Коментари - Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит | Днес.dir.bg

Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит

Вишеградската четворка ще използват правото си на вето за сделка за излизането на Великобритания от ЕС, ако се ограничи правата на техни граждани за работа.

Обратно в новината

Коментари - Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит | Днес.dir.bg

Коментари

Тези цифри не са верни. При навършване на пълни 5 години се кандидатства с пълна докумнетация (ако я нямаш, няма смисъл да кандидастваш) за перманент ресиденс кард. Понеже перманент резиденс кард беше въведена през Януари 2016 (вж. сайта ввв-гов-ук) то и кандидастването за перманент резиденс кард може да се случи само след тази дата. Самата процедура за получаване на перманент резиденс кард тече средно между 6 и 9 месеца, и те си го казват в гореспоменатия сайт. Така че няма как да си получила гражданство просто. Защото СЛЕД (АКО ИЗОБЩО) си получила перманент резиденс кард, после трябва да чакаш по същия закон ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА - И ТОГАВА МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ ЗА ГРАЖДАНСТВО. СПРАВКА - гореспоменатия сайт, с ей такива големи дебели черни букви, като за слепи бълХар говорящи. Ако изобщо си получила перманент резиденс кард и си чакала 1 календарна година, и си кандидатствала за гражданство, след положените изпити и си платила таксите (варират между 1100 и 1500 паунда на член от семейството, демек на глава добитък) и си си пратила пълната документация в хоу офис, чакаш още едно 6 до 9 месеца. АКО СИ ОДОБРЕНА......АКО......тогава си получаваш паспорта. Като сложиш изпити, администрация, тичкане за документи, чакане на срокове, и целия бел кахър наедно, грубо, ще си чакала (ако веднага си минала процедурите гладко и успешно) над 8 години. Според мен, въведоха тези срокове нарочно и много потайно. Никой не говори за това по медиите. Ако не четеш правителствения сайт редовно, няма и да разбереш. Аз го разбрах от солиситър по процедурата ми за кандидатстване за гражданство. тамъм събрах всички дукименти, и бам, научих, че са въвели перманент резиденс кард (научих го през май, че са го въвели през януари...) Аре нсе се изхвърлей толкова, че много ти личи, че си неграмотен и неосведомен трол.

немакак да си станала британска гражданка с перманент резиденcе cард, заштото перманент реsиденcе беchе ваведена януари 2016. веднага да бече кандидаtsтвала, както направих аз, то оchте chте чакаch срока от 6 до 12 месеца за резултата. после чакаch по закон оchте една година - 12 месеца - преди да кандидаtsтваch за натуралиsation. че има тролове, има. поне мислете като лажете, троловете. Za vseki s glava na ramenete, idete na www-gov-co-uk, ima izobilie ot info. Nevazmojno e da se osporiat dumite mi, idete na saita i chte shvanete zachto. Trolkata otgore, da si izbarche gaza nasran.

Е да ама ние не искаме да стоим само в Англия защото света е голям и предложения има от всякъде. Искаме да отидем в Англия да работим примерно 1-2 години после като има друга оферта да отидем другаде. Не им искаме паспорта, защото сме професионалисти които работят където им платят най-добре.

За номадите - моля, наредете се на друга опашка, напомняте ми за ''бежанците'', къде дават повече помощи - там...

Ти си мързелив тарикат правещ се на инвалид. Ние парите си ги изкарваме с труд и си плащаме данъците и осигуровките, нищо даром не искаме.

Ясно, не си ходил в Полша. Така са ти казали. Айде иди, и после ела тука да пишеш какви са им заплатите. Е, не са като в Англия, обаче и разходите им не са толкова. Ако сравняваш Полша с България си в голяма грешка. Словаци, унгарци и чехи в Англия няма да намериш. А поляците са толкова много изобщо, че естествено да са и в Англия и Германия и Белгия... Те са стари имигранти и това е нормално.

и каква е пазарната логика (демек интерес) да наемат старите им гастарбайтери от ирландия да им работят за по-високи цени? Чуеш ли се брадчед какво говориш? През 60-те кой строи магистралите - ирландци. През по-миналия век, и до средата на миналия, кой строи метрото? Индиици и африканци. И всичките те са работили за по-малко пари от англичаните и по-тежката работа. Ей, дойдете в Англия на бригада, останете в къща по десетима и вече всичко ви е ясно... неам думи

Независимо, че Вишеградската четворка не е нито организация, нито формална структура, това "обединение", сформирано на принципа на взаимния интерес, е хубаво да се разшири и да стане шестица, като към тези 4 страни се присъединим, както ние, така и румънците. По този начин, Източна Европа, обединена вече на нов прагматичен принцип, ще отстоява по-ефективно общите си интереси, а и ще има съгласуваност и по-голяма тежест в ЕС, при вземане на важните решения, при които до сега се защитават обикновено първо интересите, най-вече на големите, като Германия и Франция, а после на другите на опашката, която свършва с нас, българите...

Един вид - глейте само да не почнат да се завръщат по родните места, че тук не сме свикнали да ни пречат...

Естествено, UK ще се опита да изцеди възможно най-благоприятни условия за себе си от ЕС. Въпросът е, как ЕС ще реагира на това и до колко е способен да защити общия интерес на страните-членки... Все пак англичаните не трябва да забравят хубавата БГ поговорка, която гласи, че "хем .уя до края, хем душата в рая, не става"...;-)

О ние защо не сме към Вишеградската четворка, или наш Боко се държи за полата на баба Меркел която потъва все по вече ???!!!

Ами сигурно, 1-во, защото, към който се "залепим" го потапяме и 2-ро, защото "Вишеградската четворка", звучи по-добре от "Вишеградската петорка"...;-)

Не зная дали е така, но и Боко не казва- Кани ли ни Орбан или не, и ако сме му отказали , защо ? А за другото , ха ха може и да имаш право, влезли ли сме с някого в съюз все сме го потопяли...я виж какво става в ЕС, да се готви и НАТО щом сме там ха ха ха !!!!

Британия много хитра ве.....нейната работа е хем Фуя до края, хем душата в рая, ама няма да мине номера. Само след 5г ще кандидаства отново за ЕС, ама Франция пак ще ги мотае както ги е мотала първия път. Ако пък Лондонското сити се разреди много и много от комапниите се преместя в Германия и Франция, после не виждам рижавите как ще се върнат в ЕС.

А тиквата се гъзи на където му кажат!

