В България – 235 евро, в Люксембург – 1999 евро

Между 200 и 2000 евро - такъв е диапазонът на минималните заплати в страните от ЕС. Къде плащат най-добре и къде - най-малко?

Обратно в новината

Коментари - В България – 235 евро, в Люксембург – 1999 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ЗАЩО НЕ СЕ РАЗИСКВА В ЕК ТОЗИ ПРОБЛЕМ ОТКРИТО ?! ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ ? СПОРЕД МЕН БИВШИТЕ СОЦ. СТРАНИ СА НУЖНИТЕ "ДОНОРИ" НА ЕС, А НИЕ ДЕ ЛИ СЕ НАТИСКАМЕ ДА ВЛИЗАМЕ В ЕВРОЗОНАТА. ШВЕЙЦАРИЯ, НОРВЕГИЯ, АНГЛИЯ СИ ЗАПАЗИХА СОБСТВЕНИТЕ ВАЛУТИ И СЕГА СТАНДАРТА ИМ Е ПЪРВИ В ЕВРОПА...

Между 200 и 2000 евро - такъв е диапазонът на минималните заплати в страните от ЕС. В България 235 евро, в Люксембург 1999 евро! В най-богатата страна в света, Великата Русия, цели 115 евро! Мухахахахахахаха!

Гадна политика.Като непрекъснато сравняват,защо не ни кажат какво толкова са произвели в чужбина,с какво са по-добри от нас и защо чуждите фирми в бг плащат толкова малко.

И преди 40г. бяхме с 10 пъти по-малки заплати от западните държави, тъй че не се тръшкайте толкова. А българите не са толкоз бедни - пътищата,тротуарите и дворовете ни са пълни с коли, в ресторантите (а те сега са десетки пъти повече от преди) няма място, а на Пампорово не можеш да се разминеш. Та така, не се оплаквайте - винаги ще има бедни и недоволни.

Абе хора вие правили ли сте сравнение на разходите в различните държави, та сравнявате заплатите. Със заплата 1000лв. В България можеш да си позволиш основни неща и да живееш достойно. С 1000 евро в централна и западна европа си социално слаб. Плащаш си само квартирата и коричка хляб. Проблема не е в парите, а в начина на мислене. Докато се оплакваме от живота, все ще сне си на това дередже. Има какво да се направи, но става с много труд, мисъл и усилия. Йтре вместо да дадете 20 лева на катаджият, го оставете да ви напише акт, вместо да минете тънко минете по правилния път. Като видите неправда поправете я, като видите човек в нужда помогнете му. България е рай, ние сами си го правим трудно. Толкова промити мозъци виждам тук. Българите на 80% не знаят как се работи и какво е да полагаш усилия в работата, която вършиш. Всеки който е работил а чужденци или извън страната ще ви го потвърди. Не се оплаквайте, а се стегнете.

Квартирите в София почват от 600 лв. В централна и западна Европа горе долу пак почват от 600 евро ( само да отбележа недей да обръщаш парите в левове приеми ги като единици ) и да продължим ,ако един хляб в България е 0.80 мога да дам пример с Англия ,защото там съм живял е 0,40 . Я ми кажи сега как да не сравняваме . Едно е да взимаш мин. заплата от 400 единици и друго е 1200 единици . Не казвам ,че в чужбина е рай просто ,че е много по добре за обикновения човек, И само да добавя за всичко в държавата сме виновни ние обикновените хора ,защото търпим всичко .

Какво високо технологично чудо се произвежда в люксембурк освен офшорните препирания на пари

По-добре вземете та направете сравнение на заплатите между отделните градове на България! Тогава ще лъсне истината.

ДОКАТО СИ ИЗБИРАМЕ МУТРИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ,ЩЕ СМЕ В УТАЙКАТА!!!ИДВАТ ИЗБОРИ И ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!!!

JMM®

Не се обаждай !!! 5% "успели" разбирай олигарси и 95% беднотия сред населението е руският модел наложен в България. Това България да е на опашката по доходи в ЕС основна вина има "насадения" от Луканов и последвалите го псевдо-соц правителства, управлявали държавата през последните 28 години.

