Плевнелиев: Ще сме друга държава, ако до 2 г. имаме електронно управление

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с естонския си колега в Талин. Плевнелиев поиска съвет за електронните услуги за гражданите и бизнеса. Естонският президент пък подкрепи страната ни за Шенген.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Ще сме друга държава, ако до 2 г. имаме електронно управление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плевнелиев е политичска катастрофа.

НАЙ ПОСЛЕ ЕДНА РАЗУМНА ИЗЯВА НА ПЛЕВНАЛИЕВ.ТОВА СА МУ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И ПРАВОМОЩИЯТА-ДА ТИКА МС В ПРАВИЛНА ПОСОКА , НЕ ДА РАЗДАВА ПОЛИТИЧЕСКИ ОЦЕНКИ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ПАРТИИ И ИЗЛЪЧЕНОТО ОТ ТЯХ ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД ЗАКОННИ ИЗБОРИ.НО ВСЕЧКИ ТРЯБВА ДА ОТЧЕТАТ СИЛНАТА СЪПРОТИВА НА ЧИНОВНИЦИТЕ ЗА ЕЛ. УПРАВЛЕНИЕ

и още утре ще станем друга държава. Гаранция.

Ще сме друга държава, ако до две години имаме електронно управление и сменим гражданите с роботи..

Да така е но ако този мушмул го няма ще сме наистина хубава държава.

Да , ще сме друга държава, ако този лумпен и простака бб ги няма !!!

Поне тук са написали електронно управление, а не електронно правителство, което за мен е пълна измишльотина. Това са си просто електрони услуги. Въпроса е как ще се вържат със старите такива и евентуално въведат старите данни, иначе е елементарно. Обикновенно подробностите удължават процеса. И е напълно изпълнимо от 1 програмист и контакт с администрацията, да му каже какво се очаква. Ако ми плащат по милион на разработена електронна услуга, ще им ги направя. ;)

Няма случай този като си отвори устата да не изръси някоя тъпотия.

Потресаващ е резила, който Плевнелиев така щедро раздава. Загубено време за България е присъствието му в президентството.

Той е прекраснодушен, нормативно оптимистичен. Той просто ни агитира да бъдем обзети от това характерно настроение от типа: "Ах, къде ще сложим розите". Плевнелиев ще внесе нещо извънредно положително в българския живот - той ще ни съсипе с мечтания. Проблемът на Плевнелиев е, че дори когато вземе правилно решение и отстоява правилна позиция, решението му няма тежест. Президентът е представителна функция. Само че през представителната функция той трябва да има политическа сила. Въпросът е, че не може да я набави по силата на това, което представлява. Той има верни решения, но те изчезват. На преден план остава дребният физиономичен гаф с Колорадо".

Плевнелиев е дърво без корени, човек на политичския мъртвец ДКМС на БКП, напълно неадекватен и случаен минувач, издигнат с фалш в кошмарен герберски сън.

"Росен Плевнелиев е човек, залутан в неприсъща роля. Компенсира дилетантизма си с възторг. Направил е труден избор, вероятно семейно непопулярен, да се посвети на политиката. Сега развива съзнание за мисия. Но играта е тънка, а не възторжена. Нещо от усмивката му трябва да помръкне, за да престане да прилича на герой от филма "Животът е прекрасен". Животът е хубав, но българският е сложен.

Офшорко е похарчил поне 20 000 лв за това посещение. С тези пари всеки студент по информатика ще успее да разработи програма за електронното управление, а после за под 2 млн ще се напише и софтуера. Друго си е обаче вече 20 години отговорни другари да цоцат милиони левове, пък накрая да се разгледа Естония на държавни разноски, за да се пита аджеба квой туй електронно управление и има ли почва у нас!

Сетила се Мара да се побара. Това го говореше Бойко Борисов пак след посещение в Естония. Има някакви скромни резултати, но те едни билети за БДЖ не могат да пуснат електронно вече 10 години.

Комсомолския патос на това недоразумение няма край. Ми що не го въведе електронното правителство докато беше министър? Ако сам не е могъл да убеди неговите Вождове БУДА и Дянков, докато е бил министър, как мисли че ще убеди сегашните? Нали за това нещо са необходими доста пари?

да сме друга държава, ако превратаджиите от герб не бяха узурпирали властта 2009 и не бяха довлякли с фалшификат това комсомолско недоразумение плевнелиев.

Е сега твойте хора са пак на власт ,и да видим какви ще ги свършат. Между другото за първите 100 дни единственото ,което направиха е да назначат "торните си бръмбари" в администрацията, и да съобщят че са се освободили от собственият си страх. 100 дни управление=100 обществени скандала.

тия хора са толкова мои колкото и твои, а от празноговоренето на безделника Плевнелиев и след 4 години файда никаква.

излизате извън темата.