Брей, . . . тоя свят се е побъркал . . . . искаш да напуснеш, но няма да те пуснат . . . .познато, нали? . . Правилно също, както нашето ТОПЛО . . . .само земетресения може да те спаси . . . .и както се вижда в ЕС се подготвя "земетресение" . . . ще пада Меркел . . .

Ти прочете ли цялата статия преди да коментираш. Англия ще напусне без специално спорузумение което ще означава да бъде третирана като трета държава.

що да чете, по заглавието се ориентира. А заглавията..... И те така

Ако и този път някой бюрукрат ни изтъргува, тоест за Германци трудовият пазар да е отворен но за Българи не тогава едва ли някой ще прости на ББ, така че да се включва в четворката и да държи здраво

Унищожението на европа чрез пробутването в бедни страни милярди евро които на практика не могат да върнат означава изкупуването им без пари и унищожаването им! Великобритания знае много добре, че ако излезе дава лош пример на бедните страни, но тя на практика не зависи от европа...! Великобритания има Канада Австралия Океания и много други държави.... ЕУ потъва бързо и ще може да си я купи без пари след време.

защо не заминеш за Океания?

Щом предлагаш, сигурно си ходил вече и е добре! Ако ми се отдаде възможност не бих пропуснал да разгледам страна в която хората емигрират, а не от която емигрират и с отрицателен демогравски "прираст".

усещате ли как сме пак на губещата страна, с този ...хм вожд?

Вожда умря, СССР умря! България е с печелившите този път!

Не коУега! Той не е пиян, напротив - изтрезнял е! ТИ си опияненият, но не можеш да го осъзнаеш...!

От ирония не разбираш ли?

Що за глупости. Ако искат ще работят, ако не искат няма.Тяхна си работа.

Никой не може да попречи на Великобритания да напусне ЕС, ако нейните граждани желаят това!

Никой не може да си купи чисто нов мерцедес ако иска да даде 1 000 лева ...

Не става въпрос да се попречи на Великобритания да направи каквото иска, а искат да и попречат да се ползва от облагите (общия пазар), без да плаща цената - свободно движение на хора. Просто и казват - ако изгоните хората ни, забравяте за безмитния си износ за стоки. Което е напълно справедливо. Примерно ние бихме могли да кажем на САЩ - вие искате по 100 долара зА КАНДИДАТСТВАНЕ за виза, и вашите граждани ще плащат така за КАНДИДАТСТВАНЕ за българска виза. Поддържате над 15% откази, и ние ще го направим - имате доста човешки боклук също. Не е ли справедливо?

Така правят политиците , избрани от нацията си , и защитаващи интересите на народа си !? Но , трябва обаче да се отбележи , че тия политици са избрани след проведени и Лустрация и Декомунизация там !!! Това са политици , които не са във властта на всяка цена - а са там за да управляват Родината си с чест гордост и достойнство !!! на тях не им пука за мнението на "великите държави" и сили, просто защото са сигурни и спокойни с подкрепата която имат от народите си.. РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ , ДРАГИ ТРОЛОВЕ , ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ТАМ В ТАЗИ "ЧЕТВОРКА" , ЗНАЯТ , ЧЕ НАРОДА ГИ Е ИЗБРАЛ И ТОЙ Е ТЕХНИЯ РАБОТОДАТЕЛ, А НЕ НЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ ИЛИ РУСКИ СЛУЖБИ... НЕ ИМ ПУКА ЗА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА СТРАНИТЕ СИ ... В БЪЛГАРИЯ Е ОБРАТНОТО- ПОЛИТИЦИТЕ НИ , ДО ЕДИН КОМУНДЕРИ , КОЙ ПОДЧИНЕН НА ЗАПАД И САЩ , КОЙ НА МАСКВА И ПУТИН , СА МРАЗЕНИ ОТ НАРОДА НИ ... И ТЕ САМИТЕ ЗАТОВА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ИСТИНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ... И ДОКАТО ХОДИМ И ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ- ВСЕ ЩЕ Е ТАКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нашите политици ги избират "западняците" и САЩ , чак след като бъдат одобрени кандидатите-комундери(сред сегашната политическа класа) от Масква и Кремъл... Ние нямаме политици-Партиоти , а имаме г.з.лизци , искащи да крадът , чрез властта ... , и готови за благодарност да съсипят ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ !!! И Е ТАКА , И ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕ - ПРОСТО ЗАЩОТО ПОВЯРВАХМЕ В ТЕРМИНА "НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ" , И ЧЕ БКП И ДС ДОБРОВОЛНО ЩЕ СДАДЪТ ВЛАСТТА И ЩЕ ОТСТЪПЯТ МЯСТО НА НЕЗАВИСИМИ И КАДЪРНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ... ХЕХЕХЕ , А ХОРАТА СИ ПРОВЕДОХА ЛУСТРАЦИЯТА И ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА И СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ НАС ...

значи интереса на народа е да е гастербайтер!!!

А , бе там в гетото , много ги разбирате , ама ако съпоставите колко гастербайтери има средно по света от българите и от тези две страни- ще ви се завие свят ........ другарю... Гастербайтери , е имало , има и ще има ..... Но е интересното -кой как и защо (като политик и държавник) се грижи за поданиците си по света и у дома ... Или за теб това са 'подробности" ..главното е да се отвлича вниманието на четящите и мислещите , от съществените неща..от правилните изводи.....??? Нали другарю Трол ?

интересът на народа е да има избор и да отиде някъде, където ще живее за себе си, а не да се принесе в жертва на психично болен със странни асфалтни обсесии

Не ми хвали поляците. Те мразят целия свят и себе си. Просто са проект на сащ.

Ами , тогава да хвалим другарите : -Борисов -Станишеф -Сидеров -Ахмед Доган -...... И всички останали такива , ли ... Е ако на теб някой от тия ти плащат за да тролиш , на мене НЕ ... И никога няма да ми станат приятни защото изгониха трайно цвета на нацията зад граница !!!

както сега борисов мълчи, а не защитава народа си ( за което и прещедро му плащме в премиерски заплати и скъпи джипове с охрани) и ние така на изборите ще му покажем среден пръст ....Ей брей един път за българите, дето го хранят, тоя дебелак не помисли бе, само за своето шкембе - за нищо не става, без образование и прост, какво да очакваш от такъв - да се ужаси от кошмарната трагедията на възрастните хора, които в българия са като в лагера в Освиенци или за по-младите, за които работа има само в държавите, към които и така олюваните мигрантите тичат.... УУУУ на борисов, за нанищо н стваш, борисов , за нищо ....