Що за тъпотия "бившите социалистически страни лека-полека догонват..." - какво е това догонване за 10 години минималната заплата в България е между 3 и 10 пъти по-ниска от тази в Западно европейските страни, които ни окрадоха държавните фондове. За колко десетилетия още ще ги "догоним". Освен растежът на минималната заплата има значение и средната заплата - а тя при нас е още по-смазващо ниска. Има професии, които би трябвало да са дръжавен приоритет - заплатите там пък са още по-отчайващо ниски. Науката е затрита до голяма степен в повечето бивши соц. страни, а в България е направо смляна - защо от общите европари се облагодетелстват само западните държави за наука? Ние все слугите на Европа ли ще сме. Не ви ли е срам?! След година-две и университетите ще закрием, а и средните училища по липса на преподаватели заради ниските заплати - в Турция ли ще си пращаме децата да се образоват? Сега се лекуваме в Турция, срам и позор на евро-крадците и на наште, които за едни гнусни подкопи им дадоха всичко.

JMM®

Ще благодариш на БКП/БСП за ниските доходи и за мизерията в България ! Само в Русия и в "братска" България дереджето е такова. Всеки, който стои по далеч от Русия е в пъти по добре от нас !

България е държава на хуйните, които са произлезли от хуните и само уй за тях! Варварите са богати само докато грабят, но ако се грабят помежду си няма как да забогатеят. Трябва им баба Му да им хвърля мръвка!

Е боко обеща много пачки ,за още 2 г. ако не подаде пак оставака,може и да стигнем 2000 евро,но само на сън..:)

Не знам защо сравняват България с Люксембург, за никакви пари на света не биж живяла там, можеш да умреш от скука, има един луксозен старчески дом и това е, а да и пазар от време на време около гарата като тези от началото на 90 години в нас.

Българските управляващи, тази самовъзпроизвеждаща се каста бандити, заслужават само псувни и бой. Мин. заплата в Онтарио е 11.50 на час. В България нещата се оправят само с бой затова не се бавете

Ами ела и ти, недей да даваш акъл отдалеч.

Когато и у нас мин. работна заплата стане 1999 евро, тогава и аз ще започна да гласувам на избори!

Ами кажете и цените, не само заплатите - не е важно колко взимаш, а какво можеш да си купиш.

С мин. заплата в Люксембург, там, на техните цени, можеш да сикупиш до 5-6пъти повече неща отколкото при нас, в България, на наште цени. Това за храна и дрехи, а колите, бензина в България са само с 5-10% по-нсики отколкото в Люксембург или Франция - е ние значи кола няма да си купуваме, освен ако не е издухана бричка от западно-европейска морга за коли.

Абе и в Ирландия например ВСИЧКИ без най-възрастните пенсионери плащат 50-60 евро за преглед при GP, наемите са около 1 500 евро за гарсониера в Дъблин, а бирата е 5-6 евро, но повтарям, че държавата е осигурила равно високо качество на безплатно образование и в най-забутаното село, а таксата за университета се намалява за по-бедните. Поне децата на бедните имат някакъв шанс! В България вече не е така. Е, данъците са яки и няма мърдане, дори в затвор се лежи за неплатена годишна такса за телевизия, а и никой не е във фейсбук през работно време. Вие си говорете глупостите за Путин.

Съгласен съм със статията на 100% Ето малко примери; Бостън срещу София Средна заплата $3,500 срещу 900 лв. Детска градина - $1,100 срещу 50лв Наем 2 стаен - $1,800 срещу 400лв Пломба на зъб - $240 срещу 70 лв Данък за къща - $7,000 срещу 220 лв 6 бири - $12 срещу 5 лв. Ремонт в сервиз на час - $120 срещу 20 лв Ремонт на баня - $12,000 срещу 5,000лв Събираемост на данък сгради - 100% срещу 67% Здравна застраховка месец - $300 - ?лв. Билет за влак от Бостън до Ню Йорк - $120 срещу София - Пловдив - 10лв. Годишна такса за Университе средно - $25,000 срещу ? лв. В интерес на истината ако хората взимаха много пари и живееха добре защо 70% са потънали в задължения по кредитните карти в такова развито западно общество?

Виждам няколко минуса, но не мога да разбера за какво са. Аз давам само чиста статистика. Отделно ми е интересно дали в Люксембург 33% от хората не си плащат данък сгради с години без да има последствия. Всички искате техните заплати ама като дойде време да се плащат данъци и една не малка част се правят на глухи. В България нещата са на обратно спрямо Люксембург. Там първо хората се интересуват има ли къде да си паркират колата и чак тогава я купуват. В България първо я купуват пък после мислят къде да я паркират. Преди да им стигнем заплатите, дайте да им стигнем мисленето най-напред.

цифрите ти са даже малко занижени за америка. напулно сум сугласен с теб. а бе някои знае ли куде е шибаното ер малук на фонетика?

