Москва: Еврокомисията не може да спре ”Южен поток”

Според "Гласът на Русия", въпреки всички опити "Газпром" да бъде принуден да капитулира, ЕК не може да блокира изграждането на газопровода "Южен поток".

Обратно в новината

Коментари - Москва: Еврокомисията не може да спре ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе вие не разбрахте ли бе. Южен поток се спира и точка по въпроса!

Не разбирам защо руснаците плачат? Като не искат хората тази тръба, няма да я има. Какво толкова им пречи на руснаците?

Така беше досега - пуснеш рушвети тук-там, платиш комисионни и хоп - народа да плаща с деситилетия. Това свърши. В Европа са други игрите.

Някак си абсолютно без всякакъв отзвук от когото и да е (министър на икономиката, министър-председател, вестници и телевизии) бе публикуван на страницата на Българският енергиен холдинг (БЕХ) Годишният консолидиран доклад за дейността, Доклад на независимият одитор Грант Торнтон ООД и Консолидираният финансов отчет. А може да се видят много интересни неща на тези 110 стр. Стига разбира се някой да може да чете финансови отчети(за разлика от премиера и финансовия и енергийния министър). НАПРАКТИКА ИЗВОДА ОТ НЕГО Е ЧЕ БЕХ И НЕК СА НА ПРАКТИКА ФАЛИРАЛИ. По-важното обаче е друго: Защо този отчет не бе дискутиран и анализиран никъде в публичното пространство? Защо при един анализ на тези данни не бе дадено обяснение на причините, които са довели до това? Защо след такъв анализ не са поставени цели за преодоляване на проблемите и слабите места? Защо не е постановено какви мерки са необходими за изпълнението на тези цели? Защо се обръща внимание на това, че ще се отпуснат помощи за 10-на милиона лева, като само едно грешно управленско решение в енергетиката ощетява бюджета със стотици милиони левове, което би довело до много повече мерки в защита на социално-слабите? Последно: къде са финансистите в БЕХ и министерството на енергетиката?! Може още много въпроси да се зададат, но май се сещам само за един: Да сте чули някой да говори за структурни стратегически промени в енергетиката и финансово оздравяване на дружествата?! Не отговаряйте, аз само така си питам ИНАЧЕ ПРЕМИЕРА ВЧЕРА СИ ПИСА 5..... ИНАЧЕ БЪЛГАРИНА ВЯРВА ЧЕ ЩЕ ПЛАЩА ПО-ЕВТИН ТОК ГАЗ ВЪГЛИЩА ТОПЛО И ПОДОБНИ.....

МОЖЕ, МОЖЕ ЕК да спре Южен поток и го СПИРА..

Резнаха тръбичката на Путин май? Няма да има от къде да крадат неговите олигарси... Друго си беше Олимпиадата в Сочи... Че и нашите помияри увиснаха... Таско, Таско, може и виновен да те изкарат сега...

Що се правиш,че не разбираш и задаваш въпроси. Щото при Северният поток сигурно няма такова крадене като у нас. Е няма по-големи крадци от нас и особено от нашите комуняги. В това отнношение сме първи в класацията.

Там крадат само 10%. При нас - 90%. Че и руснаци и българи друщно ще крадат! В това е разликата!

"Европа се нуждае от руския газ, а Русия иска да го продава", се казва в заключение на коментара на руската радиостанция. Коментаторът пропуска, че Европа може да се нуждае, но дали иска. Страни, които предлагат газ има много. Защо Русия си мисли, че Европа едва ли не е длъжна да купува нейния газ? Странно мислене. Преди много години Трайчо Костов казал на Сталин, че българската пшеница ще се продава на СССР по цени от лондонската борса...и знаете какво е станало. Сега времената са други, но поведението на Русия като, че ли не се променило.

Сигурно Еврокомисията не може да спре Южен поток, но дано успее да спре колямото крадене и лапане на комунягите на Русия и нашите български разбойници. А дано, но надали.

ПРЕДСТОЯТ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА !

Защо ли хер Йотингер не спре за малко Северен поток, обвързвайки го с отношението на Русия и към гейпарадите? А защо ЕС не иска да приеме, че Южен поток е полезен за нас заедно с Италия и Австрия? Защо Западът възприема като провокация действителността - ами това е - има ни, искаме газ, ток, светло, топло и нормален живот!

Не мога да се начудя, тези с минусите за това мнение дали просто одобряват позицията на руснаците за гейпарадите, възмутиха се от предложението за спиране на северен поток или от екзотичната идея да имаме нормален живот?

