Блокирани са плащанията от ЕК към всички бенефициенти у нас

Заместник-изпълнителният директор на Сдружението на общините Емил Савов съобщи, че в момента са блокирани всички плащания от ЕК към бенефициентите в България.

Обратно в новината

Коментари - Блокирани са плащанията от ЕК към всички бенефициенти у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа спира парите,американските инвеститори местят заводите си другаде/в Унгария,напр./,съкращения в армията.в здравеопазването.ОБЕЩАХА НИ 250000 РАБОТНИ МЕСТА,А ЗА СЕГА САМО ИЗХВЪРЛЯТ НОВИ ХОРА НА УЛИЦАТА БЕЗ ДА СА ОСИГУРИЛИ НА РАБОТА СТАРИТЕ БЕЗРАБОТНИ.ХОРАТА ГИ ОСВИРКВАТ,КЪДЕТО ГИ ВИДЯТ,А ТЕ СЕ УСМИХВАТ И САМИ СЕ ХВАЛЯТ.ТЪПИ МАЛОУМНИЦИ,КОИТО СИ ПРАВЯТ МАЙТАП СЪС СЪДБИТЕ НА ХОРАТА.

Те пък едни парииииии, да ти умре коня от шап. Ми те взимат един милиард такса за година само дето сме в съюза им, после ни усмукват с техните си фирми дето уж са инвеститори и после ни хвърлят 5-10 милиона във вид на субсидии. Ми тва са си наши пари. Значи те взимат в стотици ПЪТИ повече отколкото дават. Ей, БЪЛГАРИ, отворете си очите.

Айде стига с тия цигански истории, Европо дай пари, дай пари, дай пари. Ами вземете си направете сами селските райони, цървули ганьовски.

Боко пръцкаше, тези се насраха....

Pesh0

Пълна лъжа , Влакови композиции с пари пристигат от европа и се разпределят из цялата провинция . Софиянци не са ги забелязали , защото в София се карат с метрото и от там директно в парламента , където се усвояват.

Другари, видохте ли сега колко е гаден този ЕУ и слугите на Бойко-Меркел,Камерън,Обама и Оланд? Щом като дойде Партията и Сопола пак на власт-обратно,кръгом и шут в гъза ! Другари,има и по благи съюзи от този,например Евразийският на другаря Путо,там от гераните мужиците вадят на аванта квас и мороженое на корем,заплатите и пенсиите са по 20000000000 рубли,другарките общи,а всеки пенсионер се отоплява безплатно с газова печка,директно монтирана му отзад от гастроентеролога!Той също е бзпалтен!Всичко е безплатно в Матушката,всичко е на муфта,аванта и цап.царап! Другаре, долу монархо бойковизма,да живее народната тройка!

Не лъжете! Всички плащания от Европа спират всяка година по това време. Започват през март, когато е началото на финансовата година за Европа. Бъдете малко по грамотни и не правете псевдополитика.

Не се мъчи, няма да те разберат. А статията касае Общините. Нямали били кадри. Ами общините да си решават проблемите, къде търсят правителството?

Брей, какъв умник! Само той разбирал- не човек, а комуноид! Разбира се, че пролетта ЕК ще възстановят плащанията. Да, защото ще има НОВО ПРАВИТЕЛСТВО - антикомуноидно!

Май бъркаш нормалното прикючване на годината със загубата на пари от проекти, за които е изпуснат крайният срок.

Вижте каков пишат в постовете си платените БСП-арчета :) Пак Борисов и Цветанов са им виновни, въпреки че по при управлението на ГЕРБ няма нито един спрян еврофонд, всичките бяха спрени при кабинета на Станишев.....тва е червена логика - ние напълнихме гащите ама някой друг ни е виновен :))) НЕЩАСТНИЦИ ! Като ви свалят този пъ край с вас !

От ЕК за втори път спират европарите за България. Предния път пак БСП беше на власт. "Защото сме социалисти", нали другари "ЕКСПЕРТИ"

Човекът говори в определен контекст. Не става дума за всички плащания. Защо не проверите

"Заместник-изпълнителният директор на Сдружението на общините Емил Савов съобщи, че в момента са блокирани всички плащания от ЕК към бенефициентите в България."

