Коментари - Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г. | Днес.dir.bg

Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г.

България отчита най-голяма смъртност в Европейския съюз (14.4 на хиляда) за 2013 г. в сравнение с предходната година.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Първо да се научат как се измерва "смъртността" и после да разправят в коя държава е висока и в коя ниска! Нека проверят дали "смъртността" (измерена с този показател - на 1000 души от цялото население) е по-висока в Германия или да кажем - в Джибути. Могат и други примери да се дадат с подобни "сравнения"...

Не само на първо в Европа но и на 8-мо в света! Избиват ни! link

Тези благинки ни донесоха партньорите от ЕС и НАТО, да са ни честити! Крайно време е да си преориентираме политиката към по-добри партньори!

ма ти си троянският кон на сесесере в европа, какво НАТО и ЕС са ти виновни не е ясно, тролче нещастно

Смучат живота ни и ни убиват, ако това ти е малко не знам, какво искаш повече да те изритат от дома ти ли?

На фона на изкуствено стимулирания цигански демографски бум, демографската катастрофа на българското население е многократно по зловеща .....

В България има от 2-3 пъти по-малко цигани от Унгария, Румъния и бивша Чехословакия, така че не се тръшкайте!

И през турско не е имало такъв геноцид.

Не е имало ли? Влезли сме под турско робство - 20 милиона и сме излезли - 2 милиона. Станахме след освобождението - 10 милиона, сега под новата окупация сме - 7 милиона, като се оправим пак ще станем поне 11 милиона.

ха ха,цървулко,били сте 20 милиона,ама на куково лято,ако не бяха турците сега нямаше да ви има.. ще станете 11 милиона,ама с нашите пишки... ако пожелаем де

Числата със сигурност са фалшиви и манипулирани! И Журналистите са и неграмотни и продажни ....! Но това, което виждам по улиците, магазините, пазарите, офисите, училищата.... и т.н. Е истинско и скапано и без бъдеще!

Ако в Европа умират 9.9 на 1000 за една година, то излиза, че средната продължителност на живота е 101 години. ( 1000/9,9 = 101) Нещо не се връзва.

Ти пак счупи тъпомера.

Ти някога учил ли си математика? Колегата е прав. При застаряващо население, каквото е в Европа, наистина излиза над 101 г

Да така е! В западните демокрадции живеят нови поколения от столетници, които крадат жизнените сокове на Африка и за съжаление и на нас, фантастиката се сбъдва - продава се живот.

За да има раждаемост трябва да се прекрати масовият отстрел на хора над 55 години защото те са бабите и дядовците които са жизнено необходими за отгледането на децата!

и каква раждаемост искате в булгаристан на доган: държавата се подиграва с майките и децата; т.н. работодатели бягат като дявол от тамян от млади жени и майки, не ги искат на работа. Ако случайно някой наеме млада жена не спазва грам КТ и българското законодателство. Да не говорим, че всеки работодател дуе бузи ако майките не искат да работят над законно установеното работно време от 8 часа, без извънреден труд естествено. Платени отпуски не могат да се ползат, криза било и работата изоставала. Преследвани, плюти и унижавани всекидневно. Не мога да разбера наемните работници в булгаристан някакви роби ли са, кодекс на труда няма ли, някой от частниците чете ли законите или си кара през просото, като парламентаристите и управляващите и всички са му длъжни да бачкат като крепостни селяни без права по предългия КТ и редица др. закони, без право на личен живот, без право на семейство. По колко часа, другари частници искате да бачкаме - по 15-16-23, без почивки, без отпуски, без нормални условия на труд. Почивки по закон от 1 час на обед няма, не може да има, работа братче. Отпуските, платените на по-малко от 10 работни дни наведнъж и тях ги няма, не може. А когато робовладелеца реши да маа гащи, може, ни пита, ни му дреме. Вазнагражденията и експлоатацията не коментирам. Деца ли, ма...ната ви тъпанари, роби няма да създаваме, внасяйте си от китай, уроди нещастни

В американска колония е така. Ти какво мислиш, еврейските робчета ще имат екстри ли. Забрави за нормални социални придобивки, докато сме американска колония. При тях е недопустимо. Пускат само някакво разслоение на обществото, за да не се настрои единно срещу тях. За такива може да се мисли, едва като се освободим. Ето и сега искат да вземат АЕЦ, продажно правителство ще им продаде 30%. След което ще ни скъсат с цената на тока.

става въпрос за ЗАКОНИ И МАНТАЛИТЕТ, каква американска колония със съветска задлъжнялост и зависимост те гони не е ясно

Никой ли не обърна внимание на цифрите?? Страшни глупости се пишат! Всички знаем, че има натиск върху журналистите и новините се подбират, но поне избраните цифри да са верни! Аман от необразовани хора!

Кое не е верно бе бай Хасане?

Цитирам: "Най-голяма раждаемост през миналата година е отчетена във Франция, Люксембург, Великобритания, Ирландия и Швеция (между 12 и 15 на 1000)." "Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000" Как ти се струва? 12-15 срещу 66.6 :) (а за името ми бъркаш много - ако си учил история, Асен е старо българско царско име. Не знам "й" какво име е, но ще проверя в google.)

Още малко цитати: "За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали. Починали са 104 300 български граждани, а са били родени 66 600 бебета. На 1 януари 2014 г. населението в ЕС е било 507.4 милиона души и за година се е увеличило с 1.7 милиона. Естественият прираст е с 80 000 бебета" Извод: България е дала над 80% от бебетата в ЕС! Да бе!

Да не се дава диплома за средно дори, ако някой не може да смята процент промил, а камо ли събиране. "и за година се е увеличило с 1.7 милиона. Естественият прираст е с 80 000 бебета, а имигрантите са близо 10 пъти повече - 700 000 души." 700 000 плюс 80 000 равно на 1.7 милиона. Да бе, да!

Колко ли са платили за намаляване на населението у нас? Кой ли е платил? Как е платил? Кому е платил? Защо е платил? и т .н.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души. Образователен ценз Възрастов ценз

Най - важно за да успееш в каквато и да е човешка дейност е избора на подходящи родители.

Колкото и да успееш, ако не ти пука за другите, еб.м ти успеха.

Разбира се, че си прав. Обаче преди това зачатие, родителите ти трябва да са са изпълнили условия предвидени в закона рита- който е табу за мъгалите.

Еми, айде Ран и Ът да почерпят. И целият "творчески колектив". Сред всички като че ли Костов най-много се набива на очи - хем съавтор, хем изпълнител... Ашколсун.

Пък може и от новата тройна коалиция да почерпят. Нали те управляваха през по-голямата част на 2013-та.

Това не са резултати от политиката през последния месец, а от политиката през последните 70 години.

