябва да ги довършваме съвестно.

Това едно на ръка... Да не говорим пък за българите с не-по-български-звучащи имена, които съвсем откровено работят ПРОТИВ България и българските интереси. В такава ситуация, че нещо се прави въобще (пътища, едно-друго) е цяло ЧУДО!

Проектите вече са започнали. Изпълнителите работят и има договори. Идва Орешарски и казва, от днес арите ви са не 150 милиона, а 100, щото ващият град не е 80% за ДПС. Оправайте се! Да, ама договорите са сключени. Кметовете имат две опции: 1. Спират проекта - града остава разкопан и без канализация за неопределено време (докато ДПС се махне от властта - т.е никога) 2. Ползват парите от бюджета на общината да покрият разликата. В някои случаи бюджетът е по-малък от разликата. Но дори и да не е, общината има да избира - 5 години град на тъмно, без болница и училища, за да има канализация и газ! Освен това на правителството и на ДПС тия проекти не им бъркат в джоба, защото се финансират на 80% по евро програми. Това си е чиста наказателна акция за 'неправилно' гласувалите общини!

Защо никой не е записал поне веднъж едно такова изказване на Орешарски , Местан, Станишев или който и да е? ЗМСМА даде възможност в общините да се граби и с някои части на човешкото тяло, за които много не се говори, въпреки че с тях някои политици мислят и сега е закономерно да има фалиращи общини. Дори е поучително да се видят последствията от фалирала община., за да знаят простите хора какво ги чака и да не смеят да фалират и лично какво ще ги чака после.

Да, това щ бъде доста 'поучително' за всеки следващ кмет и общинар: "Не започвай нищо, защото ще фалира общината заради следващото правителство, а хората ще намразят ТЕБ!"

Не се престаравай със споменаване името в Сидеров ни в клин, ни в ръкав. Темата е абсолютно различна. За случай, като твоя, народа е казал-накарали го да пръде, а той се насрал. Знаеш ми табиета-за мен Волен е свещенна крава и не е съвсем безопасно да се заяждаш с него. С мен на глава не можеш излезе, особено пък когато съм прав. А аз винаги съм прав. Също като Волен. Анадъму шинди.

защо не последваме унгария

Защото сме цървули, които дават властта на бедни и по- прости цървули.

В повечето общини управляват и работят гербаджии те правят спънките и то нарочно всички трябва да бъдат изметени !

Следва спиране на ОП Околна среда... Неминуемо...

Господа, управляващите социалисти няма с какво да платят заемите (кредитите) си - милиард месечно, които само те и сами си плюскат. Държавниото прахосаха, остана общинското, т.е. Вашето. Плащайте вместо тях! Е, не те - Европа е виновна. Друго да могат? Не, разбира се.

я се разкарай бе платена герберска утрепко

ОТРЕПКА СЕ ПИШЕ С "О", НЕГРАМОТНИКО! АКО ИСКАШ ДА ЗНАЕШ КАКВО ЗНАЧИ, ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО!

Ами сигурно Костов или хан Аспарух са виновни! БКП(бсп) те не са виновни, те само "усвояват" Еврофондове :)

По-скоро тези общини се управляват от герб или голяма част от работещите там са тая партия.

ЕС ЩЕ ОСТАНЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКА СТРУКТУРА МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ БОГАТИ СТРАНИ, А БГ И ОСТАНАЛИТЕ СЛАБИ ЩЕ ПОГЛЕДНАТ ОТНОВО НА ИЗТОК КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ - НОВИЯТ СССР! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ЦИКЛИЧНОСТТА Е НА 50-60 ГОДИНИ!