Борисов може и да не става за нищо, но преди 5 години "върза" магарето си - ирландската овчарка, което ме мотивира пък мене да не участвам в гласуването, за първи път в демократичните ни "избори". След месец и половина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще гласувам, но няма да е за "магарето": Йорданка Фандъкова. В това съм уверен, защото при всяко мое отиване в болница намираща се в София си плащам по "една фандъчка" минимум, докато за тези с картите са се запазили предишните цени. Аз не искам "равноправие-уравнивиловка", "справедливост", а ЧОВЕЧНОСТ. Заради това, БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА.

Нещо не си наясно - митото се взима от страната, в която се внася стоката. А и доста от компаниите се изнасят от Англия, така че ги чака безработица, а едва ли ще ходят да работят в Индия, Пакистан,...

а на нашето лайно защо му плащме премиерска заплата, малумник, нито за дискриминацията с визите за америка и канада, нито сега за тази дискриминация от Англия, която всинаги е била главно и най-вече срещу българите. Ето го истинското лице тая банкянска куха лейка - него го интересува да трае и слуша, та да паднат в джоба му еврофондове и долари от козяк - това му е мисията като премиер

Каква дискриминация от САЩ? Аз имам 10г виза, има повече от 15% отказани визи, което е причината за визов режим

Също!...

А, лакейското поведение на България и слабоумните й управници не позволяват да се вместим в нието една група. Който и да ни се изрепчи, ние само отговаряме ''Както кажеш, шефе!'' Видяхте ли как шуробаджанащината в България докара такова невиждано ниво на дебилизъм, че една от най-старите държави на Балканите, едно от най-старите царства в Европа, една велика държава е затрита от алчни говеда с купени дипломи. Честито! Британците ще се справят и без нас! Ние как да изметем малоумния президент и премиер и техния антураж?

Англичаните ще решат въпроса много лесно- ще кажат добре, но работодателите няма да назначават чужденци. Никой не може да ги принуди да назначават хора които те не искат- така се урежда всеки въпрос.

то и досега беше в общи линии така

ХЕХЕ работодателите не ги интересува някакъв шовинизъм, защото интереса клати феса, началника иска накрая да покаже баланса и печалбата само това го движи. Единствено държавата може да наложи такова нещо което веднага ще се разбере. То и преди имаше врътки, да не те назначат директно а през ЛИМИТ КЪМПАНИ.

Ще доживея ли български политици да защитават така твърдо обикновени български граждани?

И разбира се, че ще доживееш, защото сегашните ни политици са потомствени предатели на българите, от времето на Лазар Коен. "Жидов гроб", Иван Вазов 1 февруари 1906 г.

Въпреки симпатиите ми към някои от национално отговорните действия на Вишеградската четворка, понякога се чудя акъл имат ли? Това че в Англия има 500 000 полски водопроводчика, не означава, че заради тях поляците ще спират Брекзита.

а при комунизма имаше 500 000 руски войника и пак се бориха срещу комунизма, така, че не се чуди на поляците- те не слушкат

ами ще го задействат хората. къде бързаш? това да не е нещо, дето се прави хей така, урбулешката? ще обмислят, ще направят първоначални консултации, че тогава. а не като нас, дето ЮП и АЕЦ Белене ги затваряме и отваряме по пет пъти, докато се насадим накрая с неустойки за милиони.

Кои сте вие вишеградци да се дърлите на Британската империя ? Ха, ха, ха, ха.

От всички империи по света към днешна дата виждам да е останала само Руската. Въпросът е докога.

А, Краварската империя броиш, ли?

вишеградската четворка все повече ми заприличват на нашите цигански организации, които надават вой, когато някой се опита да им ограничи 'правото на помощи'.

ДА , АМА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ В СТРАНИТЕ ОТ ТАЗИ ЧЕТВОРКА , НЕ ИМ ВИКАТ , ЧЕ СА ЛОШ МАТРЯЛ , НАЛИ ... УПРАВНИЦИТЕ ИМ , НЕ ОБИЖДАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ , ЧЕ СА ВРЕДНИ ЗА "ДЪРЖАВАТА"..НАЛИ... ХОРАТА ТАМ ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО СИГУРНО И ДОВОЛНО , НАЛИ... Е ЗА ТЕБ ОБАЧЕ Е ВАЖНО НЕ ТОВА , НЕ ФАКТИТЕ , А ОНОВА НА КАКВО ТИ ПРИЛИЧАТ ТЕ ..АМИ АКО ТРЯБВА , БИХ ИСКАЛ ТАКА ДА ПРИЛИЧАТ И НАЩЕ ПОЛИТИЦИ САМО И САМО ДА МИСЛЯТ ЗА НАЦИЯ И НАРОД ..АМА , ТЕ ЗАРАДИ ТРОЛОВЕ И ЗАБЛУДЕНИ КАТО ТЕБ- НЯМА ДА ДОЖИВЕЕМ ТОВА....

Чудя се, каква е позицията на българското правителство. Що ли, отново се спотайват?

На кое казвате "българско правителство"?

с послушание и облизване бате докарва милиони напоследък- и при комунизма си бяхме послушковци и сега пак сме

че то първо няма правителство а OПГ и като няма правителство няма и позиция

Ако и забранен достъп до единния европейски пазар не помогне на кухите британски политици, предлагам на 4-ворката да наложи на Англия размяна - европейските имигранти да се изтеглят, но срещу съгласието на Мей да поеме на Острова всички ислямски нашественици от Бл. Изток и Африка.

пак не позна! англичаните точно затова излизат, за да не се налага да прибрат никой от 'гостите' на меркел! те ще си останат за еврошараните.

Може ... ама някой друг път!Англичаните са доказали през вековете че са хитри, находчиви, знаят и защищават своя интерес, имат чест и достойнство.

хихихи кой излъга поляците че са фактор бойко е източноевропейския фактор а вий да мълчите:)

Тиквеникът от Банкя няма мъдя да се опъне на ингилизите!

Ние трябва да сме с тези образи от Вишеградската четворка. Хората дори ни поканиха. И без това само те ни защитават правата в ЕС, защото ние сме заети да се слагаме. А не Борко да тича след Меркел, която е изкуфела вече и няма здрав поглед над нещата.

Упорито се борят Българите в България да са втора ръка, а в Англия трета..четвърта...пета...

