Каталуния може да обяви независимост на 27 октомври

Парламентът на Каталуния най-вероятно ще обяви едностранно независимостта на областта на 27 октомври, твърди в. "Расон", цитиран от ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Каталуния може да обяви независимост на 27 октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едните чакат половината каталунци да кажат, че всъщност не искат да се разделят, другите чакат централната власт да направи още един два парада, да разбие още няколко Еврофайтъра и Ф18-ки и да реши, че и е твърде скъпо да лупка отцепниците.

истинската независимост е руската такава. нищо не зависи от тях.

Амии тия клатикунци защо просто не отказаха да плащат данъците си на централната власт...и без това си правят каквотот си искат...абе що не вземат да взривяват влакове и да слагат коли-бомби като баските сепаратисти белким Мадрид се навие да ги освободи от данъци

Ес и политиците там живеят в друг паралелен свят на всички нормални хора, а и не могат да осъзнаят, че не ЛИЧНАТА КАРТА прави човека, а именно това, как и какъв той се чувства! Чувства се Каталунец и точка! Политиците не осазнават наи-важното, че тези 7 млн Каталунци и въобще, каквито и да са, няма как да ги спрат да си живеят по-каталунски в собствена държава, каквато са били преди да е имало Испания!

Когато огладнеят и разберат колко са били лъгани ще станат такива каквито им кажат.

И ГО КАЗВАШ ТИ, КОЙТО ЗА 2 КЕБАПЧЕТА И ПОЛОВИН БИРА, ЩЕ СЕ САГЛАСИШ ДА СИ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА СУЛТАНА ЕРДОГАНА....НОРМАЛНО Е ЗА БОКЛУ..И КАТО ТЕБ!

След като едно правителство не знае как да се държи със собствения си народ, то получават червен картон задължително!

И ПРЕДИ.....И СЕГА......ЕС Е ДРОБ СЪРМА.....И ПРЕДИ И СЕГА КАТАЛИНЯ ЗНАЧИ СВОБОДА!!!!!!!

Демокрацията значи свобода, а това в Каталуния бе подигравка със свободата на каталунския народ!

Хем да ги бият, хем да им отнемат автономията....е за това ще го духа евросъюза, защото за кучета и котки може, а за прасета не! Значи за Косово може, а за други не, меришели им краката...таака ли бе, капути нещастни!

Мислиш ли, че Каталунците ще си траят и мълчат, като нас 7млн Българи? По ирония на съдбата и те толкова 7млн Каталунци!

ЦИТИРАМ ДУМИТЕ НА ВАШИЯ КУМИР ПСИХОДЕСНИЯ ИВАН КОСТОВ: - НЕЗАВИСИМОСТТА Е СВОБОДА! ТОВА ВОДИ ДО НАИ-УСПЕШНАТА ДЕМОКРАЦИЯ! АМА СЕГА ПСИХОДЕСНИЯ ДУМА НЕ Е КАЗАЛ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА? ЗАЩО ЛИ? НАЛИ УЖ ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНОТО?

АКО България си присаедени откраднатите територии, ще СТАНЕМ по-голяма държава от Англия и Франция! Напълно нормално е всяка империя е падала, така ще е и сега с империята Ес! Най-вече трябва да възтържествува сега демокрацията и свободата на Република Каталуня !

Антонио Таяни, председател на Европейския парламент: "Нито една страна в Европа няма да признае независима Каталуния." Сепаратистите направиха фатална грешка, като говореха от името на всички каталунци. А и децата го разбраха, че повечето каталунци не искат отделяне на Каталуния от Испания! Нито един от каталунците не е готов да плати цената, която ще трябва да се плати за ненужната им независимост.