Дошли американците и казват кой с кого да работи в частен проект. Те какво искат??? Да не работят българи и руснаци, а да работят техни американски фирми ли?? Да ходят да си дупчат страната , а и да не се наместват.. НАГЛОСТ!!! Руснаците са лоши, ние сме добри... Руснаците да се махнат от границата си, защото ние сме в Украйна:)))) а какво правят там... ГЛАД ГИ ГОНИ!!!!!Каква наглост!!- да отидеш в чужда къща, и да кажеш на стопанина с какво да те нахрани и какво да сготви и от къде да го купи.... без да дава пари..(само на лобито си..малко образна компания..)

като е частен, защо русия отпуска кредит на България????

А при какви условия? А? С този кредит ще се построи българският участък, защото газопровода струва толкова. Останалото ще бъде ОТКРАДНАТО! И на всичкото отгоре 50% от газопровода ще е руски?!!!

ЦЕНАТА НА ГАЗА Е РАВНА НА : ЦЕНАТА НА ТРАНСПОРТА/ТРАНЗИТА + ЦЕНАТА НА СУРОВИНАТА ИЗВОД: НЯМА ТРАНЗИТ - ЗНАЧИ ПЛАЩАМЕ САМО СУРОВИНАТА ТРАНЗИТА Е С ОТРИЦАТЕЛНА СТОЙНОСТ ПОРАДИ ПРИХОДИ ОТ НЕГО ДА ИТАЛИЯ ЗНАЧИ ЦЕНАТА НА СУРОВИНАТА ФАКТИЧЕСКИ НАМАЛЯВА С ТОЛКОВА КОЛКОТО СЕ УВЕЛИЧАВА КОЛИЧЕСТВОТО НА ТРАНЗИТА

Русия продава газ на Украйна. Няма транзит. Защо цената на газа за Украйна е 2 пъти по-висока от тази за Германия? Питам аз и отговор не искам! Какъв транзит, какви 5 лв? Всичко е руски шантаж! Има ли някой, който все-още да вярва на Русия?

Давай с факти!Така и аз мога да си бръщолевя!А цената на китайците ще я сметнеш ли ?!? Пак не можем да използваме геостратегическото си местоположение за наше благо.Все въртим задници към който ни подсвирне по-силно!!!

БРАТУШКИ! НИЕ В БЪЛГАРИЯ СМЕ ПОРОБЕНИ ОТ БАЙДАНОВЦИ, МАКЕЙНОВЦИ, ОБАМОВЦИ, МАРСИ РАЙСОВЦИ И РЕД ДРУГИ МРАКОБЕСНИЦИ. ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОМАГАТЕ ЗА СЪВМЕСТНОТО ДОБРУВАНЕ. НИЕ ВИ ОБИЧАМЕ И ЩЕ ПОМОГНЕМ В БОРБАТА С КАКВОТО МОЖЕМ

Обади се на 112 и ще ти помогнат

Лъжливите комунисти с лайна да ги нахраниш ще лъжат че ядат шоколад Своге. 1Лъжа първа продължила 45 години и утекла в канала е Изграждането на РСО(развити социалистическо общество) където всичко в магазините щяло да е без пари.... 2. Лъжа втора продължила 7 дни и убила над 30 000 българи и продълаваща да убива е Мълчанието за Чернобил и подлагането на нацията на "братската" радиация 3. лъжа трета продължила 25 години е тази как се грижат комунистите за народа за хората ...... ето как; 1. разграбване от БСП мутрите на печелившите държавни предприятия. 2. ограбване на 13 милиарда спестявания на българите чрез ЖАН ВИДЕНОВАТА завера и умишлена обезценка на парите. 3. комунистическият грабеж ТЕЦ Мариза 1 и 3 - 2 милиарда окрадени 4. комунистическият грабеж Белене 2 милиарда окрадени 5. комунистическият грабеж Цанков камък 2.5 милиарда окрадени 6. комунистическата кражба на златото ни от Челопеч оценено на 14 милиарда длара. 7. новият комунистически грабеж на България се казва Южен поток. лъжата на кака стойна драгомирова , че пари няма да се дават лъсна с превода на 192 милиона евро от бюджета ни за да стартира проекта. И още хиляди лъжи....защото са комунисти.....Бог да ви накаже продажни червени псета.

газовият монопол трябва да произвежда политически монопол на Кремъл над Източна Европа Точно тук на помощ идва дребната алчност и предателството на управляващите български братушки. За дребен гнусен рушвет те ще продадат на Кремъл възможността да наруши европейския закон и да изнуди Централна и Източна Европа още веднъж. Цената вече е ясна изхвърляне на България от Европейския съюз. Днес ние правим избор, който е по-съдбовен отвсякога. Европейската ни принадлежност, бъдещето на децата ни и народа ни е в ръцете на най-безскрупулните продажници, някога управлявали България. Ако ги оставим да извършат предателството "Южен поток морски газопровод" и да вземат 30-те си сребърника губим всичко, включително остатъчното си достойнство на граждани на една все още европейска страна.