"Вишеградската четворка ще бъде безкомпромисна." Интересно ми е каква позиция ще заеме Борисов. Той е с всички и затова не можеш да разбереш с кого е. Хората от Вишеградската четворка имат ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО! А нашия не смее да се почеше по носа без изрично позволение от Лицемеркел, камо ли да защити НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!

Никой няма да чуе четворката ли,петорката ли,британците се безпокоят предимно от наплива на мигранти и хич не им дреме за общия пазар,при него е ако стане,но за европейския съюз липсата на безмитен пазар с британската общонст ще е голям удар.

разбираш, че евросъюзът си е изживял времето, когато паразитите, които бяха приети по милост и лапат европейски пари, , почнат да се взимат на сериозно и да хапят ръката, коят ги хранеше!

На кого му пука за робите от източна Европа?

"Вишеградската четворка ще бъде безкомпромисна. Ако не получим гаранции, че нашите граждани ще имат равни права с останалите и няма да се окажат "втора ръка", ние ще наложим вето А нашите пишман политици какво правят. Бат Бойко няма ли да вземе и той отношение за спазването правото на българите за свободно движение във Великобритания.

Има една българска поговорка- ти го не пускаш в селото, то пита за поповата къща. ат и тия така- по милост ги прибраха в ес-то, англичаните им броят по един вагон пари всяка година, прибрали са им всичката пияна измет, дават им помощи, че накрая и нагли! иска човек да се отърве от тях, няма брате! щели да налагат вето. абе хей, кога станахте цигани, кога ви почерня задника, та взехте вето да налагате?

Вишеградската четворка защитила гражданите си, а нашите гъзомийници къде са? Какво им е мнението по въпроса, или нямат нищо против да ни дискриминират и да сме втора, че и трета ръка хора във Великобритания и по света изобщо?!

Истината е че Великобритания спъва развитието на ЕС. Особено що се отнася до източните страни и балканите. В момента в който им се отнеме правото на глас Европа ще почне да се разбира много повече. Не може да ползваш само благата от една общност а когато трябва да поемеш товар от негативизъм да разправяш...." Не не ,ние не сме Европа, ние сме Острова". Тоя Чърчилски тарикатлък трябва да бъде спрян.

Чърчил е бил министър-председател на Световна империя, макар и брутално унижена от един художник. Великобритания днес е една второстепенна държава. Така че най-добре да си монтират мивки със смесител, да учат немски и да слушат!

Не ззабравяй хубавите социални помощи и по-доброто образование в УК от което се ползват поляците. Масата поляци ако закъсат с парите, пращат семейството си в Полша, а тука остава един от родителите и изпраща социалните помощи там. Пълно е с латвийци и литовци, те половината им население е тука за сладките социални помощи също. Те затова не иска тда чуят за Русия - щото ако страните им са пак в блок с Русия, кой ще им плаща тези социални? Точно затова британците са бесни - щото цела Европа се изсипа на техните цициални, барабар с арабите и азиятците. Брекзит се случи точно затова, щото британците не искат да хранят целио свет с техните цоциалки. Има огромна логика в което, щото по-голямата част от пенсионерите са работили като кучета цял живот, и доста от тях още работят и плащат, а хранят готаванци и използвачи. Те не се оплакват, че ги цицат техните си хора, в което има логика също. Те се оплакват, че изметта на света е дофтасала да цица от техните данъци и са си прави. Аз ги подкрепям за което. Същото е както в бълХар се случва, че бълХар са цицани от цигани и мигранти. И вас ви е яд, че храните готаванци, и това е реалното положение - толерират се готаванци и се внасят световната измет. Много са си прави британците да искат Брекзит.....и вие би трябвало да искате Булекзит.

И ти ли така се изсипа?

Както казахме... Шотландците, Ирландците, Поляците, Вишеградците и т.н. ще са виновни, че няма да има Брекзит! Веднъж в ЕС - завинаги в ЕС! Това да не ти е Съветска кочина да напускаш като ти хрумне!

Вишеградската четворка защитава гражданите си. Иска и може да плаши. Нашите дупедавци нито искат, нито могат.

Ей, голяма драма начи! Аз мисля, че никой няма интерес от нищо да се променя. Животът ще наложи правилния избор. Да вземем за пример две държави които не са членки на ЕС, но пък са вътре в Шенген. Швейцария и Норвегия. Швейцария, дето се вика, е каймака на млякото, черешката на европейската торта. Германците за Швейцария са както са албанците или македонците за България. Пък нито Швейцария нито Норвегия вече имат някакви ограничения за бълари. Нито за пътуване, нито за намиране и започване на работа. Надявам се същото да остане в сила и за Обединеното Кралство. Пък да правят иначе каквото си щат - от това до какви пазари имат достъп пряко зависи на какво дередже ще бъде тяхната икономика, така че проблемът не е наш. Така мисля аз поне.

Пълни глупости, момче! Швейцария за Германия е като Македония за България :D

Великобритания измисли начин, по който да ползва самои икономичвските изгофи от Ес, без да има никакви официални задължения и ще регу;итра отношенията си с европейските страни с двустранни договори и споразумения. Като по-силна икономически ивоенно, нещата ще с в полза на Великобритания! Подлата Вишеградска четворка - разбивачка на икономически и военни съюзи, ще се разкапе, след като Англия им набие разцепваащи клинове, допускайки словашки и унгарски работници и спирайки поляците! Чехите не са много мераклии да рабтят в Англия и другите британски страни.

Не само в Шенген не ни искат, но и във Висшеградската четворка. Така както вървят нещата ще приберем всички мигранти от ЕС, а после ще ни бият шута и от там.

Ти, чак сега ли се светна, защо са ни приели в ЕС! Не напразно ни държат на къса каишка и официално са ни спряли обществено-икономическото разввитие! Всяка година се отдалечаваме от останалите страни на ЕС по-жизнен стандарт и то осезателно! На, всичко отгоре твърдим, че сме управлявнаи добре и изразяваме официално мнение, че нямаме по-добра аллтернатива! Това радва чиновническите уши на Брюкселските чиновници и те искренно се радват на ген.Бойко Борисов ръководещ идеално колониалната ни аминистрация!

Какво толкова ги мислим англичаните? Спират свободното движение, ЕС им спира достъпа до пазара на ЕС, вкл. строги ограничения на капитали от о.Ман, и о-те Джърси, бр.Вирджински о-ви, Гибралтар. И много внимателно да се наблюдават страните, през които те могат да заобикалят правилата.

На велико британците им се иска дървено желязо. Както казала монахинята - и х-я в п-ката и душата в рая.

