Борисов: Брюксел посочи с пръст съдебната система

За наше най-голямо съжаление, на България й трябва този мониторингов доклад. Докато не ни се посочи отвън нещо с пръст, ние не го правим. Аз го приемам с всички констатации, ние сме работили по тях. В доклада се посочва, че по много констатации вече сме посочили мерки и направеното ще бъде отразено в юлския доклад.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Брюксел посочи с пръст съдебната система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно поръчков,платен,корупционен,октоподски коментар;Зад това стоят Станишев,Доган,Кофи Анан и прочее белогвардейци.Писна ми; Отварям за 1г.Белене,прочее лагери,а за философите..... вън,вън,вън,къде гочно да кажат Флик или ЦЦЦЦ.

Д е друг....ще разберат от собствения си опит. с цената на единствения си живот. както преди години са го разбирали други народи. имунизирани срещу лъжи. там сега внасят жители от по гладни държави. без памет за историята и цената на демокрацията....при тошо ученици се шегуваха - който не знае френски - не може да кара трактор...сега го научиха - във франция. със цел най лесните часове бяха по рисуване. да не помним жената , теглена от знаме.

Само забравиха да кажат с кой точно пръст посочиха...

до висшият съдебен съвет: .....в този си вид -вие сте най голямото наказание за народа

да,да. това е проблемът! в България няма никаква справедливост. навсякъде е далавера! ЕС няма да ни търпи така.

По клюки без доказателства това е целта.Променят закона в тоя смисъл. СРЕДНОВЕКОВ Добре, че има европейски съд.

Sadebnata sistema ne raboti!Korumpirana !No ne moje da bade uprekvana ot edin milicioner!Barborko samo govori/i to samo gluposti,kakto vsichki se uveriha/.No ne kazva ,che iska da napravi BG policejska darjava ,i che policijata e nesravnimo po korumpirana i nekadarna!?!

Съдът е независим от министрите, но не и от суверена. Можем просто да се съберем пред ВСС един ден и да издушим всички висши магистрати с голи ръце - това е в рамките на Конституцията - чл.1

Та, те ни управляват: адвокати (ЦЦ), прависти и ... не знам още какви. Ама щом политиците издават присъди, значи е много лошо -- диктатура.

Да те и във Франция работят с некачествени доказателства ;) Тия песньовки на някоя седянка! А колкото до нормативната база има откъде да се поучим,само че на нас ни изнася да откриваме топлата вода. Мислите ли че обикновенния човек ще повярва? След стотиците разболявания на подсъдими,след отказа на свидетели по дела? Истината е че скоро няма да се промени нито съда,нито парламента,нито положението в което сме,просто всичките са навързани в далаверите!

Някои във форума решиха да се направят, че разбират материята(или което е по-лошо го правят от лична заинтересованост) и понеже твоите думи(взети от заглавия по вестниците) им се сториха достъпни до техните представи, та те подкрепиха, но това което си написала е абсолютна и теражирана неистина. Тъй като вероятно си от съдебната система, кажи: първо-кой казва, че доказателствата са некачествени? Тези, на които не им изнася-съдии и адвокати? Второ корупцията във съдебната система е факт, за съжаление. И трето: за да се прецени стойността на доказателствата, които се поднасят трябват повече мъже с панталони и то, които познават спецификата на проблема по делото, по което трябва да вземат решение. Доказателствата са вътре, но някой трябва да ги разчете и да има мъжеството да вземе решение от името и в името на обществото(народа), на когото ядат хряба. Престъпниците заиграват с неопитността и плахостта на съдиите да вземат решения, и заедно с адвокатите им правят каквото си искат, докато съдиите немогат да разчетат доказателствата към делото. Къде поради неопитност, къде поради нежелание! Нали, искам да кажа: че за извършено убийство например на съдиите неможе да им се пусне серия от На местопрестъплението за да видят на запис, как извършителя осъществява престъплението, за да им са достатъчно доказателствата, и накрая адвоката като каже, че вероятно това е фотомонтаж, айде какво правим? Понеже съда е независим(интересно как дърпа от бюджета на държавата, пък иначе независим) и неможе да му се търси сметка (пак от същата тази държава), то тогава полицията виновна до доказване на противното(те си знаят оти), докато за пристъпника е обратното (невинен до доказване на противното). Парадокс. Така е по-лесно и не провалят добре смазани схеми. Истината е, че всички усилия за въвеждане на правов ред в обществото няма да работят докато именно системата, която е призвана да го подкрепи не работи! Каквото й да правим, когато не срещне подкрепа в съда, няма никакъв смисъл. Всичко се опорочава. Това за калпавите доказателства не се доказва с примери като този за убийството на студентчето във Франция, че му забравих името. Или осъдените в Германия по Сапарт, докато в България още неможе да започне делото. Или в тези страни съда е наивен и приема негодни доказателства. Или са тъпи обвиняемите и приемат безропотно своеволията на западния съд, и лежат масово по затворите без капчица вина. Или юристите там нищо не разбират от право?