Антонио Таяни просто защитава статуквото. Той защитава собственото си работно място и източника си на доходи. Народите вече проглеждат и не искат нито Таяни, нито бабата Меркрл която е в основата на погубването на ЕС, нито пък пияния Юнкер. Никой не иска да им плаща 500000 евро годишни заплати. Никой не иска да има централизиране на властта и колективна отговорност, демек безотговорност по социалистически модел. Работливите не искат да хранят мързеливите. Не искат да издържат и приматите и изнасилвачите. Това е което постигнаха Таяни, Юнкер, Меркел и компания. Макрон рейтинга му се задържа точно един месец, което показва че всичко е манипулация на страхливите маси в френското общество. Таяни знае че следват Венето и Ломбардия! Меркел знае че следват Бавария и Берлин. Макрон знае че следват Северна Каталуния и Северна Баския. Рахой знае че следват Южна Каталуния и Южна Баския. Вичеградската четворка се заформи, скоро може да е подкрепена и от Австрия. Англия в момента в който обяви Брекзит и Шотландия даде назад с автономията. Трябва елементарна логика за да разбереш че проблема е ЕС, и то по скоро сегашното състояние на ЕС и тези които са на власт. За пример днес интересна статия как от Евро парламента отказват достъп до информация на медии за направени разходи за пътувания. Е, никой не иска да плаща този масраф и тази корупция повече. Огнище на висша проституция и корупция. Това е в основата на всички зародили се движения. А каталунското желание за свобода от Мадрид е от 400 години, почти колкото Българското за освобождение от Османското владичество.

всички искат путин путин и отпред и отзад там е пълната свобода

Мдааа странно защо тогава искат независимост, но да не излизат от ЕС и да запазят еврото....май твоите дрънканици не съвпадат с желанията на Путдемончо....ако не си разбрал всичко бе покер..Путдемончо използва референдума за да изнуди Мадрид да ги осовободи от задължението да плащат данъци на централната власт...хем да са си в ЕС и общия пазар хем да си имат еврото и хем да са освободени от данъци към Мадрид...въобще не им е до някаква свобода...става въпрос за пари.

КАТО ГЛЕДАМ И ЧЕТА ТУК КВИ ОЛИГОФРЕНИ СЕ ИЗКАЗВАТ МИ ПАДА ПАТКАТА ТО БИВА БИВА ДА СТЕ ПРОСТИ ДА СТЕ СВИНЕ А 6 ТИ БЕ КАПУТИ А 22 РИ БЕ КАПУТИ ДЕТО ПРАЗНУВАТЕ КАТ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ КАКВО СА БЕ ТОЛУПИ ВИВА КАТАЛУНИЯ ДОЛУ ПЕДАЛА РАХИЙ И ЕВРОПЕДАЛСКАТА КЛИКА-КЛИЗМА

значи имаш сифилис. Вместо да се газираш (кат' ибан сибирски пеерас), бегай да си търсиш патката!

ЩЕ ТИ ГО ФУКНА БЕЗ ВАЗЕЛИН СТАМБОЛОВА МРША КАПУТ АЙДЕ В ГРАДИНКАТА НА КРИСТАЛ МУСОР ТАМ Е ТВОЯТ ИДОЛ=20 ЛВ

Тук във форума има едно ясно очертано мнение по въпроса за независимостта на провинцийте из цяла Европа. В частнос за да се, как да го кажа ...стимулира уплах се изказва мнението, а именно: "Ами какво ще стане ако Делиормана и Кърджалийско поискат независимост" ... И народа се умълчава или започна да отговаря с недомлъвки. Отговор. Нищо няма да стане. Виж ако моята Северозападна България, най-бедната, най-унизената обяви такава - тогава ще ядат дървото и в Делиормана, и в Кърджали, и в София, и където се сетите......

Северозападнала България НЕЗАВИСИМОСТ?!? ХА-ХА-ХА! Тия ПУСТИНЯЦИ ги мързи да отидат в бюрото по труда, да се запишат безработни, ти за независимост ми приказваш?

Преди да пишете ХАХАХАХА Просто се спрете и помислете върху 2 неща: 1. Къде е най-плодородната земя в тая България? 2 Къде се намира гр. Козлодуй и с какво е известен. .... След това може и ХАХАХА

КЪДЕ ВЕГЕТИРАШ ТИ БЕ МРША И ЩО СИ ЖИВ ОЩЕ

Ще я обяви на ВРЪбинден. Ако са имали кураж и дупе, да са го направили, ама нямат като ония в Донбас. Само едни приказки на едро и манифестации. ... Оказва се, че са си най-обикновени отрепки. Плямпала.

Кафявите негодници в Мадрит да го духат.

Пияните москалски сволочи - ДА СИ ГО САМОНАТИКАТ!

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА КАТАЛУНИЯ!ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИ!