Коментари - Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит | Днес.dir.bg

Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит

Вишеградската четворка ще използват правото си на вето за сделка за излизането на Великобритания от ЕС, ако се ограничи правата на техни граждани за работа.

Обратно в новината

Коментари - Вишеградската четворка плаши да блокира Брекзит | Днес.dir.bg

Коментари

Тези цифри не са верни. При навършване на пълни 5 години се кандидатства с пълна докумнетация (ако я нямаш, няма смисъл да кандидастваш) за перманент ресиденс кард. Понеже перманент резиденс кард беше въведена през Януари 2016 (вж. сайта ввв-гов-ук) то и кандидастването за перманент резиденс кард може да се случи само след тази дата. Самата процедура за получаване на перманент резиденс кард тече средно между 6 и 9 месеца, и те си го казват в гореспоменатия сайт. Така че няма как да си получила гражданство просто. Защото СЛЕД (АКО ИЗОБЩО) си получила перманент резиденс кард, после трябва да чакаш по същия закон ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА - И ТОГАВА МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ ЗА ГРАЖДАНСТВО. СПРАВКА - гореспоменатия сайт, с ей такива големи дебели черни букви, като за слепи бълХар говорящи. Ако изобщо си получила перманент резиденс кард и си чакала 1 календарна година, и си кандидатствала за гражданство, след положените изпити и си платила таксите (варират между 1100 и 1500 паунда на член от семейството, демек на глава добитък) и си си пратила пълната документация в хоу офис, чакаш още едно 6 до 9 месеца. АКО СИ ОДОБРЕНА......АКО......тогава си получаваш паспорта. Като сложиш изпити, администрация, тичкане за документи, чакане на срокове, и целия бел кахър наедно, грубо, ще си чакала (ако веднага си минала процедурите гладко и успешно) над 8 години. Според мен, въведоха тези срокове нарочно и много потайно. Никой не говори за това по медиите. Ако не четеш правителствения сайт редовно, няма и да разбереш. Аз го разбрах от солиситър по процедурата ми за кандидатстване за гражданство. тамъм събрах всички дукименти, и бам, научих, че са въвели перманент резиденс кард (научих го през май, че са го въвели през януари...) Аре нсе се изхвърлей толкова, че много ти личи, че си неграмотен и неосведомен трол.

немакак да си станала британска гражданка с перманент резиденcе cард, заштото перманент реsиденcе беchе ваведена януари 2016. веднага да бече кандидаtsтвала, както направих аз, то оchте chте чакаch срока от 6 до 12 месеца за резултата. после чакаch по закон оchте една година - 12 месеца - преди да кандидаtsтваch за натуралиsation. че има тролове, има. поне мислете като лажете, троловете. Za vseki s glava na ramenete, idete na www-gov-co-uk, ima izobilie ot info. Nevazmojno e da se osporiat dumite mi, idete na saita i chte shvanete zachto. Trolkata otgore, da si izbarche gaza nasran.

Е да ама ние не искаме да стоим само в Англия защото света е голям и предложения има от всякъде. Искаме да отидем в Англия да работим примерно 1-2 години после като има друга оферта да отидем другаде. Не им искаме паспорта, защото сме професионалисти които работят където им платят най-добре.

За номадите - моля, наредете се на друга опашка, напомняте ми за ''бежанците'', къде дават повече помощи - там...

Ти си мързелив тарикат правещ се на инвалид. Ние парите си ги изкарваме с труд и си плащаме данъците и осигуровките, нищо даром не искаме.

Ясно, не си ходил в Полша. Така са ти казали. Айде иди, и после ела тука да пишеш какви са им заплатите. Е, не са като в Англия, обаче и разходите им не са толкова. Ако сравняваш Полша с България си в голяма грешка. Словаци, унгарци и чехи в Англия няма да намериш. А поляците са толкова много изобщо, че естествено да са и в Англия и Германия и Белгия... Те са стари имигранти и това е нормално.

и каква е пазарната логика (демек интерес) да наемат старите им гастарбайтери от ирландия да им работят за по-високи цени? Чуеш ли се брадчед какво говориш? През 60-те кой строи магистралите - ирландци. През по-миналия век, и до средата на миналия, кой строи метрото? Индиици и африканци. И всичките те са работили за по-малко пари от англичаните и по-тежката работа. Ей, дойдете в Англия на бригада, останете в къща по десетима и вече всичко ви е ясно... неам думи

Независимо, че Вишеградската четворка не е нито организация, нито формална структура, това "обединение", сформирано на принципа на взаимния интерес, е хубаво да се разшири и да стане шестица, като към тези 4 страни се присъединим, както ние, така и румънците. По този начин, Източна Европа, обединена вече на нов прагматичен принцип, ще отстоява по-ефективно общите си интереси, а и ще има съгласуваност и по-голяма тежест в ЕС, при вземане на важните решения, при които до сега се защитават обикновено първо интересите, най-вече на големите, като Германия и Франция, а после на другите на опашката, която свършва с нас, българите...

Един вид - глейте само да не почнат да се завръщат по родните места, че тук не сме свикнали да ни пречат...

Естествено, UK ще се опита да изцеди възможно най-благоприятни условия за себе си от ЕС. Въпросът е, как ЕС ще реагира на това и до колко е способен да защити общия интерес на страните-членки... Все пак англичаните не трябва да забравят хубавата БГ поговорка, която гласи, че "хем .уя до края, хем душата в рая, не става"...;-)

О ние защо не сме към Вишеградската четворка, или наш Боко се държи за полата на баба Меркел която потъва все по вече ???!!!

Ами сигурно, 1-во, защото, към който се "залепим" го потапяме и 2-ро, защото "Вишеградската четворка", звучи по-добре от "Вишеградската петорка"...;-)

Не зная дали е така, но и Боко не казва- Кани ли ни Орбан или не, и ако сме му отказали , защо ? А за другото , ха ха може и да имаш право, влезли ли сме с някого в съюз все сме го потопяли...я виж какво става в ЕС, да се готви и НАТО щом сме там ха ха ха !!!!

Британия много хитра ве.....нейната работа е хем Фуя до края, хем душата в рая, ама няма да мине номера. Само след 5г ще кандидаства отново за ЕС, ама Франция пак ще ги мотае както ги е мотала първия път. Ако пък Лондонското сити се разреди много и много от комапниите се преместя в Германия и Франция, после не виждам рижавите как ще се върнат в ЕС.

А тиквата се гъзи на където му кажат!