Ало,ало,Милер,пак загуби бе,неразумний ми мужико!Южен поток ще има ,прав си,но той ще бъде общ,на всички и по него ще тече всякакъв газ и то на европейски цени!Рекета беше до тук-вече не минава!Троянският ви кон/бсп/ в момента е като пребито магаре и става само за кайма!

Южен поток ще има ,но той ще мине през Турция,защото на нея американците не смеят да размахват пръст!А България ще пие пак една студена вода заради продажнете ни управници!

Толкова са елементарни в ЕС... че, чак са болезнено тъпи! Построявайки ЮП Русия ще има къде да си продава синьото гориво! Няма да има какво да я спре да го начука на всички по линията на СП! Затова е целия вой, а въщевременно Хамериканците се правят на заинтересовани!

Южен поток като система за транспортиране на газ - да. ЮП като система за рекер срещу България - не. Тайният, нелегален избор на фирмата-строител означава, че има нещо гнило в Дания, а още по гнило в България. Хелоу, защитниците на проекта в този му вид, кой ще плаща оскъпяването? Вие и аз, нашите деца. Защо крещите в полза на варианта скъпо и тъпо? И крадливо!!!

Ако се откажем от южен поток, това ще е най-грозната антибългарска постъпка от турското робство!

Не се отказваме! Отказваме се от варианта на Ерменковците, Куюмджиевците и Бе-Се-Пе-тата!

Стига сте се разправяли напразно от Брюсел вече ни прекараха . Орешарски току що съобщи че ЮП е спрян докато от Брюксел не разрешат строителството.

Силните личности не се отказват лесно, не се плашат от натиск, а се борят за интересите си, така се постигат успехи!

Някой

Лошото е че в България силните личности в политиката са най дефицитната стока

АДЕ АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИСЦИ СТИГА СТЕ СЕ ПЕНЯВЕЛИ ! ЩЕ НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ ! И ВСЕКИ ЩЕ СИ КАЖЕ ! АМА ТОЗИ ПЪТ ВСЕКИ ЩЕ МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!!!!!ЩЕ ПОСТЪПИМ ТАКА КАКТО СА ГО НАПРАВИЛИ НАШИТЕ ДЕДИ В НЕЗАПЛАТЕН ТРУД ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!СТИГА ПОТКУПВАНИЯ ТОЗИ ПРОЕКТ НЕ ГО Е ПРАВИЛА САМО ЕДНА ПАРТИЯ - СЕГА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ -АКТИВ!!!!!

Окупацията на Крим отслаби руската икономика, помогна на Китай да сключи изключително изгодна сделка за доставка на газ, накара Европа да започне борба с болезнената зависимост от руския газ, накара НАТО да увеличи разходите си за отбрана. Браво, Владимир! Ето защо аз казвам: Страната, която днес най-много трябва да се бои от Путин, е Русия!!! Томас Фридман, Ню-Йорк Таймс

Ами радвай се сега след като Крим ослаби Руската икономика като влезе нея значи е подсилил Украинската като излезе от нея. Надявам се още Донецк, Луганск, Мариопул Харков и много други д а дадат и те един такъв тласък на могъщата Украинска икономика :-) :-) :-)

Много си прав те умните, красиви и винаги прави съвети никога нито даже един път не са успяли да направят нещо без танкове и кръв.

Надявай се, надявай се! Надеждите умират последни!

Браво на Българин за разсъжденията му, явно все още има хора които да мислят трезво.Колкото повече са тези хора, толкова по-голяма надежда има за България. Замислете се и сами ще стигнете до извода,че колкото по-малко зависим от която и да е друга държава, толкова по-додре за нас, като се съобразяваме с европейското законодателство, но и отстояваме българските си интереси.Много е просто-щом нешо е неизгодно за Б-Я няма да се сключват договори.

Браво на Роси за...наивните и простовати разсъждения. Росенце, само едно въпросче, миличка, само едно. Как ще коментираш откритата заплаха на Н.П. посланика на САЩ Рийс към българските фирми, които вероятно ще изграждат ЮП? Може би тя ще е по-доволна ако турски или американски фирми го изграждат? Нима, когато това е руско-български проект, а по-нататък в него участват Сърбия, Австрия, Унгария, Италия, САЩ ще им нареждат кой, как, кога и с какво да го строят? Нима САЩ е в ЕС? Нима Украйна е в ЕС та субсидиите от ЕС за нея са повече от тези за Б-я? Това не е ли груба намеса във вътрешните работи на една суверенна държава, член на ЕС (Б-я) от САЩ, не член на ЕС? В случая каква е ролята на САЩ да се меси в икономиката на Б-я? Наглостта й (на г-жа Рийс) надминава тази на Пардю и Уорлик?