"Не почерпен", проблема е системен. Тройната коалиция може да е управлявала цялата 2013-та, ама не е избила населението, нали? Има много ОСНОВНИ причини, вярно е, че повечето са вътрешни, между които стрес от промените, обедняването в прехода, безработицата, смяната на един начин на живот с друг, за което възрстните нямат подготовка, защото са живяли при други времена. И не само Ран и Ът или Костов или тройни и четворни коалиции. А също и отварянето на границите и безумното бягство на 1.5-2 милиона българи, които аз често наричам национални предатели, защото вместо да се мрънка, че държавата е шибана, правилно е да се работи да се превърне държавата в една по-малка Швейцария. Вярно е, че затова се иска политическа воля. Ама вярно е, че България премина през борческите години през същите стадии, които щатите са минали през двадесетте години на миналия век. Не случайно Маркас и Енгелс (вмятам забележката , че тяхната Иконимия не е за комунизма, а изследване на процесите на развитата капиталистическа икономика) са нарекли този процес - процес на първоначално натрупване на капитала. И прочее, могат да бъдат изредени много причини, включително и това че сме недисциплирано племе, трудно управляемо, една революция не можем да спретнем, миналата година едни протести не можахме да направим, та да им видим сметката на всички боклуци чрез мажоритарна система. И така нататък. Н амене просто ми е болно, че българщината си отива.

Планът на Ран и Ът изобщо не беше приложен в България, а Костов отчасти се опита да спаси неспасяемото, останало от погрома на "творчески колектив"

Това ли е "светлото бъдеще", което ни обещаваха от 100-годишната партия?

И после го потвърдиха от ГЕРБ.

О, туй нищо не е още. Много по-"светло" ни чака. Днешна Украйна ще ни се види като Коста Рика - място за релакс.

Като се раздели 104 300 на 365 дни, то се получава по 285 починали на ден! И това в мирно време! За това трябва да има причина! Какво ядем? Какво дишаме? Чернобил също отнася немалка част с последствията си...Геноцидът започна още тогава...

Геноцидът е в действие поне откак империята на Кубрат, пада под ударите на хазарите.

Кооперативна дейност - "Доктор, погребално бюро, поп" Къде са погребани, починалите в България - китайски граждани?

humfry

"Новото богатство на Русия По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство. Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя. В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете." Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството. Недостигат места в детските ясли Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма. "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина. В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години." Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък." Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя." Цитираната статия е от Дойче Веле. Виждате ли как вървят нещата, когато на власт са национално отговорни политици.

описаното в статията се случва на всяка държава, която малко от малко успее да се откъсне от т.н. цивилизационен избор и се обърне с лице към собствените си граждани. Особено силно това си личи, като се поразгледат данните с Гугъл - статистика, или да речем в сайта на ЦРУ.

10 000 еуро за убит или отвлечен българин?! а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Африка има само 6 държави с отрицателен прираст. България води по този показател и е на едно от първите места в света, наравно с няколко държави, в които се води война. Искате ли да вярвате или не, но ние от 25 години сме подложени на изтребление и геноцид, който е по-страшен и от войните. Търпението на българският народ е безгранично явно.

Колеги, проблема е много по-голям отколкото е представен чрез сухата статистика. Истината е, че намалява българският етнос. Истината е, че другите етноси имат положителен прираст със същия отрицателен процент. Просто България си отива, защото изчезва българското население. Затова почти не се говори. А когато се казва, че в 2040-2050 година се очаква България да наброява 5 милиона граждани, се имат предвид всички етноси. Питаме се след политиката на геноцид срещу българщината, наистина колко ще наброява българския етнос след 30 години? Другите етноси не ме интересуват. Ето как Русия се справя с демографския срив според германските медии: link

Именно. Извършва се подмяна на населението тук.

humfry

По принцип по статистика османския етнос намалява, а ромския се увеличава. Но има едни 756 хиляди, които са с недеклариран етнос.

Дир-а не разрешава препратки към други медии. Цитираната статия е в секция "Европа" на сайта на Дойче Веле и се отнася за стимулиране на раждаемостта в Русия.

Когато искаш да насочиш към конкретна статия, копирай специфичен текст от нея и я пействай тук в кавички. Намирането е лесно. Ако е на чужд език, гледай да са до 3-4 думи, че да нямат повод да ти премахнат коментара.

кой не скача е червен, кой не скача е червен....

humfry

Описаното не е тайна. Случайно или не, но демографските статистики сочат, че от началото на промените смъртността се е увеличила около 3 пъти, а раждаемостта е спаднала с толкова. България е с отрицателен приръст от 1990 година. И най-лошото е, че с всяка изминала година тези цифри стават все по-лоши.

Важна тема и умни коментари. Ето го и моят. Когато бъде убит човек, затварят убиеца за дълго. А когато една политическа клика унищожава своят собствен народ, я преизбираме отново. Моя рецепта-метафора е-всички виновници до стената и на къси откоси. Аз съм кратък и ясен, като автоматен откос.

ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ДОБРИЯ УЧИТЕЛ! HISTORIA EST MAGISTRA VITAE ! Cicero, Marcus Tullius

ММ... МУ И ПРАСЕ ДОН АМИЧИ , ЗОМБИТАТА ЦЪКАТ МИНУСИ И НА ЦИЦЕРОН :))

Aбсолютно сагласен, получаваш 1000 плюса! Hо за какво ти е този псевдо- испански ник? Cварзан сас статута ти, или?..

мисля, че информацията не е изчерпателна. Вероятно сме на първо място не само в Европа, но и в северна и южна Америка.

и спрямо Азия и Австралия сигурно сме на първо място.

Ха-ха, какво ми го пишете, та плана е точно такъв, да измрем за кратко време. Ама ние нещо се опъваме, та великите сили ще почакат по-дълго....

Ей в такива статии със статистика се вижда иначе отраканите журналисти колко са зле с общата култура! Не можах да разбера нищо - това естествен прираст не го знаете какво е! изкарвате го положителен! Преписали сте някави числа, ама кое каво значи - нямате идея! Личи ви!

humfry

"Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000 при 104.3 смъртни случая на 1000 души." 66.6 - 104.3 = -37.7 Естествения приръст както виждаш е отрицателен. "За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали." От написаното тук същи се вижда, че естествения приръст е отрицателен.

Най-голяма раждаемост в страните, които най-много се боят от българите, що ли? :D Щот не щат бели хора! Там искат само, ако си пъсен кат омазан със сажди!

Това е показателна оценка за дейността на БГ докторите. Те занимават само с кражби и змами. Надписвт клинични пътеки, купуват лекарства и косумативи на безбожни цени, вкарват здрави хора в болниците, фалшифицират документи. През това време болните мрът като мухи.

Ами да България е едно голямо гробище.Живите започнаха да завиждат на мъртвите.Светлина в тунела се не вижда.

То тук е все така поне от 1000 години :D и пак има хора да живеят и да мрънкат, ама нищо да не правят, за да стане по-иначе!

То тук е все така поне от 1000 години :D и пак има хора да живеят и да мрънкат, ама нищо да не правят, за да стане по-иначе!

ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ПОД 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ( КЪМ 50 000 СВИНЕ) , ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ГОДИШНО СЕ ИЗБИВАТ И ГОНЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО НАД 100 000 ЧОВЕКА .... .... КАКТО И ДА ГО СМЯТАТЕ ОТ 10 МИЛИОНА ДО 7,5 - 5 МИЛИОНА ХОРАТА НЕ СЕ РОПЯТ ЗА ЕДНА ГОДИНА ... А Е БАВНО, МЕТОДИЧНО И ОРГАНИЗИРАНО ..:)

За всяко прасе идва Коледа;-).

Ако се върнем 30 и повече години назад,как бяхме по този показател-значително по ниска смъртност.Голяма част от народа напълно е оскотял,последните си пари дава за пиене и не плаща здравни осигуровки.Затова и на такова дередже е здравеопазването ни.Но важното е да има бройки да гласуват на изборите и да избират "елит"

Плащам осигуровки на максимума, пък талони за мен и детето няма, защото съм платежоспособна и мога да си позволя частен прием според джипито, пък талоните не достигали. Ето защо няма смисъл да внасям здравни - те отиват за една прослойка, която никога нищо не внася, а само точи моите/нашите вноски! Докато това не се промени, демотивацията все ще е огромна и донякъде оправдана! БТВ ако можех, нямаше да внасям - родителите ми цял живот внасяха, пък после се оказа, че пари за химиотерапии за тях няма, Бог да ги прости!

По важното е,че икономиката живна-вече ще ни глобяват по 100 лв. за неподържани гробове.

Това наистина ли? Не знаех! Много сме добри в събирането и налагането на глоби и до там. Нещо, градивно, алтернатива, удобства, нещо за хората, създадено с мисъл ... - не, такива неща няма, само глоби! "Ама няма къде да паркирам - ами да няма, ама ето ти глоба защото си паркирал неправилно! Ама няма къде да пресека - ами да няма, ето ти глоба, защото пресичаш неправилно! Ама не са ми създадени условия за това - ами не са, ама ето ти глоба, защото не се съобразяваш (независимо, че и да искаш не можеш) .... " и т.н. и т.н.

Как няма да е? С този почти нулев стандарт на живот за повечето българи...

Как е възможно да се счита за социалистическа една партия и особено, ако е във властта: - да търпи безумна бедност и с раздаване на помощи, стигащи само за оцеляване да решава въпроса; - да гледа как се срива образованието, расте неграмотността на младите и с измислени европейски проекти да смята, че ще образова нацията; - да участва в срива на здравната система; - да поддържа безумно високи цени на лекарства, като за едно лечение от ниска и средна сложност е необходимо да се плаща допълнително; - да продължава да смята, че един безработен, трябва да се осигурява а бе хора, този човек няма приходи, как да има разходи, да открадне и да си внесе осигуровките ли; - да съдейства за изграждането на такъв вид капитализъм и отношение към наемния труд, че дори и Зола не би могъл да го опише; - да не си мръдне пръста, докато нашите зеленчукопроизводители изхвърлят продукцията си, а складовете на големите вериги са пълни с вносна стока; - да не успява да се справи с ширещата се битова престъпност; - да допусне създаване на организирана престъпност Нещо повече за последното имам подозрения, че от нейните среди се родиха всички групировки. Те бяха (и са) използвани за нагло забогатяване на висшите слоеве защо смятате убиха Луканов един от тях емблема. Ами останалите мъртви и живи погледнете откъде са тръгнали и около кого кръжат.

Ти си един от най-гнусните тролове. описаните проблеми са заложени от идването на измислената демокрация 1989г. Тогава се ликвидират всички социални грижи на държавата, за да има средна класа. Най-голямата заслуга е на вариациите СДС. От там се почна, под вещото американско ръководство. Всяка слугинажна партия, която е свързана със САЩ, води унищожителна за България дейсност. И да се приписва всичко това, натрупано за 25 години само на една група и то със сравнително по-малко участие, която американците със игрите си за втори път свалят от власт, е просто гадно. Да използваш човешкото нещастие, за да кляпаш друг, вместо да се опитваш да помогнеш, това е просто лицемерие и висш егоизъм. Преследване на собствените си цели. За вас от Реформаторския блок просто никога и за нищо на света няма да гласувам. Отвратителлни сте. И е нормално, след като сте вързани с американи и соросоиди.

Ако само за миг осъзнаеш колко си заблуден,ще се гръмнеш.

Не е вярно че намаляваме.И ще цитирам: Бейби бум в Мадан и ремонт на детските градини сряда, 2 юли 2014 г........Ако няма кой да ви прави деца ние сме на среща.Трябва да се разреши многоженството и няма да има криза.

Маясъл, идея си нямаш колко неоснователно се радваш и си мислиш,че си правите добро,като скачате срещу българите.

Дойдоха червените скакалци на власт и резултатите са налице! Банкова криза, смърност като при война (всъщност те воюват с народа си), даже и природата предизвикаха с нечестивите си дела...Да се готви населението за зърнена криза! Айде 15-ки те почвайте с минусите!

Кой идиот е писал това?! 66600 бебета не са "66.6 на 1000", а ... 66.6 хиляди. На 1000 става като разделиш на брой население (7 милиона грубо). Така че отицателният прираст е (66600 - 104000)/(7 мил.)=(66.6-104)/7000 = -37.4/7000 или около "-5.3 на 1000".

Новината не е чак толкова лоша - тези граждани и без това влачат разходи със себе си - пенсии, лекари, лекарства - постоянно трябва да им се плаща за нещо. Това ще се отрази добре на бюджета, ще се спестят пари, които ще могат да се вложат в бизнеса

O, Реформаторe!

Абе и ти тежиш на бюджета в някакво отношение, или пък майка ти, баба ти, децата ти, ама никой нормален човек няма да ти пожелае да си одиш! Аман от олигофрени с "икономическа" мисъл дето отреждат кой колко трябвало да живее!

Еееее, веднъж да сме и ние на първо място в тая пуста Европа. Честито на всички живи българи и нека догодина да подобриме постижението си! Европейциии... Дишайте ни праха!

КОГАТО ФРАНЦУСИТЕ ПОЧВАТ ДА УМИРАТ КАТО МУХИ ПРАВЯТ ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ... КОГАТО АНГЛИЧАНИТЕ ПОЧВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС АМЕРИКАНЦИТЕ , ПРАВИМ АМЕРИКАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ... КОГАТО РУСКИТЕ КНЯЗЕ ПОЧВАТ СЪВСЕМ ДА СЕ ОШОПАРВАТ В РУСИЯ ПРАВЯТ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ..... .... ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ДОБРИЯ УЧИТЕЛ! HISTORIA EST MAGISTRA VITAE ! Cicero, Marcus Tullius

сега някой математик да изчисли при така създалата се ситуация кога ще се роди последния българин и кога ще умре последния българин

Понеже този "повдиг" не се постига за една година-на всички политици от прехода ЧЕСТИТО!!!!!! Бъдете горди с това Ваше "достойно" дело!!!! Сигурен съм,че целият Български Народ е признателен за Вашите "саможертви"....... Оше утре сутринта,излезте с високо вдигнати глави пред Парламента,и с гордост погледнете "щастливите"лица на минувачите!!! Та-те на Вас дължат тяхното благосъстояние!!! То са шунки всеки ден на масите,пържоли,сини сирена,хайвер......... БРАВО!!!! БРАВО!!!! Или КОГРАЧУЛЕИШЪНС-за тези с чуждите езици,по-знаещите!!!! Всеки нормален човек,би спал като бебе на Ваше място.... На всеки два часа щеше да се събужда и да плаче..... Ама-Вие не сте нормални бе......