на Сдружението на Общините, които са бенефициенти. Ами да си правят проектите, да си сключват договорите. Имало глад за кадри- ами като местния кмет назначава любовници, шуренайки, родата на жената, така ще е

Въпроса е: дали избори 2 в едно през май или парламентарните по-рано?

Всичките бъркотии ги направиха Цветанов и Боирисов колко пъти ходиха до Брюксел да забъркат тази каша. Големи "патриоти" излезнаха тези мерзавци. Но както казва Борисов "Началника гледа".

Не може да не са те. Не може!

Браво товарищ, обади ми се като се върна от последната околосветска обиколка да те възнаградя с прясна пица, а сега лапай старата и се постарай повече

Не лъжете! Всички плащания от Европа спират всяка година по това време. Започват през март, когато е началото на финансовата година за Европа. Бъдете малко по грамотни и не правете псевдополитика.

Ами ще ги спрат на всичките плащания за проекти разбира се, след като повече от половин година се туткахте да ги направите грамотно, а не на две на три за да ви ги откажат. Сега за 3 дена как ще ги направите бе смешници? Пак ни отрязаха парите заради некадърници като вас. ОСТАВКА!!!!

Деветдесет процента е лъжа. Умря оня дето се подаваше. Лъжите минават само при форумните глупаци.

Излиза ,че тройната коалиция пропагандира едно ,а на практика е точно обратното!....то като се замислиш с комунистите е било винаги така.

На Позитано пари от Европа не им трябват. Европрограмите плащат на свършена работа, а за съжаление това правителство не планира да върши работа, а само да краде. И най-лесно се краде от държавния бюджет. Няма кой в европата и копче да им каже!

Хора! От Позитано бягат. Току що са видели Мая Манолова да излиза с принтер в ръце и да се озърта страхливо. Миков мъкнел каса водка и хлипал пиянски. Янаки Стоилов съдирал кожата от фотьойл да си прави кожено комисарско яке. Антон Кутев товарел бялата лимузина с плюшени червени покривки и възглавнички с избродирана на тях Роза Люксембург. Те бягат, хора! Даже знамето забравиха!

След като напоследък около студентите (за жалост) взе да става тихо, на някои в Европата взе да им писва от режима в България. Шепата останали инвеститори от ЕС&УСА тихомълком се изнасят, ЕС-милостинята за бедни и тя секва. Оставаме на преводите от гурбетчиите, чиито обем ще нарастне след падането на последните емиграционни ограничения догодина. И на заемите- докато има будали да ни дават. След което- от феодализъм към племенно-общинен строй: урааа !

Европейският съюз с тези програми не помага на истинските българи и България, а спасява и поддържа на власт вече 20 години едни бездарници. Те затова и само повтарят под път и над път Европейски съюз та Европейски съюз.

АЛОО,КОНЕВЪРЗА ОТ БУЗЛУДЖА КАКВИ ПАРИ ЧАКАТЕ ОТ ЕВРОПА БЕ,МАМИЦАТА ВИ БАНДИТСКА? ДО ОНЯ ДЕН -СЪЩИТЕ ГИ ПСУВАХТЕ,ПОПЪРЖАХТЕ И КЪЛНЯХТЕ-ДЕБЕЛОБУЗИ ЧИЧКОВЦИ,БУРЖОА,НЕОКОЛОНИЗТОРИ,ФАШИСТИ ,СЕГА УВИСНАХТЕ ЗА ПРОСИЯ КАТО ГЛАДНА КУЧКА ПРЕД ПОПСКИ ВРАТНИК! ДА АМА ТЕЗИ НЕ СА ИЗКУКАЛИЯТ ВИ СКЛЕРОЗИРАЛ ЕЛЕКТОРАТ И ЯКО ПОМНЯТ! ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ И ИСКАЙТЕ ЕВРОФОНДОВЕ ОТ ВАШИТЕ БРАЧЕДИ -ОТ МУЖИКИЯ ,АНАДОЛА И БАНГЛАДЕШ,ЩОТО СКОРО ЩЕ ГО ПОЛУЧИТЕ ДЕБЕЛИЯ С РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ!