Брей, . . . тоя свят се е побъркал . . . . искаш да напуснеш, но няма да те пуснат . . . .познато, нали? . . Правилно също, както нашето ТОПЛО . . . .само земетресения може да те спаси . . . .и както се вижда в ЕС се подготвя "земетресение" . . . ще пада Меркел . . .

Ти прочете ли цялата статия преди да коментираш. Англия ще напусне без специално спорузумение което ще означава да бъде третирана като трета държава.

що да чете, по заглавието се ориентира. А заглавията..... И те така

Ако и този път някой бюрукрат ни изтъргува, тоест за Германци трудовият пазар да е отворен но за Българи не тогава едва ли някой ще прости на ББ, така че да се включва в четворката и да държи здраво

Унищожението на европа чрез пробутването в бедни страни милярди евро които на практика не могат да върнат означава изкупуването им без пари и унищожаването им! Великобритания знае много добре, че ако излезе дава лош пример на бедните страни, но тя на практика не зависи от европа...! Великобритания има Канада Австралия Океания и много други държави.... ЕУ потъва бързо и ще може да си я купи без пари след време.

защо не заминеш за Океания?

Щом предлагаш, сигурно си ходил вече и е добре! Ако ми се отдаде възможност не бих пропуснал да разгледам страна в която хората емигрират, а не от която емигрират и с отрицателен демогравски "прираст".

усещате ли как сме пак на губещата страна, с този ...хм вожд?

Вожда умря, СССР умря! България е с печелившите този път!

Не коУега! Той не е пиян, напротив - изтрезнял е! ТИ си опияненият, но не можеш да го осъзнаеш...!

От ирония не разбираш ли?

Що за глупости. Ако искат ще работят, ако не искат няма.Тяхна си работа.

Никой не може да попречи на Великобритания да напусне ЕС, ако нейните граждани желаят това!

Никой не може да си купи чисто нов мерцедес ако иска да даде 1 000 лева ...

Не става въпрос да се попречи на Великобритания да направи каквото иска, а искат да и попречат да се ползва от облагите (общия пазар), без да плаща цената - свободно движение на хора. Просто и казват - ако изгоните хората ни, забравяте за безмитния си износ за стоки. Което е напълно справедливо. Примерно ние бихме могли да кажем на САЩ - вие искате по 100 долара зА КАНДИДАТСТВАНЕ за виза, и вашите граждани ще плащат така за КАНДИДАТСТВАНЕ за българска виза. Поддържате над 15% откази, и ние ще го направим - имате доста човешки боклук също. Не е ли справедливо?

Така правят политиците , избрани от нацията си , и защитаващи интересите на народа си !? Но , трябва обаче да се отбележи , че тия политици са избрани след проведени и Лустрация и Декомунизация там !!! Това са политици , които не са във властта на всяка цена - а са там за да управляват Родината си с чест гордост и достойнство !!! на тях не им пука за мнението на "великите държави" и сили, просто защото са сигурни и спокойни с подкрепата която имат от народите си.. РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ , ДРАГИ ТРОЛОВЕ , ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ТАМ В ТАЗИ "ЧЕТВОРКА" , ЗНАЯТ , ЧЕ НАРОДА ГИ Е ИЗБРАЛ И ТОЙ Е ТЕХНИЯ РАБОТОДАТЕЛ, А НЕ НЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ ИЛИ РУСКИ СЛУЖБИ... НЕ ИМ ПУКА ЗА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА СТРАНИТЕ СИ ... В БЪЛГАРИЯ Е ОБРАТНОТО- ПОЛИТИЦИТЕ НИ , ДО ЕДИН КОМУНДЕРИ , КОЙ ПОДЧИНЕН НА ЗАПАД И САЩ , КОЙ НА МАСКВА И ПУТИН , СА МРАЗЕНИ ОТ НАРОДА НИ ... И ТЕ САМИТЕ ЗАТОВА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ИСТИНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ... И ДОКАТО ХОДИМ И ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ- ВСЕ ЩЕ Е ТАКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нашите политици ги избират "западняците" и САЩ , чак след като бъдат одобрени кандидатите-комундери(сред сегашната политическа класа) от Масква и Кремъл... Ние нямаме политици-Партиоти , а имаме г.з.лизци , искащи да крадът , чрез властта ... , и готови за благодарност да съсипят ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ !!! И Е ТАКА , И ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕ - ПРОСТО ЗАЩОТО ПОВЯРВАХМЕ В ТЕРМИНА "НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ" , И ЧЕ БКП И ДС ДОБРОВОЛНО ЩЕ СДАДЪТ ВЛАСТТА И ЩЕ ОТСТЪПЯТ МЯСТО НА НЕЗАВИСИМИ И КАДЪРНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ... ХЕХЕХЕ , А ХОРАТА СИ ПРОВЕДОХА ЛУСТРАЦИЯТА И ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА И СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ НАС ...

значи интереса на народа е да е гастербайтер!!!

А , бе там в гетото , много ги разбирате , ама ако съпоставите колко гастербайтери има средно по света от българите и от тези две страни- ще ви се завие свят ........ другарю... Гастербайтери , е имало , има и ще има ..... Но е интересното -кой как и защо (като политик и държавник) се грижи за поданиците си по света и у дома ... Или за теб това са 'подробности" ..главното е да се отвлича вниманието на четящите и мислещите , от съществените неща..от правилните изводи.....??? Нали другарю Трол ?

интересът на народа е да има избор и да отиде някъде, където ще живее за себе си, а не да се принесе в жертва на психично болен със странни асфалтни обсесии

Не ми хвали поляците. Те мразят целия свят и себе си. Просто са проект на сащ.

Ами , тогава да хвалим другарите : -Борисов -Станишеф -Сидеров -Ахмед Доган -...... И всички останали такива , ли ... Е ако на теб някой от тия ти плащат за да тролиш , на мене НЕ ... И никога няма да ми станат приятни защото изгониха трайно цвета на нацията зад граница !!!

както сега борисов мълчи, а не защитава народа си ( за което и прещедро му плащме в премиерски заплати и скъпи джипове с охрани) и ние така на изборите ще му покажем среден пръст ....Ей брей един път за българите, дето го хранят, тоя дебелак не помисли бе, само за своето шкембе - за нищо не става, без образование и прост, какво да очакваш от такъв - да се ужаси от кошмарната трагедията на възрастните хора, които в българия са като в лагера в Освиенци или за по-младите, за които работа има само в държавите, към които и така олюваните мигрантите тичат.... УУУУ на борисов, за нанищо н стваш, борисов , за нищо ....