А сега да ми кажете, какво предлагате като алтернатива на газта от Русия? Конкретно и в най скоро време, без фантазии.

Никой не казва да се откажем изобщо от руски газови доставки, да не строим Южен поток, но: Кой българин би се противопоставил на: 1. Интерконекторни връзки с Турция, Гърция, Румъния, Сърбия с възмоьност за реверсивни доствки, включително доставки на втечнен газ от гръцко пристанище в Егейско море. 2. Развитие на българските газови залежи в Черно море. (нарочно не говоря за шистов газ, защото там няма да има съгласие) 3. Увеличаване капацитетът на Чирен и създаване на нови резервни места с възможност да имаме резерв за минимум 12 месеца. 4. Ориентиране на икономиката ни от енергоемка в наукоемка. Може да се изброят още неща. А Южен поток - да, но по правилата на ЕС.

Така е, това са чисто български приоритети. Бъдете сигурни, че никой няма да ни попречи да ги изпълним, напротив - ЕС ще даде пари, защото те съвпадат с политиката на ЕС, а на Русия ще и се наложи да ни ухажва, защото ще загуби ролята си на монополист в газовите доставки. Така трябва да се подходи и към всяка друга енергийна и въобще ресурсна зависимост! Има ли български Виктор Орбан? ще се прероди ли Стамболов? Ехо, български политици...

Скъпо, тъпо и неефективно. Това ще доубие българската икономика. Край на социалната политика, все по-бедни и все по-нещастни българи.

Много точно казано браво.

Явно си пропуснал, че Германия спря държавните субсидии за производство на слънчева енергия, т.е. нейното добиване вече е достатъчно ефективно. Само след 10 или 20 години никой по света няма да добива електричество от въглища, газове, петрол, или уран; защото навсякъде по Земята пече слънце, БЕЗПЛАТНО! А ако се заядеш за тъмната част на денонощието, и вода и вятър има предостатъчно.

Който подкрепя Орешарски, е невеж.

Ще подкрепям всеки различен от мутрафона Боко!!!

Само негодници могат да се преструват, че ЕК работи за ЕС. Работи за САЩ! България е член на ЕС, но въпреки това ЕК фаворизира Украйна /извън ЕС/ за сметка на България!

Кажи сега за кого работят Българското правителство, кръгът Станишев, кръгът Пеевски, кръгът Цветан василев, Таско Ерменков, т.е. тези които управляват в момента??

Чyryниц

За сега мога да кажа - за българските интереси.

Чудесно се получи тая кавга за газа, най-после Европа ще започне да си добива собствена енергия и Кремъл ще фалира за трети път, което ще принуди руснаците да започнат да се цивилизоват и демократизират.

Ти явно живееш в свой собствен свят. Прав ли съм?

А ти?

БСП посредством Южен поток е петата колона на Русия. Не случайно ДПС ги спря. С исказването на Местан. Не мислете, че просто така му е хрумнало. Но пък май и БСП не иска толкова да играе по руската карта. Затова предлага предсрочни избори. Ще видим до изборите какво ще стане с Южен поток. Ще се протака ли, или ще се сключат договори с Русия. Натискът трябва да е към несключване. На фона на Украйна, всяко действие сега показва подзицията- кого избираш. Изтока или Запада. Деспотия/симулативна демокрация или действаща демокрацияа.

Няма никаква причина да поставяме интересите на Украйна над българските. Нито ми е симпатичен фашизма, нито Украйна някога е поставяла някакви български интерси над своите.

Ами да поставим българските интереси и на ЕС, от който сме част над руските тогава? Става ли?

За да се "хранят" олигарсите около Путин и КГБ са им необходими периодично големи проекти с многократно завишени цени от където да крадат. Справка - Олимпиадата в Сочи, сключеният наскоро договор за газопровод с Китай, който е изключително неизгоден за Русия. Олигарсите натискат за големи проекти, защото - има проект, има (откраднати) пари, няма проект - няма пари! Освен това Русия не е Китай - там не разстрелват за корупция, защото корупцията е самата централна власт. Там дори няма осъдени за корупция! В Русия Путин, като същински феодален монарх може да остане неограничено време на власт, а в Китай има мандатност - максимум 2 мандата и край! Китай има и идеология, която следва, а в Русия властва простата максима: "Беше ваше, стана наше." И едни лакеи, българските рубладжии са се наредили около масата "Южен поток" и чакат огризки от господарите си, като предават националните интереси! Това е то "Южен поток" по български (руски)!

За българските хиени Южен поток е Белене - 2. Нищо няма да построят. Само ще крадат докато могат.