Щото хората обичат да сравняват цифри и да си набиват в канчетата колко са зле и колко е добре на запад, без дори да си имат представа какво можеш да си позволиш със заплатата там, да не говорим какво се иска, за да я получиш тая заплата, но нали е лесно само да се сравняват цифри....

средната заплата в София е 1300 бади,

Да, но в Люксембург, никой не цунка на путин задника. Нито сега, нито никога. Затова и мин. заплатата е такава там...

от къде си сигурен/на? Чети в техните форуми да видиш какво мислят хората, не ни пробутвай тъпи лъжи.

мързеливци, щом един 21 годишен младеж може да си позволи почивка с гаджето в Тайланд, срещу скромната сума от 2400 лева за нощувка, отделно по 2000-3000 лева за скромни атракции, като разходка със слон, екзотични питиета, разни дрънкулки и какво ли не срещу скуката, какво ви пречи и на вас. Отивайте да работите, кюстендилеца ще ви каже къде.

Там не е минала червената армия "освободителка"

София - цена на 10 билета 12 лв. Люксембург - цена на 10 билета 12 евро. Това е само един пример, че там всъщност е пет пъти по-евтино.

В България най-много се краде от цената на труда.Никога няма да се намерят достойни политици, които вместо да си играят с минималната или средната заплата, просто да регламентират минимално почасово заплащане,да речем 10 лева/час.Нали уж ще ги гоним и стигаме по-развитите.

Сперед ЕК минималната заплата трябва да бъде 60 % от средната за всички граждани в ЕС. В БГ тогава трябва мин. заплата да бъде 600 лв., но не е ? Кога България ще заплилича наистина на европейска държава и ще изпълни това изискване на ЕК? До кога Българите ще плащат европейски цени с африкански заплати?

Това е разликата в минималните заплати (10х), давани на неграмотните, а каква е разликата при средните и високите заплати (за образованите)?

люксембург 2000, българия 200, но има и друго - ако тук станат примерно 1000 евро заплатите, то ще е с цената на много по-несигурно съществуване изпълнено с тумби малограмотни бежанци и други мургавели. Няма идеално място, на което всичко да е наред - тогава животът не би имал смисъл.

Ако народа прояви недалновидност и пак гласува за о п г герп, ни чакат още по-фатални анализи и сравнения за доходите.

Така,изводите какви са: 1.Всичко е както трябва,макар да не ни изглежда така 2.Може и много малко да е, но е от сърце 3.Има и по зле 4.Нещата вървят в правилната/според някои/ посока и в близките 30 години мрз ще стане на 50% от средната за ес 5.Заеби! Това си го говорехмие и преди 5 години.

ВЪВ ЛЮКСЕМБУРГА ВСЕКИ ВТОРИ МЪЖ Е ГЕЙ, А В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ПЪРВИ РАБОТОДАТЕЛ Е ПЕДЕРА$т ,ЩОТО ТИ КРАДЕ ОТ ЗАПЛАТАТА ТИ ВСЕКИ МЕСЕЦ,АКО ВЪОБЩЕ Я ДАВА ДЕ.

Ега ти наглостта! Да сравняваме нашата изстрадала държава, която от 10 години храни "богата измислица Люксембург"!

Според форумните мурзилки в Русия се живее най-добре защото са с най-ниски доходи. Страшна логика.

Ал

Какво значение има административно определената МРЗ? Внушението е, че сме 2 пъти по-богати от руснаците!? Пълни глупости! БВП на глава от населението за 2015: Русия - $9,243 България - $6,843 Румъния - $8,956 Естония - $17,288 Въпреки, че и този показател не е много достоверен, щото у нас горивата и храните са в пъти по-скъпи в сравнение с Русия, т.е. покупателната способност на парите е по-ниска...

Навремето като учихме Икономика ни обясняваха, че ако икономиката на една страна задоволява вътрешните нужди и не се нуждае от външни ресурси, то богатството й е по-редно да се изчислява тегловно - с получаваната заплата какво може да си купиш. Сиреч жизненият ти стандарт. Те руснаците може да взимат малко, но може с лекота да си позволят да ядат хайвер и да пият шампанско, защото са производител. Както и французите могат да ядат трюфели на килограм за закуска.

ПосмалИ малко с трюфелите! А шампанско се произвежда само в областта Шампан. Даже и там не се наливат постоянно с него. А (зло)употребата на Бояришник на какво се дължи?

