Европейският съюз прие план за укрепване на отбраната си

Европейският съюз прие пътна карта за укрепване на отбраната си и отрича това да има връзка с избирането на Донадд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - Европейският съюз прие план за укрепване на отбраната си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Памперсите са за деца. Големите хора не пълнят гащите! Тренировки по непълнене на гащи - едно поколение. 2. Когато ви изнасилват жените, не се обличате в женски дрехи от съпричастност, а пребивате изнасилвачите. Тренировка по биене на чучело на изнасилвач - едно поколение.

Развитатието на икономиката и по доброто качество на живота в Западна Европа във втората половина на двадесети век се дължеше на САЩ и НАТО. ЕС без САЩ и НАТО е невъзможен.

заради проведеният между Путин и Тръмп разговор по телефона. Нищо чудно тия двамата да се договарят да нападнат ЕС.

това решение не е във връзка с избирането на Тръмп. По скоро е във връзка с избирането на Радев.

Очаква се, че бизнесменът Тръмп ще иска вече и ЕС да си плащат за алианса, а не както досега основно САЩ осигуряват мангизите, т.е., НАТО вече може и да го няма! Ама и за друго са притеснени ЕС-лидерите: "Страхуват се от Тръмп защото той ще се договори с Путин за борба срещу тероризма, докато противно на това, което афишират социалистите, те не се борят, а поддържат тероризма...". Така започва клип в ютюб "Защо Доналд Тръм кара настоящите френски ръководители да треперят?" качен под заглавие: Donald Trump : pourquoi fait-il trembler les dirigeants français actuels ? И от страх са полудели окончателно, щом в по държавното радио Франс Ентер се е чула заплахата: "...Тръмп е кандидатът, който отново дава надежда на американците, надеждата да бъде убит преди неговата инаугурация..." ("...Trump c'est le candidat qui redonne aux Américains l'espoir, l'espoir qu'il soit assassiné avant son investiture...", цитирана от Фигаро под заглавие "Шокираща хроника по Франс Ентер за Тръмп" ("Une chronique de France Inter sur Trump choque", le 11/11/2016 Le Figaro). Не е случайна и публикацията в немалко медии "По време на дебат, Тръмп излага лъжата за войната в Сирия: Няма такова нещо като умерени бунтовници. Русия, Иран и Асад убиват ИДИЛ", ("Trump exposes Syrian war lie during debate: 'No such thing as moderate rebels, Russia, Iran, Assad are killing ISIS'", 10 Oct 2016, Signs of the Times). Всъщност това каза и ген. Дидие Кастр пред сената още на 16.12.2015, но пропагандата не спира да тръби, че Русия бомбила "умерените", макар аудиенцията на генерала още оттогава е на сайта на френския сенат и се намира лесно в гугл: Lutte contre Daech et bilan des opérations extérieures - Audition du général Didier Castres Не бяха случайни и думите на Пол Крейг Робъртс отпреди две години, че "Путин е единственият надежден гарант за световния мир", но сега с Тръмп може би са двама!

нямаше да научим нищо за НАТО и за Тръмп.

Със сигурност не е така, но пък какво лошо има в това, да споделям какво и къде съм чул и прочел? А и тук му е мястото!

ИСЛЯМИСТИТЕ КОИТО НАПУСКАХТЕ ЩЕ ВИ ПРЕВЗЕМАТ ОТ ВЪТРЕ,ДАНО ТРЪМП ВИ СПРЕ КРАНЧЕТО ,КАКТО ОБЕЩА.

ще проведат учения на родния си терен, а той не е в Европа.

Обществени дейци и историци от задунаевска призоваха ръководството на руската република да я преименува на България. Такова е според тях същинското й историческо име, а древните прабалгари са потомци на българи, заяви за РИА Новости Румен Радев, президент на задунаевска рускаруска републикс руска република

за Дунавския фонд и задунайска губерния, но вече е 21 век и руските имперски мераци са овехтели като партията - майка..

ТРЪМП КАЗА ЧЕ СОРОС И ПОДЛОГИТЕ МУ В ЕВРОПА ,ЩЕ ГО ДУХАТ СКОРО

тва са глупости история ние сме в европа всеки се е бил с всеки по 100 пъти! ЕС ни даде шанса да спрем войните в европа! путлер се опитва да разруши това

Не думай! Ти да вижиш...

ЧЕРНИЯ НИ МАЙМУН ВИ ИДВА НА ГОСТИ - ПО СИЕНЕН ДАДОХА КАК СЕ КАЧИ НА САМОЛЕТА --- ПЪРВА СПИРКА ГЪРЦИЯ :))

боклук спри да пишеш

ХАОТИЧНО ГОВОРЕНЕ НА ПРИЛАСТЕНИТЕ И ИЗОСТАВЕНИ ОТ САЩ ЕВРО БЮРОКРАТИ!!!

руските психари са много близо до това да изкарат че исус е роден в санк петербург :)))))) ходете се лекувайте

>>>, ставаш

АТО Е ОТЖИВЕЛИЦА И ТРЯБВА ДА СЕ РАСТУРИ КАКТО ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР ,РУСИЯ НИКОГА НЕ НАПАДА ПЪРВА ,ЗАТОВА ПЪК КОГАТО Я НАПАДНАТ ВОЙНАТА СВЪРШВА В СТОЛИЦАТА НА НАПДАТЕЛЯ

тук много лъжи сте написали отнело на западна европа 5 века да забележат страданията на българите ами владислав варненчик ами унгарския крал ами войните на австроунгария с османската империя земете четете история че с тая руска пропаганда сте супер смешни по-скоро защо русия се сети за българите след над 10 войни с турция може би за да им помогнем!? то е нормално де не ги обвинявам ама какви българи сте веднъж да не споменете опълченците!!!!???

Все пак, Русия пожертва войници за българите, не Европа. Ние си платихме, но дължим благодарност, не презрение за тази жертва. Кой друг е направил нещо подобно за нас? Другата гледна точка можеш да чуеш от Иво Инджев и компания.

Варненчик...

в началния стадий на влизането им в Европа са привличани като съюзници от българските владетели срещу нашественици на българите...

балгарите в Казан, дето са текли реки от кръв според свидетелите и техните хроники!........

И къде отблъсква Западна Европа турците, отворко, къде? Пред Виена нали? Да спаси собствения си дирник, щото вече няма накъде. И кога Австро-Унгария е воювала да ни избавя от турците? Хайде обясни да знаем всички че на тези простотии които тук пишеш и ти сам не им вярваш.

вземете четете и не занимавайте хората с невежеството си!

е бил спасен с общи усилия и решителната помощ на поляците..оди пий една водка Пан Володиовски.

руските природни богатства, ами ръчкате там дето не ви е мястото.

абе просто е гнусно путин до вчера върл комунист и кагебеец войник срещу християнството и религиите сега се опитва да се представя за централен защитник на християнството?! такава мимикрия и проститутките не си позволяват! не ви ли се повръща от това или сетивата ви са тотално затъпели?? или просто парите не миришат?

Гнусно е да лъжеш за пари. По друг начин не можеш ли да заработиш?

Виж какво, неграмотен, Русия ще бъде центърът на християнството докато светът съществува, просто щото Православната Църква е Църквата, която основа нашия Господ Иисус Христос. Няма друга, другите са отпаднали от Нея, не са църкви и не са християни ако и да се зоват такива, а са си еретици и сектанти. Тъй че тази роля на Русия по право й принадлежи и ще й принадлежи който и да бъде на власт там. А Бог си познава хората кой е вярващ и кой безбожен, не си присвоявай ролята Му ти да определяш кой какъв е.

ти си просто един психопат :)))) католическата църква е по-стара от православната а исус е от израел не от русия психар :)))

Що не вземаш да се регистрираш с 3-те >>>, та после по-лесно да те плюем, тури си и един откриваем аватар, като на Бегеец, или нещо подобно, нямаш самоличност.

Тръмп възнамерява да отвори запечатените нефтени резерви.

Стига евтина демагогия. С лъжи нищо не се печели в този свят. Ако си в час, петрола поскъпна заради непопълнените петролни запаси на САЩ. Какво ще постигне, ще ги изтъргува всичките запаси ли? И после, на какви цени ще купува, ако се закучи нещо положението?

цената на нефта пада :) както и рублето :) явно тръмп започна да ви помага

а спрете с тея хитлер и наполеон наполеон е бил нападнат от русия след това имат съюз някакъв след това наполеон напада русия хитлер хитлер и сталин си разделят полша сталин напада финландия литва латвия естония руснаците с нищо не са били по-добри от хитлер дори напротив

Наполеон и Хитлер отидоха да крадат, защото техните държави нямат суровини, а само с идеи не се живее. И нали си спокоен вече, Европа треска я тресе, щото бъдещите бойни действия ще се водят на нейна територия. И затова, като тебе, изпада в параноя.

