През 2015 г. са изплатени 1.34 млрд. лв. за селските райони

През 2015 г. са изплатени 1 343 315 943 лв. по 22 мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 година.

Обратно в новината

Коментари - През 2015 г. са изплатени 1.34 млрд. лв. за селските райони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗМИСЛЯТ СЕ ВСЕ НОВИ И НОВИ МЯРКИ ЗА ДА СЕ ГЕПЯТ КИНТИ......РЕЗУЛТАТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ЯДЕЦ!

Нали са европейски, какво ти дреме?

И при толкова "усвоени", разбирай цапцаросани пари, къде са българските домати, чушки, чесън, лук, моркови и още много? Всичко е сбъркано в тая държава!

Наложиха ни монокултурно земеделие. Само жито и слънчоглед. И сме 100% продоволствено зависими. Само да кажем гък и ще забавят с 3 месеца субсидиите, а всичко е на субсидии. И ще останем без хляб.

Наложили ти - чушки! Масовото обезлюдяване на българските села наложи отглеждане на технически и зърнени култури, като най-малко изискващи ръчен труд. А това обезлюдяване започна доста отдавна - преди 35-40 години. Тогава трябваше да се създава работническа класа- зер тя била двигател на прогреса. Забравил ли си или изобщо не си живял в това време- ученически, студентски и войнишки бригади за прибиране на селскстопанската продукция? Цели заводи спираха работа и висококвалифицирани работници и инженерен кадър беряха по селата домати, чушки и бадеми. Магическата дума "наложиха ни" - на нас все другите ни са виновни -американци, евреи, ЕС , цигани и т. н. - оправдание за собствения ни мързел и простотия.

И каква е връзката със селските раойни от това, че са дадени едни пари на едни и без това богати хора?Да сте развили поне един селски район като откриете училище, аптека, изпратите лекар, откриете автобусна линия там и тн. ? такова нещо няма,а дрънкате че има програма за развитие на СС райони - наивници.

Резултата от тези дадени пари е същия като изразходването на милиардите от заеми от властта - парите ги няма резултат също

Не ми стана ясно с какво теи пари са подпомогнали селските райони след като всяка година вноса на земеделска продукция расте а нашата няма къде да се види

Ами като четеш само спуснатото отгоре, как да видиш? Сигурно трябва у вас да стоварят продукцията.

Доста пари като цафра ми се струват...Но! Не се усеща! Селата ни в България са мизерни. Да не би тия пари да са на книга а реално да не стигат до селата?

Първанов пак се е облажил с нов хотел

Да де,в Добруджа сега има едни латифундии,като в Латинска Америка. Господата, бенифициенти на средства, си купуват острови в Индонезия.

Отчетът за "усвоените" пари е едно, а най-голямата битова престъпност,като грабежи,убийства,изнасилване на възрастни хора е съвсем друго! Това е истината за кражбите ви г-да управляващи!

"122 378 508 лв. по 37 схеми за краткосрочно подпомагане, от които са се възползвали 25 147 земеделски стопани. " - хайде сега поименно кой стопанин колко се е възползвал. Или поне топ 20 да ги видим кои са. Защото според доклад на БАН повечето субсидии са усвоени само от 100 едри земеделци.

100 едри земеделци - тези едрите трудно може да се нарекат "земеделци", по-скоро са земевладелци, а още по-точно латифундисти - както е казано по-горе.