Вицеадмирал Манушев: Евроармия засега не е реалистична цел

Отделяне на европейска армия, независимо от САЩ и НАТО, не е реалистична цел в близко бъдеще.

Обратно в новината

Коментари - Вицеадмирал Манушев: Евроармия засега не е реалистична цел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става. По подобие на армиите на отделните държави. В граничните държави ще има граничари, в морските - ВМС. И да е наборна. Младежите ще ги пращат да служат в разл. Държави и ще се кефят.

Интересите на България не са свързани с НАТО ,подлога на САЩ ...

Ало дира! Това тук се е превърнало в Талибански форум. Рускопоклони бг талибани призовават за рязане на глави на Български Адмирал???

Ясно казано. Който поръчва музиката (80% от бюджета), той и води хорото (САЩ). Освен това става въпрос не толкоз за отбрана, колкото за отбоанителна ИНДУСТРИЯ. Т.е. - мъни, мъни.

Този льохман къде се бута? За нищо не става и това се видя заедно с цецка! Уредил е жена си за управителка на курортна поликлиника във Варна и двамцата кротуват на топла ясла при тиквата!

"Той допълни, че интересите на България са свързани и с НАТО, и с Европейския съюз. Вицеадмиралът увери, че страната ни разполага с боеспособна армия, готова да участва във военни операции и на двете организации. " И ЕС ли се готви за военни операции? Мислех, че само НАТО. Май трябва да се махаме към Австралия и Нова Зеландиа, Тук нещо много замириса на 1938/9 години

нека припомним пак някои факти-Средното си образование Манушев завършва в Математическата гимназия в гр. Толбухин през 1972 г. Същата година постъпва във Висшето народно военноморско училище Н. Й. Вапцаров във Варна. През 1977 г. завършва ВВМУ и постъпва в редиците на Българската армия. От 1984 до 1986 г. учи във Военноморската академия А. А. Гречко (Военно-морская академия имени А. А. Гречко, днес: ... имени Н. Г. Кузнецова) в Ленинград, РСФСР, СССР, добивайки образователна степен магистър по военно дело.

Не е запознат адмиралът. Европейска армия, отделна от САЩ и НАТО е планирана още преди около 40-50 години, както и присъединяването на европейските страни в ЕС. Това е ПЛАН, който се изпълнява, а не ЦЕЛ.

С една дума , искаме си циганията . НАТО е отживелица!

Топлата комунистическа връзка между Параванката и Борисов. Ех, тези комунисти, как станаха първи натовци.

всеки си копае на лозето - всяка държава със собствена армия.

а кой беше

valentor

Фактите са жестоки за пропагандния пърдел

манушев, хайде отивай си в Тервел, че започна беритбата на царевицата!

Тоя пингвин, духова музика ли води и адмирал на 20 музиканта ли е?!?!

Смърт за такива адмирали, с оръдие за назидание.

Къде тази финансова инжекция бе Американско мекере? Военна прокуратура спи ли?

ЕС се клати, отдавна има течения за обособяването на развита зона и развиваща се зона, а и освен това ние сме в маловажната периферия, която винаги може да се захвърли или изтъргува. Което значи, че трябва да се залага на национална армия, която да участва като съюзник но задължително самостоятелна единица отколкото да се вкарваме в зависимости с потенциал да ни излязат през носа. Да не забравяме, че за англосаксонците е най-добре тук да е турско защото ще им гарантира, че тази територия няма да е вече под руски контрол никога или поне за много дълго

На такива национални предатели, трябва бързо и ефикасно да се режат главите!

навикнаха на вкуса на американските задници и не им се ще промяна на генералите

Тва в нашата армия са едни генерали,едни адмирали-на какво.Ах да,на всяка лодка адмирал, на всеки джип генерал.Пък и са едни умни....

Ето че и човек с пагон може да бъде предател....

НАТО е терористична организация

Хора няма, хора -Офицери , Сержанти и Войници. Като говорите за техника питам , кой ще я управлява.С това увеличение за 9 години 10-15 % можете само да разсмеете някой.