е русия не е ли откраднала тези суровини от поробените народи?? в русия има над 200 народа на които варязите са откраднали земите ама това не ви притеснява :))

колко много хора обичат русия а живеят на запад не бъдете двулични правете това което говорите отидете в русия може би тогава ще спрете да я обичате :) май от това ви е страх!

По твоята логика, ако не живея в България значи не обичам България? Брей каква работа. А то 2 милиона българи не живеят в България. Двулични ли са всички те?

по моята логика след като си тръгнал по света и обичаш русия най-логичното е да отидеш в русия! всички обичали русия ама са в гадния запад

добре, в сравнение с руските крепостни колхозници, не от десетилетия, а от столетия. Дори "поробените" българи в Османската империя са живели луксозно според руските "освободители".

Прочети за кланетата изрод, Баташкото, Старозагорското. В европейската тогавашна преса е описано от европейски хроникьори. Прочети ако можеш да четеш изчадие гнусно.

това е вярно но ти прочети иван грозни как е избил няколко милиона руснаци та и сина си в пиянска свада

Как можеш да вярваш на еврогейската преса, те нарочно си измислят да компрометират Османската империя.

Другарят Путин и другарят Тръмп проведоха телефонен разговор !

последната ви надежда е тръмп а?? :)))) удавник за сламка се хваща

бяха кравари, третополови, гейове, меки китки, дебели гемеота, щяха да се разпадат всеки момент, а сега мурзилките хленчат на Тръмп да им свали санкциите ???

русия е един зверилник ръждива казарма а тук тъпите тролове се хвалят с това! хората в европа си живеят прекрасно от десетилетия и гледат на руснаците с насмешка ако трябва ще се въоръжат и те но не това е целта на живота :) русия живее в ад

Ако това е така, защо Европа не остави Русия да се скапе, ами постоянно се занимава с нея? Явно състоянието и не е това, което пишеш. Всички знаят, дори и госпожа Олбрайт ти го е казала, че русия е единствената самодостатъчна държава в съвременния свят.

русия си е скапана държи я само оръжието и страха като е самодостатъчна защо тича да си продава ресурсите?? опорни точки за тролове

Обидите са аргументите на тези, които се чувстват безпомощни. Аз пък се смея на хората в Европа и се чудя на хора като теб. Очисти се от омразата, че да виждаш ясно.

ще приема че не си често тук но русофил да обвинява че другите обиждат е смешно :)

ЕДИН ГОСТ ПО СИЕНЕН АМЕРИКА КАЗА : - ЗАВОД НА БМВ - 286 ИНЖЕНЕРИ И ОСТАНАЛОТО РОБОТИ - КЪМ 2030 ПОНЕ 20% ОТ РАБОТНАТА РЪКА В РАЗВИТИЯ СВЯТ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗРАБОТНА ПОРАДИ ТИЯ ПРИЧИНИ .... И ТОГАВА КВО ПРАВИМ ? ... РЕВОЛЮШЪНИ ? ... ИЛИ ИЗБИВАМЕ БЕДНИТЕ ... ИЛИ ПРЕМАХВАМЕ ПАРИТЕ ? ...

Ако бях питал хората какво искат, сега щях да им продавам "по-бързи коне". Хенри Форд

Я не се пеняви, ами прочети първия военен справочник за състоянието на Бундесвера в момента. прочети и мнението на англичаните за това кой е в състояние да води истински танкови настъпления към момента и после говори. И накрая прочети оценките на Пентагона в момента коя е най-боеспособната и най-модерната армия. Лесно се намират материалите, ориентирай се към английските издания.

ЗАПАДНОГЕРМАНЦИТЕ ДОРИ ДНЕС НАРИЧАТ ИЗТОЧНОГЕРМАНЦИТЕ ПОЛУ-ЧОВЕЦИ И ГИ ТРЕТИРАТ КАТО ТАКИВА .... БИХ СЕ УЧУДИЛ АКО ЗАПОДНОГЕРМАНЦИТЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИТЕ ХОРА :)))

е ти ако правиш мерцедеси и това ти е стандарта и видиш некви да идват с трабант как ше го погледнеш??? то че руснаците направиха всички в източна европа получовеци си е така затова всички мразим русия

Аз обичам Русия.