Борисов може и да не става за нищо, но преди 5 години "върза" магарето си - ирландската овчарка, което ме мотивира пък мене да не участвам в гласуването, за първи път в демократичните ни "избори". След месец и половина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще гласувам, но няма да е за "магарето": Йорданка Фандъкова. В това съм уверен, защото при всяко мое отиване в болница намираща се в София си плащам по "една фандъчка" минимум, докато за тези с картите са се запазили предишните цени. Аз не искам "равноправие-уравнивиловка", "справедливост", а ЧОВЕЧНОСТ. Заради това, БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА.

Нещо не си наясно - митото се взима от страната, в която се внася стоката. А и доста от компаниите се изнасят от Англия, така че ги чака безработица, а едва ли ще ходят да работят в Индия, Пакистан,...

а на нашето лайно защо му плащме премиерска заплата, малумник, нито за дискриминацията с визите за америка и канада, нито сега за тази дискриминация от Англия, която всинаги е била главно и най-вече срещу българите. Ето го истинското лице тая банкянска куха лейка - него го интересува да трае и слуша, та да паднат в джоба му еврофондове и долари от козяк - това му е мисията като премиер

Каква дискриминация от САЩ? Аз имам 10г виза, има повече от 15% отказани визи, което е причината за визов режим

Също!...

А, лакейското поведение на България и слабоумните й управници не позволяват да се вместим в нието една група. Който и да ни се изрепчи, ние само отговаряме ''Както кажеш, шефе!'' Видяхте ли как шуробаджанащината в България докара такова невиждано ниво на дебилизъм, че една от най-старите държави на Балканите, едно от най-старите царства в Европа, една велика държава е затрита от алчни говеда с купени дипломи. Честито! Британците ще се справят и без нас! Ние как да изметем малоумния президент и премиер и техния антураж?

Англичаните ще решат въпроса много лесно- ще кажат добре, но работодателите няма да назначават чужденци. Никой не може да ги принуди да назначават хора които те не искат- така се урежда всеки въпрос.

то и досега беше в общи линии така

ХЕХЕ работодателите не ги интересува някакъв шовинизъм, защото интереса клати феса, началника иска накрая да покаже баланса и печалбата само това го движи. Единствено държавата може да наложи такова нещо което веднага ще се разбере. То и преди имаше врътки, да не те назначат директно а през ЛИМИТ КЪМПАНИ.

Ще доживея ли български политици да защитават така твърдо обикновени български граждани?

И разбира се, че ще доживееш, защото сегашните ни политици са потомствени предатели на българите, от времето на Лазар Коен. "Жидов гроб", Иван Вазов 1 февруари 1906 г.

Въпреки симпатиите ми към някои от национално отговорните действия на Вишеградската четворка, понякога се чудя акъл имат ли? Това че в Англия има 500 000 полски водопроводчика, не означава, че заради тях поляците ще спират Брекзита.

а при комунизма имаше 500 000 руски войника и пак се бориха срещу комунизма, така, че не се чуди на поляците- те не слушкат

ами ще го задействат хората. къде бързаш? това да не е нещо, дето се прави хей така, урбулешката? ще обмислят, ще направят първоначални консултации, че тогава. а не като нас, дето ЮП и АЕЦ Белене ги затваряме и отваряме по пет пъти, докато се насадим накрая с неустойки за милиони.

Кои сте вие вишеградци да се дърлите на Британската империя ? Ха, ха, ха, ха.

От всички империи по света към днешна дата виждам да е останала само Руската. Въпросът е докога.

А, Краварската империя броиш, ли?

вишеградската четворка все повече ми заприличват на нашите цигански организации, които надават вой, когато някой се опита да им ограничи 'правото на помощи'.

ДА , АМА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ В СТРАНИТЕ ОТ ТАЗИ ЧЕТВОРКА , НЕ ИМ ВИКАТ , ЧЕ СА ЛОШ МАТРЯЛ , НАЛИ ... УПРАВНИЦИТЕ ИМ , НЕ ОБИЖДАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ , ЧЕ СА ВРЕДНИ ЗА "ДЪРЖАВАТА"..НАЛИ... ХОРАТА ТАМ ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО СИГУРНО И ДОВОЛНО , НАЛИ... Е ЗА ТЕБ ОБАЧЕ Е ВАЖНО НЕ ТОВА , НЕ ФАКТИТЕ , А ОНОВА НА КАКВО ТИ ПРИЛИЧАТ ТЕ ..АМИ АКО ТРЯБВА , БИХ ИСКАЛ ТАКА ДА ПРИЛИЧАТ И НАЩЕ ПОЛИТИЦИ САМО И САМО ДА МИСЛЯТ ЗА НАЦИЯ И НАРОД ..АМА , ТЕ ЗАРАДИ ТРОЛОВЕ И ЗАБЛУДЕНИ КАТО ТЕБ- НЯМА ДА ДОЖИВЕЕМ ТОВА....

Чудя се, каква е позицията на българското правителство. Що ли, отново се спотайват?

На кое казвате "българско правителство"?

с послушание и облизване бате докарва милиони напоследък- и при комунизма си бяхме послушковци и сега пак сме

че то първо няма правителство а OПГ и като няма правителство няма и позиция

Ако и забранен достъп до единния европейски пазар не помогне на кухите британски политици, предлагам на 4-ворката да наложи на Англия размяна - европейските имигранти да се изтеглят, но срещу съгласието на Мей да поеме на Острова всички ислямски нашественици от Бл. Изток и Африка.

пак не позна! англичаните точно затова излизат, за да не се налага да прибрат никой от 'гостите' на меркел! те ще си останат за еврошараните.

Може ... ама някой друг път!Англичаните са доказали през вековете че са хитри, находчиви, знаят и защищават своя интерес, имат чест и достойнство.

хихихи кой излъга поляците че са фактор бойко е източноевропейския фактор а вий да мълчите:)

Тиквеникът от Банкя няма мъдя да се опъне на ингилизите!

Ние трябва да сме с тези образи от Вишеградската четворка. Хората дори ни поканиха. И без това само те ни защитават правата в ЕС, защото ние сме заети да се слагаме. А не Борко да тича след Меркел, която е изкуфела вече и няма здрав поглед над нещата.

Упорито се борят Българите в България да са втора ръка, а в Англия трета..четвърта...пета...