Много,, ама много ми е интересно едно такова нещо: къде сега са всички ония, които си мислеха, че само СССР може да се разпадне?

Пучдемон, демонът на испанския монархо-фашизъм.

нито една европеиска страна няма да признае каталония

=

На 25-ти "Камбаните ще забият"-край на Монархо Фашизма.Датата е умишлено сложена. Октомври.

краи на монархофашизма на путкин ура

От утре обявавам Ихтиман за независим!!!!!! Ами колко ли още дивотий трябва да се случат, за да разберем, че ще оцелеем само ако сме заедно?

От какво да оцелеем? Във какво да сме заедно?

Сега светна ли се?

Тия се оливат! Кой ги е поробвал, че да се освобождават? Сега ще се правят на мъченици и клетници, дано ги съжали някой. Горките измамени камилчета, дори не си дават сметка, че точно те са тези, дето ще усетят на гърба си последствията от авантюрата на лидерите си. Банките затварят, фирмите се изнасят, засега само централите, но имат готовност и за изнасяне на производствата при необходимост, десетки хиляди туристи се отказват от резервациите, хотелите и ресторантите започват да пустеят. И така след някой и друг месец, като мине еуфорията, ще усетят дебелия, ама ще е късно. Доверие и бизнес климат, градени с десетилетия, се сринаха само за няколко седмици и много трудно ще се възстановят. Поколения ще има да страдат, но... каквото каталунците сами си направят, и Рахой не може да им го направи.

Кои Банки бе цитирай? В света има толкова много .Зад Каталуня може да застанат играчи от калибър за които Меркел може да сънува.За военна агресия изобщо забрави-там пък какви има на франкистите ще им се запалят петите от бягане.

Може би Мадурко Венецуелски? Който фалира богата на петрол държава? Или севернокорейската свиня Ун?

Caixa Bank, третата по големина банка в Испания, обяви , че е решила да премести седалището си от Каталуния във Валенсия, заради поличитическата и социална ситуация в Каталуния. Banco Sabadell също местят централата си извън Каталуния заради несигурността след референдума.

Да,независима Каталуния първоначално ще е зле,това всички го знаят,но след време коренно ще е по-добре от Испания.А кой е съгласен да изпусне златната кокошка!?Та тя има брутен продукт 5-6 пъти по-голям от България,а площта и е 3 пъти по-малка.Свой език,своя култура и история.Оформена държава.Предстоят само формалности.

Не става така. Не мислиш ли че има твърде много банки които само чакат да си налеят капиталите. В Каталуния има достатъчно добра възвращаемост на инвестициите и ще продължи да е така и без Ла Кайша и Сабадел. Тези които се изнесоха са в тясна обвързаност с държавните регулатори. Така ще уплашат само по простите хорица. Много свободна пара има по света, която търси място да се инвестира. Споко.

Абе бай Стояне , каква е тази криворазбрана демокрация. Каталуния е Испания и нищо повече. За каква окупация говориш.Испания защитава своята териториална цялост.

Да не би някой да напада Испания?

Така е. И Бъллгария е била Турция и нищо повече, ама не мериш със същия аршин нали? Разликата е, че тогава зад българите е стояла Русия. А днес, зад каталунците не стои никой от големите. В крайна сметка, някогашните войни са се водели за територии. Как мислиш, какъв ше е тоя, дето би си поднесъл на тепсия територията, за която дедите му са проливали кръв?

Каталуния гласува за независимост. Всичко останало са празни приказки!

30% от имащите право на глас...

Останалите бяха пребити превантивно! Не така Данчо, с лъжа не става.

Залагам мадурките на Мадурко!

ако опостигнат независимост путлер ще се радва много.

Ама ти опосомостигна вече много, цели 5 цента!

Комунистическа шайка са каталунските националисти. Банда разбойници насила вкарващи трудовите хора на Каталуния хора в политическа, финансова и икономическа криза.

Комунистите извършиха много престъпления срещу народа ни - колективизация и национализация, но има нещо за което съм им благодарна - референдума за република. Сега разбирам, че не е имало друг начин освен насилие срещу крепителите на престъпната династия на Кобургите - църквата и послушните и некадърни царски генерали, загубили всички възможни войни!

Ние пък 1990 г. обявихме Разградска репиблика. Crazy Forest above everything. Един е Делиорман и Лудогорец.