Всички знаем какво представлява нашата съдебна система. Изпитал съм го на гражданско дело в балчишкия районен съд който е дирижиран от Красимир Станев. Но да не минем към другата крайност- съд подчинен на изпълнителната власт. Това е по- опасно.

BSP/DS - DO STENATA ZA NACIONALNO PREDATELSTVO I RAZBOINICHESTVO.

A sasednite na prasta drugi prasti sganati li biaha?

Много си прав ,но голямата част от изказалите се просто не могат да го разберат.

Винаги, когато комунисти управляват България, тя остава на опашката. Когато поеха страната последня път, Румъния беше след нас по показатели. За 2 години изостанахме тотално. Сега отново се нареждаме пред нея. Закономерно комунистите провалят бъдещето на децата на България. Трети път е така след правешкия селянин Тодор Живков.

Извинете, До Дървосекачът (23.03.2010 г. 16:52ч.) -- но Вие имате право : - бая секвои ще трябва да бъдат употребени (по разни способи) за да си пооправим (поне) позициите . Ще бъде задължение, право и удоволствие за всеки да помогне -- кой/която с каквото може, нали ?

Не правосъдието е посочил Брюксел,а тебе празна тикво.Кой убеждаваше Европа под път и над път за кражби и корупция на предишната власт.Осем месеца, запълвани с празно бръщолевене за кеф на сините малоумници, не ти стигнаха даже да скалъпиш обвинения, камо ли да осъдиш дори един от бившите.За всички балони и кьорфишеци трябва да отговаряш не само пред Брюксел, но и пред народа, защото от твоите храчки лицето на страната е омърсено пред света.

Тия от ЕК нещо са се пообъркали. Говорят за продължаване на реформите, а се правят, че не виждат един прост факт - Съдебната ни система изобщо не е започнала да се променя! Но нали са възпитани да не казват право в очите. А всички ние се самозалъгваме, че нещо е започнало. Пример - съдиите си раздвижиха задниците едва когато френски съд започна да разглежда делото за убиеца на студентката. Дотогава нашенския съд дори го оправда. Интересно как същия този български съд след това се реши да го осъди! Навярно защото щеше да стане голям европейски скандал когато френският съд щеше да изиска българина-убиец да бъде екстрадиран и да започне да излежава присъдата си. А бойко да спре да се прави, че не вижда нищо от висотата на носа си. Нали бе и охранител и главен секретар и т.н. Длъжен е да престане да се прави на незнаещ великан.

съдиите казват - ние изпълняваме закони на парламента. длъжни са. като не обгръщате с любов и присъствие любимите ви имунизирани за морал депутати - какво плачете. уважавайте законотворците, те ви уважават всеки ден.

И НЕ САМО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПОСОЧИ БРЮКСЕЛ, ГОСПОДИН БОРИСОВ. ОТВОРИ СИ ПО-ШИРОКО ОЧИТЕ И ДАНО ДА ВИДИШ ПО-ДОБРЕ.

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави. На съдебната система и пожилавам соломонова мъдрост.

Брюксел посочи с пръст съдебната системаБългария сочи с пръст ББ.

С калпави доказателства,калпов правосъдие.Хем,не могат да се справят,хем съдиите им виновни.Съда работи по доказателства.Няма доказателства,няма присъда.То не е само да правите екшън с показни задържания, иска се и малко акъл.Ама те нямат желание,а само прехвърлят топката.Все пак трябва да се работи по корупцията и не винаги можем да се похвалим с качествено правораздаване.Но проблема не е само в съдебната система.

Съдийте са активни само когато става въпрос за тяхните възнаграждения и бонуси, останалото е подчинено на пазарния принцип - който плати повече

Толкова малоумни коментари?!? Колко от вас прочетоха доклада? Каквото ви кажат, повтаряте като папагали. Хаха. Ще ви видя като проплачете от икономическото положение. Вече много плачат. Какво ме топлят тъпите политически доклади на ЕС. Ми да кажат кого искат в затвора, ЦЦ и ББ да го заловят и съда да ги осъди и да се свърши. Както при социализма. Единият брат сменя другия. Но от такова правосъдие скоро ще плачете всички. Сега ако плачат 50% в бъдеще ще плачат 100. Вие искате осъждане, независимо от това дали има доказателства. Сигурен съм, че съда ще се намести в ситуацията. Няма да чакат да им спират парите, а ще правят каквото им кажат ББ и ЦЦ. Така ще си получават парите, а вие ще духате супата. В същото време хората от Родопите се изнесоха в Англия и Гърция. Дали бягат от съдебната система?!?!?

Когато полициятя започне да работи професионално,да събира качествени доказателства,прокур да внася качествени обвинителни актове,законотворцит да не са хванати от горатаи да създават адекватна нормативна база,тогава и съдът ще дава резултати.Не съдете на общо основание всички и не слагайте всички под общ знаменател!А колкото до ЕС,съдебната им система е същата,поживейте достатъчно дълго време там и сами ще се убедите!Всичко останало са празни приказки на некомпетентни хора!