Хора, какво се случва? 104 000 души умират на година!!! Та това е град с размерите на Русе! От какво умират тези хора? От естествена смърт или нещо друго?

Геноцид. Безработица, глад, мизерия, ограничаване в храната. За отровите в храните пък отделно... Е-тата, мононатриевия глутамат, нитритната сол е 250 която я има във всички колбаси. Аспартамите и подсладителите в безалкохолни и сладки. Аерозолно пръскане с всякакви отрови от натовски самолети. А и не вярвам че само 1100 човека са емигрирали от България за миналата година. В пъти повече са... главно млади и хора до 35г. Може би 50 000 на година емигрирали и 50 000 от геноцида в БГ, ето ти 100 000 за миналата година. При родени само 32000 българчета, толкова малко заради безработицата,бедността сред населението и мизерия. т.е. финансова невъзможност да се изгледа, храни и обучи едно дете

Геноцидът на Ран-Ът и Меркел НЯМА ДА МИНЕ! Техните "графици" за превръщане на България от Рай, чрез "инсталираният" тук ДЕВЕТИ КРЪГ НА АДА, се провалят главоломно. Освен това ВРЕМЕТО на ерата "телец" изтича. "ИДВА" библейското огнено езеро, наречено от учените СИРИУСИАНСКИ ТОРОИДЕН ТОРСИОНЕН ФОТОНЕН ПОТОК. Негов предвестник беше едно (за сега) събитие, когато на 17 Април 2012 г. "Фотонна мъгла нахлу в Слънчевата система, става нещо с ядрото на Земята, недоумяват учените. ПИРАМИДИТЕ СЕ СЪБУДИХА. Древните градежи по целия свят започнали да светят и да пеят." /интернет/

Аман от ненормалници!!! Не спите ли бе???

dionisiosd@yahoo.com

Я по-възпитано!!!!! Да не Зема да се изнервя тука и да ти изпратя една светкавична фотонна пирамидална сириусианска адска поточна кръгла девятка-пА да ти се завие свят...... К`во мислиш ти а??? Че огненото тороидното езеро на торсионната ера-те е изпуснало от поглед и спи ли???? Айдееееее,да не събера в националния Стадион пирамидите и другите древни градежи`дето светят и пеят,да Зема да изнеса един спектакъл "звук и светлина" пА да видиш къде отиват и Царевец и Жан Мишел Жар!!!! Да те видя тогава нахалник такъв!!! Яяяяяяяяяяяя.........

защо се очудват? Нали ни прилагат оланов геноцид и Меркел и Ран-Ът . Щом има смъртност значи геноцида им дава резултати-какво се чудят? Или просто със задоволство отбелязват резултата.

Целта на САЩ, ЕС и особено съседните ни държави е в България да няма българи. Тъжно но факт. За сега плановете им се изпълняват на макс...повече от перфектно и от очакванията им.

пречиме на всички,т.е изглежда че ги плашиме с нещо

геноцид.Аерозолно пръскане с всякакви отрови от натовски самолети

и всчко това е благодарение на рипащите по площадите след 1989 г.,скандиращи "кои не скача е червен" честито!!!

не зависеше сле като Горбачов си бе казал тежката дума..........ейй тролове благодарете се на него че днес можете да говорите каквото ви скимне,ако не беше той сега щяхте да пишете партийни лозунги

Горбачов е един предател, толкова жалък, че дори не е интересен на никого. Той съсипа народа си, ще бъде запомнен като унищожител и съсипник.

Винаги в България се е говорело по-свободно отколкото в Англия и САЩ и това е защото сме добър и демократичен народ, а не диктатура!

е така де,тои беше главния на рипащите

От тия 66 600 бебета родени миналата година, над 40 000 от тях са от ромски произход. Правете си сметката колко малко са българите и колко бързо изчезваме като нация... с тая огромна безработица и беднотия в България освен смърт друго неможеш дочака...

Поредната лъжа, която цели да ни внуши,абе вие и без това умирате що да се съпротивлявате. Това е лъжа не е вярно статистиката е много различна от 6 милиона българи 340 000 цигани и малко повече български "турци", руснаците и украинците трайно заселени у нас са повече, а те са работливи и християни. Така че не ни плашете с лъжите си не ви обръщаме внимание!

Незнам за какви лъжи ми говориш, след като лъжите излизат само от твоята уста. Това което казах аз, го казаха по ВСИЧКИ ЕФИРНИ ТЕЛЕВИЗИИ от професори статистици и прочие....така че това е ВЯРНО. 34000 от тях са цигани, българчетата остават около 32000 а не 66000. При положение че умират над 100000 да се раждат само 32000 българи е супер голяма отрицателна прираст, която е в пъти по голяма от тази на предпоследната държава по този показател

А това че циганите били само 340 000 мога само да ти се исмея. Само в София-окръг циганите са над 1 200 000 милиона. В процинцията да не споменавам. Реално около 2 милиона са циганите в България, по неофициална стаитстика;)

Ромите са от два до три пъти повече като процент от нас в Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, така че това е поредният лъжлив балон на демагогията целяща да съсипе България морално и после ако може и по друг начин. Сънародници четете и се информирайте истината е че българите превъзхождаме много други народи и по качества и по дадености, решенията са наши, действията същи!

Като % в България има най много цигани, милиционери, генерали и магистралки.

то и в англия болшинството новородени са индиичета и пакистанчета,ама като ги стегне системата,става по-англичани и от Mаргарет Tачър,така че има решение на въпроса,само че в BG няма кои да го намери

Те са си индийчета и пакистанчета и на англичаните много скоро ще им стане ясно това.

Чисти англичани има над 60 милиона. Така че те няма да изчезнат. Не ги мисли. В България ако се запази тази тенденция през 2134 година ще изчезне и последният българин от територията на България. Това е факт, не може да не си го чул, така че мисли нас българите които със сигурност изчезват.

За последните 10 г. Статистиката е 4:2:1- цигани, турци, българи! От 12 определения за геноцид за българския етнос отговарят 8!

Това е лъжа не ни пробутвайте лъжлива статистика премесена с истини за да мине номера. Това не е вярно ние имаме много по-малко цигани и турци в сравнение с много други християнски държави!

долна инсинуация , ако не вярвате питайте орехарски , а може и бея гея и злодея

Грешката на нашите политици е че не търсят подкрепа от силният си и умен народ, а от разни чужденци, затова трябва да махнем двойните и тройните гражданства от политиката, за да е ясно че работят за България!

силен и умен народ !!! преведете ако вие възможно.Соня всяка надежда оставете, ако сте във възраст да се махнете от булгаристан го направете най-скоро

Коментари - Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г. | Днес.dir.bg

Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г.

