Разногласия между ЕС и МВФ спъват преговорите с Гърция

Разногласия между Европейския съюз и Международния валутен фонд спъват усилията за сключване на споразумение за гръцката криза.

Обратно в новината

Коментари - Разногласия между ЕС и МВФ спъват преговорите с Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

прогетете миналото на мездонародня валътен фонд как е направино маико мила *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблема на гърците, е че се самонавиват, че са големи хитреци, и могат да измамят и световните банкери ... Измислят си поговорки от типа като се роди гърче, евреите плачат и други подобни. Но не се опитват да вложат конкретни факти в тези празнословия и да осъзнаят за какво плачат: да не би гърчето да стане Айнщайн, Сорос, Ротшилд, Рокфелер, Цукърбърг, Брин, Троцки, Айзенщайн, Полански ... или сервилен келнер на чужди туристи, от които 1 милион българи годишно ?

Имаше едно гърче навремето което с 50 долара в джоба емигрира в Америка и с гяволъци страна милиардер, и на стари години чукаше Жаклин Кенеди! Мисля, че Онасис се казваше! И други корабни магнати милиардери гърци има! Ние само където нещо сме мунти!

Не си гледате вашите простотии че сте потънали до гуша в лайна ами давате акъл за други.

Те са същите социалитически лайна де факто. Не са други.

парво прогетете миналото на мездонародня валътен фонд, и тогава говорете глъпази,кои са те как дават парите дали дават пари вопсте ????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стар византийски номер - Хвъри кокъл на кучетата да се давят, пък ти се измъквай невредим! Да, ама не! Скоро кучетата ще усетят, че какъла е добре оглозган и ще погнат пак този, който им го е подхвърлил.

Светни си едно круше в тиквата, защото много е празна! ;)

В грешна посока са разсъжденията, защото не познаваш СИРИЗА, нито си чел нейната програма. Не мисли СИРИЗА за копие на българските управляващи мутроолигарси само крадящи и унищожаващи без да възстановят и създават. За разлика от тях СИРИЗА има програма за създаване на много производителен тип икономика, която единствена е способна да генерира растеж, пари , да плаща заплати и дългове. Обещала е също като исландците да разкрие за едно управление над 200 000 малки фирми за производства с помощта на държавата.

ДА, да. То и Съсела и Орешарски имаха прогтрама. За 250,000 работни места, за два-три космодрума, съживяване на Химко и разни други такива пролетарски простотии. Виж ги къде са сега. Ореха се скри от света, вероятно продължава да учи на комунистически безмислици родните студенти по икономика. Съсела се скри вдън Брюкселските дебри, да свърши една много важна коминтернска работа. ДО ТОВА ВОДИ КОМУНИСТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ. Мога да то давам примери, докато ми свършат 2,000-те символа и пак това ще бъдат само малка част от наличните. За да има каквато и да е промяна, трябва ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА на Гърция да бъде променена. Из основи. Трябва да се промени МАНТАЛИТЕТА на този народ. Това с благи приказки не става. Трябва ножът да опре у кокъла. И най-лесния (и логичен) начин е фалит. Защото поведението на Гърция е тотално против идеологията на ЕС. Нагло. Безотговорно. Незачитащо останалите. А съдбата на СИРИЗА ще бъде точно като на Бюрековата партия. Разпад и минаване под изборната бариера. Стой и гледай.

Вие познавате ли идеологията на ЕС? Не официалната, а истинската? И къде видяхте отговорно отношение в Брюксел?

Отписването на дълга няма да реши проблема. Пробелмът е че гърците харчат всеки нов месец 2 милиарда, а изкарват 0.7. Разликата от 1.3 милиарда трябва да идва с нови дългове, а няма кой да дава повече заеми на тези мързели. Затова е повече от ясно че гърците няма как да продължат да не работят и да живеят като германци

В грешна посока са разсъжденията, защото не познаваш СИРИЗА, нито си чел нейната програма. Не мисли СИРИЗА за копие на българските управляващи мутроолигарси само крадящи и унищожаващи без да възстановят и създават. За разлика от тях СИРИЗА има програма за създаване на много производителен тип икономика, която единствена е способна да генерира растеж, пари , да плаща заплати и дългове. Обещала е също като исландците да разкрие за едно управление над 200 000 малки фирми за производства с помощта на държавата.

Ти, като знаеш как се излиза от криза със СИРИЗА, напиши по-подробно. Или поне кажи защо още нищо добро не са видели нито данайците нито кредиторите им ?

МВФ търси оправдание за да не налива повече в бездънната каца на гръцките мързели

Големи тарикати . Успяха да скарат ЕС и МВФ . Разделиха ги, а сега стоят отстрани и чакат да видят, кой ще излезе победител . Ето това са политици . Може да въртят номера, но винаги мислят за собствената си държава и никога не я предават .