С.Корея те чака

Има два механизма, чрез които България се държи перманентно на колене и се превърна от средно развита европейска държава в бунището на Европа и е напоследните места във всички възможни класации: ПЪРВОТО е непрестанно и гортескно променящият се натрапен от ЕС (и отвъд океана) закон за обществените поръчки. Чрез него се докарва до безпомощно състояние всякакво оперативно ръководство в България незвисимо дали става въпрос за служба с три циганки метачки на улицата или министерство. Може да измре цялото население на страната на ще се прави обществена поръчка за животоспасяващи лекарства и ще се чакат месеци и години за обжалване. ВТОРИЯТ МЕХАНИЗЪМ е този с "ЕВРОФОНДОВЕТЕ" и "ЕВРОПРОЕКТИТЕ". Чрез тях ЕС прави зависима всякакъв вид управляващ орган в БГ, извзема изцяло функциите и политиките които този орган трябва има и накрая прехвърля вината върху самия орган. Самият ЕС не дава никави пари - всичко което се "получава" е по-малко или същото което България внася като годишна вноска. Механизма за обезкръвяване на страната е циничен и йезуитски. Кара се съответната обина или министерство и т.н. да "работи" по европроект, да плаща консултанстки комисионни на евро-чиновници, да избира чрез обществени поръчки за всичко по-голямо "евро-" или турски или офшорни фирми, да плати всичко чрез свои средства или заеми след което ЕС намира без никакви ясни правила не плаща за глупавото начинание, което хем е одобрил, хем с нищо не се е задължил. Често чрез такив асредства се натрапват корпоративни интереси, които ние постфактум, впрегнати с ярема на "европроекта" трябва да изпълняваме. "Евроодобряващите" не носят отговорност пред никого и за нищо. Селекцията на европроекти на етническа база са ежедневие за "еврочиновниците". Резултатите от тези "европроекти" са множество безумни хотели направени от турци и помаци на всевъзможни места из страната, пътища с лошо качество построени на безумни цени, унищожаването чрез свръхзастрояване на големите БГ градове, разсипването на малкия бизнес и изселването от страната на работоспособното население, търговията в която се превърна здравеопазването и т.н.

Това е тъжно, но логично последствие от влизането ни в ЕС. Какво представлява на практика то - отказ от суверенитет, нали? Изрично в Конституцията ни пише, че международни договори имат предимство пред самата Конституция и родните закони, та какво остава за такива европроекти. Нали това е смисълът? Ама никой не го обясни така, както е, а и никой не ни пита като народ искаме ли аджеба този евросъюз. А, бидейки в него ,според мен нямаме друга участ, освен отредената ни - инкубатор за човешки мозъци (умните) и развъдник на слуги и чистачи (не толкова умните). Винаги гледаме и се сравняваме с топ 10-те страни - Северна Америка и богатите в Европа и лелеем тяхното благополучие, без да се замисляме, че то зависи от нищетата на останалите над 100 страни в света. Няма какво друго да стане, когато богата и силна икономика се скачи с бедна и развиваща се, освен богатата да стане още по-богата, а бедната - още по-бедна. Уви така е устроен капитализмът (моля не ме атакувайте, че съм комунист - не съм, онази система не проработи, просто казвам какво виждам в сегашния модел, основан на печалбата и ръстовете). В една затворена система, каквато е Земята, няма откъде да се вземе ръстът при едни, освен за сметка на други....толкова е просто.

Хайде пак Европа виновна. Не драги, типичната българска корумпираност, чувството за безнаказаност, далавераджийството и тарикатлъка са виновни. С други думи - сами сме си виновни. Но по стара традиция трябва да обвиним някой друг, че ни пречи, ние сме чисти и невинни.

преди малко писах изтриха го та отново ще питам михайлова бе публикувайте го тази списък бе да видим кой се е най много бе

Извинете, но аз така и не разбрах какво точно е станало и защо общини ще фалират? Може ли някой тук да обясни какъв е този евфемизъм "корекции"? Да разбирам, че има одобрени проекти, а после след като работата е свършена, Европа е отказала да плати договореното ли? Защо, с какъв мотив? Или да разбирам, че нещо е одобрено от Европа, но поради зулуми на различно ниво сега ни наказват и въпреки обещанията не ни дават парите? Моля някой да ми обясни?

КРАДЕ СЕ. МНОГО. ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ СА НАГЛАСЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ПРАСЕТО ПЕЕВСКИ НАУЧИ КОМУНДЕТАТА ДА КРАДАТ ПО 30-40-50-60% ОТ СТОЙНОСТТА. В ЕВРОПА ВИЖДАТ ТОВА И СПИРАТ ЧАСТ ОТ СРЕДСТВАТА. ВСИЧКО ЩЕ СПРАТ АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА... КОМУНДЕТАТА СА НЕПОПРАВИМИ КРАДЦИ.

Благодаря! Значи правилният термин е "санкции" или "наказание" за крадене и отклоняване на пари дадени по някакъв проект от "изпълнителите". Така е ясно! Това не са комундета, защото са минали мнооооого далеч от идеята "всичко е общо" ;-) Това си е олигархия, ако ще и марсианци да се нарекат!

