ГМО атакуват все по-настъпателно в Европа

Държавите–членки на ЕС одобриха с голямо мнозинство 90-дневни изследвания за токсичност на ГМО, за които се иска пускане на пазара на храни, съобщиха във вторник европейски източници пред АФП, цитирана от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - ГМО атакуват все по-настъпателно в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отидете в Сърбия и си купете наденица или плескавица. Нищо общо с това, което тук ядем уж за месо. Причината е само една - там НЯМА Монсанто и друга американска измет. И млякото им е по-различно (натурално) от нашето.

Така е, тези, които управляват ЕС са същите, които управляват и САЩ. А хилядите бюрократи им се подчиняват поради некомпетентност и безхаберие към народите от които произлизат. Вижте и у нас как политици и медии избягват да говорят по въпроса за ГМО , но пробутват тихомълком семена и продукти. Европейският съюз беше създаден и с такава цел, да се налагат на хората вредни за тях правила и решения, храни, лекарства и прочие. Атакуват ни по всички възможни направления. За повече информация вижте Institute for Responsible Technology .

Не ГМО-то атакува Европа, а хилядите бюрократи в Брюксел атакуват? Да приемем, че държавните служители във всяка една европейска държава подлежат на проверки, съд. А тези бюрократи от кого са проверявани за корупция и има ли съд за тях, когато работят умишлено срещу интересите на европееца?

Ти си отличен пример за мутация - или си ГМО агент или си генно-модифицирана маймуна, която се радва че я скапват

Прекалено много са ви нахъсали и осакатили жълтите списания. За вас ГМО е просто една страшна дума и хабер си нямата какво означава това (не говоря за съкращението , а за значението). Разни малоумници саобщават за ГМО картофи на пазара. Аз знам само за 1 вид и които успее да го свари за по-малко от 5 часа - получава 1 000 евро от мене. Не за друго, но този картоф е направен запроизводство на нишисте от който в последствие може да се прави само ХАРТИЯ... забрави да успееш да го изядеш да не говорим да го продадеш за нормален сорт. Но дори и да успееш да го изедеш под формата на някакъв продукт (незнам сигурно ще има някой магьостник тука който да успее) - то едва ли ще можеш да му усвоиш гените и да се генно модифицираш... е вярно е че доста глупави говеда има у нас ама едва ли е от яденето на говеждо месо. Така че... по-страшно от ГМО е глупостта и незнанието която тласка към радикални действия и изказвания на келеши по форума на който всеки друг им е крив, или просто обичат да се пенят и да плюят по вичко и всички да се имат за компетентни по всичко с прочитане то на 2-3 статиики изровени от гоогле търсачка. За инфорция отностно ГМО, лекарсва, ваксини, и т.н. относно биология - САМО в NCBI... останалото са журналистически ГЛУПОСТИ за да могат да си изкарват хляба и те. Не саитове на монсанто, не сайтове с/у монсантo - само NCBI.

Найш колко ти разбира кратуната от генетика и от влиянието на ГМО върху всичко живо? Николко

Не сме нахъсени от жълтите списания, а от многото лъжи, на които вече сме били жертва. Например колко безопасна беше за нас радиацията от Чернобил - така казаха академиците, не жълтите списания. Много ясно, че не можем от всичко да разбираме, но се оказа, че не можем и на никого да вярваме. А що се касае до ГМО - още никой не е съвсем наясно. Не забравяйте, че преди Галилей за безспорна истина се е смятало, че Земята е неподвижна и център на света. След няколко десетилетия да не стане така, че твърде убедените в безвредността на ГМО учени да си скъсат учебниците и да кажат това беше грешка, ама да е много късно.

странно как молекулярен биолог да не разбира от това селянино *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А, бе яжте конско. То все още няма ГМО, та за това беше този вой около аферата.

НЕ на ГМО! Всички да се вдигнем срещу безсъвестните, алчни и ненаситни търбуси!

Бъдеще - Монсанто и някои фармацевтични концерни - господарите на света.

Не разбирам... обработвайки се земята може да изхрани населението си. Сега се твърди, че има ГМО е поради факта, че храната не достига, а в същото време огромни количества храна се изхвърлят. Всичко е за ПАРИ, ПАРИ и още ПАРИ...

Виждате, че има една каста хора - скрити за нас, които имат сила над законите и над правителствата и организациите. Барозу е марионетка на тази каста. Както и Ромпой, шефчетат на МВФ и СБ и т.н. Те се стремят ежедневно да си налагат техните правила над всичко и над всички.

