Съдът отложи екстрадицията на шефа на ”Техномаркет”

Софийският градски съд даде едномесечен срок на италианските власти да прецизират искането си за екстрадицията на съоснователя на "Техномаркет" Николай Китов.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отложи екстрадицията на шефа на ”Техномаркет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Техномаркет. Влизал съм веднъж преди около 10г. Бандитска работа. Като смята че е чист да иде в Италия и да се защити. И ако обича да не се самоопределя като български износител, защото си е чист бандит. За съда. Имам минимална собственост и инвестиции в БГ защото няма правосъдие. ДС мафията контролира всичко, което изкарва пари. ВБНС приятели. В България Няма Справедливост.

Развалихте му сделката на момчето. С тия пари трябваше да се издължи на Ц. В. по една стара програма за приятелско съдействие. Явно някой се е полакомил и ще има преразпределение на капитала и закриване на част от бизнеса. Ще поживеем и ще видим.

Dir-a, трябва да ме взвмвте за редактор :) Един от съсобствениците в "Техномаркет", е разследван за ДДС измами по искане на съда в Монца. За Китов е издадена европейска заповед за арест. Арестуван е на 7 юли при полицейска акция на ДАНС под ръководството на СГП, на 10 юли Съдът го пуска срещу парична гаранция от 10 хил. лв. В края на 2014 г. в компанията влиза Едуардо Миролио, като придобива индиректно 50% от веригата чрез "Е. Миролио" и сина си, които получават по 25%. Останалите акционери са съоснователят на компанията Николай Китов и съдружниците му Евгений Гълъбов и Ангел Велев, които имат пряко участие с по над 11%.

А при тез 78 мил.евро ,няма как да бъде екстрадиран.Сега той ще обеднее с няколко милиона евро, а по закона за компенсация няколко магистрати и политици ще забогатеят със същата бройка милиони от оказаната по-горе валута.Нещо като видния философ и писател Брендо.

Измамник за 70 000 000 пуснат под парична гаранция 5 000....

боку и италианската мафия зимат безнеса на хората! добре, че е независимият български съд да им хване номерата на тези италиански прокорори. първо искаха брендо сега искат и този... а, хлеб на хората кой ще дава, колко гърла хранят тези бизнесмени, знае ли някой, за тях кой ще мисли ся ??? Остафка!ОООстафкаа!ООООСТААААФКААА! ОСТАФКА!!!!

И какво дава Брендо на хората? А кажи, защото май си останал без вечерната доза?

Адвокатът на Китов помоли съдебния състав да не дава ход на делото с мотив , че по закон Европейската заповед за арест трябва да се изпрати до изпълняващия орган, т.е. до съда, а в случая тя е била изпратена до МВР, а от МВР са я препратили до прокуратурата. Играта е толкова плоска и нескопосана, така прозира .... !!! Поискано е и задържане, защото са сигурни, че той ще се изпари :), затова я пращат на МВР. Съгласно българския "Закон за екстрадация и европейска заповед за арест": Чл. 9. (1) Молба за екстрадиция се подава от компетентен орган на молещата държава в писмена форма до Министерството на правосъдието на Република България. .... (2) Молбата за екстрадиция може да се предаде и по дипломатически път, чрез Интерпол или по друг начин, който може да се уговори между молещата държава и Република България. .... (4) Молбата и приложените към нея документи се съставят на езика на молещата държава, като се прилага и превод на български език, ако друго не е предвидено в международен договор. ... Чл. 13. (1) В неотложни случаи компетентните органи на молещата държава могат да поискат от Министерството на правосъдието или от ВКС временно задържане на исканото лице преди изпращането на молба за екстрадиция. (2) В молбата за временно задържане се посочва наличието на акт за задържане, за привличане към наказателна отговорност или присъда и намерението на молещата държава да подаде молба за екстрадиция. Молбата трябва да съдържа и информация за престъплението, за което ще бъде поискана екстрадиция, за времето и мястото на извършването му, както и данни за издирваното лице. ... (4) Молбата за временно задържане може да се изпрати по поща, телеграф, телекс, факс, по дипломатически път, чрез Интерпол или по друг начин, позволяващ писменото доказване на получаването и на нейното съдържание.

Направете служебно съобщение. "Коментарът е скрит, защото ни разобличава" или нещо подобно. "Коментарът е скрит, защото не го разбираме и се чувстваме унижени".

Ако някой си купи Мерцедес от Германия и не си плати ДДС-то в България, ще вкарат ли шефа на Мерцедес в Българския затвор? В ЕС стоките се фактурират без ДДС и ДДС се дължи от купувача в държавата му. Ако той не е платил - него трябва да гонят местните власти. Не разбирам защо Италианските власти ще търсят виновен в България. Освен ако фирмата в Италия не е негова. Но май не е така.

Не е така, да :) Изловили са го, че е съдружник във фирмите, на които е продавал ! 40% от бизнеса на "Техномаркет" е експорт за ЕС.

Да видят сега италианците каква ни е уродлива правосъдната система.... колко ли им е платил този, за да не го засилят към Италия? Аз като обикновен човек съм сигурен, че е откраднал много повече, защото у нас правенето на бизнес почти винаги е равносилно на някакво престъпление.... иначе няма как да оцелееш, ако няма пари да си платиш на този и онзи.... Абе какво знае Европа за нашата "джунгла", то тук нищо нормално няма, а правосъдието ни най-вече!!!

В българския "съд", което не става с пари , става с много пари!!

Само за това, че е мургав тоя ли го дискриминират така?

Между другото знаех си, че имат нещо общо с Цветанката от КТБ.

Под гаранция с 10000 лева и духваш с 10 милиона.Няма да пиша че в съда има големи престъпници, защото са много докачливи. За това не го пиша.И никакви реформи в съдебната система, иначе ще искат да им се повишат заплатите заради намалени доходи.

Справедлив си е българския съд и те това е!

СГС се е изгубил в превода :) , който е направен от италианците. Ами да си наемат и bg преводач, който да им преведе европейската заповед. Искат и повече разяснения по членове от НК на Италия. Не чувстват ли, че се излагат, а и нас! Ами да си ги прочетат с помощта на преводач! Те сигурно за първи път виждат НК, по който се съди сицилианската мафия и се зверят ???? С една дума: ние ще си го съдим по нашите "псевдо" закони. Той си е наш бизнесмен и ние си го обичаме, при нас далаверите са узаконени!!!!!!

Китов, колко си плати? помним те от едно време, като фалшифицираше фактури за бяла и черна техника за да не плащаш мито и ДДС ....

Достатъчно си е платил :)

Ето затова не бива да се допускат реформи в Съдебната система! Веднага от Италия ще подложат на тормоз наши бизнесмени като Брендо, Китов и сие!