Също вчера в. "Конфиденсиал" съобщи, че Пучдемон подготвя едностранно провъзгласяване на независимостта на 23 октомври. Нека тези, които защитават в нета отделянето на Каталуния от Испания, как биха реагирали, ако утре някой "български" Почдемон/Алиосман/ поиска отделяне от България на част от нейната територия. Още по-опасно е мълчанието на Европа, която би трябвало категорично да подкрепи цялостта на Испания.

Ти знаеш ли коя е баба Ванга? Чел ли си предсказанията й за България?

Нищо добро не се е случило с малките феодални кралства, ПучДемон копае ямата. Да беше чел малко повече история.

Люксембург, Андора, Монако, Лихтенщайн, Малта са малки! Швейцария, Англия, Норвегия не са толкова малки, но не искат да са под шапката на ЕС! Там е разковничето!

Залагам за Мадуро, Ун, Путьо. (Може и да съм пропуснал някое и друго олигофри, за което се извинявам.)

Да е честита независимостта на Каталуния!

The Catalan government, led by President Carles Puigdemont, points to the majority "Yes" vote in a referendum on independence it held on 1 October in the teeth of a Spanish court ban. Of the 43% of Catalans said to have taken part, 90% voted in favour of independence, it said. Unionist parties who won about 40% of the vote at the 2015 Catalan elections boycotted the ballot and many anti-independence supporters stayed away, arguing it was not valid.

тасс току що съобщи че на 32 октомври ще се обяви независимостта

На 32 октомври ''у шестак''...

Не е страшно, че някой лъже! Страшното е, че има идиоти да му вярват!

цитиран от ТАСС сега се сещам откаде е идиотското име на таско

Горд Лайнозиец не знае руски, а само ромски! Живее в савецка панелка и краката му миришат!

Леле много си зле с българският език...започвай курсове веднага и след две три години препоръчвам руски като втори език....

той, е "сиганин" бре брато от факултето, затова е така неграмотно;)

ма мноу димусрация пу тая Ивропа ва

Дрън, дрън Пучдемон ще обяви цървули !!! Заради троловете - кремълски подлоги, цяла България намрази Русия и руснаците !!! Не всичките сме комуняги и много от нас харесват запада, това са платени тролове от кремъл, които не знаят дори руски език, и едно послание до останалите - дети мои, эти компьютеры могут повредить глаза, выйти на улицу, чтобы играть...

Как да не ти се смее човек? - Изтрещял соросоид с безнадеждна диагноза :))

С това си изкарва прехраната човечецът.

Гледай вместо сорос да не видиш су

А видиш ли су на небето право срещу тебе тогава сорос няма да ти помогне

белята. Каквото сам си направиш,никой не може да ти го направи!

Това ли е еврогейското семейство, дето българите са последна дупка на кавала. Каталунците ще се оправят някак, имат всичко - история, промишленост, селско стопанство, транспорт, море, работливи и предприемчиви хора ... А ние, начело с Борисов, що дирим при еврогейчетата и дремизгаме на последно място

Да живее свободата и правото на избор, как да живее каталунският народ. Да живее Меси и целия звезден тим на Барселона, жив и здрав да е и Христо Стоичков останал завинаги в сърцата на катулунците и направил фурор по тези земи, прославяйки България.

Няма нищо по-нормално от независимост за Каталуня. Хората си я искат мирно и кротко, с избори и рефврендуми. А в Мадрид не са забравили фашистките похвати на Франко - побоища, арести, кръв по улиците, затворени училища ,,,

Интересно защо нищо не пишете за мадридската полиция, която незаконно арестува опозиционно настроени каталунци, брутално затваря каталунски училища, бие наред невинни граждани и изтрива опозиционни каталунски сайтове в интернет? Защо не пишете за корумпираното антидемократично правителство в Мадрид, което иска да забрани на каталунския народ свободно да изяви волята си за свобода и независимост, и подобно на фашисткия диктатор Франко, заплашва народа с разстрел?