заслужаваш 1000 плюса за коментара!

Сега на всички е добре щото е лято но септември,октомври като дойде зимата и Руснаците решат да врътнат кранчето на вас и вашата Европа ше ви мръзнат гъзовете, и както казва Путин добре с какщо ше се топлите? С дърва ли? Ами заповядайте при нас, в Сочи е пълно с дървета :) И това го е казал на Г-жа Меркел :) Така че вие си решавате

Ако ще връртва кранчето, Путин е най добре да си направи сепуко жеднага след това, в удобно за него време!

Нашите русофоби пък може и да се окажат прави за внос на американски газ. При толкова дебели лоени задници в САЩ явно газовете не са им проблем.

Газът в Америка е 90 долара за 1000 куб. м. А ние купуваме от "братска" Русия по 365?!!

Ами хайде тогава купувай от Америка но първо погледни къде е Америка на картата. И още нещо да ти споделя, до онзи ден в Америка никой не знаеше къде се намира на картата България. Е с малки изключения а ти ще купуваш газ от Америка. Ами давай ,защо Европа не си купува Американски газ тогава, защо Италия не си купува такъв?

Вдига се щото сме путки и никога не си спазваме уговорките и задълженията към Русия затова се вдигат олигофрени бавноразвиващи но явно това за вас е нещо нормално.

lucius

Какви уговорки и задължения имаш към Русия?

Имаме всички.... за тоя Южен Поток вече говориме 10 години, Казали сме че го строим,после се отмятаме като путки, после пак говориме че го строим,после пак така и накрая знаеш ли кво ше стане ? Да ти каьа, само ние ще го духаме, щото Руснаците ще го прекарат през друга държава,където си спазват уговорките и ние ще го получаваме но на друга цена. В пъти по висока. Сега разбра ли ? или нещо пак не ви е ясно

Я чакай! Кой има уговорки с Русия, другарю? Може би кръговете от БСП около Станишев, за които КГБ и ДС организираха преврата срещу правителството на ГЕРБ, с цел да "полегнат" после пред Русия срещу заплащане? Къде ни слагаш нас там? Който е обещавал - да си спазва обещанията или да връща парите! Южен поток да - но при спазване на правилата. Не на уговрките на БСП с Газпром и на включването на фирмите на Пеевски в проекта! Нормална цена на проекта, възможност за газ на други доставчици по тръбата, нов търг за изпълнител. Това е!

Хах много смешно :) Ти кой си че ще налагаш на Русия правила? Само да те питам случайно,ти ли нареждаш на Шефа си какви решения да взима? Този който продава си решава на кой,как и на каква цена да продава. Ако ви харесва, като не ви харесва и не си изпълнявате ангажиментите има и други:) Не сте единствени. Вече ви обесних,тръбата ще мине през друга държава и ние пак ще получаваме газ обаче на други цени. Панимаеш

ако забравим за Русия и уговорките с нея , най-вероятно ще сме по-добре! Набиваха ни 45 години българосъветска дружба, а аз просто не обичам руснаци, американци или занзибарци...Просто гледам кой ме е прецакал - 45 години руснаците така ни употребиха , че поне 45 още ще ни държи влага! ама то за да го разбереш това трябва да си видял как живеят белите хора - западна Европа, Америка, Япония...

Утре ще спира ли газат или нема?

Немало да спират. Путин вече подви койрука! Освен газ и нефт и оръжия нема кво друго да изкара на пазара. Цените в Русия вече се вдигнаха... А и китайците от изток...

Не може да спре Южен поток, ама на нас ще ни разгони майката, че се надупихме пак на руснаците. Всеки път, когато го правим се налага и да плащаме и то милиарди.

ПИПО

И какво? А случайно да си прочел с колко се вдига парното в България? Случайно да знаеш, че след такова вдигане се покачват горива и всичко друго? Себе си гледай, голтак такъв. Русия и Европа, ще се оправят, тях не ги мисли.

А защо се вдига ПИПО? За да се накажат жителите на големите градове, гласували срещу БСП! Така им се пада, нали? Жалък сандинист...

ЕНЕРГЕТИКАТА Я ОПРАВИХА ОЛИГАРСКИ И СТАНИШЕВ. КАКТО ПИСАХ ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА: ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ! НА ВСИЧКИ ИДИОТИ ОТ КОНТРАПРОТЕСТА, ПОДКРЕПЯЩИ ОЛИГАРСКИ. ДА, ТЕЖЕСТТА ЩЕ ПАДНЕ КАТО СТАНИШЕВО НАКАЗАНИЕ ВЪРХУ УМНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И СОФИЯ, КОИТО НЕ ИСКАТ БЕСЕПАРСКИ РЕЖИМ!!! НО ВАШАТА ПЕСЕН Е ИЗПЯТА. БЕСЕПЕ ДА УМИРА!