България отчита най-голяма смъртност в Европейския съюз (14.4 на хиляда) за 2013 г. в сравнение с предходната година.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г. | Днес.dir.bg

Коментари

Първо да се научат как се измерва "смъртността" и после да разправят в коя държава е висока и в коя ниска! Нека проверят дали "смъртността" (измерена с този показател - на 1000 души от цялото население) е по-висока в Германия или да кажем - в Джибути. Могат и други примери да се дадат с подобни "сравнения"...

Не само на първо в Европа но и на 8-мо в света! Избиват ни! link

Тези благинки ни донесоха партньорите от ЕС и НАТО, да са ни честити! Крайно време е да си преориентираме политиката към по-добри партньори!

ма ти си троянският кон на сесесере в европа, какво НАТО и ЕС са ти виновни не е ясно, тролче нещастно

Смучат живота ни и ни убиват, ако това ти е малко не знам, какво искаш повече да те изритат от дома ти ли?

На фона на изкуствено стимулирания цигански демографски бум, демографската катастрофа на българското население е многократно по зловеща .....

В България има от 2-3 пъти по-малко цигани от Унгария, Румъния и бивша Чехословакия, така че не се тръшкайте!

И през турско не е имало такъв геноцид.

Не е имало ли? Влезли сме под турско робство - 20 милиона и сме излезли - 2 милиона. Станахме след освобождението - 10 милиона, сега под новата окупация сме - 7 милиона, като се оправим пак ще станем поне 11 милиона.

ха ха,цървулко,били сте 20 милиона,ама на куково лято,ако не бяха турците сега нямаше да ви има.. ще станете 11 милиона,ама с нашите пишки... ако пожелаем де

Числата със сигурност са фалшиви и манипулирани! И Журналистите са и неграмотни и продажни ....! Но това, което виждам по улиците, магазините, пазарите, офисите, училищата.... и т.н. Е истинско и скапано и без бъдеще!

Ако в Европа умират 9.9 на 1000 за една година, то излиза, че средната продължителност на живота е 101 години. ( 1000/9,9 = 101) Нещо не се връзва.

Ти пак счупи тъпомера.

Ти някога учил ли си математика? Колегата е прав. При застаряващо население, каквото е в Европа, наистина излиза над 101 г

Да така е! В западните демокрадции живеят нови поколения от столетници, които крадат жизнените сокове на Африка и за съжаление и на нас, фантастиката се сбъдва - продава се живот.

За да има раждаемост трябва да се прекрати масовият отстрел на хора над 55 години защото те са бабите и дядовците които са жизнено необходими за отгледането на децата!

и каква раждаемост искате в булгаристан на доган: държавата се подиграва с майките и децата; т.н. работодатели бягат като дявол от тамян от млади жени и майки, не ги искат на работа. Ако случайно някой наеме млада жена не спазва грам КТ и българското законодателство. Да не говорим, че всеки работодател дуе бузи ако майките не искат да работят над законно установеното работно време от 8 часа, без извънреден труд естествено. Платени отпуски не могат да се ползат, криза било и работата изоставала. Преследвани, плюти и унижавани всекидневно. Не мога да разбера наемните работници в булгаристан някакви роби ли са, кодекс на труда няма ли, някой от частниците чете ли законите или си кара през просото, като парламентаристите и управляващите и всички са му длъжни да бачкат като крепостни селяни без права по предългия КТ и редица др. закони, без право на личен живот, без право на семейство. По колко часа, другари частници искате да бачкаме - по 15-16-23, без почивки, без отпуски, без нормални условия на труд. Почивки по закон от 1 час на обед няма, не може да има, работа братче. Отпуските, платените на по-малко от 10 работни дни наведнъж и тях ги няма, не може. А когато робовладелеца реши да маа гащи, може, ни пита, ни му дреме. Вазнагражденията и експлоатацията не коментирам. Деца ли, ма...ната ви тъпанари, роби няма да създаваме, внасяйте си от китай, уроди нещастни

В американска колония е така. Ти какво мислиш, еврейските робчета ще имат екстри ли. Забрави за нормални социални придобивки, докато сме американска колония. При тях е недопустимо. Пускат само някакво разслоение на обществото, за да не се настрои единно срещу тях. За такива може да се мисли, едва като се освободим. Ето и сега искат да вземат АЕЦ, продажно правителство ще им продаде 30%. След което ще ни скъсат с цената на тока.

става въпрос за ЗАКОНИ И МАНТАЛИТЕТ, каква американска колония със съветска задлъжнялост и зависимост те гони не е ясно

Никой ли не обърна внимание на цифрите?? Страшни глупости се пишат! Всички знаем, че има натиск върху журналистите и новините се подбират, но поне избраните цифри да са верни! Аман от необразовани хора!

Кое не е верно бе бай Хасане?

Цитирам: "Най-голяма раждаемост през миналата година е отчетена във Франция, Люксембург, Великобритания, Ирландия и Швеция (между 12 и 15 на 1000)." "Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000" Как ти се струва? 12-15 срещу 66.6 :) (а за името ми бъркаш много - ако си учил история, Асен е старо българско царско име. Не знам "й" какво име е, но ще проверя в google.)

Още малко цитати: "За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали. Починали са 104 300 български граждани, а са били родени 66 600 бебета. На 1 януари 2014 г. населението в ЕС е било 507.4 милиона души и за година се е увеличило с 1.7 милиона. Естественият прираст е с 80 000 бебета" Извод: България е дала над 80% от бебетата в ЕС! Да бе!

Да не се дава диплома за средно дори, ако някой не може да смята процент промил, а камо ли събиране. "и за година се е увеличило с 1.7 милиона. Естественият прираст е с 80 000 бебета, а имигрантите са близо 10 пъти повече - 700 000 души." 700 000 плюс 80 000 равно на 1.7 милиона. Да бе, да!

Колко ли са платили за намаляване на населението у нас? Кой ли е платил? Как е платил? Кому е платил? Защо е платил? и т .н.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души. Образователен ценз Възрастов ценз

Най - важно за да успееш в каквато и да е човешка дейност е избора на подходящи родители.

Колкото и да успееш, ако не ти пука за другите, еб.м ти успеха.

Разбира се, че си прав. Обаче преди това зачатие, родителите ти трябва да са са изпълнили условия предвидени в закона рита- който е табу за мъгалите.

Еми, айде Ран и Ът да почерпят. И целият "творчески колектив". Сред всички като че ли Костов най-много се набива на очи - хем съавтор, хем изпълнител... Ашколсун.

Пък може и от новата тройна коалиция да почерпят. Нали те управляваха през по-голямата част на 2013-та.

Това не са резултати от политиката през последния месец, а от политиката през последните 70 години.