Може би ти ще ни светнеш по въпроса!! Предполагам си на ТИ с испанския наказателен закон,наказтелен процес както и за наказателн процес в автономна област на Кралство Испания.!! Ако ли пък не,може спокойно да ни разкажеш как е минала страхотната ти екскурзия преди 2 години в 2 звезден хостел в Коста Брава.Там имало време да понаучиш доста неща за 50 милионна Испания:-))

свободата за самоопределение е извън всякакви наказателни закони - това е демокрация - а че испанците не са си привели законодателството според изискванията на ЕС е отделен въпрос - тях юнкер и & не ги мачкат както мачкат и санкционират нас - двойни стандарти хилко

светвам те натискаш си парцалките да не ти дръпнат паичката и лъжичката...доволен ли си от светването а??? хи хи де гиди мишок де

България също трябва да бъде разделена. Така или иначе всичко е концентрирано в София, а в провинцията - кучетата ги яли. И какво спечелихме от членството ни в Евросъюза - работни места и достойни доходи, здравеопазване и образование или само шуробаджанащина по общините, както в Хасково, в които хиените от Герб ръфат като невидяли. Майната й на такава демокрация.

Hали, наложихте санкции на Pусия??? Hали, разполагате войски на HATO по нашите граници???? Eто, Bи.... един подарък от мен: подарявам ви, "мирни референдуми" по моя модел във Kрим!! Tова ,е мирният ми "отговор" на вашите санкции!!;) Hе, аз, да разцепвам EC-то и HATO,... Hе, аз,... да "воювам" с Bас, а вие, да си воювате сами със себе си, със собствените си народи да се самоунищожите!! Oбръщам Bи, "приятелско внимание": Hа, референдума в Kрим, не позволих да гръмне нито една пушка!!!! A, да ви видя сега Bас!!??;)) xaxaxa...

Един + от мен.

Никой не бяга от добро.Хората знаят какво правят. Не сме по-умни от тях за да преценим удачно ли е да се отдели Каталуния от Испания или да остане в рамките им. България е толкова жалка, че изглеждаме за съжаление отстрани, ама сме взели да даваме оценки, а не си гледаме нашата кочина.

Mного ме кефи, путин, Eвалла!!! безплатно им даде модела, "референдум за Kрим", и еврогейовете, ще се изтрепат, на опашката кой по напред да се цепи с референдуми!!!хахаха... голям ход,!!

и какво ще спечелят, като се отделят? наказани от господ с глупост.

Storen

Демокрация и самоуправление. За някои хора тези неща са важни.

Да разбираме ,че досега в Каталуня е било диктат,робство,вид феодализъм или са били подтискани на религиозна основа от католиците в Мадрид:-))?? Ако има нещо в каквото да се различават Каталуня,Арагон,Андалусия ,Екстармадура и т.н то това е брой хомосексуалити на глава на населението.И познай от първи път къде са най-много:-)) И аз да изплагядствам гадничко като Божидар Димитров....някой може ли да ми покаже монета с герба на Катаунско кралство,република и т.н!!:-)))) Проблема на Испания ,не е нито Каталуня,нито Арагагон,нито Канарски острови ,а тези 2-3 милиона резняци които висят по 6 метровите телени огради на испанските анклави в Мароко.И когато тази държава се отслаби поради огромното его на едни каталунски хомослексуалисти ,тогава вълната от Африка ще достигне и до нас!!!Нищо ,че сме на 2500 км от т.нар свободна и независима Каталуня.

Storen

Струва ми се че испанците няма да дадат Каталуния без бой. А дали каталунците са готови да я отвоюват ако се наложи? Тези игри на демокрация скоро ще свършат и пак всичко ще опре до насилие и пари.

Западните олониални държави повече от 600 години олят и избиват туземцие, след коео ги ограбват и експлоатират. Те са извергите измислили и реализирали търговията с роби, съществувала почти до 20 век.Затова и са богати, защото са мръсници.Именно затова българският народ след Берлинския договор изпя песента: ЕВРОПО, БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА, КРЪВНИЦЕ МАКЕДОНСКА. ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЛЕТА И ТРИКЛЕТА. Това е мнението на народа ни за Европа, разпердушинила ни и до момента на 8 части. Не на Московски, а на Берлински конгрес

Storen

Към кои броиш каталунците - към експлоататорите или туземците :)

така ги експлоатират, че почти цяла африка и азия си продава нивите и козите и си рискува живота на лодка в средиземно море да стигне до западна европа.