Целите на НАТО са ясно записани. за съществуването си НАТО не влезе във война с нито една държава от Варшавския договор и Русия най- вече. Създаването на нова европейска армия изисква ново утвърждаване и военни конфликти на ядрената сила. Същевременно изисква и разрушение на НАТО. Сега вижте кои говорят за разрушение на НАТО и следва ли такива да имат допуск до данни на НАТО? От нашите кадри, които провокират за разрушение на НАТО ще се получи тежук икономически удар върху народа, защото НАТО и ЕС изискват ясна позиция. На този фон същите лица саботират влизане в еврозоната като говорят против НАТО. Няма толкова тъпи хора като става дума за пари! Манушев е много прав в този смисъл.

КАКВА Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ ЦЕЛТА НА ВСЯКА ЕДНА ВОЙНА ????? .... 1. ДА СЕ УНИЩОЖИ АРМИЯТА НА ПРИТВНИКА 2. ДА СЕ ИЗБИЕ НАРОДА МУ ... 2. ДА МУ СЕ ВЗЕМЕ ЗЕМЯТА МУ ... В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО :))) 3 МИЛИОНА УБИТИ И ПРОГОНЕНА , НЯМА АРМИЯ , ЗЕМЯТА И ПРИРОДНИТЕ БОГАТСВА ДАДЕНИ ПОД АРЕНДА :)) ... ТАКА ЧЕ ЗАЩО ЛИ ВЪОБЩЕ СИ ОТВАРЯ УСТАТА ТЪПАТА ФУРАЖКА ???

Бюджета прави армията.

колко пъти вече казахте нато ? изтъквате го за закуска обяд и вечеря ? честито . голямата фрагментация означава кои ще прави и продава оръжията си и на кои страни в ес.......става дума за бизнес и продукция за продаване ........

СПОРЕД ДЕБЕЛИТЕ АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА ЗАЩИТАВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ ... ОБАЧЕ НИКОЙ НЕ КАЗВА КАКЪВ Е ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ В БЪЛГАРИЯ , ЕС , НАТО .... ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ - ОБАЧЕ ЕМОРАЦИЯТА Е ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ :))) .... НАПРИМЕР БАЩИТЕ НА АМЕРИКАНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ КОИТО ПОДПИСВАТ "ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА" СА СПОРЕД СЪВРЕМЕННИТЕ СТАНДАРТИ ДО ЕДИН ДЕМОКРАТИ И УСПЕЛИ ХОРА ... ОБАЧЕ ДАЖЕ ТЕ ,ДО ЕДИН СА ИМАЛИ РОБИ, ПОДОБНО НА ДЕМОКРАТИТЕ В РИМСКАТА И АТИНСКАТА РЕПУБЛИКИ :))

при ,,нас,, е: ,,родово-общински демократичен,, строи на една партия...???

Една партия и една мутра. Каквото кажа аз и от тук нататък каквото кажа пак аз. :))) Да му имам демокрацията на дебелия мафиот, направи за смях целия запад който се борил уж за демокрация а подържа един както казваш човекоядец в действия.

Дира Американски защо спите напразно ли ви пиша.

Пак казвам и колкото на US'а да не им харесва Задължителната военна служба трябва да се върне и най малко 12 месеца за всеки български гражданин от мъжки пол.

Да служат децата на богатите фамилии от прехода другите са в изгнание и няма какво да вардят и губят. Демокрация баце. Нас ни е все едно кой ще ни дере.

ех,намериха работа на бежанците ,директно в армията .и бързо схващат , дайте им по един калашников и в посока русия .

В България отново трябва да има задължителна военна служба за всички български граждани най малко 12 месеца. Това е нормалното.

По брой "генерали" и "контраадмирали" на глава, ама редници и армия няма, а и защо ни е необходима, против кого ще воюваме?

и по брои на професори и доценти.общо взето много вожд малко индuянец

Манушев с тия бели дрешки ли ще се биеш на фронта? :))) Да ви имам в войниците смешни.

Той е вицеадмирал и неговата функция е да командва, а не да се бие. Белите дрешки напълно отговарят на ранга му.

И какво командва?Какъв флот имаме ние?Колко бойни кораба?Колко мили е плавал, колко учения е провел?

Ей мишок, 80% финансират но и 80 % взимат решения къде и кой да ударят. Последния удар в Сирия така го набиха на ЕС с масовото преселение на джихадисти че ЕС още 1000 години няма да се оправи. Прости воени лизачи.