Без кръв няма да ви дадем властта, задачата ни е да затрием България от картата . Засега плана ни върви повече от добре.

я ! какво съвпадение само ! и предишния път когато БСП беше на власт спряха еврофондовете :) Какви съвпадения само а ?

Иван Костов можеше реално да лустрира и декомунизира България. Не го направи. За благодарност, му позволиха да деиндустриализира България като я окраде и дефакто превърне в картофена република. Сега вече е късно. Но като си помисля, на такъв народ му се полага такава съдба. Никой не ни е виновен. Кофти матрял.

Червените боклуци са виновни за всички несгоди на България, който не го е разбрал е глупак с главно ,,Г"

Не съди за хората по себе си нещастник. Аман от помияри.

Абе Брюксел и Турция си искат Боко , защото е по-послушен. Няма какво да се лъжем. С тези еврофондове, особено в зависимите от тях страни като нашата, могат да се използват за политически натиск.

Затова се теглят заеми Олигарсите си искат дела - заеми ще крадем а балъците да плащат

Не им е за първи път, на червените крадци: Новата номинация за министър на инвестиционното проектиране на мястото на предложение министър Дюнигейт Калин Тихолов, също се оказа свързан със смущаващи фирми. Архитект Иван Данов, който е делял един кабинет с Тихолов в архитектурния университет в София, е в управлението на няколко фирми, сред които Тера груп АД и Аса проджект, показват фирмените регистри. Тера Груп е част от едноименен холдинг, собственост на Динко Пенев съдружник на Данов. В холдинга влиза и известната фирма Биндер от скандала Батко и Братко. Биндер е на Емил Георгиев, който спечели поръчка от пътната агенция, докато тя се оглавяваше от брат му Веселин Георгиев. Заради скандала през 2008 г. Брюксел спря парите за правителството на Станишев от еврофондовете. Миналата година на Веселин Георгиев най-накрая бе повдигнато обвинение за това, че е облагодетелствал фирмите на двамата си братя Емил и Бойко Георгиеви с поръчки за стотици милиони лева. Тера груп е била сред фирмите фаворити на властта от някогашния обръч на Гагаузов (бившият министър на регионалното развитие в кабинета на тройната коалиция Асен Гагаузов), разкри преди години в. Монитор.

Днешните управляващи са рецедевисти!

как пък не написа една дума без правописна грешка

Обръщам внимание на колегите от ГЕРБ да не се престарават много, да не стане като гласуването за земята. И преди всичко мислете, когато пишете, да не се излагаме.

Чугунени герберски кратуни, едно си баба знаят, едно си баят ...

Така е. Идва комунистическо-турската измет и им спират евро парите. Фактите са си факти. И Сорос не може да ви помогне :)

Това е политическа атака на ЕК срещу най-доброто правителство, което е управлявало до сега ! Правителството е съставено от най-добрите експерти като например мин. Мариана Георгиева ! Такива експерти не е имало на власт до сега ! ЕК и ЕС ни завиждат за добрите експерти и за това ни подливат вода ! Завиждат ни и за най-обичания от народа премиер - Орешарски ! Завиждат ни и за най-честния заместник председател на народното събрание - Бисеров, както ни завиждат и за красивия вид фикус, създаден от експертите, който вире само на кубинските плажове и в най-скъпите хотели по света ! За пръв път ЕК се намесва по такъв политически начин с работата на най-доброто правителство на света...... P.S. Другарю Кутев, като за 50лв. бива ли ? мога и още да ги закръглим на 100лв. а?

Наср... ахте ли се а, наср .... ахте ли се!???

А честито! НЕкои не вЕрваха...

Ал

Абе, ебати и манипулациите!!! Минава поне половин година да се подготви и обсъди регламент на една европрограма, после няколко месеца се набират проектни предложения, после няколко месеца се оценяват, после трябва и известно време да се подпишат и договори, да се подготвят и един куп документи от бенефициентите, които трябва да представят банкови гаранции. Въобще от старта на една програма до първото вземане на пари от бенефициент минава поне година и половина. Нормално. Тези сегашните се опитват да го правят за половин година, щото предишните не бяха подготвили ни програми, нито бяха подписали договори с бенефициенти. А крайния срок е след 10 дена. Оставиха им толкова оакано положение, че идея си нямате! Проблемите, които лъсват сега са заложени още преди година - две! Отворили сте едни усти без идея да имате за какво зеете!