"Вишеградската четворка ще бъде безкомпромисна." Интересно ми е каква позиция ще заеме Борисов. Той е с всички и затова не можеш да разбереш с кого е. Хората от Вишеградската четворка имат ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО! А нашия не смее да се почеше по носа без изрично позволение от Лицемеркел, камо ли да защити НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!

Никой няма да чуе четворката ли,петорката ли,британците се безпокоят предимно от наплива на мигранти и хич не им дреме за общия пазар,при него е ако стане,но за европейския съюз липсата на безмитен пазар с британската общонст ще е голям удар.

разбираш, че евросъюзът си е изживял времето, когато паразитите, които бяха приети по милост и лапат европейски пари, , почнат да се взимат на сериозно и да хапят ръката, коят ги хранеше!

На кого му пука за робите от източна Европа?

"Вишеградската четворка ще бъде безкомпромисна. Ако не получим гаранции, че нашите граждани ще имат равни права с останалите и няма да се окажат "втора ръка", ние ще наложим вето А нашите пишман политици какво правят. Бат Бойко няма ли да вземе и той отношение за спазването правото на българите за свободно движение във Великобритания.

Има една българска поговорка- ти го не пускаш в селото, то пита за поповата къща. ат и тия така- по милост ги прибраха в ес-то, англичаните им броят по един вагон пари всяка година, прибрали са им всичката пияна измет, дават им помощи, че накрая и нагли! иска човек да се отърве от тях, няма брате! щели да налагат вето. абе хей, кога станахте цигани, кога ви почерня задника, та взехте вето да налагате?

Вишеградската четворка защитила гражданите си, а нашите гъзомийници къде са? Какво им е мнението по въпроса, или нямат нищо против да ни дискриминират и да сме втора, че и трета ръка хора във Великобритания и по света изобщо?!

Истината е че Великобритания спъва развитието на ЕС. Особено що се отнася до източните страни и балканите. В момента в който им се отнеме правото на глас Европа ще почне да се разбира много повече. Не може да ползваш само благата от една общност а когато трябва да поемеш товар от негативизъм да разправяш...." Не не ,ние не сме Европа, ние сме Острова". Тоя Чърчилски тарикатлък трябва да бъде спрян.

Чърчил е бил министър-председател на Световна империя, макар и брутално унижена от един художник. Великобритания днес е една второстепенна държава. Така че най-добре да си монтират мивки със смесител, да учат немски и да слушат!

Не ззабравяй хубавите социални помощи и по-доброто образование в УК от което се ползват поляците. Масата поляци ако закъсат с парите, пращат семейството си в Полша, а тука остава един от родителите и изпраща социалните помощи там. Пълно е с латвийци и литовци, те половината им население е тука за сладките социални помощи също. Те затова не иска тда чуят за Русия - щото ако страните им са пак в блок с Русия, кой ще им плаща тези социални? Точно затова британците са бесни - щото цела Европа се изсипа на техните цициални, барабар с арабите и азиятците. Брекзит се случи точно затова, щото британците не искат да хранят целио свет с техните цоциалки. Има огромна логика в което, щото по-голямата част от пенсионерите са работили като кучета цял живот, и доста от тях още работят и плащат, а хранят готаванци и използвачи. Те не се оплакват, че ги цицат техните си хора, в което има логика също. Те се оплакват, че изметта на света е дофтасала да цица от техните данъци и са си прави. Аз ги подкрепям за което. Същото е както в бълХар се случва, че бълХар са цицани от цигани и мигранти. И вас ви е яд, че храните готаванци, и това е реалното положение - толерират се готаванци и се внасят световната измет. Много са си прави британците да искат Брекзит.....и вие би трябвало да искате Булекзит.

И ти ли така се изсипа?

Както казахме... Шотландците, Ирландците, Поляците, Вишеградците и т.н. ще са виновни, че няма да има Брекзит! Веднъж в ЕС - завинаги в ЕС! Това да не ти е Съветска кочина да напускаш като ти хрумне!

Вишеградската четворка защитава гражданите си. Иска и може да плаши. Нашите дупедавци нито искат, нито могат.

Ей, голяма драма начи! Аз мисля, че никой няма интерес от нищо да се променя. Животът ще наложи правилния избор. Да вземем за пример две държави които не са членки на ЕС, но пък са вътре в Шенген. Швейцария и Норвегия. Швейцария, дето се вика, е каймака на млякото, черешката на европейската торта. Германците за Швейцария са както са албанците или македонците за България. Пък нито Швейцария нито Норвегия вече имат някакви ограничения за бълари. Нито за пътуване, нито за намиране и започване на работа. Надявам се същото да остане в сила и за Обединеното Кралство. Пък да правят иначе каквото си щат - от това до какви пазари имат достъп пряко зависи на какво дередже ще бъде тяхната икономика, така че проблемът не е наш. Така мисля аз поне.

Пълни глупости, момче! Швейцария за Германия е като Македония за България :D

Великобритания измисли начин, по който да ползва самои икономичвските изгофи от Ес, без да има никакви официални задължения и ще регу;итра отношенията си с европейските страни с двустранни договори и споразумения. Като по-силна икономически ивоенно, нещата ще с в полза на Великобритания! Подлата Вишеградска четворка - разбивачка на икономически и военни съюзи, ще се разкапе, след като Англия им набие разцепваащи клинове, допускайки словашки и унгарски работници и спирайки поляците! Чехите не са много мераклии да рабтят в Англия и другите британски страни.

Не само в Шенген не ни искат, но и във Висшеградската четворка. Така както вървят нещата ще приберем всички мигранти от ЕС, а после ще ни бият шута и от там.

Ти, чак сега ли се светна, защо са ни приели в ЕС! Не напразно ни държат на къса каишка и официално са ни спряли обществено-икономическото разввитие! Всяка година се отдалечаваме от останалите страни на ЕС по-жизнен стандарт и то осезателно! На, всичко отгоре твърдим, че сме управлявнаи добре и изразяваме официално мнение, че нямаме по-добра аллтернатива! Това радва чиновническите уши на Брюкселските чиновници и те искренно се радват на ген.Бойко Борисов ръководещ идеално колониалната ни аминистрация!

Какво толкова ги мислим англичаните? Спират свободното движение, ЕС им спира достъпа до пазара на ЕС, вкл. строги ограничения на капитали от о.Ман, и о-те Джърси, бр.Вирджински о-ви, Гибралтар. И много внимателно да се наблюдават страните, през които те могат да заобикалят правилата.

На велико британците им се иска дървено желязо. Както казала монахинята - и х-я в п-ката и душата в рая.