ЕВРОКОМИСИЯТА МОЖЕ И ВЕЧЕ СПРЯ ПРОЕКТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ. АКО ИСКАТ РУСНАЦИТЕ ДА ТЪРГУВАТ, ЩЕ Е ПО НОРМАЛНИ, А НЕ ПО РУСКО-ВИЗАНТИЙСКИ ПРАВИЛА Русия няма място в нормалния свят! Руските терористи безчинстват в Изт Украйна. Отдавна вече местните руски патриоти не ръководят. Дойдоха руски, чеченски и казашки башибозуци, криминални наемници и авантюристи, които просто обичат да раздават правосъдие с калашник в ръце.ДА СЕ ИЗГОРИ ИЗТОЧНА УКРАЙНА пред фашистите от Киев. Нищо, че фашистите са в Кремъл. Важно е да се изгори! Заграбените от колорадите украински градове са сривани методично и украинското население е изселвано. РУСКИ ГЕНОЦИД В 21-ВИ ВЕК. РУСКИ ТЕРОР, КОМАНДВАН ОТ КРЕМЪЛ!

ЧУК

Защо и кой има сметка от промяната на демографската картина по черноморието в полза на Русия?

ЧУК

Нужен е спешно ремонт на закона за продажба на имоти на чужденци с небългарски произход!

Добро утро, путлеристки дебили :) Как сте? Руският агресор зацикли... Няма клиенти за газ, все по-зле върви войната в Украйна, даже Хутлер е като отритнат пес сред Г-7. Далаверата с парите от Ю Поток си е... мама..... Ю ПОТОК Е БЕЛЕНЕ2 - ПОДКУПИ НА РУСКО-ВИЗАНТИЙСКАТА ИМПЕРИЯ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ НО БСП И ДПС НЕ МОЖАХА ДА ГИ РАЗДЕЛЯТ И КРАЙ НА ОЛИГАРСКИ ХА ХА ХА

ПИПО

Тебе какво точно те радва, робе? Да не би в Северен поток, да допуснаха български фирми? САЩ ни налагат санкции и съвсем открито ни заплашват и еничари като теб се радват. Какво те радва, робе? Това че искат да спрат един проект който е приоритет на Българската икономика, това че ще влезнат пари в държавата. Тука няма леви и десни, робе. Тук има само национални Български интереси и чужди такива. Ти чий интереси защитаваш, робе?

Бай Ставри

СМЕШНАТА ВИ ПАРТИЙКА АТАКА ЗАМИНА В ТУРСКИЯ КЕНЕФ, УВАЖАЕМИ. СЕВЕРЕН ПОТОК Е ПО ПРАВИЛАТА НА ЕВРОПА. Ю ПОТОК Е ПО ПРАВИЛАТА НА КРЕМЪЛСКАТА МАФИЯ. НЯМА ДА СТАНЕ

Прав си от всякъде Пипо! Ужасяващо е, че в България образованите и мислещи хора намаляват и са малката част от обществото! Останалите повтарят като папагали, това което най - често чуват по телевизиите с национално ефирно покритие! А, то е непрекъсната пропаганда в интерес единствено на задгранични интереси и техните марионетки у нас! Нова ТВ стои упорито на формат 4:3 картина, разчитайки, на притежателите на стари телевизори, които са много в страната! Все пак пропагандата се прави с Пари и наука! У нас левите - социални политици, май, нямат пари, или компетентност, за да оценят необходимостта от изчистена , мощна пропаганда!

ПИПО, ти рубладжия ли си? Или Бе-Се-Пар? Или си човек на Цветан Василев? Интересите на Газпром ли са български? Или на Пеевски? Или на Мишока Станишев и шайката около него, които , ако "Потока не будеть" ще трябва да връщат и пари?

При кой ще влезат парите ПИПО? При Пеевски? При Таско Ерменков? В част от кръга БСП? Голямата част ще бъде открадната от руските олигарси, както това стана с Олимпиадата в Сочи - цена 52 милиарда долара?!!! При 4,5 милиарда за предната Олимпиада?! А може би и мизерна милостиня ще дойде при теб - за жалките ти писния тук?! Какъв български интерес, какви 5 лева?

роби ни направиха политиците, просто защото тогава нямаше алтернатива. Лесен начин за освобождаване от робство няма, но някой си мислят че чрез нагаждачество живота им ще е по-лек. Това е пълна безотговорност към следващите поколения в България.