Всеки ден в Бъпгария влизат тонове соя. влиза в производството на много храни. ПРЕДИМНО ВАФЛИ,МЕСО...ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ..фуража за животните.всичко освен в зеленчуците.затова зачестиха болести от рак и една френска лаборатория го съобщи ,публично,след експерименти.

Трябва да се изиска от съответното министерство списък на ГМО-насажденията и ГМО-вносните храни в България. Да знаем какво НЕ ТРЯБВА да купуваме!

Жалко ,че младото поколение няма да знае какъв прекрасен вкус и какво високо качество имаха храните преди 23г.В днешно време се прави изкуствен подбор на човечеството и организмите ,които оцелеят ще се адаптират за живот във все по-противоестествената околна среда.Все-пак най-важният фактор е самият човешки организъм.Например съпругата на Пол Макартни-Линда почина от рак,въпреки,че се хранеше само със собствено производство екологични храни и беше върла вегетарианка ,така че ,не всичко е толкова отчайващо, но безспорно е тревожно.

Барозу, монсантовци и прочее боклуци искат да ги такова морков, затова натискат за ГМО-то. Нас ни таковаше тиква 4 години и знаем, че не е хубаво!

А ягоди, които се продават при нас през цялата година. Те са ГМО.Чудя се, как хора ги купуват за децата си и то на такава висока цена. Господ бог да накаже Манева за това, че е разрешила разсади, семена на Монсато да влизат при нас.

Това ще ни промени и нас ,с времето не за 90 дни.

ГМО СЪДЪРЖАТ ПОВРЕДЕНИ ПРОТЕИНИ, А ТЕ УЧАВСТВАТ В СТРОЕЖА НА МОЗЪЧНИТЕ ХОРМОНИ. ЗАТОВА ХОРАТА ЯДЯЩИ ГМО СА С ПОВРЕДЕНИ МОЗЪЦИ И ПОЧТИ МАЛОУМНИ. СПРАВКА - СЕВЕРНА АМЕРИКА! НЕ НА ОТРОВИТЕ, НЕ НА ГМО!!!

При нас почти всики хранителни продукти са с използване на ГМО. Кой ли им отвори пазара ни - Евдокия Манева. Монсанто я кани специално при тях за да се договорят. Колко ли са й платили? А за ГМО насаждение - според една японска карта за разпространение на ГМО - в България вече от времето на манева се садятГМО и картофи, и ягоди, и череши.

Ако това е вярно, Манева трябва да бъде жива изядена.

Защо забравихме,в исканията си забрана на ГМО,без право на отмяна. А на тези,които казват,че протестиращите си менят исканията,ще им кажа,-много правителства,много политици,много закони ,много алчност и омраза към народа-акумулираха ,неправда,изнудване,лъжи и невъзможност за човешки живот в тази страна.И с всичко до тук за нас иде и проблема на америка,че Европа трябва да и изкупува ГМО-то, .Е,разбираме.че само чрез храните могат да намалят човечеството,аз и ти и още много, малки и бедни хорица ,сме излишни

1chovek

Дори и да са най-безвредни ГМО храните проблема с тях е, че който ги купува и подкрепя - на практика става донор на САЩ. Цялата фатка е, че САЩ, бъдейки некадърни по друг начин да си оправят на практика фалиралата държава, но желаейки да запазят позицията си на "световен лидер" - това им е шанса. Като наложат монопол над храната на хората по света. Защото при ГМО посеви - се плащат пари, защото това е един вид "авторско право". На всеки посев, всяка реколта, трябва да се цака. Това е тяхната цел. Изобщо не са се загрижили да повишават добивите или да се борят с глада, както афишират - това е лъжа, на която аз поне не се хващам. Искат да контролират манджата на хората по света. Който контролира манджата, контролира хората и ги управлява. Просто и точно казано.

Трето поколение мишки, хранени с ГМО, са стерилни. Какво да му контролираш манджата на четвъртото?

+ 1000. Напълно съгласна.

Ето,виждаме тук, какъв е този Барозу. Един продажен ЕС чиновник! Колко ле са му плащат от Монсанто? Сигурно милиони евро. Господ да го убие!