ЕС Е КООПРАТИВ МЕЖДУ ГЕРМАНСКИ И ФРЕНСКИ ВЪЛЦИ И ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ ОВЦИ :))

Споко, руснаците още не са в ЕС и те са евроазиатски овце. :)))

Гейове мръсни лицемерни и гущери перфидни. Отбрана ще стягате, а не щете ли пак както някога Балканите и Източна Европа да ви пазят гъза и отнесат дървото от ордите, а вие да се хилите и да си опъвате ластика? И това се опитахте да направите, но видяхте че друг вятър духа и сменихте курса еврейски измекяри. Бог ще ви удари откъдето най не очаквате, защото сте ортаци със злото и убийци на бяла християнска Европа.

е тук май забрави 10ина кръстоносни походи ама карай пропагандата е важното

При единият от които е разрушен и ограбен Константинопол центърът на Източноправославната Църква, а населението му - избито. И обяснимо Западът ще воюва с Христос и с Църквата Му докрая. Просто щото е отстъпил от нея и друго не му остава да прави.

ако това е целта на живота ЕС може да направи много по-силна армия от руската ако тръгнат по този наклон русия няма да издържи и година от това състезание дори е смешно

И като я направят тази армия, а путин им спре енергоносителите и суровините - какво остава от Европа? нали тя за това реве - за без пари иска суровини, щото си няма свои. Стига демагогия, не променяш нещата.

А Русия, няма нужда от твърда валута, а? :)) Ми да спре да продава. Милер какво сам повтарая, че били надежден партньор? :))

Европа трябва да е готова за руската агресия срещу демокрацията и евроатлантическите ценности!

И с какво ще я спре Европа руската агресия? Тя се надяваше, че ще устиска на руснаците 60 часа, ама експертите казаха - най-много 36 часа и тути-капути. С писане по форумите ако се сваляше Путин от власт, света нямаше да е този :):):)

ЕС е 550 милиона човека от най-умните и богатите в света русия е 140 милиона бедни алкохолици най-добрият танк в света е немският леопард 2

Пич, да ти пикая на експертите. За 36 часа не можеш да пресечеш Европа с кола. Или ти вярваш, че руснаците имат достатъчно парашутисти и самолети да завладеят Европа на един път? :)))

Лошо, че ЕС няма отбрана, лошо, че ЕС иска да си направи отбрана, лошо, че ЕС е полицейска държава, лошо, че ЕС е разграден двор и всеки си прави там каквото иска... Това, тролетата сте като жени, дето не са успели да ги вземе тоя дето искат и са се съгласили на следващия дето ги е поискал, но пък са все недоволни... :)))

свръхщастливи тръбят, че Тръмп е благоволил да разговаря по телефона с жужето и те се надяват, че ЩАТИТЕ щели да свалят санкциите към края на 2017-та ??? Нали санкциите помагали на путлеристан и вредяли на Запада ???

с падането на нефта от тези дни и падането на рублата като следствие краят на 2017та не ги оправя ще фалират преди това

след един месец пушене и пуфкане кузнецов се добра до сирия за да разбие един от малкото си самолети при тренировка не се подигравайте на ЕС защото е в пъти по-добре от русия

СЪБОРЕТИНИ СЪС СОБСТВЕНИЦИ АНАДОЛЦИ В КОИТО ЖИВЕЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ГАСТЕРБАЙТЕРИ :)))) ... ТИ ЯВНО НИКОГА НЕ СИ ХОДИЛ ПО ЕВРОПА ГЕЙЧО :))

истината боли явно теб те боли в задника

..В ЛАТВИЯ ИМА 300 000 НЕ-ГРАЖДАНИ - 20% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО (РУСКИТЕ СА 35% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО) ...В ЕСТОНИЯ 90 000 НЕ-ГРАЖДАНИ ИЛИ 15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕСТОНИЯ (рУСКИТЕ СА 40% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО) ... КВО Е НЕ-ГРАЖДАНИН - ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е ЛАТВИЕЦ ИЛИ ЕСТОНЕЦ И НЯМА РУСКИ ПАСПОРТ :))) ... ТЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКА ОТ 1995 ГОДИНА :))) .... НАЦИСТИТЕ В ЕС НЕЩО ДА КАЖАТ ПО ВЪПРОСА ?:)) .... А СЕГА ПРАЩАТ НАЦИСТКИ ВОЙСКИ ДА ПАЗЯТ НАЦИСТИТЕ В ПРИБАЛТИКА :))