Излезе опорната точка, другари. Требвало да чакаме четири години и тогава ще пуснат фондовете.

Ал

Каква опорна точка, кви 5 лева? Това си е реалността!

Ама защо им го обясняваш, след като им е обяснявано стотици пъти и те пак като телета си знаят тяхното. Все пак за тях каквото каже вожда , това е вярно.

При управлението на ГЕРБ, нямаше нито един спрян цент . Преди това при управлението на Тройната коалиция бяха спрени фондове заради "БАТКО И БРАТКО". Днес при управлението на Тройната коалиция им ОТНОВО спиране на средства. ТАКИВА СА ФАКТИТЕ, другото е О П О Р Н И Т О Ч К И.

Това е поредния човек който ви обяснява как протича процеса, но вие си знаете вашето. Е нема толкова прост народ. Т2 заслужават такива като вас лумпени. Интелигенцията не бяга от БГ заради политическа или икономическа обстановка, ами защото им е писнало от ограничен и тъп народ. С лопата да го ринеш и пак няма да свърши г-н опорна, пасивна или активна точко

Тази опорна точка едно е стара, второ не е вярна. Ние не сме маймуни като вас да помним по 1 час и четем едно-друго.

Всъщност аз вече не съм за предсрочни избори- нека се скапе всичко, та и последният Мунчо разбере на къде води това управление! Като погледна в кристалната топка, виждам първо "актуализация" на тока, парното, водата и, разбира се, горивата. После са следващите заеми, след което идва ред на валутния борд. Купувайте консерви и брашно- сигурно го пише някъде в десетките томове на комунистическата мумия Ленин !

То бива кухи лейки, но твоето е за Гинес. Какво ти е виновно правителството в случая, да не би да искаш Орешарски да им пише проектите и да ги защитава в Брюксел? Допустимо е да си беден, но не и умствено недоносче.

да "уедрят" земята за червените боляри. То не е едно в акъла на нЕкои.

Прав си , но би било уместно ако си имаме резервна България. Но тя е само една. А мунчовците тука никога няма да свършат. Ген, какво можеш да направиш? Лощото е че заедно с тях си отиват и бъдни граждани напускащи тази държава.

Толкова приказки се изприказваха от общините за автономност и самостоятелна политика. Сега, в последният момент, плачат за липса на кадри и невъзможност да "усвоят" европейските пари в срок. Нека да им е за урок, като нямат капацитет и липса на аргументирани проекти, да се замислят що за мениджъри са кметовете и да развържат кесията за млади и обучени местни хора, а не да си редят партийните далавери - ти на мен, аз на теб.

Орешарски верно е калпав, че неможе да оправи всичката баркотия на Борисов и компания. Ако има някой по умен от вас да го стори, аз ще гласувам за него. Така или иначе България е загубена кауза, само глупаците и мечтателите се надяват на някаква промяна

София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна днес се отказаха официално от евросредствата на Греков.

Георгиев в качеството си на ръководител на фонд Републиканска пътна инфраструктура" е сключил множество сделки, довели до имотна облага на братята му Емил и Бойко Георгиеви, според обвинения на прокуратурата. Договорите са били сключвани след процедури по Закона за обществените поръчки. През февруари 2012 година срещу Георгиев, известен с прозвището си Батко, бяха повдигнати обвинения. Забележете - дни преди да бъде свален Бойко Борисов

Вижда ли се краят на аферата "Батко и братко"? Забравили сте я, нали? Нормално. Разследването за конфликта на интереси в пътния фонд, заради което ЕК ни спря милиони евро, започна още през 2008 г. Според прокурорите бившият шеф на фонда облагодетелствал братята си, като възлагал обществени поръчки на фирмата им "Биндер". И вече четири години краят му не се вижда. Какъв ти край!? Тепърва се задава началото - заради смяна на съдии и връщане на обвинението за поправки. Но след два фалстарта се очаква нов. Идните дни. Дано някой адвокат или подсъдим не се разболее. Че току-виж на финала батко и братко станали дядки. И след изтекла давност се черпят с по един "Биндер" сюрприз.