България никога няма да се оправи, защото ЕС няма да го позволи. А оправянето е възможно САМО И ЕДИНСТВЕНО след въвеждане на смъртна присъда за държавно престъпление и смъртна или доживотна присъда за криминално престъпление, без значение големината на престъплението. Това няма как да стане, защото целта на ЕС е местното население да се разпилее по света, а прекрасната територия на Б-я да се засели постепенно с пренаселените западняци. Звучи невероятно, но как да се обясни, че Б-я се управлява даже и като член на ЕС от криминални престъпници, което управление води точно до такова бъдеще на държавата. Брюксел не само знае, но и направлява тези процеци.

И да се засели с араби на издръжката на най-бедните хора В ЕВРОПА!

Наскоро бях свидетел на речите на един доста пийнал активист от АТАКА - бивш служител на тайните служби отпреди 1989 г. Толкова се увлече от вниманието, че обясни съвсем точно как в АТАКА са съчинили компромата за Плевнелиев и как ДПС и БСП я възприели, но АТАКА била първата. Много се хвалеше с това ноу-хау.

Като гаранция, че това е така си залагаш мръсния задник.

а манталитета си и корупцията как ще променим

А какво става с държавните служителипри електронно правителство? Плевнята къде ще ги дене? При електронно правителство половината ще станат излишни.

Дори не си го помисляй ! Според теб колко от населението може да ползва услугите на електронното правителство а?! За да ползваш електронното правителство ти трябва електронна самоличност - имаш ли пари за нея ?!

БСП-ДПС-АТАКА И ЕЛЕКТРОНИКА. НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ. Ти луд ли си бе президенте, за електроника може да се говори при всяко друго управление, но не и при това.

...В същото това време населението на Неделино копае с мотики километри канал за да си прекара поне малко вода за пиене...срам ме ме , че живея в такава държава !!.. какво електронно управление ??

Това да не е сайта на БСП/ДПС/АТАКА? Защото по НОВА преди малко Майчето Манолова съвсем на трезва глава обяви, че контрапротестите пред президентството са "подкрепени" БСП, каквото и да значи това.Та така, другари подкрепени от БСП на този сайт, мразите президента, плюете по него и пускате гадни слухове от завист - това е единственият българин, който е влязъл в политиката след като е забогатял от прозрачен бизнес.

Ще сме ДРУГА Държава ....само...когато Президента СПРЕ ДА ХОДИ В ЩАТИТЕ , ЗА ДА РЕКЛАМИРА ЧАСТНИЯ СИ ПРОЕКТ-(технопарка в София) - НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ.....ЩЕ ЩЕ , НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРОЧИСТИМ ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ !

Добрютру Плевнелиев, Щяхме да сме като другите европейски държави ако бяхме приели еврото и Шенген, а не да ни бръщолевиш саниране та саниране.

Ето какво казА Баце на 02.09. 11г. "В края Борисов заръчва електронното правителство да започне да работи в следващите шест месеца или максимум до година. Той дори поръчва на Московски да му докладва, ако някой министър не прави нищо по въпроса. Затова министър ще си отиде мигновено, ако дойдеш и ми кажеш: Този, три дена ходят експертите, ето го, веднага ще си отиде,

Ще сме още по-друга държава, ако до тогава имаме и истински президент, а не пудела Офшорко Плювналиев.

Същата шитня ще е с тези управници и закони.

Абе те нямат воля нашите политици да си вдигнат гащите, за да не им го набиват ежеминутно, къде воля у тях за такава кардинална промяна...

Уважаеми форумци, Като пряк участник в сагата "Електронно правителство" искам да се изповядам пред Вас. Този експеримент започна по времето на Н. Василев и единственото положително нещо беше обновяването на комп. техника в държавната администрация. Наистина беше положено началото. после започна едно безумно харчене на държавни средства, но безумието достигна своя връх през предишния мандат, когато година след формирането на кабинета беше сменен ресорният зам. министър и отговорен за този "експеримент" и ръководството пое кой мислите? Няма грешен отговор. Б.Б. Титан на компютърните науки. А за по-запознатите - думите му бяха, че до една година ще имаме електронно правителство. Мога да Ви уверя, че покрай тази история, някои хора пари направиха!

И продължават да правят ! Даже този след Б.Б. направи и такива министерство , но беше за кратко ;) Как да имаш електронна правителство като българите които имат електронно банкиране я има 10% ! Да не говоря ,че българина ползва интернет единствено и само заради лицевата книга да качи там някоя снимка и да се изфука - каква кола си е купил , къде е бил на почивка и как се напил като свиня ! Но ако ги питаш кога са пазарували онлайн - ще ти каже никога !

Една баба:Ще имаме приличен живот, ако до две седмици Плевела и Герберите си отворят сметките и ги оставят на държавата

баба Тодорка - ПРЕЗИДЕНТ !!

подозрително не споменаваш бсп и дпс или те горките не са крали и са беееедни?

Амчи тоя ПлевелИлиев бивш Комсамалски секретар на Благоевградска БКП, ти за какъв го броиш бе ?? Не може значи, и тогава, само да е бил леф ташак на батму Б !

