Съдът намали 5 пъти глоба на ЕВН за монопол

Върховният административен съд намали 5 пъти санкция на "ЕВН България Електроразпределение", наложена от Комисията за защита на конкуренцията, за злоупотреба с монопол.

Обратно в новината

Коментари - Съдът намали 5 пъти глоба на ЕВН за монопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

премията на съдията ли?

явно наште съдии се насочват към приолщаването ни към прецедентното право-правараздават както те свеметнат задобре. трябва да им дадем още независимост и няма да има нужда от закони, а само от тяхна преценка по случая. маже би е време да поискаме Шириата просто да стане наша правораздаветелна основа.

Ето още едно доказателство за пряка връзка между монопола в БГ и сегашното управление,за което гласувах и аз !!!Мобилните оператори грабят потребителите си -НАС-народът,електрото,топлофикация също ни щавят!!!Изкуственно се вдигат цени на стоки и услуги,а пък качеството е нулево,а ей го на, нашите управници се занимават с глупости и ни замазват очите че правят нещо,като махат стикери за каско-глупост ,безсмисленна,а пък не могат да осъдят подобаващо едно престъпно деяние срещу народа!!!

Сега да не се окаже,че това е размера не на глобата,а на премията?

Чия? На съдията ли? Това ще е сумата, обявена пред данъчните

Параграф "криза" да не е от някои ново гласуван закон? :)

Евала на българския съд.Показа,че мисли за народа.Тъй като огромната глоба така или иначе ще бъде удържана от сметките ни,затова съдът е определил по-малка сума,за да може ЕРП-тата да не ни одерат толкова много.

ОТ решението на този съд можем да си направим извода,че когато е криза,всеки може да прави каквото си иска и ще бъде наказан милостиво.А защо кризата не се използва като аргумент за да не се увеличава цената на тока.ДКЕВР защо не каже на ЕРП-тата: криза е,не вдигайте цената на тока.

"В България има две правосъдни системи - едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи."

Съвет към фирма "ЯНА" АД-Бургас и и към всички в БГ: ЖАЛЕТЕ СЕ НЕ ТУК В БГ, А В БРЮКСЕЛ ИЛИ НА АРМЕНСКИЯ ПОП, ако искате справедливо съдебно решение.

Ал

Народен съд иде...

Моля,въпросния съд да обясни на нас незнаещите в кой нормативен акт пише,че когато е криза законът трябва да се прилага не с цялата си сила или изобщо да не се прилага.И в изискванията за индивидуализация на наказанието къде е споменато изискването,държавата да е в цветущо положение за да може съдът да налага законът в пълен обем.

Много интересно как един административен съд, направи такъв задълбочен икономически анализ, с повърхностен извод :-) Изглежда голяма част от "спестената" глова е потънала в нечий съдийски джоб... Направо ме е смях, когато творят такива смехотворни основания нашите съдии... И после набързо се крият зад собствената си недосегаемост на трета власт... Само да не забравят, кой е принципала на трите власти - народа!!! Когото непрекъснато тъпчат

глобата е очевидно ниска и на всички ни е ясно, че върховния съд защитава частни интереси. предлагам да се организира притест за уволнение на целия състав взел решението, а не само да си пишем по форумите. стига сме ги търпяли тия мафиоти!

ЕВН плащали " цена за достъп до собственика". А ТОПЛОФИКАЦИЯ КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЩА ЗА СЪЩОТО ВМЕСТО ДА РЕКЕТИРА ???

От коментар по телевицията научих, че най-малко една година трае проучването по дело срещу злоупотреба с монополно положение. Браво, за една година договорената цена с картелно споразумение, например за олиото, прави милионери монополистите , пука им че ще заплатят санкция за хиляди левове, пък на това отгоре ще си купят и съдии да им я намалят...Който прави законите и слага такива срокове за изпълнение е за затвор.