то по проектите преди да се кандидатства се прави планиране, оценка на риска и т.н. за да се предвиди и резултат при който може и да не се получат необходимите средтсва или да има финансова корекция и да се наложи общината да плати всичко със средства от собствения бюджет. ама то тая работа не е като оная работа, платили на тоз и оня експерт да им минат проектите и после ревем, да не говорим, че във водния сектор няма една честно проведена обществена поръчка, всичко е нагласено са определени фирми, масови нарушения на ЗОП поради липса на кадърни експверти и т.н. предвидим резултат но плачевен за съжаление

Това са последсвията от безумната манипулация на изборите през 2013 год, което докара на власт БСП и ДПС без да са спечелили тези избори. Продължавайте да слушате Орешарски, Мая Манолова, Бареков, Местан и тичайте да гласувате за червените . Следващият ход ще бъде да ни изхвърлят въобще от ЕС.

осъзнайте се! това е резултат от оплюването на страната ни от Бойко в ЕП за да се домогне до властта. Същото беше и преди да влезе във властта. ПРИПОМНЕТЕ СИ!

ууууу. това е намеса на ес във вътрешните работи на бг

КОМУНДЕТАТА СА ЦАРЕ НА ФАЛИТИТЕ. ТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ФАЛИРАХА НА ДВА ПЪТИ, ТА НЯКАКВИ СИ ОБЩИНИ ЛИ ЩЕ ИМ СЕ ОПРАТ?! КРАДАТ КАТО НЕНОРМАЛНИ, СПИРАТ ИМ ФОНДОВЕТЕ, ПОСЛЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ МИЛИАРДИ, ДА ЗНАЕТЕ! ТИЯ, АКО НЕ ГИ МАХНЕМ ВЕДНАГА, ПАК ЩЕ ФАЛИРАТ ДЪРЖАВАТА!

По голямата част от проектите са безсмислени.Поставиха плочки в някои градинки, похарчиха пари. Сега да ги плащат кметовете, но с лично имущество.

смислен проект от ес няма да видиш, нарушава се смисъла на проекта...кражбата

Господа, "комай ни лъжат тези синковци". Фалит може да има САМО ако взелият заем, не може да го върне. Ако община е пред фалит, то тя е взела невъзвращаем заем. Европроектите могат да способстават фалит САМО ако ТЕ пречат на изплащането на заема. Да имат европроектите за цел собствената си невъзвращаемост? Някой да е доказал такава тяхна цел? Не! Кой пречи на връщането, господа? - Управляващите. Но у нас, за разлика от САЩ и други разумни за себе си държави, има и още - управляващите заповядват на кмета и съвета на общината да вземе заем за да им даде пари от проекта, а за изпълнението му - я, камилата, я камиларя! Могат да заповядват на зависим кмет, а може и на кмет - агент им. Правят го! После Вие ще плащате. Защо ли? Ами вижте как закона - от управляващите наложен и приет налага Вие да плащате; вижте с какво и как урежда Вие да им платите хитрините за тъпчене търбуха им с хляба от устата на децата ни. Но има и още. Европроектите, хубави или не, налагат друг начин на живот, а не диктувания от местните феодали - соцнегодяите. Що да не фалират общините? Ще е както си е - хем негодяите остават да управляват, хем плаща друг за фалита, хем не те - европейците са виновни. Плитки трикове от четвърт век, господа! Убийте социализма преди са Ви е убил. Нямате друга възможност, господа!

Очевидно тотално не сте наясно с механизмите по които се разиграват тези "европроекти" или пишете поръчково. Ето защо чрез "европроект" може да бъде фалирана всяка община или министерство в България: Когато община като Габрово (например) трябва да направи канализация на града или каквото и да е друго "с евро-фондове" се участва с проект по някоя европрограма. Вадят се пари за това, плаща се на консултанти; след това "при одобрение" от еврофонда, общината се заробва със задължение да извади собствени пари и да построи канализацията, а одобрението не задължава "еврофонда" с нищо ! Накрая след чудовищна и мракобесна бюрокрация, ако се преминат всички формалности и проверки има шанс "евро-фонда" да върне част от вложените от общината средства. Ако не ги върне общината няма пари за да храни децата, за болници, за училища, за бърза помощ. Неодобрението може да бъде по всякакви причини: самите проверяващи демонстрирайки педантичност се крият зад чудовищна бюрокрация и в повечето случаи са невръстни калиники на по 20-30 г. завършили по някой курс в петоразредни западни училища, които сляпо се подчиняват на конюнктурата в Брюксел и са перманетно на черешата.