"Не почерпен", проблема е системен. Тройната коалиция може да е управлявала цялата 2013-та, ама не е избила населението, нали? Има много ОСНОВНИ причини, вярно е, че повечето са вътрешни, между които стрес от промените, обедняването в прехода, безработицата, смяната на един начин на живот с друг, за което възрстните нямат подготовка, защото са живяли при други времена. И не само Ран и Ът или Костов или тройни и четворни коалиции. А също и отварянето на границите и безумното бягство на 1.5-2 милиона българи, които аз често наричам национални предатели, защото вместо да се мрънка, че държавата е шибана, правилно е да се работи да се превърне държавата в една по-малка Швейцария. Вярно е, че затова се иска политическа воля. Ама вярно е, че България премина през борческите години през същите стадии, които щатите са минали през двадесетте години на миналия век. Не случайно Маркас и Енгелс (вмятам забележката , че тяхната Иконимия не е за комунизма, а изследване на процесите на развитата капиталистическа икономика) са нарекли този процес - процес на първоначално натрупване на капитала. И прочее, могат да бъдат изредени много причини, включително и това че сме недисциплирано племе, трудно управляемо, една революция не можем да спретнем, миналата година едни протести не можахме да направим, та да им видим сметката на всички боклуци чрез мажоритарна система. И така нататък. Н амене просто ми е болно, че българщината си отива.

Планът на Ран и Ът изобщо не беше приложен в България, а Костов отчасти се опита да спаси неспасяемото, останало от погрома на "творчески колектив"

Това ли е "светлото бъдеще", което ни обещаваха от 100-годишната партия?

И после го потвърдиха от ГЕРБ.

О, туй нищо не е още. Много по-"светло" ни чака. Днешна Украйна ще ни се види като Коста Рика - място за релакс.

Като се раздели 104 300 на 365 дни, то се получава по 285 починали на ден! И това в мирно време! За това трябва да има причина! Какво ядем? Какво дишаме? Чернобил също отнася немалка част с последствията си...Геноцидът започна още тогава...

Геноцидът е в действие поне откак империята на Кубрат, пада под ударите на хазарите.

Кооперативна дейност - "Доктор, погребално бюро, поп" Къде са погребани, починалите в България - китайски граждани?

humfry

"Новото богатство на Русия По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство. Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя. В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете." Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството. Недостигат места в детските ясли Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма. "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина. В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години." Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък." Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя." Цитираната статия е от Дойче Веле. Виждате ли как вървят нещата, когато на власт са национално отговорни политици.

описаното в статията се случва на всяка държава, която малко от малко успее да се откъсне от т.н. цивилизационен избор и се обърне с лице към собствените си граждани. Особено силно това си личи, като се поразгледат данните с Гугъл - статистика, или да речем в сайта на ЦРУ.

10 000 еуро за убит или отвлечен българин?! а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Африка има само 6 държави с отрицателен прираст. България води по този показател и е на едно от първите места в света, наравно с няколко държави, в които се води война. Искате ли да вярвате или не, но ние от 25 години сме подложени на изтребление и геноцид, който е по-страшен и от войните. Търпението на българският народ е безгранично явно.

Колеги, проблема е много по-голям отколкото е представен чрез сухата статистика. Истината е, че намалява българският етнос. Истината е, че другите етноси имат положителен прираст със същия отрицателен процент. Просто България си отива, защото изчезва българското население. Затова почти не се говори. А когато се казва, че в 2040-2050 година се очаква България да наброява 5 милиона граждани, се имат предвид всички етноси. Питаме се след политиката на геноцид срещу българщината, наистина колко ще наброява българския етнос след 30 години? Другите етноси не ме интересуват. Ето как Русия се справя с демографския срив според германските медии: link

Именно. Извършва се подмяна на населението тук.

humfry

По принцип по статистика османския етнос намалява, а ромския се увеличава. Но има едни 756 хиляди, които са с недеклариран етнос.

Дир-а не разрешава препратки към други медии. Цитираната статия е в секция "Европа" на сайта на Дойче Веле и се отнася за стимулиране на раждаемостта в Русия.

Когато искаш да насочиш към конкретна статия, копирай специфичен текст от нея и я пействай тук в кавички. Намирането е лесно. Ако е на чужд език, гледай да са до 3-4 думи, че да нямат повод да ти премахнат коментара.

кой не скача е червен, кой не скача е червен....

humfry

Описаното не е тайна. Случайно или не, но демографските статистики сочат, че от началото на промените смъртността се е увеличила около 3 пъти, а раждаемостта е спаднала с толкова. България е с отрицателен приръст от 1990 година. И най-лошото е, че с всяка изминала година тези цифри стават все по-лоши.

Важна тема и умни коментари. Ето го и моят. Когато бъде убит човек, затварят убиеца за дълго. А когато една политическа клика унищожава своят собствен народ, я преизбираме отново. Моя рецепта-метафора е-всички виновници до стената и на къси откоси. Аз съм кратък и ясен, като автоматен откос.

ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ДОБРИЯ УЧИТЕЛ! HISTORIA EST MAGISTRA VITAE ! Cicero, Marcus Tullius

ММ... МУ И ПРАСЕ ДОН АМИЧИ , ЗОМБИТАТА ЦЪКАТ МИНУСИ И НА ЦИЦЕРОН :))

Aбсолютно сагласен, получаваш 1000 плюса! Hо за какво ти е този псевдо- испански ник? Cварзан сас статута ти, или?..

мисля, че информацията не е изчерпателна. Вероятно сме на първо място не само в Европа, но и в северна и южна Америка.

и спрямо Азия и Австралия сигурно сме на първо място.

Ха-ха, какво ми го пишете, та плана е точно такъв, да измрем за кратко време. Ама ние нещо се опъваме, та великите сили ще почакат по-дълго....

Ей в такива статии със статистика се вижда иначе отраканите журналисти колко са зле с общата култура! Не можах да разбера нищо - това естествен прираст не го знаете какво е! изкарвате го положителен! Преписали сте някави числа, ама кое каво значи - нямате идея! Личи ви!

humfry

"Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000 при 104.3 смъртни случая на 1000 души." 66.6 - 104.3 = -37.7 Естествения приръст както виждаш е отрицателен. "За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали." От написаното тук същи се вижда, че естествения приръст е отрицателен.

Най-голяма раждаемост в страните, които най-много се боят от българите, що ли? :D Щот не щат бели хора! Там искат само, ако си пъсен кат омазан със сажди!

Това е показателна оценка за дейността на БГ докторите. Те занимават само с кражби и змами. Надписвт клинични пътеки, купуват лекарства и косумативи на безбожни цени, вкарват здрави хора в болниците, фалшифицират документи. През това време болните мрът като мухи.

Ами да България е едно голямо гробище.Живите започнаха да завиждат на мъртвите.Светлина в тунела се не вижда.

То тук е все така поне от 1000 години :D и пак има хора да живеят и да мрънкат, ама нищо да не правят, за да стане по-иначе!

То тук е все така поне от 1000 години :D и пак има хора да живеят и да мрънкат, ама нищо да не правят, за да стане по-иначе!

ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ПОД 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ( КЪМ 50 000 СВИНЕ) , ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ГОДИШНО СЕ ИЗБИВАТ И ГОНЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО НАД 100 000 ЧОВЕКА .... .... КАКТО И ДА ГО СМЯТАТЕ ОТ 10 МИЛИОНА ДО 7,5 - 5 МИЛИОНА ХОРАТА НЕ СЕ РОПЯТ ЗА ЕДНА ГОДИНА ... А Е БАВНО, МЕТОДИЧНО И ОРГАНИЗИРАНО ..:)

За всяко прасе идва Коледа;-).

Ако се върнем 30 и повече години назад,как бяхме по този показател-значително по ниска смъртност.Голяма част от народа напълно е оскотял,последните си пари дава за пиене и не плаща здравни осигуровки.Затова и на такова дередже е здравеопазването ни.Но важното е да има бройки да гласуват на изборите и да избират "елит"

Плащам осигуровки на максимума, пък талони за мен и детето няма, защото съм платежоспособна и мога да си позволя частен прием според джипито, пък талоните не достигали. Ето защо няма смисъл да внасям здравни - те отиват за една прослойка, която никога нищо не внася, а само точи моите/нашите вноски! Докато това не се промени, демотивацията все ще е огромна и донякъде оправдана! БТВ ако можех, нямаше да внасям - родителите ми цял живот внасяха, пък после се оказа, че пари за химиотерапии за тях няма, Бог да ги прости!

По важното е,че икономиката живна-вече ще ни глобяват по 100 лв. за неподържани гробове.

Това наистина ли? Не знаех! Много сме добри в събирането и налагането на глоби и до там. Нещо, градивно, алтернатива, удобства, нещо за хората, създадено с мисъл ... - не, такива неща няма, само глоби! "Ама няма къде да паркирам - ами да няма, ама ето ти глоба защото си паркирал неправилно! Ама няма къде да пресека - ами да няма, ето ти глоба, защото пресичаш неправилно! Ама не са ми създадени условия за това - ами не са, ама ето ти глоба, защото не се съобразяваш (независимо, че и да искаш не можеш) .... " и т.н. и т.н.

Как няма да е? С този почти нулев стандарт на живот за повечето българи...

Как е възможно да се счита за социалистическа една партия и особено, ако е във властта: - да търпи безумна бедност и с раздаване на помощи, стигащи само за оцеляване да решава въпроса; - да гледа как се срива образованието, расте неграмотността на младите и с измислени европейски проекти да смята, че ще образова нацията; - да участва в срива на здравната система; - да поддържа безумно високи цени на лекарства, като за едно лечение от ниска и средна сложност е необходимо да се плаща допълнително; - да продължава да смята, че един безработен, трябва да се осигурява а бе хора, този човек няма приходи, как да има разходи, да открадне и да си внесе осигуровките ли; - да съдейства за изграждането на такъв вид капитализъм и отношение към наемния труд, че дори и Зола не би могъл да го опише; - да не си мръдне пръста, докато нашите зеленчукопроизводители изхвърлят продукцията си, а складовете на големите вериги са пълни с вносна стока; - да не успява да се справи с ширещата се битова престъпност; - да допусне създаване на организирана престъпност Нещо повече за последното имам подозрения, че от нейните среди се родиха всички групировки. Те бяха (и са) използвани за нагло забогатяване на висшите слоеве защо смятате убиха Луканов един от тях емблема. Ами останалите мъртви и живи погледнете откъде са тръгнали и около кого кръжат.

Ти си един от най-гнусните тролове. описаните проблеми са заложени от идването на измислената демокрация 1989г. Тогава се ликвидират всички социални грижи на държавата, за да има средна класа. Най-голямата заслуга е на вариациите СДС. От там се почна, под вещото американско ръководство. Всяка слугинажна партия, която е свързана със САЩ, води унищожителна за България дейсност. И да се приписва всичко това, натрупано за 25 години само на една група и то със сравнително по-малко участие, която американците със игрите си за втори път свалят от власт, е просто гадно. Да използваш човешкото нещастие, за да кляпаш друг, вместо да се опитваш да помогнеш, това е просто лицемерие и висш егоизъм. Преследване на собствените си цели. За вас от Реформаторския блок просто никога и за нищо на света няма да гласувам. Отвратителлни сте. И е нормално, след като сте вързани с американи и соросоиди.

Ако само за миг осъзнаеш колко си заблуден,ще се гръмнеш.

Не е вярно че намаляваме.И ще цитирам: Бейби бум в Мадан и ремонт на детските градини сряда, 2 юли 2014 г........Ако няма кой да ви прави деца ние сме на среща.Трябва да се разреши многоженството и няма да има криза.

Маясъл, идея си нямаш колко неоснователно се радваш и си мислиш,че си правите добро,като скачате срещу българите.

Дойдоха червените скакалци на власт и резултатите са налице! Банкова криза, смърност като при война (всъщност те воюват с народа си), даже и природата предизвикаха с нечестивите си дела...Да се готви населението за зърнена криза! Айде 15-ки те почвайте с минусите!

Кой идиот е писал това?! 66600 бебета не са "66.6 на 1000", а ... 66.6 хиляди. На 1000 става като разделиш на брой население (7 милиона грубо). Така че отицателният прираст е (66600 - 104000)/(7 мил.)=(66.6-104)/7000 = -37.4/7000 или около "-5.3 на 1000".

Новината не е чак толкова лоша - тези граждани и без това влачат разходи със себе си - пенсии, лекари, лекарства - постоянно трябва да им се плаща за нещо. Това ще се отрази добре на бюджета, ще се спестят пари, които ще могат да се вложат в бизнеса

O, Реформаторe!

Абе и ти тежиш на бюджета в някакво отношение, или пък майка ти, баба ти, децата ти, ама никой нормален човек няма да ти пожелае да си одиш! Аман от олигофрени с "икономическа" мисъл дето отреждат кой колко трябвало да живее!

Еееее, веднъж да сме и ние на първо място в тая пуста Европа. Честито на всички живи българи и нека догодина да подобриме постижението си! Европейциии... Дишайте ни праха!

КОГАТО ФРАНЦУСИТЕ ПОЧВАТ ДА УМИРАТ КАТО МУХИ ПРАВЯТ ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ... КОГАТО АНГЛИЧАНИТЕ ПОЧВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС АМЕРИКАНЦИТЕ , ПРАВИМ АМЕРИКАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ... КОГАТО РУСКИТЕ КНЯЗЕ ПОЧВАТ СЪВСЕМ ДА СЕ ОШОПАРВАТ В РУСИЯ ПРАВЯТ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ..... .... ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ДОБРИЯ УЧИТЕЛ! HISTORIA EST MAGISTRA VITAE ! Cicero, Marcus Tullius

сега някой математик да изчисли при така създалата се ситуация кога ще се роди последния българин и кога ще умре последния българин

Понеже този "повдиг" не се постига за една година-на всички политици от прехода ЧЕСТИТО!!!!!! Бъдете горди с това Ваше "достойно" дело!!!! Сигурен съм,че целият Български Народ е признателен за Вашите "саможертви"....... Оше утре сутринта,излезте с високо вдигнати глави пред Парламента,и с гордост погледнете "щастливите"лица на минувачите!!! Та-те на Вас дължат тяхното благосъстояние!!! То са шунки всеки ден на масите,пържоли,сини сирена,хайвер......... БРАВО!!!! БРАВО!!!! Или КОГРАЧУЛЕИШЪНС-за тези с чуждите езици,по-знаещите!!!! Всеки нормален човек,би спал като бебе на Ваше място.... На всеки два часа щеше да се събужда и да плаче..... Ама-Вие не сте нормални бе......