и сега тия капути от ЕВН като се юрнат и не мож да ги спреш да си платят глобата и таксата за пренос на фирмата

А НА МЕН ЕДНА ПАРТИДА НЕ ИСКАТ ДА МИ ОТВОРЯТ САМО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ПРЕЕБАТ НАСЕЛЕНИЕТО...

Нищо по-естествено за българския съд - негова първа грижа са интересите на престъпника. Потърпевщите да се оправят както могат. Мотива "Криза" е направо смешен. Оставка за шефа на ВАС!

Със същите аргументи съдът можеше да определи глобата да е 500 лева.Колкото щеше да бъде глобен безработен,който не е подал данъчна декларация.Вече и за бебетата стана ясно,че този съд не защитава интересите на народа ,а на монополистите и картелите.Ама колкото и да си приказваме и колкото и от Европа да критикуват съдебната система,тя се държи като колонизатор в чужда държава.Че то навремето турските кадии са били по-справедливи към раята.

"ДА ЗДРАСТВУЕТ БОЛГАРСКИЙ СУД-САМОЙ СПРАВЕДЛИВЬЙ СУД В МИРЕ"!!! (следват аплодисменти и споменаване на детеродните органи на близки до съдебната система роднини от женски пол)

Какво значение има колко е глобата.Тя ще се удържи от всички нас.

Е това е българското правосъдие .Браво ,браво.Горд съм ,че живея в тази държава.Господ живот и здраве да им дава на тези прекрасни хора.Пък какво е една криза бедният си е беден а е.... си е еб..

Да Живее Бугарскиьот суд, он е най-справедлифффф, и скори ке улезнем у Шенгения, но през крифо фиде!!!!

Естествено - за това се получават КОМИСИОННИ! Защо не опростят на бедните хора глоби за неподадени декларациите-тъпотии или за невъзможността им да си плащат сметките? Отговорът е прост - НЯМА КОМИСИОННИ ТАМ!

аз пък искам по ниска цена на тока вследствие на всеобщата криза за постигане на по добри производствени успехи следствие на по ниската цена и по спокойния живот --- май се обърках , та отначало......

Ех, ДАНС, БОРКуР и МВР, огромната корупция се върти на париметър с радиус 500 м. от Президенството. "Въртете" само там и ще ви отрупат с медали. Иначе сега всички сте клатикрачоли, за нищо не ставате!

Сбъркал си съкръщението - казва се БаРКуР

а така - бравост! добре дошли в" справедливият и некорумпиран" български съд - да живеят "честните и некорумпирани " български съдии - срам за цяла европа и българия !

Хайде да бъдем наистина-законопостигащи `в условията на икономическа криза, довела до спад в производството и потреблението` именно .... с налагането на по-ефективни размери -- като начало за васаджийчетата и техните не-знам-какви-си !

Да живей българското Правосъдие и независимият Съд! Ураааааааа!

Питам се кога ли ще прочета новина, че ВАС или по-низша инстанция е отменила присъда на потребител, който е накърнил интереса на ЕОН, ЕВН, ЧЕЗ, ВиК, Топлофикация или друг монополист. Отговарям си - когато си "внесем" магистрати от "бяла" държава. Тогава и други "неща" ще се оправят. И още нещо. Защо на никой властимеющ не му стиска да "хвърли" един поглед върху имотното състояние на т.н. "магистрати" ? И пак си отговарям /като лудите/ - защото вече няма да е "властимеющ" т.е. бенефициент.

Дянков, сега с какво ще плащате заплатите на съдиите? Тия си отрязоха сами клона.

Ааа, не се коси за съда - след 1 % вноска "достойни старини", следва 10 % вноска "достойни съдии" - тяхното не се губи;о) Достойният Бг данъкоплатец е насреща - винаги!

А ми и на съдията майката и на собствениците на ЕВН майката!

И на прокуриста им Тр. Тр., дето само за президент не го избрахте.

......че в Бългерия има два вида съдилища - за бедни и за богати!

ми направо да я отмени цялата, да не вземе да ги разсърди

Няма такава държава като България, в която всеки съдия да е корумпиран - баси държавата