И с какво отрекохте твърденията ми? С нищо! Вижте си текста! А защо ги отричате - одма? За това време - няколко минути , какво проверихте от соцзаконността - писана десетилетия срещу българите? Нищо! Осмислихте ли всичките антинародни закони? Не! Разбрахте ли какво е собственост, та и общинска? Не! А и не можете! Тези минути не са достатъчни никому. Изводът е прост. Лъжете!

какъв социализъм те е захапал, демократично сборище финансира демократите в една демокр. държава..демократите демократизират финансите...демокрация

Като питате - отговарям. Този социализъм който е тук и сега, и не е захапал само мен, а българския - наш и мой народ. И както се вижда хапе и плюска нашата плът, а се оправдава с европроекти, които сам изпълнява, сам договаря с цел - да не изпълни - яде от провала си. И гарантира фалит на нашите български общини, от него ръководени. И не казва кои са за да не рипнем срещу му.

Господа социалисти, що ми пишете светкавично минуси! Помислете! Представяте ки си какво означава фалит на община? Обяснявам с най-простото. Повечето българи имат клетки за живеене върху общинска земя. След фалита ще живеят на земята, продадена на търг някому. Колко ще плащат за кутийките на 7-ми, 12-ти или 1-ви етаж, защото са върху чужда земя, на собственика на земята? Колкото му хрумне! А не са само жалките Ви кутийки, купени с десетки години работа! Има и още! И много още има! Помислете какво общинско сте ползвали по задължение на общината и след фалита й дали някой ще Ви го даде. Кои сте Вие, собствено? Нямате го това, което и не знаете, че е Ваше зщото е общинско. Господа социалисти, не само ми пишете минуси! Да бе така, пПротено да Ви е! Погнусете се от себе си! Убивате България! Няма да успеете - и други не са успели и прошка няма да има ни за враг, ни за тъпак!

Да благодарим на най-успешното правителство от доказали се експерти.За великия икономист Орешарски,нарекъл протеста на учителите СЕДЯНКА отдавна се знае,че не става за нищо.Алчна кукла на конци,която Плъха водеше като помияр и той заекваше ако кукловодите не му бяха написали какво да говори и отговорите на всеки въпрос.Цялото шуробаджанашко правителство е пълна пародия.Подкрепящите го партии БСП,ДПС и Атака всеки знае,че окупираха парламента и спечелиха изборите с измама.Лъснахте!Лошото е,че за пореден път тикате България към пропастта.Хора,не се подвеждайте повече на голи обещания,жълти стотинки,кебапчета,излезте и гласувайте за да изметем това престъпно и алчно племе!Българи,да спасим нашата Родина!Не бъдете стадо!Тези живеят от нашите пари,оповават се на нашата глупост,простотия и разделение.За кой,пореден път,ще допуснем ченгетата да ни измамят.Няма вече накъде,ножът е опрял до кокала.Два млн.пенсионери,над 1,5млн.българи напуснаха страната,безработица,грабежи,бедност и велики приказки от престъпните управляващи.ИЗЛЕЗ И ГЛАСУВАЙ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ от чистите ръце на тези които унищожиха България и от тези които се канят.

Не ме будалкайте! Парите са откраднати. И това е единственият проблем с ЕС. Проверете кметовете какво имущество са придобили.

Ами така е,дойдоха кучите червени г*зове на власт единствено заради парите на ЕС и не закъсняха спиранията на еврофондовете!!! Тези всеки път идват на власт и всеки път вкарват България в криза!!! А световната криза свърши,цял свят тръгна нагоре,до,като ние отново ще вървим надолу,явно има още надолу и надолу...Простия народ всеки път сам си натриса кризата и тези алчни крадливи и нагли политици и не може да разбере,че с тях нищо не може да постигне освен да мизерства во веки!!!! Лошото е,че е прост и затова и няма да разбере,как се излиза от мизерията,в която сам се вкарва....Прост народ,бедна държава,вечен преход....

За съжаление си абсолютно прав

Ами стани ти политик бре. Ама още от сега си те знам, че си крадлив.

Ал

И как "идват на власт"? Ми избират ги. И що ги избират? Ми щото и предишните крадат. И не само крадат ми цялата държава завлякоха.