Уж предизборната кампания в САЩ завърши а все още се наслаждаваме на черния ПР... Тръмп просто иска всеки да си плаща според количестовото услуги които ползва, а се нрави на армията къде заради това че е завършил едно от най-старите военнизирани училища в Америка, къде поради това че е бил младши командир на много от пенсионираните генерали съветващи и до днес сенатори и конгресмени. А Европейския съюз още през 1999 реши че му трябва своя армия, само дето Германия, Англия и Франция бойкотираха това решение защото останалите страни-членки поискаха от трите големи същия по обем отказ от държавен суверенитет какъвто се предвиждаше в проекта за останалите странки членки.

ФИРМИТЕ ЗА ОРЪЖИЕ НА ЛИБЕРАСТКИТЕ ЕВРО-ИДИОТИ СА В КРИЗА :)))

Мы очень рады, что наш друг ДЕТРОЙТА снова с нами. Здравствуйте дорогой, как дела ?

Dir и другите рубладжийски сайтове мълчат за разбилия се руски изтребител от "Адмирал Кузнецов",камо ли пък да коментират каква е причината.Тоест за Русия като за мъртвец - или добро,или нищо.Ето така се манипулира общественото мнение и се промиват мозъци.

Да, разбил се е Миг-29 при подхождане за кацане. Паднал е в морето. Пилотът е катапултирал, спасен е от палубен хеликоптер и е доставен невредим на самолетоносача. Причините явно няма да съобщят, поне не скоро. Загатва се за вероятен технически проблем.

И какво, "Кузнецов"ще се върне, ако всички повторят новината, така ли? Да те светна, и НАТО, и руснаците планират 10% загуби. Давай го по споко, ще си докараш я инфаркт, я инсулт.

Много са гламави нашие балхарские друзья, направо се чудят на коя опорна точка да стъпят ??? Ама и ние сме виновни, постоянно ги объркваме. Плюехме срещу ЩАТИТЕ, призовавахме да ги изгонят от Европа и да се обединят с евразия - от Лисабон до владивосток, а сега сме първи приятели с ЩАТИТЕ и зарязваме Европа ??? Пълна шизофрения !!!

А с джихада кога ще се борят в ЕС? Или той е роден, наш, любим...

Армията ще има два войника смели кашика - Чехльо и Ненчо земеделчето. Други не останаха да търчат срещу Русия за лудо. Ако не вярвате четете CNN или RT. Днес Путин и Тръмп са разговаряли за редица общи интереси и споделят мнение по много въпроси, вкл. Сирия, Украйна и въстановяване на търговските взаимоотношения.

АКо САЩ намалят разходите за отбрана на 50-60 млрд. то от тази държава ще стане райско кътче с останалите 600 млрд. който харчат за НАТО и базите си зад граница!

Ти скоро ще искаш да имат и общи избори с Русия и колата в Ню Йорк да е 25 копейки. :)))

Да допуснем,че Тръмп наистина си спази обещанието да не харчи грешни Американски пари за кефа на пияни европейски дядки.Те обаче са корназ и напити вече и дума на две не става си правят армия.Тя къде ще тренира,и за къде се готви да напада?:))))

Европа може да стане по добро място, ако сащ бият дуспата на страните от персийския залив и турция, и прекратят конфронтацията с русия. Това обаче няма да стане, тъй като би било тежък удар върху оръжейното лоби.

Ето, че първите ползи от избора на Тръмп вече се очертават! Силно се надявам това да е само началото и Европа да се отърси от либерасткия си сън, преди да е окончателно затрита!

Смешно, жалко...500млн население, около 9трлн БВП...и абсолютно безпомощни и нефелни...мигранти лазят, терористи взривяват наред...а тлъстите бюрократи лапат заплати и философстват по разни сбирки и кръжоци. Как ама ей сега щели да спретнат армия и сигурност. Паразити!

007, Бъркаш ЕС е 510 мил.насел.с 19-20 трил.д.!!!!!! Русия е с под 2 тил.д. и мизерията ги притиска. А ЕС няма нужда за пари. На чужд гроб не плачи а защо Путев прави само оръжия и настъпва глад!?