Военните сте тъпи и тъпи ще си останете!!! Затова не трябва да ви питат вас. Значи ти предпочиташ да вземеш от САЩ 10 сандъка 3 ръка и парите да заминат за САЩ, вместо да се купят 10 нови и парите да идат в Европа. Е как да ви нарича човек? Говеда ако ви кажа ще обидя говедата.

"Той допълни, че интересите на България са свързани и с НАТО, и с Европейския съюз. Вицеадмиралът увери, че страната ни разполага с боеспособна армия, готова да участва във военни операции и на двете организации. " този дупедавец сплескан и той се изсрал с изказване! Боеспособна армия не означава, че може да участва в операции на други организации, а да може да защити национален суверенитет! Иначе излиза, че и Фиджи имат МНОГО боеспособна армия - 3 батальона, които участват САМО в операции на ООН. Само че самите Фиджи ги пазят много повече формирования от ... САЩ.

какъв национален суверенитет ? кой е "суверена" м? във великобритания суверена е ясно конкретно кой е, има си име. А българия суверенитет няма, защото няма суверен. Това е от 1947, от когато руските агенти проведоха един "референдум" в условиата на окупационни войски. Намаш суверенитет, пич. Всичките ти разсъждения не струват поради това

Идиот!!!

ЕС трябва да бъде бърза при мобилизация, да извади многомилионна армия, която да защити границите в това число и българските. Германия- 80 милиона, Франция- 60 милиона, Италия 60 милиона. Полша 40 милиона. 10 милиона може да се мобилизират с модерно оръжие. Трябва да се противодейства на опитите на държави извън ЕС стремящи се към разпад на ЕС.Ако ЕС извадят 20 хиляди танка Леопард 2 и Ле Клерк с Чалънджър, 10 000 изтребителя и 30 000 бронетранспортьори, няма да смее никой да напада.ЕС е сериозна икономическа сила и може да защити границите си от външни посегатели. А петата колона ще се ликвидира със салам и кашкавал. Когато има за хората мурзилките газ пикаят.

Селски бек глей да не ти хвръкне шапката от алианси и долари под масата.

Служил съм и знам Чиновете в Армията и Войниците зад тях . Та въпроса ми е - Този вицеадмирал на каква Армия е Вицеадмирал ? За цивилните - Колко Хора командва под пагон ? Нещо ми прилича на онзи Измамник в Интернет със Самолетните Билети за Прокурори и Богаташи . Военна Полиция ?

...как да ти кажа,малко е неудобно ,но -а, когато бяхме с руснаците и ти завърши академията в ленинград -общата ни цел с тях беше реалистична-нъл тъй?

Гъзоблизците бързо се ориентират

Като причина той посочи огромната финансова инжекция от страна на САЩ в посока на Северноатлантическия договор, поемаща 80% от разходите на международната организация. Първо - няма евреин, който ей така ще си пръска парите на вятъра. А в Щатите евреи се намират в повечко, заради тях Щатите напуснаха ЮНЕСКО. Второ - страните от НАТО откъде си купуват пушкалата за милиарди и милиарди? Подсказка - не от Русия, от там е забранено. Това изказване е все едно да хвалиш ресторантьор колко много пари е похарчил за обзавеждането заради твоя комфорт в ресторанта му, а да пропускаш какви луди надценки е изпраскал в цените и как ти съдира кожи от гърба с бомбастични сметки.

Манушев, на България не е нужно НАТО нита Европейска армия. А ти си толкова адмирал, колкото аз космонавт.

Донякъде е прав,но е необходима поне армия да пази границите на ЕС.

насименто отново има проблеми с българският език. евроармия засега не е реалистична цел е едно. отделяне на европейска армия , независимо от сащ и нато, е съвсем друго нещо, насименто! нато е, според чл. 5 от вашингтонският договор, армията на европа и северна америка, насименто!! седалището и е в брюксел!

Тоя адмирал да каже с прашки ли ще се бием срещу евентуален агресор, че то оръжие не бракувано не остана

Къде е армията,бе ШАПКАР глупав,а ??? Явно си бил на УЧЕНИЕ,когато Господ е раздавал АКЪЛ !!! 5-6 х-незаети длъжности при щат от 26 х ??? Колкото, е една РОТА в Китай.

а бе вълков, ми то и президент радев каза същото, ама ти не го плю! що тъй, неща.стнико??