Самолет от Германия зареди банките в Кипър с евро

Голяма сума евро, необходима за попълване ликвидността на кипърските банки преди отварянето им днес по обяд, беше доставена на Остров на Афродита със самолет от Германия. Банките в Кипър отвориха, ще работят от 12 ч. до 18 ч.

Обратно в новината

Коментари - Самолет от Германия зареди банките в Кипър с евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахте ли най-после, че германците си печатат евро както си искат, и както е било преди и по време на Втората Световна Война? Те са си били винаги измамници и отново се опитват те да управляват света.

цял самолет с пари...ако ги бяха изтърсили над нас...

Точно това ми мина като светкавица в ума като на кокошката ;)), но и аз ще си стоя гладна;). няма спор, германците си обичат гръцката нишка и помагат безрезервно, а на нас няма кой да ни прати самолет зареден с EUR:(

Как съм го изпуснал със стрела 2 да го сваля в двора да ми е удобен като банкомат.

Аз съм простичък човечец та затова искам да попитам: Къде са им парите на кипърците? В банките ги има, а банкноти няма, моля обяснете ми.

Пет милиарда евра минават над Балканските страни без охрана? А, стига бе!

...на Кипър има маслини, зехтин, мастика, мадами и плажове, тъй ще бъде.

Мастика няма, пием зивания -ракийка

А, иначе - само стари византийски номера - пак прекараха богатите "русначета" и късогледата "Европа".

Какъв красив самолет.. Това хакерите за нищо не стават. Можеше да кацне на нашето летище..

Благодаря и на двамата за поясненията по темата.Не е лесно да се каже с точност за цифрата на инвестираните руски пари.Тази сума беше спомената по блумбърг.Възникава друг въпрос,който е дори по тревожен.Банките не трябва ли да подържат резерв и да имат ликвидност или са си чиста пирамидална структура въпреки законовите изисквания?

Прочети блога на Григор симов. Просто напиши го в тубата и ще видиш каква наистина пирамидална структура са. Прочети хттп: / / grigorsimov . blog . bg замести с латиница и обери излишните шпации.

Хаиде хаирлия да е! Отвориха печатницата и еврото скоропожтижно се срина. Ех, де да имах и аз една такава печетарска машинка - мечти сладки, мокри сънища несбъднати.

До гост. Комунистите ли не са го правили? Не си наясно, какво са правили. Подстригвали са хората от врата нагоре, т.е. рязали са им главите. След това кой да се интересува от парите, нали.

до Ижо, нека не бъркаме разстрелите на т. нар Народен съд с национализация. За добро или зло имам доста добра представа какво са правили тъй като цялата ми фамилия е потърпевша. Подобна парична национализация правят с паричната реформа и с облигации които и до днес се търкалят в къщи, но дори и те на са си позволявали да посегнат директно на парите на хората в банките. Имам предвид че присвояването на огромни капитали е направено с огромна пропаганда и на привидно доброволен принцип, до като в случая с Кипър това е груба национализация с участието на целия ЕС, което за мен наистина е стряскащо

За балъците до 300 евро на ден, мошениците изтеглиха милионите преди ограниченията. Евала на Европейския съюз! Грижи се за всички.

Такава нагла национализация и комунистите не са правили като тази която ЕС налага в Кипър. С какво право гражданин на коя да е държава ще бъде задължен да финансира съответната държава с пари върху които са платени данъци и са негова лична собственост? Къде според ЕС отива гарантираната в целия цивилизован свят неприкосновенност на частната собственост, върху който основен принцип са създадени голяма част от законите. Това което ЕС се прави в Кипър не може да го направи дори съпруг при развод, не са го правили дори комунистите по време на национализацията. Чудя се на къде отива Европа и света като цяло.

Егати туй Евро няма ли електронен вариант. Миналата седмица търкаляха самолет от Англия тази седмица друг от Германия.

"кипърци и руснаци са учредили нова банка" Ей тия руснаци навсякъде бе... и предприемчиви...

Навсякъде, защото са най-големия на капиталодържател в Кипър. Ако мислиш, че е така просто да прибереш капиталите на руските олигарси - 80% се лъжеш дълбоко. За съжаление са силни и само да духнат т.е. да спрат тубата и Европа ще замрази предприятията си за години, дори и Гепмания.

абре я гърция я кипър що и на нас не пуснат някой лев че сме цъфнали и вързали, а може би ни имат за бананова република с мамунки

Ако бяхме в еврозоната и имахме огромни дългове ,ама на нито Орешарски ,нито Дянков ни вкараха...

Има проблеми помагат им. Станишев преди 4 години каза, че при нас криза няма. ББ пък похвали Симеон Дянков, така че помощ от никъде не чакайте.

"...Депозитите.. ...в кипърските банки са гарантирани от законодателството на ЕС.." - наглата пропаганда по схемата на 100те повтаряния БЕШЕ успешен инструмент! истината е, че класовите различия се експлоатират с цел извършването на чист грабеж. на практика нищо друго не се случва но всеки има възножност да се пробва, да излъже съвеста си и да си обяснява защо земята е плоска.

Само не разбрах къде отидоха 62 милиарда вложени пари на руснаци?Ако може някой да ми обясни тук.

Ами например 30 милиарда отидоха в ГРЪЦКИ държавни ценни книжа.

Тия трябва да са минали някъде над нас. Ех, ако бяхме разбрали няколко часа по-рано, какво пуцане щеше да е.