Орешарски: България ще подкрепи Кристалина Георгиева

Премиерът Пламен Орешарски съобщи, че България ще подкрепи Кристалина Георгиева за върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: България ще подкрепи Кристалина Георгиева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално премиера да подкрепя българската кандидатура! Коя да подкрепя, гръцката ли?

Сталинка, както се казва наистина не е добър кандидат!

Абсолютно правилно! Кристалина е много добър кандидат!

Подкрепата дойде много късно!!!! Тази мижатурска политика на избягване от изявяване на мнение е тъпа. Подкрепата трябваше да дойде още преди 2 седмици, преди да се гласува председателят и преди кандидатурата на социалистите да си пусне лоби-коренчета... елементарно.

мисля,че Вигенин е най-подходящ за всички от ЕС. Искат социалист - ето. Искат жена - също, с неопределена ориентация - то тях особено ги любят в ЕС, а и е от кариерата.Верно само година и половина е външен министър, но все пак...А и със Станишев ще са близко един до друг. Трябва да помагаме на приятелството, пък било то и неопределено.

може би сталинка е по-подходяща за кмьетица на Банкя??!! да изчакаме кво ще измучи Тиквун (д-р на науките и академик чл.кол. по простотия)

Съдейки по правописа ти явно си далеч по-прост и необразован от тези, които плюваш. Крайно време е да отидеш при твоя доктор на шинелните науки, та белким и ти понаучиш някоя и друга кройка.

Брей, голямо активизиране на червените тролове! Ясно е, че техните работодатели се ..сират от страх, че БСП ще бъде навряна в най-далечния и прашен ъгъл, откъдето може и да не излезе. Затова и тръбят, че не трябва да се гласува, че всички са еднакви и т.н. Но хората видяха и усетиха на собствения си гръб "моженето" и "експертността" на шайката мошеници, лъжци и крадци, начело със станиШеф и куклата му Олигарски. Колкото повече гласуват, толко по-лесно ще бъде изметена бандитската коалиция - БСП, ДПС, Атака и ще бъде спрян новоизлюпения "великан" Бюреков.

Браво Орешарски ,продаде моето уважение към теб ! Как можеш да подкрепяш българомразка , затова няма никога да тръгнем напред ,договорки на задкулисието! Трябваше не обвързан човек неутрален! Сега всички трябва да се защитим като излезем масово да гласуваме партии които не са били във властта, изключение Бареков всички разбрахме че е рожба на задкулисието!

Ха ГЕРБ и БСП в коалиция :) , Бойко да не забрави да върне услугата, па и да почерпи :)

Леле каква търговия с гласове на високо ниво върви тези дни, ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ! И не става дума само за наше село, а за целото ЕС.

Целта на карето е ясно Сталинка Георгиева да остане в Брюксел, за да лобира за интересите на българските олигарси и и техните политически протежета. За сметка на това сътворената от изнервената трупа ПР-кампания направи България за резил в очите на новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

За кръга Прокопиев, Плевнелиев и Борисов обаче нейното оставане в бъдещата Европейска комисия е жизнено важно, защото ще им е необходима, за да лобира за ГЕРБ и за техните интереси пред останалите си колеги. Оставането й зависи от Орешарски, който може да не я номинира. Заради това задкулисието вдига умишлено пушилка, която да осигури нов мандат на тяхната кукла на конци, независимо какъв ресор би получила Сталинка Георгиева. За триото Прокопиев-Плевнелиев-Борисов е важно да е в Брюксел.

За пореден път, задкулисието в лицето на Прокопиев, Плевнелиев и Борисов, се опитва да извие ръцете на действащия премиер Пламен Орешарски, като покаже на обществото, че ако Сталинка Георгиева не бъде номинирана то България ще изгуби шанс за този иначе престижен пост в новата Европейска комисия. Истината обаче е повече от ясна Сталинка Георгиева е с нулев шанс за поста на външен министър на ЕС.

С какво българските граждани запомниха Сталинка Георгиева в изминалите близо пет години? С нищо тя не помогна нито веднъж на България нито при наводнението в село Бисер, нито при земетресението в Перник, нито при потопа във Варна и Добрич. А при бежанската криза от лятото на 2013 г. пожела на българките да се омъжват за нелегалните имигранти от Африка и Афганистан.

И КОЙ ВИ КАЗА ЧЕ БЪЛГАРИЯ????? ТОВА Е СЪСТУДЕНТКАТА НА ОРЕШАРСКИ И ЖЕЛАНИЕТО НА Б.Б. ТАЗИ ЖЕНА С НИЩО НЕ Е ПОМОГНАЛА НА БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА НАВОДНЕНИЯ СТАНАХА ПРЕДПОЧИТАМЕ СТАНИШЕВ ЧЕ ПОЗНАВА ПРОБЛЕМИТА В БЪЛГАРИЯ А ТАЗИ ЖЕНА НЕЗНАЕ НИЩО ЗА НАШАТА СТРАНА ОСВЕН ТОВА КОЕТО Я ЛЪЖАТ ОТ ГЕРБ

Докато куцо, кьораво, сакато и крадливо продължава да прави обобщения от името на България, нищо няма да се промени. А такива обобщители са по-голямата част от мутроолигархичните ни "политици".

Много ушпешни евро комисари, много нещо, но субсидиите са България са най-мизерни. Хрантутниците в ЕП за пет стотинки работа не са свършили, че да направят нещо за страната пратила ги там на тлъста заплата. Отделно се видя, че няма леви, десни и центристи - всички са един дол дренки и ако не гледат собствения си джоб, то чакат команди от господарите си.

ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ ГРОБ И БСП СА ИЗДЪНКИ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРАТИЯ. СТАЛИНКА /КРИСТАЛИНА/ ГЕОРГИЕВА Е ОТ СЪЩОТО КОТИЛО. ТЕЖКАТА ЧЕРВЕНА ПОДЧЕРТАВАМ ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА БУРЖОАЗИЯ. КАКВО ВИ ЧУДИ ОТ 1944 ГОДИНА НИ УПРАВЛЯВАХА И НИ УПРАВЛЯВАТ ТЕ. ПО РАНО БАЩИТЕ СЕГА СИНОВЕТЕ ПИРИНСКИ, СТАНИШЕВ, БОЙКО БОРИСОВ - ДЕЦА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ И ЧЕРВЕНА ВЪРХУШКА. ПОДГОТВЯТ И ВНУЦИТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ НА СЪЩИТЕ ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ ОТ 1944, А НИЕ СЕ ДЖАФКАМЕ КАТО ИДИОТИ

народа не я искаме-ама не мозем да влияем тя за нищо не подкрепи нас

Тази жена с нищо не е допринесла за България и българите ! Европейците може да я харесват, но за нас тя е една голяма НУЛА !

Браво !

Ti пък откъде изпалзя пак бе,шмекер? Тъпа гадина-специалист по всичко. Гнус ме е от такива плазмподии...

Олигархски:Подкрепям вноса на авгански и пакистански осеменители на издръжка на бедния български данъкоплатец, който работейки не получава такива пари, каквито помощи получават определяните като бежанци, с чиито страни нямаме граница.

А....това ли била сделката?Затова ли Боко ще клекне?На кой му пука кой подкрепяте като след 1 месец няма да ви има!!!А и ГЕРБ за много принципни - ще ви играят по свирката и ще гласиват цялата свинщина която ще предложите...Бакалски сметки!Време е и двете формации да си ходите!

Президентът на Литва Даля Грибаускайте предупреди, че прокремълски кандидати за външен министър на ЕС са неприемливи.

Тая латвийка да си трае, че нейната биография е толкоз кремлинска, щото няма накъде повече.

o : проба

Всички сте шокирани? И аз. Та, днес съвета е: Няма смисъл да се ходи на избори. И без това ще се получи същата конфигурация, като сега. Та, нека ГЕРБ и ДПС да продължат да си управляват. Лесно е , Прайм министер Бойко, сменят се БСП министрите, и областните, на ДПС си остават , и готово. Сега Орешко подава оставка и плевня завърта консултациите. ДПС и ГЕРБ! Вива!

А оставка кога? Кога бе? МА-ХАЙ-ТЕ-СЕ-БЕ!!!!!

Pesh0

Кристалина добре , а чувства ли се гузен , че се подиграва с БЪЛГАРИЯ една година ?

А оставка кога? Кога бе? МА-ХАЙ-ТЕ-СЕ-БЕ!!!!!

Ей, тъпако.. можеш да крепиш единствено оная работа на Местан и Станишев. Тъпак жалък и нещастен!

айде на кльопачката

на Плевнелиев, Прокопиев и Борисов е това. И после ще обясняват, че се борели с задкулисие и непрозрачни сделки.

мошениците от ляво, от дясно и по средата, лъжат и ограбват честните хора от ляво, от дясно и по средата

Тоя тъкмо взе да става човек и те го махат...

Представител по външната политика и сигурността е пост в ЕС. Който и да го заеме, той ще следва общата политика на ЕС. Дори да е българин, интересите на България ще са последната му грижа.

Ама, че израз: политическо семейство! Пък после, защо в ЕС толерират еднополовите бракове!

Pesh0

несъгласните с това семейство им се полага до 10 години затвор. Е няма как аз съм от несъгласните . идвайте да ме прибирате .

Забелязвате ли как, без да е имало избори, в парламента вече действа ново мнозинство - на ГЕРБ и ДПС? И без да се церемони, то приема едни от най-мракобесните закони, с които да си гарантира безметежно бъдещо управление и далавери на корем. И Орешарски се приши към това мнозинство. Толкова го плюха гербаджиите, а той вече им тръгнал по гайдата! С какво добро българските граждани запомниха Сталинка Георгиева в изминалите близо пет години? Тя не помогна нито веднъж на България нито при наводнението в село Бисер, нито при земетресението в Перник, нито при потопа във Варна и Добрич. А при бежанската криза от лятото на 2013 г. пожела на българките да се омъжват за нелегалните имигранти от Африка и Афганистан.

А С КАКВО ДОБРО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ЗАПОМНИЛИ ДРУГИЯ КАНДИДАТ ЗА ПОСТА- Федерика Могерини БЕ АНТИБЪЛГАРИНО И БЪЛГАРОФОБ ДОЛЕН?

Pesh0

забелязахме ,грозна картина , ама какво те боли , че БСП я няма ли ?

Понеже шансовете и да бъде избрана за върховен представител на Европейския съюз за външната политика изглеждат малки. За това я подкрепя Орешарски. И ако не успее за този пост, едва ли ще я предложи за друг.

Не можеш да сравниш войната в Сирия със земетресението в Перник или потопа в Бисер и др. !!!! Колкото до бежанците, тя помогна!

забелязваме, а ти забелязваш ли ??

А какво донесе руското правителство на Орешарски , само нещастия на България.Ти гласувай за БСП, после да сърбаме попари.