МНОГО ПОКАЗАТЕЛНО! ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОЛИГАРСКИ ОТ ДПС/БСП, НЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО БЪЛГАРСКО РЕШАВА, А МОСКВА и ГАЗПРОМ! ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОЛИГАРСКИ ОТ ДПС/БСП ЕДНА ЦЯЛА ДЪРЖАВА ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ЕДНА ФИРМА! Браво Милер! За пореден път доказва слабоста и некадърноста на едно цяло правителство на уж суверенна държава пред интересите на една мафиотска фирма!

По времето на упралвение на комунистическите недоносчета, недоклатени еврогейски чиновници водят преговори вместо България и решават вместо българското правителство дали България ще изпълнява склю чените договори или не. Ама пропускат тънкият момент, че неустойките ще ги плати България а не те. Такава загуба на суверенитет нямаше и през социализма - чужда армия е стъпвала на българска територия само за съвместни учения, а в момента българската армия е по--малко от американската на българска територия, и еврогейски чиновници тичат да преговарят от името на България. По- голям резил от това и турското робство не е.

Кур сант - разбирам, че к-рът ти е 1 сантиметър, но толкова злоба... Ще се разболееш, освен това миришеш...

Ами къде са другарите управляващи бе, другарю кур-сант? И ти ли си рубладжия, като тях?

А, това ли било? Като в Унгария 56? Като в Чехословакия 68? Ще ти се, но вече няма как да стане! До 10 години Русия ще моли на колене за помощ Европа, срещу превземащия Сибир Китай. Там и сега живеят 6 милиона китайци... Това, което направи Путин с Крим и прави с Украйна, това което прави Газпром сега ще закопае Русия много скоро! Русия разруши най-сигурната си граница - с Европа. И ще плаща!

Завиваш ли добре нощем, като сънуваш? Нощите в Сибир са хладни!

ГАЗПРОМ ОРГАНИЗИРА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ И СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ 04 декември 2012 На 04 декември 2012 Сергей Станишев се заканва в НС, че ГЕРБ могат да си отидат по друг недемократичен начин, ако не с мир! (задайте в гугъл: ГЕРБ могат да си отидат по друг недемократичен начин) Януари 2013 Януари гражданите получават солени и нереални сметки за ток и парно за периода Декември-Януари. До 200% по-високи сметки за ток през януари в Бургас където доставчик е ЧЕЗ. В ЧЕЗ са назначени: бившата съпруга на Ахмед Доган от ДПС Айсехел Руфи и синът на Христо Бисеров от ДПС- Ивайло Главинков, а Моника Йосифова, съпругата на Сергей Станишев от БКП прави рекламата на компанията... 16 Февруари 2013 На 16 Февруари 2013 се организират протести против високите цени на електричеството, които ескалират в масови безредици и погроми! 20 февруари 2014 Премиерът Бойко Борисов съобщи в парламента, че подава оставката на воденото от него правителство. СЕДЕМ ДЕНА ПО-КЪСНО МИКОВ Е СИГУРЕН, че БСП ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ В БЪДЕЩЕТО, и обещава на руснаците строеж на Беляне и Южен Поток 27 февруари 2013 "Първо ще пуснем АЕЦ "Белене", която ще бъде построена от руски фирми, обещава Миков в интервю пред руския проправителствен вестник "Известия" Михаил Миков разказа пред руския "Известия" как социалистите ще оправят положението в България, щом дойдат (!) на власт Според него към тази цел са насочени и останалите енергийни проекти, предлагани от БСП "петролопроводите Бургас-Александруполис, блокиран от правителството на Борисов, и "Южен поток" 16 май 2014 Реформаторският блок извади документи, които показват, че законови промени, засягащи "Южен поток", са писани под диктовка от Русия. Михаил Миков е "вносител". 7 юни 2014 Москва: Еврокомисията не може да спре "Южен поток"

Първо, нямаше 200% увеличение на тока дек.-януари, а колко си е нормално като за по-студени месеци. Второ, в Бургас не е ЧЕЗ, а AVN доставчика.

Да де но на някои явно надницата им е на брой думи.

До 200% по-високи сметки за ток през януари в Бургас 08.02.2013 09:52 "....от Бургас била изумена, когато научила сумата, начислена й от EVN като изразходено електричество за месец януари. Сметката, която трябвало да плати била близо 200% по-висока от предходната, съобщи Нова телевизия. "Дори да приемем, че съм потребила два пъти повече, при 135 лева предишния месец,който е платен януари, би трябвало да бъде 260 лева, макар че и това е много. Но 313 лева?

И Бургас пропищя от надути сметки за ток 8 февр. 2013, 15:00 Вълна от гневни постове на недоволни бургазлии срещу енергоразпределителното дружество ЕVN залива социалната мрежа Фейсбук. Хората се оплакват, че сметките им за ток за последния месец надхвърлят 300-350 лева, при средно 150 лева за консумирана енергия през декември.