Затова е по-редно да се сравняват чисти числа. Може в дадена страна да взимаш 1000 пъти по-малко но да може да си купиш самолет с тях, докато в друга да не може и дъвка да си купиш.

Само дето цената на самолетите и на много други неща е една и съща в целия свят.

Ал

Е, за самолетите сигурно е почти така, но какво ще кажеш за цената на бензина?

Като е толкова нисък стандарта в Русия за какво непрекъснато комунистите ни навират в очите заздравяване на връзките с Русия? Както е казал нродът: С какъвто се събереш,такъв ставаш! Хайде сега всички комунисти на влака за Москва и да живеят там! Тук нямат работа!

по-пълна картинката цената на основните хранителни продукти-месо.олио,мляко,захар,брашно...-в Германия е по-ниска от тази в бълхария

Русия хвърля огромни средства за въоръжения (за разлика от Норвегия), защото ако не прави това чакалите които обикалят около нея ще свият Русия между Урал и Курск и то с правителство стоящо мирно пред евроатлантиците ( като нашето). Освен това има и много други критерии за оценка на качеството на живота и удовлетвореността извън парите с които разполагаш на месец.

Това изобщо не означава, че българина живее зле. Напротив, живее по-добре отоколкото повечето в ЕС.

Защо всичко все се завърта около Русия и бившите соц.държави? Мен ме интересува колко взима гражданина Х в ЕU,а не в Русия,САЩ или другаде. Доколкото знам сме част от ЕU-нали?Защо за нас няма пари , а за тях има? След като сме час от Европа,трябва да имаме същата покупателна способност и стандарт на живот като тях .Тогава ще се считам за равноправен европеец.Ние си изработваме парите ,не ни ги давате даром драги управници.Мечтая си да ви видя как живеет с парите, които давате на народа,който ви осигурява европейския стандарт на живот.

СВАЛЕТЕ ЦЕНАТА НА ЖИЛИЩАТА СЪС 70% ОТ СЕГАШНОТО НИВО ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ ДО 1% И ТАКА НАТАМ :0

била достигнала на хартия 1000 лв., моля ви се! Пишете им да знаят, колко от вас я получават. Аз лично имам на разположение 5 лв. и 0,60 стотинки, за да избутам някак до 28-ми, за вас не знам. И така е вече трети месец.

В Русия минимална заплата взимат само гастарбайтерите от Кавказ и Прибалтика.

Дето има руски ботуш и влияние има глад и мизерия, факт.

абе покажете ми първо някой който в Русия работи за посочената мин.заплата.Това там дори не се използва за осигурителен и данъчен минимален праг.Дори в Дегесатн и Кавказ никой неработи за тази мин.заплата-там тя е 20 000-30 000 рубли.А в градове като Москва Тюмен ,Ханти мансийск, Сургу, Краснодар,Красноярск Нижни Новгород и прочие заплатите варират от 50 хиляди до 150 хиляди рубли.Само ще ви кажа /понеже съм бил там/че общ работник във верига супермаркети в Москва и то азер или грузинец започва с 45 000 рубли. което 765 долара месечно. Още поразлична е покупателната способност -едно емв България да плакаш ток зимата с почти цялата си заплата, друго е да плащаш ток,газ,топла вода и дори да включиш в сметката бензин в Русия, където всичко това годишно излиза само колкото сметките за ток в зимните месеци България.

Сега кажи и какви са цените на храната и жилището в Москва и веднага ще сттане ясно коко фактически получава грузинец като продавач в супермаркет реално. Средната заплата на руснак е вече по-ниска от тази на българин. Въпреки че половината от приходите на държавата са от природни богатства! Което означава, че България вече се изтръгва все повече от комунизма и от Руската смрад.

слагате минуси, все тая - човекът е прав. Да не говорич, че d/e е попреувеличил, за да е прав. Защото в Москва заплатите масово са между 30 000 и 35 000 рубли. И аз го знам от първа ръка:))))))) Големите заплати са за членове на различни бордове, главни счетоводители, директори и др.

нищо лично, но истината е друга-дори по данни на западни икон.издания и световни фин.институции, дори с тая обявена мин.заплата в Русия която практически никой не полува никъде и която е по ниска дори от мин.пенсия там, то средно статистически един руснак е с 3,4 пъти по висока покупателна сбособност и по богат от средноста.българин на база средно месечен доход изчислен като ППС. Данните са публикувати на сайта на СБ и цитирани от международната одиторска компания Прайс уотър хаус купърс Лондон.

Аз се чудя защо са се извили такова опашки пред руското посолство а то заради хубавия живот там. Голям миграционене натиск ей, ако не направят нещо ще се напълнят с шведи и германци.

