Плевнелиев: Правете повече проекти за еврофондове

България преговаря с Европейската комисия Договорът за партньорство за следващия програмен период 2014-2020 г. да бъде сключен възможно по-бързо, за да може страната ни да усвоява средствата по новите оперативни програми още от 1 януари 2014 година.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Правете повече проекти за еврофондове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос Мъчи ме един въпрос той е къс и много прост. Тоз палат на Черноморец, изграден за царедворец много близо до вълните на морето, на скалите, има ли законно право тук да се вкопава здраво? Чехльо там да се плацика, насред морската тръстика и народ да поучава как да си гради държава.

Плевнелиев върви си, ти си гнилото минало, нямаш място в бъдещето на странат.

Президент ама тотално заблуден. Испания бе изиграна по същиея начин. При европейските договори 50% се плаща от ЕО и 50% от фирмата , която сключва договора. Така че тъй като всички знаят за какво става и че 50% не са от фирмата вдигат цените на услугите. Машините нормално се купуват от Германия или други страни на ЕО, което връща голяма част от парите на тези, които ги дават. Да не говорим че БГ от бюджета дава повече отколкото полочава от тези договори. Та в крайна сметка каквото излезе по тези договори е страшно скъпо, около 30% над нормалното. И около 80% от парите се връщат в ЕО. Дългосрочната сметка като цяло не излиза. Държавата излиза на загуба и не може да е конкурентноспособна. И постепенно се превръща в Герция или Испания. Само че в случая на БГ много по-бедна.

Господин президент, ако това не е поза за публиката поръчайте на Вашето правителство да провери къде отиват парите за консултанти и други по проектите.Два примера: За проект от две години за наставници в профисионалните училища на прекия изпълнител се дават от 8 до 12лв за седмица ,а те носят отговорност за учениците в производствения процес.Директорите и екипа в училище който се занимава ежедневно със справки ,писане на проекта и контрол получават 320лв /за две години.Колко получават от министерството и консултантите? естествено хората не искат да се занимаватизвън работно време. Като частен предприямач се опитах да кандидатствам по два проекта, но камък защото не съм по фотоволтаици в селски район /и под сурдинка консултанта от ГЕРБ който работи в комисията по одобряването не бе заинтересован достатъчно/ Това не са празни приказки на форумци а ФАКТИ

абе тези комунисти не спат ли...толкова глупости са написали тази сутрин... плевнелиев е наи добря президент колкото и да плювате червени тумори... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълен цинизъм, от човекът сринал икономиката ни до основи, троянски кон на чужди интереси и монополи.

Стига с тези еврофондове. Това са мръсни пари. Неразбирате ли че парите давани от чиновниците разврящавават иконимката и убиват конкуренцията. Търсенето и предлагането спират да са показатели. Участието на държавни капитали в икономиката , трябва да е до определен процент. Иначе имаме бетонни паметници, фалирали фирми и изнесен капитал.

Кой печели от балона "Енергийна ефективност"? Плевнелиев казва: "...за да може страната ни да усвоява средствата по новите оперативни програми ...", но не пояснява кой е "страната ни".

Плевня! Стига с тия изтъркани изказвания и послания! Какви проекти да правим? Пайнъри ли??!!! Че то ако Боко вземе пак властта нали пак ще строим магистрали и други грандомански проекти и вакуумът ще изсмуче всички европари за да има комисиони за ГЕРБ. Инженери и специалисти да правим проекти за масовата сцена на ГЕРБ? Лично участвах в три проекта за разработка на софтуер и бяха порязани защото не съм свързан с ГЕРБ, а ми е под достоинството да имам работа с нагли Мутри.

глупости

През 2009 Плевнелиев и Дянков, спряха без никакво основание и обяснение плащания за стотици милиони към хиляди фирми от строителния бранш и индустрията с което предизвика лавина от масови фалити, гигантска безработица и срив на икономиката. За подобни деяния в Китай преди известно време осъдиха на смърт нъколко високи държажни чиновници. Присъдите бяха изпълнени.

В бъдещето тъмно той гледаше ясно. Роско.

Ей момче, ти съсипа цялата държава, а сега с някакви европодаяния се подпираш.

Плевнелиев е синоним на корупция, задкулисие и несправедливост. Не му вярвам.

Правете ТКЗС-та. Това единствения начин да се реши проблема с безработицата и кризата!! Каква е ползата от олепването на панелките със стиропор демек "саниране"

Тая отровна пърхутка я видяхме колко струва, т.е. нищо. Да не дава акъли ами да си обира крушите и да освобождава поста.

това са глупости. Иди и пробвай ама не като президент,да видиш за какво иде реч.

Да направиш проекта е лесно. После почва ходене по мъките. Търсят ти всякакви документи които не са искали в програмата. Сроковете не се спазват с по няколко месеца. Никой не ти казва нищо. Като питаш се държат изключително нагло и даже се опитват да ти се карат. Винаги някой от когото зависи нещо отсъства. Той като се върне изчезва следващия. Договорите са написани така че да ти падне шапката. Нямаш право на нищо. Те не ти дължат обещетение, неустойка и тн. при никакви условия. Квото и да правят ти си безпомощен. Ходи ти гражданино Плевнелиев да правиш проект и после пак ще говорим.

Абсолютно вярно! Проектиране, разходи и после неработеща администрация, която не спазва срокове. А може би са калинки и не разбират от тази работа. Сметките валят, а ние не можем да си вземем парите за свършената работа. Никъде няма такова безобразие!

(по Делянчо Добрев, арт бакалавър) Бойко Борисов нареди членовете на ГЕРБ да не изкажат нито една лъжа по време на изборната кампания..." То си бе явно, че преди са ни лъгали, а и след това ще лъжат на поразия. В момента обаче е извънредно положение. Налага се гробоидите да надмогнат себе си. И да пробват да не лъжат Похвално, Но нереалистично... Цяла кампания да изкарат мълчащи като пънове

Гордеем се с достойната държавническа позиция на първия истински български президент Росен Плевнелиев!

Лекувай се човече.

лъже, всичко отпускат на свои хора,като поискаш се правят,че не знаят нищо за земеделки......

От този фалшификат, българомразец, лъжец и предател, акъл не щем, исакме само едно, ОСТАВКА.

да слушам за еврофондове, европомощи, европросия. Точно като циганите в България се държи България в ЕС. Стига просия бе. като не можете не се явявайте на избори. Кога сами нещо ще построим? Стига с това крадене на европари и влагане в безсмислени проекти. Икономика ни трябва, а не подаяния и милиционерщина.

Не са го подслушвали - той сам си е казал...

Пирински керкенез- мишелоф ! Донка.

А за производство случайно нещо да е договорено? За енергийната ефективност - благодаря, но не. Кой взе решение какво да договаря? Как е взето това решение?

Ти пък! На ЕС производители не им търябват - трябват им пазари за реализиране на тяхното производство!

Грешиш. Европарите са като правило за производство. Записано е и в Договора от Лисабон. Със съответната аргументация. Много смислена според мен.

Какво финансиране, какви 5 лева! Я някой ..редови бизнесмен да се опита да кандидаства по европейските програми пък да видим как ще спечели! И пак се стига го корупция, оказване на натиск и плащания, плащания! Говоря от личен опит, а не от тук и оттам чух, този и онзи ми каза!

Защо ли нямам никакво желание да коментирам?

Разбрахме де, стига ни го навира вече! От глад умри - саниран бъди!