Хора, какво се случва? 104 000 души умират на година!!! Та това е град с размерите на Русе! От какво умират тези хора? От естествена смърт или нещо друго?

Геноцид. Безработица, глад, мизерия, ограничаване в храната. За отровите в храните пък отделно... Е-тата, мононатриевия глутамат, нитритната сол е 250 която я има във всички колбаси. Аспартамите и подсладителите в безалкохолни и сладки. Аерозолно пръскане с всякакви отрови от натовски самолети. А и не вярвам че само 1100 човека са емигрирали от България за миналата година. В пъти повече са... главно млади и хора до 35г. Може би 50 000 на година емигрирали и 50 000 от геноцида в БГ, ето ти 100 000 за миналата година. При родени само 32000 българчета, толкова малко заради безработицата,бедността сред населението и мизерия. т.е. финансова невъзможност да се изгледа, храни и обучи едно дете

Геноцидът на Ран-Ът и Меркел НЯМА ДА МИНЕ! Техните "графици" за превръщане на България от Рай, чрез "инсталираният" тук ДЕВЕТИ КРЪГ НА АДА, се провалят главоломно. Освен това ВРЕМЕТО на ерата "телец" изтича. "ИДВА" библейското огнено езеро, наречено от учените СИРИУСИАНСКИ ТОРОИДЕН ТОРСИОНЕН ФОТОНЕН ПОТОК. Негов предвестник беше едно (за сега) събитие, когато на 17 Април 2012 г. "Фотонна мъгла нахлу в Слънчевата система, става нещо с ядрото на Земята, недоумяват учените. ПИРАМИДИТЕ СЕ СЪБУДИХА. Древните градежи по целия свят започнали да светят и да пеят." /интернет/

Аман от ненормалници!!! Не спите ли бе???

dionisiosd@yahoo.com

Я по-възпитано!!!!! Да не Зема да се изнервя тука и да ти изпратя една светкавична фотонна пирамидална сириусианска адска поточна кръгла девятка-пА да ти се завие свят...... К`во мислиш ти а??? Че огненото тороидното езеро на торсионната ера-те е изпуснало от поглед и спи ли???? Айдееееее,да не събера в националния Стадион пирамидите и другите древни градежи`дето светят и пеят,да Зема да изнеса един спектакъл "звук и светлина" пА да видиш къде отиват и Царевец и Жан Мишел Жар!!!! Да те видя тогава нахалник такъв!!! Яяяяяяяяяяяя.........

защо се очудват? Нали ни прилагат оланов геноцид и Меркел и Ран-Ът . Щом има смъртност значи геноцида им дава резултати-какво се чудят? Или просто със задоволство отбелязват резултата.

Целта на САЩ, ЕС и особено съседните ни държави е в България да няма българи. Тъжно но факт. За сега плановете им се изпълняват на макс...повече от перфектно и от очакванията им.

пречиме на всички,т.е изглежда че ги плашиме с нещо

геноцид.Аерозолно пръскане с всякакви отрови от натовски самолети

и всчко това е благодарение на рипащите по площадите след 1989 г.,скандиращи "кои не скача е червен" честито!!!

не зависеше сле като Горбачов си бе казал тежката дума..........ейй тролове благодарете се на него че днес можете да говорите каквото ви скимне,ако не беше той сега щяхте да пишете партийни лозунги

Горбачов е един предател, толкова жалък, че дори не е интересен на никого. Той съсипа народа си, ще бъде запомнен като унищожител и съсипник.

Винаги в България се е говорело по-свободно отколкото в Англия и САЩ и това е защото сме добър и демократичен народ, а не диктатура!

е така де,тои беше главния на рипащите

От тия 66 600 бебета родени миналата година, над 40 000 от тях са от ромски произход. Правете си сметката колко малко са българите и колко бързо изчезваме като нация... с тая огромна безработица и беднотия в България освен смърт друго неможеш дочака...

Поредната лъжа, която цели да ни внуши,абе вие и без това умирате що да се съпротивлявате. Това е лъжа не е вярно статистиката е много различна от 6 милиона българи 340 000 цигани и малко повече български "турци", руснаците и украинците трайно заселени у нас са повече, а те са работливи и християни. Така че не ни плашете с лъжите си не ви обръщаме внимание!

Незнам за какви лъжи ми говориш, след като лъжите излизат само от твоята уста. Това което казах аз, го казаха по ВСИЧКИ ЕФИРНИ ТЕЛЕВИЗИИ от професори статистици и прочие....така че това е ВЯРНО. 34000 от тях са цигани, българчетата остават около 32000 а не 66000. При положение че умират над 100000 да се раждат само 32000 българи е супер голяма отрицателна прираст, която е в пъти по голяма от тази на предпоследната държава по този показател

А това че циганите били само 340 000 мога само да ти се исмея. Само в София-окръг циганите са над 1 200 000 милиона. В процинцията да не споменавам. Реално около 2 милиона са циганите в България, по неофициална стаитстика;)

Ромите са от два до три пъти повече като процент от нас в Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, така че това е поредният лъжлив балон на демагогията целяща да съсипе България морално и после ако може и по друг начин. Сънародници четете и се информирайте истината е че българите превъзхождаме много други народи и по качества и по дадености, решенията са наши, действията същи!

Като % в България има най много цигани, милиционери, генерали и магистралки.

то и в англия болшинството новородени са индиичета и пакистанчета,ама като ги стегне системата,става по-англичани и от Mаргарет Tачър,така че има решение на въпроса,само че в BG няма кои да го намери

Те са си индийчета и пакистанчета и на англичаните много скоро ще им стане ясно това.

Чисти англичани има над 60 милиона. Така че те няма да изчезнат. Не ги мисли. В България ако се запази тази тенденция през 2134 година ще изчезне и последният българин от територията на България. Това е факт, не може да не си го чул, така че мисли нас българите които със сигурност изчезват.

За последните 10 г. Статистиката е 4:2:1- цигани, турци, българи! От 12 определения за геноцид за българския етнос отговарят 8!

Това е лъжа не ни пробутвайте лъжлива статистика премесена с истини за да мине номера. Това не е вярно ние имаме много по-малко цигани и турци в сравнение с много други християнски държави!

долна инсинуация , ако не вярвате питайте орехарски , а може и бея гея и злодея

Грешката на нашите политици е че не търсят подкрепа от силният си и умен народ, а от разни чужденци, затова трябва да махнем двойните и тройните гражданства от политиката, за да е ясно че работят за България!

силен и умен народ !!! преведете ако вие възможно.Соня всяка надежда оставете, ако сте във възраст да се махнете от булгаристан го направете най-скоро