ти отдавна си живееш в друга държава! Още някъде от времената на комсомолското си секретарстване, може би....

В това 'Електронно Правителство' и електронно управление колко милиони потънаха... поне да имаше и малко свършено.

Така е, друга ще сме, но аз искам да кажат колко пари са потрошили до момента, че слушам за това от години! Знам само, че за електронната община в СОфия само парите за 17 милиона лева и на въпроса ми защо аджеба не мога да декларирам с електронен подпис разни неща - ами не може. И що ма Пено? Що ма фандък? Ти им виж мейлите по райони и ще ти стане ясно как се краде! Мейл за контакт на община - link, link ... фантастични! Дори си позволих да пусна жалби с контакт към мен точно на техните такива мейл адреси:)

Напправи го- шъ та хакнем

Те комунягите точно това викаха да пуснат кокала и държавата да се промени към по-добро. Е, сега поне на народеца пак му се дава надежда, че шъ съ упрайм ...

Значи поне 2 години ще има пак реклами в праймтайма за електронното правителство. Видиотилата ни цифровизация песен ще ни се види - мангизи трябва да се усвояват: - Абе момче, ще има ли кюфтета и кебапчета на изборите? - Не, но ще има подаръчни ваучери при изпратена е-бюлетина!

И баба, и дядо на село най-после ще живнат ... Това хляб, доктор, лекарства - всичко виртуално, с един клик, дето се казва. Пък и два-три да са ... Друго си е с електронното правителство. Помня хилядо деветстотин деведесе и коя беше когато му се наливаха основите, дето се вика, що бетон се изля ... В тая каца без дъно ... Де го? Е, някои усетиха ... А после плавно и непрестанно, малко по малко ... И ей го сега - за две години! Дръж се, бабо, дръж се, дядо - идем! Такваз държава! Де ще сте виждали ...

Идеята е привлекателна. Само да не му стане фикс-идея, че тази идея един път вече "увяхна". Един политик би трябвало да е доста наясно с приоритетите. Е, с такива идеи ли ще започнем да си съживяваме икономиката, което ако не стане факт хората ще измрат не от война, а от глад?

очакваш от нищо да се получи нещо е най-разпространената форма на надежда.Та така с мечти си живяхме много години 95% от българите и ще продължим .Останалите 5% си ги реализираха за сметка на онези другите......Сега познайте кога ще стане нещо ,което да попречи на щастието на онези 5%.

Много хора си мислят че хакера ще оправи и изборите и всичко и е евтин ,но ще останат малко разочаровани.

Г-н Президент на Република България !, - ..... Абе какви са тез Вашите не-знам-каквисивости ?! Всяко хлапе Знае че : А. Поне Два пъти бяха 'усвоени' СвръСериозни суми за е-правителство ! А.1. Къде са Резултатите ? А.2. Къде са Отчетите ? А.3. Къде са Бъдещите планирания ? Б. За две години при Днешните условия би Следвало да Се Стъпи на Марс ! , илиииии - Самият Марс да Ни попилее. ---- Казват - казвали, че сте инженер и то - баш в Тази насока. ---> Тогава ?!

четри години глупости стигат, върви си Плевел стига.

Леле майкоооооууууу!!! Ами стрина Пена от Горно Нанадолнище, Тутраканско? Тя отде да знай ко иликтронну да гласува бря???????? Ша бъй съштта рабутъ кату цифрувизациятъ бря!!!

Тоя бутна 2-3 пенсионерски кенефа и нищо повече, само си плямпа от 4 години.

Сънувайте си бе хора, но не го разказвайте на всеослушание. Излагацията е пълна!

Що само сънуване-и мечтите са безплатни.

След 2 години - електронно правителство и санирани панелки, а като се върнат от Сирия доброволците Офшорко и Куцото Мони с 3-те мъди - наистина ще заварят друга България!

Другаря комсомолски секретар от Гоце Делчев, за 4 години отлежаване на държавната софра, гарантирано не е свършил и грам полезна дейност, вредите обаче са безброй, което му отрежда ролята на най-големия резил и политическо недоразумение, допълзявало някога до българскта политическа сцена.

Ами ГЕРБ защо не го направиха за 4 години ???

Платено и направено. .................................. Не се взирайте в детайлите

Много прост народ сме! Знаем само да плюем! А това е най- доброто, което може да ни се случи! И има някой, който прави нещо в тази посока! Браво!

плевнята може само да си говори - за правене - не го търси!

като прости пастирки като плевника нищо не вършат, а гледат само да минат метър до края на мандата, ама не са познали.

има една малка но крайно решаваща грешка, смелото решене не е необходимо, то Беше необходимо !!! сега просто херр пуевнеуиев няма думата и вече не е този който може взима решения. но пък може да подари рози (в гейчостайл) на вицето си...

Ще бъдем други ако тебе те НЯМЯ щатен комсомолски цървул.