Де го мурзилажа пак да лъже че взимали рашките по 1000 евро заплати. Де юре се оказа че са сбъркали с една нула.

Вие, които ни обяснявате колко трудно се живее на запад и как добре при нас, че и в Русия, добре ли сте с главата. на щуротиите ли ви да вярвам или на себе си? Работих в развита европейска страна със заплата от 5000 евро. Живеехме с жена ми като царе. При една и съща дейност в България заплатата ми е 10 пъти по-ниска...Що за идиоти сте тези, които на бялото казвате черно?

аз в българия преди 4 гидини вземах 4500. Сега, далеко в топлите страни вземам няколко пъти повече. Не мога да кажа че живея като цар, просто живея като всички около мен. А ти защо говориш в минало време? :) изглежда нещо не е било съвсем добре чинийомиенето ?

За миене на чинии и на Марс не дават 5000 евро заплата. Преподавах в западен университет, а това е до време все пак. Но време напълно достатъчно да направя разликата...

тия и да спринтират срещу нас не мога ги стигна след 1000 години. Умишлено ни натискат надолу в калта в тинята.

Любопитно е защо плиткоумните червени тролчета не могат да се примирят с това, скачайки като обидени шимпанзета: - Казано иначе: минималната работна заплата в Русия е двойно по-ниска от тази в България, три пъти по-ниска от тази в Естония и 12 пъти по-ниска от тези в Белгия и Холандия. - Согласно данным Росстата, в январесентябре 2016 года за чертой бедности проживали 20,3 млн россиян, или 13,9% населения страны. - Повече от 600 жени в Русия биват убивани в домовете си всеки месец, според официалната полицейска статистика. Юристи обаче смятат, че броят на жертвите реално е много по-голям. На този фон долната камара на руския парламент - Държавната дума, гласува изменение в закона, с което премахва домашно насилие от руския Наказателен кодекс. Този ли рай ни препоръчвате заедно с любимата ви партия?

за 27г. населението на бг намаля с 2,5млн. души... 2045г. населението ще е намаляло с още 2млн. души... сега работим за 300-350 евро ... а през 2045г. ще се работи може би за 700 евро ... и всичко това е понеже не стачкуваме, не ги бием! без кръв революция не става и промяна на статуквото не може да има! 2045г. ще сме малко под 5млн. души, от които над 1млн. цигани, около 600хил. турци, 60000 от други националности ... но и 1000 евро да ви дават, то когато сте заобиколени от цигани, бежанци, олигарси, то няма да са ви вкусни тия 1000-1500 евро :)

Истината, е че вече дори и в богатите страни не се живее особено добре. Преди 15, 20 години нещата бяха съвсем различни. Специално за Гърция мога да ви кажа, че заплати от 300 евро на хора с образование не са изобщо изключение. Мои познати млади адвокати взимаха по 100 евро заплата ами. Доста масово млади гърци идват да работят по кол центровете в София за около 1000 лв заплата и са супер доволни. Отделно там има 50% безработица сред младите. Мой познат грък се шегуваше,че там те питат дали работиш а тук те питат къде работиш. Та нещата са доста по комплицирани. В Германия минималната заплата е 1500 евро, но в голям град прилично жилище е 1000 евро а цените са много по- високи от тези в България. Младите немци масово ходят в Малайзия и много други азиатски страни и работят в големи форми там където взимат няколко пъти по- високи заплати. В София, ако човек взима около 1500 лв заплата ( което не е нещо изключително) е като да взима около 2000 евро в Германия. За младите хора с дипломи в момента навсякъде е много трудно. Имам позната Южна Корея, която е завършила в САЩ ,но не е можело да си намери дълго време добре платена работа и Сега живее и работи в София.

През последните 7 години с изключение на една година имаме що-годе нормално правителство и хората почват да се сработват с българския бизнес. Безработицата е 7.3%!! Заплатите растат с 20% годишно! То си е направо добра инвестиция да работиш в България. Обратнто на комунизма и БСП. Ако оговненят България отново, ще видим отново трагедии и падения. Където минат социалисти, трева не никне.

Даа, и тия дето са с 127 евро заплата и отделно ги стрижат и с визи са най-пътуващата нация в света? И са най-желаните туристи навсякъде? Всеки курорт и хотел се бута да им вземе 127-те евро.

Накрали и престъпници в Русия дал Бог... Обикновения руснак все още е в комуналка, пие боярышник и се радва на бъдещето си...