ЧУК

Според мен -лично мнение -Паток ще има !И няма кой да отреже главата на патока ,защото руснаците имат руска диаспора вече у нас като числеността и ще се увеличава за в бъдеще! По какъв начин ще бъде изграден този поток дали противозаконно или не няма значение! Черноморското крайбрежие след педесетина години ще бъде населено предимно с руснаци! Териториялните претенции на Русия след педесетина години към България вече ще са факт! За американците ще останат единственно териториите с базите! А за българите?НИЩО!

Нека да има Поток! Но по Европейски, не по Бе-Се-Пейски, не с фирмите на Пеевски! Без накърняване на територалния суверенитет на България и ЕС, на реални, а не на надути цени, с възможност, ако купим газ от кавказките републики, той да влезе в тръбите на Южен поток на руския бряг, а не да се прави второ трасе под Черно море, заради монопола на Газпром над тръбата!

ЧУК

...съжалявам !По руски ще бъде потока!И не е от значение мнението на българите или ЕС най-малко пък САЩ! Защото в България пробългарска политика няма -каквото и правителство да е на власт! Проруско -също няма донякъде защото парите под масата нямат националност! Проамериканско или европейско също -по -по-горните причини!

Милер е немска фамилия ,неговите предци са дошли при Екатерина от Германия! Поток ще има , защото Боко е в САЩ ,да получи АВАНС от ШЕВРОН ,за избори ,а след това ще им разреши да дупчат Добруджа за шистов газ! Ето така става когато празноглавци и дупедавци ни управляват!!!

ЧУК

Създаването на руска етническа група в България не е самоцелно и е цяла индустрия! За нея работят-десетки адвокатски кантори предлагащи съдействие за миграцията от Русия към България! Предлаганите услуги обикновено са за юридическа помощ при получаване на българско гражданство или виза, инвестиране (най-вече чрез сделки за недвижими имоти) и данъчни консултации.

ЧУК

ето и няки откровения Цитат- Александр Анисимов, асоциация Альоша: С наша пенсия може да се живее добре тук - Г-н Анисимов, на какво отдавате повишеният интерес на руски граждани към България? - Мотивите да изберем България са икономически. Цената на живота тук е по-ниска от тази в Русия. Дори и руските пенсионери, които живеят лошо в държавата си, могат да си позволят нормално съществуване тук. С руска пенсия може да се живее добре тук. Най-малката пенсия в Русия е 200 евро. И това са само обикновени държавни служители. Имаме и много, които се осигурявали на частни пенсионни фондове и взимат 450-500 евро. С 1000 лева на месец един пенсионер се чувства прекрасно тук. - Мислите ли, че стандарта на руснаците се подобри на фона на икономическата криза в Европа? - Русия си изкарва парите от нефт и газ. И заради високите цени на тези суровини, кризата не ни се отразява зле.

Лъжа! Имоти в България купуват предимно военни пенсионери от Подмосковието. Те имат сравнително високи пенсии и търсят имоти от 20 до 30 хиляди евро. Ясно ви е, че селянин от района на Урал не може през крив макарон да види България, камо ли "да живее добре тук с "високата" си пенсия"! Само в Източна България имотите, собственост на руски граждани са над 500000! (справка - Руския консул във Варна). Само в Поморие живеят 6000 руснаци! В Бургас вече е открито руско училище.

Радвайте се демократи пейте песни и танцувайте. Байден идва а боко тиквата отива на инструктаж в САЩ при Бжежински. Жал ми е за България хубава страна беше.

Рубладжиите - в Сибир! А Южен поток ще се строи по европейски, не по руски, не с фирмите на Пеевски! Лъснаха агентите на КГБ в България! Съд и затвор за Таско Ерменков!

Ти как виждаш "Южен Поток" по европейски? ЕС по указание на САЩ няма да позволи, доколкото му стигат силите, да се изгражда този газопровод, за да има вечно триене в Украйна, полезно за САЩ, отслабващо ЕС и Русия, помагащо за световната хегемония на САЩ!

Плачете путлеристи! Песента ви е изпята!

Ето за това говоря има твърде много като теб дето са готови да наказват, съдят, убиват по сигнал от Фашистите САЩ .Ако имахте малко мозък можеше да се замислите при вида на ставащото на окраина, но както виждам няма шанс.

"...Алексей Милер неведнъж подчерта, че строежът на "Южен поток" не може да бъде спрян..." (довършвам милсълта на Милер)- понеже правителството на България не може да се откаже от проекта, понеже вече сме си платили, а те приеха поръчката и гушнаха милионите! Умиране има, отказване няма!

КАЗА БЕГЕЦА