от САЩ е изключително голям. Не забравяйте, че играят не само големи подкупи. Неудобните учени и държавни служители могат да бъдат отстранени или дискредитирани. Има и много други начини - политически лостове, други "изгодни" предложения в замяна, а в краен случай някои хора могат да бъдат убити. Не говоря за показни убийства, но някой инфаркт дори няма да се забележи.

Исках да кажа, листна маса, т.е. фураж.

Е, има едно хубаво нещо в тази новина - че България е сред държавите, които все още забраняват отглеждането на ГМО. Поне на документи, де!

Но не и вноса А в саламите и фуражите е само ГМО соя

само гмо ни трябва и савсем ще се затрием....маи на някои това им е целта

точно това е целта. Никак не са малки и печалбите от монопола върху ГМО, но крайната цел все пак е унищожението на обикновените хора. Нека Барозу каже какво ядат собствениците на "Монсанто".

Нов синоним на предател - политик!!! Вън ГМО-тата от Европа, че и избощо да не се произвеждат!!! Явно все пак ги гласят да ги пуснат в търговия, подкупа е голям! На етикетите на ГМО-стоките трябва да има ГОЛЯМ ЧЕРЕН етикет, с предупреждения, както на цигарите!!!

ЗНАЧИ НА ВСИЧКИ САЛАМИ ЧЕРЕН ЕТИКЕТ

какво правим с нашите си предатели- политици, който за подкуп/пари... и майка си , и баща си , барабар с държавата продават и предават?!

Каква токсичност бе, изроди юдейски? ГМО причинява МУТАЦИИ!

теста на гмо е изваршен с цигани и евреи а те са устоичиви като хлебарки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-н Барозу очевидно е купен от САЩ, той не работи вече за интересите на ЕС.

Храните освен обичайната си стойност имат и маркетингова такава. Т.е. има възможност чистите храни да се продават доста по-скъпо от другите. А това, че лобита работят да превърнат целия свят в помийна яма е отделен въпрос. Факт е, че ЕС не допринесе с нищо за благоденствието у нас, нито поне за нормални закони. Единствено местни и чужди олигархични структури получиха субсидии и се развиват чудесно. Обаче става въпрос за мутри и рано или късно ще се стигне до възмездие.

КЕБАПЧЕ И КЮФТЕ 25 СТОТИНКИ ПРИЯТЕН АПЕТИТ

Rosemary

Анджък, за това става въпрос, това е написал Jack.

Опитайте да отгледате една реколта царевица- екологична, не ГМО и като я минат 5 градушки, няколко вида болести, поройни дъждове, рекордни жеги, а за капак ви изкупят продукцията за жълти стотинки, тогава говорете колко ни е хубава природата. Вярвам, че народът не е толкова мързелив и, ако имаше реално възнаграждение щеше активно да се занимава със селско стопанство.

Rosemary

За колко декара става въпрос?

Rosemary

Екологична царевица, без амониева селитра, защото тя не е по Наредбата за биологично производство, без никакъв пестицид освен син камък и вар и евентуално сяра, без никакъв хербицид, можеш да отгледаш най-много 50 дка, така мисля. Да си калкулираш в себестойността много ръчен труд, особено за окопаване вътре в реда, за пръскане с ръчна пръскачка - механизирана няма как да влезе, самолет за 50 дка ще ти струва все едно си отишъл до Виена и обратно. И евентуално ако годината е добра, ще получиш по 2-3 тона от дка. И за да си избиеш Ти трябва добива да го продаваш на цена, по-висока от златото. Че кой ще ти я купи тази еко-цалемица?

Май си отговорихте сама, преди да измъдря отговор :) И особено за царевицата, ако да се продава като еко или био, със съответната цена, дори най-превзетата на тема здравословно хранене кифла ще предпочете да си вземе скариди, примерно, защото да не забравяме, че царевицата си е фураж и трябва да бъде евтина.

Е ,ако наистина постигнеш2-3 тона от декар,със сигурност ще влезеш в Гинес. Доколкото съм работил във фуражната промишленост и земеделието ,никога и никъде не съм виждал и чувал за добив от царевица/дори на поливни площи ,от най-добрите БЪЛГАРСКИ СОРТОВЕ И ХИБРИДИ/ по-голям от1100-1300 кг/декар.