Не знам кое е по добре.10 виновни да останат ненаказани или 10 невинни да отидат в затвора.Остави ли се на полицията да решава този въпрос -Жална ни майка.След нас ,100 години ,ще има вендета с променлив успех. И съдът ни е като управниците и парламента -все по ниско качество.Защото падна ,въобще ,нивото на нацията.

Когато полициятя започне да работи професионално,да събира качествени доказателства,прокур да внася качествени обвинителни актове,законотворцит да не са хванати от горатаи да създават адекватна нормативна база,тогава и съдът ще дава резултати.Не съдете на общо основание всички и не слагайте всички под общ знаменател!А колкото до ЕС,съдебната им система е същата,поживейте достатъчно дълго време там и сами ще се убедите!Всичко останало са празни приказки на некомпетентни хора!

Истинските недосегаеми престъпници в България са съдиите.Обаче на министърката доклада и харесвал, тя била доволна от него, най-вероятно не го е чела защото изобщо не и пука.Важното за нея е да брани със зъби и нокти независимостта на съдебната система от недоволните граждани на България.

Преди получавахме нареждания от Москва, а сега от Брюксел. ГЕРБ- ЕНП Вечна Дружба!

С кой пръст я посочи,г-н Премиер?

Изходът не е в смяна на едни управляващи с други, а единствено в смяна на обществено-икономиче строй. Добре е да се чете историята. Кризата от 1929 година до 1933 година. Падат правителства след правителства. Резултатът е нулев и тогава се стига до безисходица. Крайният резултат е войната.

В България съдебната система е ужасна, видно е от грамотното писане тук във форума на подръжниците й! Но също толкова голяма беда е НАДУТА структура на ЦЕНТРАЛНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ на МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ! Само в съдебната система и в надутите ЦУ на министерства и агенции се губят ЕДИН МИЛИАРД лева!!!!

Нещо май ББ страда от амнезия и не помни кой срина съдебната система преди 20 години. Кой уволни хиляди съдии и прокурори и ги замести с адвокати като Григоров? Докато министър председателят говори такива откровени лъжи, за какви етика и морал става дума?

Когато полициятя започне да работи професионално,да събира качествени доказателства,прокур да внася качествени обвинителни актове,законотворцит да не са хванати от горатаи да създават адекватна нормативна база,тогава и съдът ще дава резултати.Не съдете на общо основание всички и не слагайте всички под общ знаменател!А колкото до ЕС,съдебната им система е същата,поживейте достатъчно дълго време там и сами ще се убедите!Всичко останало са празни приказки на некомпетентни хора!

от брюксел са се объркали нещо. станала е грешка. последния път когато си спомняма съдиите дружно работиха усилено и си извоюваха коледните бонуси и 13-ти заплати.

Докато Народното събрание пише законите под диктовката на адвокатската гилдия, каквито и съдии да дойдат, все ще е тая.

Тия в съда са най - големите престъпници - всичките са за боклука.

Май някаква секвоя ти е паднала върху главата.

Нетрябва да се равняваме с Ромъния ами да си гледаме нашето чудо а Брюксел като ни сочи с пръс Боико трябва да влезе с пръта и да натири корумпираните ????? незнам дали ще остане някои на работа

Какво ще правим с нашите некорумпирани съдий с нито една присъда в страна с една от най-големите престъпности в Европа ?!?! какво ще правим със съдийте ? пита гражданин и данъкоплатец на които заради престъпността в България през последните 20 години заплатата му е най-ниска в Европа !!!

Г-жа Попова, ако не можете и Вие-оттеглете се. Във Вашия сектор няма грам промяма!Напротив, проблемите се задълбочават. Не може да се чака от хора с гузна съвест да вземат правилните решения. Това е истината. Другото е безкрайни тълкования.

веднага съюзът на съдиите да излезе с гневна декларация срещу инсинуациите на тия от Европейския съюз.

Попова, първо си сритайте целия Инспекторат воглаве с тая обтекаема отвсякъде, беззъба и безхабера Ана. Не може начело на инспекторат да държите такова същество и да търсете резултати, да искате чистене на Авгиивите ви обори. Начело се иска звяр с бодли, зъби, нокти и яки ритници и тупаници! А не меки китки, дебел задник, гуша и лупи от които не се вижда повече от носа и собственото си спокойствие. Безхаберна флотилия сте всичките в ВСС! Да ви дадат на сомалийските пирати даром всинца ви!

КОЛКО ПЪТИ И КОЛКО ПЪТИ НИ КРИТИКУВАТ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И НАШИТЕ МИЛИ СЪДИИ СА ВСЕ ЗАСЕГНАТИ,ОБИДЕНИ И Т.Н. А МНОГО ДОБРЕ СИ ЗНАЯТ КАКВИ ПАРИ СИ РАЗИГРАВАТ ВЪТРЕ В СИСТЕМАТА И НЯМА СКОРО ДА СЕ ОПРАВЯТ,ОСВЕН ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ И НАЗНАЧЕНИ НОВА ХОРА.АМАН ВЕЧЕ ОТ НАГЛЕЦИ И КОРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ....