Ще остане ли ”златната виза” за олигарси

ЕС е обезпокоен от предоставянето на гражданство срещу инвестиции на корумпирани олигарси извън съюза. Процедурата е известна, като "златна виза".

Обратно в новината

Коментари - Ще остане ли ”златната виза” за олигарси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

другият по-важен въпрос е :докъде ще стигне човечеството с толкова голямо лицемерие ?

loyola

мда, да припомним ли България как раздава гражданство и на кого?

Естествено, че ще остане. Светът на олигарсите е малко по-различен от този на обикновените хора.

Нищо ново под небето. Много правилно казано , ПРОДАВАНЕ на гражданство. Никакъв морален ангажимент когато става въпрос за пари ....и то много пари, пък били те от контрабанда и други престъпни дейности, пари крадени от съответните народи и внесени по Западните банки за да си откупи съответния престъпник и корумпиран престъпленията. Малко ли българи и семействата им се заселиха по тази престъпна схема още в началото на 90-те по Австрия и Кипър. Лично аз познавам няколко такива, които даже си платиха тук в България да им се прекратят делата които уж се водеха срещу тях.

Забавен въпрос с лесен отговор - естествено, че "златните визи" ще останат. Който е чел "Приказка за стълбата" на Смирненски, знае защо. Забавно е и друго - позовават се на Уикилийкс. Няма лошо, но ако тове се превърне в практика, половината европейски лидери трябва да влязат в затвора, а на останалите да им бъде забранена всякаква обществена дейност. Не напразно, точно "демократичните" европолитици винаги казват, че това е недоказан източник и отказват да коментират информацията от него...

за ,,арабските,, олигарси,, ни вопъл ни стон...??? но те не са ,,олигарсси,, а ,,инвеститори,, с ,,демократични,, идеи и и такова минало...!!!

За милиони няма закони, за милиарди - златна виза.Демокрация с трите "К"

У нас се прави същото отдавна. Дават се БГ паспорти на араби, индийци, китайци и др, съответните лица не знаят грам български, ходят по нашите инстанции с преводач. Рушветите са яки. Срамота.

Англичаните се притесняват, че Кипър им взе бизнеса с паспортите под носа... Това са стари английски мурафети и нови играчи не се допускат

Това не е ли узаконена форма на корупция??!!?! С пари можеш да си купиш всичко, т.е. с МНОГО пари... За много пари, нефт и газ, юропейците са готови да забравят демокрация и човешки права, иначе се правят на големи защитници на сиганите и др. мургави... Но ЕС си е мерило за ДВОЕН СТАНДАРТ !!!

Квото и да говорим-кинтите са си КИНТИ! Както казва един виден созополски кмет-"Пари са-можеш ли да ги спреш?"

Неморални и перверзни са британските визи след молби за убежище...там бягат най-отявлените криминални деятели с пари от целия свят. Моментално ги преоформят като "опоненти" и "опозиционери", и дават подслон на паричките им, откраднати по най-долен начин.

"пораждащата полемика схема "златна виза", пише вестник "Гардиън", цитиран от БТА" Излиза, че Гардиън поражда полемиката. Това какво общо има с ЕС - нали на острова вече си тръгват.

Бае Ви Ганя не продава, а раздава български паспорти на всевъзможни отрепки от региона и бившия СССР, само руските мужици- български граждани са към половин милион. С това деяние отново доказваме, че сме троянската кранта на Русия в ЕС и затова няма да видим Шенген.

Цялата Мара втасала, с имиграцията в ЕС, та опряхме до "златната виза".

Хайде сега пак руснаци им виновни! А като говорим за инвестиции на олигарси, защо ЕС не се обезпокои и от инвестициите на Сорос в Европа? Или двойните аршини са основен принцип на ЕС?!