За тебе очевидно няма никакво значение за огромните вреди които ще нанесеш на природата и на хората след консумацията на твоя продукт. Важното е печалбичка да има. Ново джипче, курвички. А това, че изчезват пчелите не е проблем. Това, че рака почна да се разпространява толкова много, че заприлича на епидемия от грип също не е проблем. Ти на друга планета ще идеш да живееш сигурно. Не знам дали знаеш, но царевицата дори и да я насадиш тя не е твоя, а е притежание на Монсанто и те за колкото решат за толкова ще ти я купят. Прочети малко повече да видиш колко фермери фалират в САЩ от монопола на Монсанто. Аман от кухи лейки.

Нямам пред вид да забогатееш от царевицата, а поне да си избиеш инвестираното време, труд и т.н. Защото всички сме много загрижени за природата, но все пак трябва да се оцелява. По един или друг начин.

Какъв монопол Монсанто в САЩ, бе? Чухте една думичка покрай протестите и започнахте да я слагате под път и над път.

1chovek

че що пък трябва да е "био" ? На обикновените и хибридни сортове какво им е? Чудесни са и няма проблемите, описани от теб (поне не в такива мащаби). Никакво ГМО не ни е нужно.

ГОСПОДА ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТ ДА ТРОВИ ДЕЦАТА НИ И ВСИЧКИ НАС СЪС ГМО КОЕТО Е ВРЕДНО ЗА ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ.УЖАС

ГМО-убиец на човечеството! България е малка държава, но дарена изключително щедро от Господ с дадености-красива природа, благдатен климат, работлив!!!! народ Ако управляващите ни имаха малко акъл основното на което щяха да надблегнат е: Земеделие-чисти от ГМО продукти Животновъдство, Лека промишленост-преработвателна Туризъм Европа е заждняла за вкусни и качествени плодове и зеленчуци, птици, яйца, месо от нетретирани с антибиотици ,хормон на растежа и десетките знайни и незнайни отрови.. Това е посоката в която всяко п равителство трябва да работи Но..не съм оптимист, марионетнтие ни правителства нямат нито воля, нито желание да работят в тази посока

Rosemary

Така е, всички искаме чисти хранителни продукти, само че те изискват повече вложен труд. Т.е. трябва повече хора да се занимават с екологично земеделие, за да може да се достигане същото количество храна, необходима за изхранването на населението. Да ти кажа, аз не съм навита да сея и копая, да гледам овце и крави пък хич.

януари

и..какво предлагаш-да се тъпчем с ГМО ли Това е проблема на България-"Много вожд, малко индианец" Всички(осебоно провинциалистите) напират да работят на...бюро... А така не става, това няма как да продължи още дълго, тоест-да преосмислим приоритети си овреме..На някои ще им се наложи да се раделят с бюрата и уюта на офисите

Мила девойко, какво искаш и какво не, няма общо с това как ще си изкарваш прехраната: ако си достатъчно интелигентна, можеш да работиш на бюро, стига да има за кого; ако не си - много съжалявам, но вероятно ще се наложи да правиш нещо, което можеш, пък било то да доиш крава или да копаеш нива (висшето образование също няма нищо общо с реални и/или приложими знания). Между другото, добре е да знаеш, че има разни там технологии и машини, които позволяват да не се налага да копаеш с мотика.... :)

Във всички български САЛАМИ се слага китайска ГМО соя Честито на смелчаците осмелили се да вкусят това нещо наречено салам

ТО САМО ГМО СОЯТА В САЛАМИТЕ ДА Е ОПАСНА КАК И ДА Е АМИ ТО В ТЯХ Е ПЪЛНО С ХИМИЯ НО НЕ И С МЕСО ВМЕСТО МЕСО СЛАГАТ ПИЛЕШКИ И СВИНСКИ КОЖИ И КАРАНТИЙ

Не ям НИКАКВИ салами от години - освен че съдържат ГМО, те миришат и на химия (консерванти).

Май ще запиша магистратура генно инженерство в СУ, все пак. ;)

Европейците могат да налагат стандартите си само на такива като нас. Иначе в крайна сметка капитулират пред натиска на задокеанските ни братя. Не знам защко Европа не си признае, че продължава да бъде зависима от САЩ във всяко отношение и явно не е дорасла да води собствена политика...

Точно така е . А нашите промити мозъци мислят че като са в ЕС и голяма файда ще имаме. Долу ЕС и НАТО.

"Че Гевара", а? :)))) Революсион, а? :))) Първо вземи парите на любимия РОВЧ, после помисли, кой ще дойде след като излезем от.... Май, един с чин подполковник...м, да..червени бълнувания. Предлагам лечение - Северна Корея.