Драги, а откъде знаете, че ги избират? Те ли Ви рекоха, че ги избират? Или Вие им вярвате? Аз - не. Религията (вярата) е лична на властта работа върху личността, та не споря за вяра, а за истина. ... Може, рекла Пена на запотения в сеното над нея Иванчо, да съм недокосвана преди сватбата, та да пиеш блага ракия, ма не ми се вярва...

Ето че пак се случи! И пак когато управляващи са анти българските партии БСП и ДПС, начело с най-некадърните и крадливи ръководители! Естествено и отрочето на любовта между тези партии, Орешарски, да бъде пълна некадърност и недоразумение! Лошото е и че другите лешояди, които чакат да се уредят на хранилката наречена държавно управление, не са много по-добри! Намираме се в пълна безизходица и май революцията е единственото спасение! България по този начин, повече не може да съществува и е крайно време да се събудим и изметем всички досегашни партии от политическия живот! И най-вече разстрел за докаралите ни до това трагично положение политици!

АБЕ, кажете сериозно - защо не фалират общини в Полша, Чехия, Унгария, а ? защото имат защитна политика и национална политика, с една дума - защитават си собствените интереси - по-нататък - без коментар...

Те и тука защитават СОБСТВЕНИТЕ СИ интереси.

Националната политика изисква консенсус на нацията. А ТИ си винаги против. Нихилист, мрънкач, плювач - това си ТИ средния българин. С такъв матрял национална политика не може да има. Който, каквото и да измисли - ТИ ще го плюеш.

...АМИ ... останалата част ЕВРА къде мислите, че отива - в КИЕВ!

Първите реални резултати от правителството Орешарски. Следват и другите резултати.... Фалити Безумно висока безработица Безкрайни кражби и лапане на властта Обещанията вече ги дават капутите без цензора

Аре бе, всичките 50 населени места ли са на БСП, ДПС и Атака? Кой се хвалеше, че бил БСП на кметските избори?

Краднали са - хванали са ги, а сега квичат, че ще го лапат? Егати наглите гадове!!!

Лошото е че ще страдат и хората от тези общини да бяха само кметове да ти е се тая

Нямаме 50 големи града, по малките населени места хората се познават, къде са дремали като са ги избирали? Иначе контрата винаги е в обикновените хора.

Петдесет общини са сериозно разтревожени, заради финансови корекции за 129 млн. лв. за нарушения при обществени поръчки по оперативна програма "Околна среда". Какво ревете пише, ЧЕ НЯКОЙ КРАДЛИВ ЧИНОВНИК "КМЕТ" Е ЛОПНАЛ ПАРИ ПОД МАСАТА!!! Дано фалира тая ши*ана държава накрая!!!

И като фалира к'во? Ти ще цъфнеш ли или ще вържеш? Като не ти харесва - свят широк - махай се.

КОГА ЩЕ ФАЛИРА - ИСКАМ ДА СЕ НАПИЯ ОТ РАДОСТ?! ИИ АЗ ЛЕЛЕЯ СЪЩОТО ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ!!!

Ти ще си си все същия мизерник и пройдоха, не си прави илюзии. А на другия ден още повече ще мрънкаш.

bobsyn@

Направо от раз повярвах в злите европейци, които проверяват и хартията, на които са напечатани договорите само и само да очернят на всяка цена милите ни родни, честни и чисти като сълза кметове, общински съветници и прочие...

Колкото толкова

Бах мааму,и мойта улица е разкопана от ноември и тези дни не виждам никой да работи. Май стана като оня лаф. Човекът взема парите и каза ще видим. Като знам и кой е кмета.....сигурно сме в тая петдесянца.

И давам бас, че тръбите които ги бяха приготвили за полагане, вече си ги принесъл на сигурно в двора си. Все ще ти влязат за нещо в работа. Зер ако не ги беше краднал ти, щеше да ги крадне комшията.

Простак. Аз не крадвам,искам и ми дават....така е и с каките:)))

"Кои са тези общини, не стана ясно. "

Ако не започнат работа до понеделник ще ти кажа коя е първата община. Вече мисля как да си направя подход до гаража мамицата им мръсна.

Когато, Кмета нищо не разбира и за нищо не става е така според мен Трябва да си съберат чукалата и да си ходят от Тях нищо не става

и кво,като фалират?

Некадърни политици, държава никаква, глупав народ, е това е ,заслужавме си го...

В обратен ред: глупав народ ->държава никаква -> Некадърни политици