По желание на зрителите: Случаят Батко и Братко" доведе до големи загуби за България, след като ЕК ни спря милиони евро заради разследване за конфликт на интереси в пътния фонд, започнато още през 2008 г.

Пак при комунистите :) Ееееех, мамини сладки ве...

Някой с чалма беше казал, че това е най- доброто правителство! На такива алабализми може да вярват в с.Гърмен, но не и в останалата част на страната - там такива простотии не минават, защото хората не са прости.

Когато секнат еврофондовете, и работите тръгнат зле, е*и им майката на другите, и гледай с Черепа да сте добре.

Некой виждал лие виновен гербер? Щото аз съм виждал само цъфнал?

...плавай, плавай...ти лайно червено....

Боклук!

Жалко ! Съжалявам !

Няма спор, че сегашното ни правителство не го бива, но дали евробюрокрацията е света вода ненапита? Дали висши еврочиновници не използват ефрофинансирането за политически натиск и груба намеса в работите на по-слабите държави? Пресен пример -Южен поток.

Тая опорна точка издиша отвсякъде. Защото фактите говорят следното: - спрени на 100% еврофондове при станишев; - пуснати на 100% еврофондове при Борисов; - спрени на 100% еврофондове при черупковия. Кажете на Моника да измисли нещо по-така, това не хваща дикиш.

Нещо ново измислете, ставате за смях! Тези опорни точки са от лятото, плужеци сте били, плужеци ще си останете.

Цветлине, пускай опорните точки!

дрогари, дайте ми опорна точка, и ще преобърна Земята

Гарантирано от герб ! Заради далавери при тяхното управление сега ще има разследване и чак тогава ще ги пуснат ! Какъв е смисълът от ЕС - нали трябва да помагат на нуждаещите се, защо когато се нуждаем най-много от свежи пари - ни режат безобразно ? Защо ЕС има интерес България да е слаба и зависима от тях ?

Интересно защо през управлението на ГЕРБ нямаше подобни новини, но ти как да разбереш това като трябва първо да се образоваш.

Много им мижави опорните точки днес. Май наистина ЦЕНТЪРЪТ е парализиран. Говори се, че изнасят мебелите от Позитано. Мирише ми на паническо бягство.

Ал

Имаше, имаше. Имаше едни спрени пари за магистрали. Към милиард. Странни как си го пропуснал

Обяснението е много просто: ГЕРБ е член на ЕНП, доминираща в ЕП и останалите евроструктури. И тези номера са средство за политически натиск. Ако имаш друго обяснение защо спрените пари за България в края на предния Станишев мандат бяха освободени на юнашко доверие само месеци след като ГЕРБ спечели изборите и реално нищо не беше още направено за отстраняване на допуснатите нарушения, сподели.....

Плужек, по времето на ГЕРБ нямаше нито един спрян евроцент. По времето на крадливите бесепаши и чалми се спират пари, става рецедив. Абе червен боклук, вие сте рецедевисти!

Ти си абсолютен Лузър! Колко коментара написа днес за БСП? След като Олигарски е от 6 месеца на власт, а срока за подаване е 3 месеца, я ми кажи, по чие управление се е провело кандидатстването? Гледайте поне за догодина усвояването на евро средствата да е число по-голямо от НУЛА!

Що да не пише? Само лайняните гербери ли смятате че може да пишете без никой да ви казва копче?

е да покаже колко са "кадърни" комунистите в малка България.

Отлитам за кайманите да иследвам как са се преборили с колонизаторите

Да не забравиш двата куфара - чуколов и гаджева

Деница? Според кума на Сидеров, те с Чукана сериозно си ходят. А, за парлама. Става. Освен ако Чукана не ги шрайфа и двамата.

Абе не бе, как двата куфара бе, чукундура Чукалов и кифлата Гаджева да си вземе Сайдерчьето!