Да бе. Само дето вече я предадоха, като почнаха преговори за реформи

Още не мога да повярвам че СИРИЗА успяха да забият този дебел клин в редиците на Тройката. Ако някой все още подценява дипломатическите им способности трябва да спре. Интересно, ако конфликта между МВФ и европейските кредитори се задълбочи, на кого ще се наведе нашата преса. Изключвам възможността за обективни, многостранни анализи и репортажи. Сигурно пак ще я карат с простовати, злобливи и манипулативни статийки. Няма да могат да си разкъсат дупетата на две, за доставят радост и на двете страни. Ще трябва да изберат страна, или всички ще им дърпат ушите. До редакторите на Дира - я направете недна анкета, на коя страна хората очакват, че вие ще застанете?

Недей и да вярваш. Това е театър и МВФ се измъква леко от поредния транш.

Мдамм/Кире/Коко, а ти последния застъпил на смяна администратор на Дира ли си ?

Нашата преса до една се навежда на собствениците си -вси мутроолигарси ,които много се страхуват заразата СИРИЗА( бореща се срещу соята финансова олигархия) да не се пренесе в България

Pesh0

САЩ иска от европа , това което искаше от България . Опростихме 4 милиарда на Ирак и 2 милиарда на Либия . За да могат САЩ да им дадат кредити и да работят с тях . Е до къде ги доведоха е друг въпрос .

Малееее Такава тъпа опорна точь не бях виждал

Казано с други думи - Германия не ще и да чува за ново отписване на гръцки дълг.

Pesh0

С други думи САЩ казват , ако вие не си търсите парите , ние ще им дадем . Ако си ги искате , няма как да ги върнат , всичките .

Ми те, немците, вече отписаха 100 милиарда евракис. Айде сега и МВФ да отпишат малко. 100 млрд е добра цифра.

Аз съм на страната на исландците. За пълно игнориране на МВФ, СБ и ЕЦБ. Но мене кой ли ме пита ... и разбира. За това всичките тези организации с алчни нечовеци, ще си понесат КРЪСТА като търтей сламка забучена му в задната му част.

А който е срещу гърците ... също ще плаща ..сметката на Германия ,която дълги години Даваше Заеми на Гърция ..срещу Големи Лихви ... въпреки че Знаеха ,че гърците ще станат Неплатежоспособни ! Нарича се Алчност ! Печалбата беше Само за Западните Кредитори ... а Сметката ще я Плащаме Общо ...и ограбен България също !

Горките гърци, те не искали заеми, а им ги давали насила.

Гърците не ги мисли ,те ще се оправят защото политиците им са Патриоти, и се борят за националните си Интереси ! Виж в ГЕРБ-РБ Кочината какво става ! Как се РазДават национални интереси,Държава и всичко което им поискат от ЕСАЩ !!! Срещу Нищо !

Леле... все-едно, че слушам баба ми. Заеми... срещу ГОЛЕМИ лихви?? Ми като им бяха големи, ДА НЕ БЯХА ГИ ВЗЕМАЛИ! Щото заемите били скъпи, сега няма да ги връщаме, ТАКА ли? Маймунката, драги ми ?, преди да изяде ореха си го слага на дупето, да премери дали ще излезе... Освен това, много от заемите по времето на взимането им НЕ СА БИЛИ скъпи. Оскъпиха се после, когато стана ясно, че гърците и идея си нямат да ги връщат, тези пари... компонентата на риска, нали разбираш... По куца логика не бях чувал...

дългa нa ромейте и зaемите нa Укрaйнa ,че Молдовa и тя чaкa дa я aсоциирaт....дупето дa ни яко !

СТИГА КОМПРОМИСИ ЗА ТЕЗИ ВИЗАНТИЙЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА ИЛИ ДА ИЗЧЕЗВАТ!!!!!

Гърците знаят че може да разрушат ЕС бързо и знаят,че ЕС Нямат Избор освен да им опростят дълговете ! Иначе Разпад от който ще Загубят Богатите западни компании завладели Пазарите в ЕС, и Колонизирали Източна Европа ! Това Запада и главно Германия Не може да си позволи ! Ще Платят ,ще си избият Гръцките Милиарди от Колонии като България,Румъния Украйна ...а Гърците Пак ще пият узо,ще играят сиртаки и ще трошат китайски чинии ! До следващият път ! А България с Колониалното си парвителство на ГЕРБРБ ...ще Плаща !

много си тъп

Няма такова нещо, това е измислена през пръсти новина или византийски номер с цел да протакат възможно повече преговорите. Европейската комисия е една от тройката заедно с МНФ и ЕЦБ, предизвикали изкусено гръцката дългова криза. Току що гледах в youtube най-новия филм на ВВС за гръцката дъгова криза, казва се The Trail of the Troika by Arpad Bondy and Harald Schumann , там обективно е предадена ситуацията и показана истината.

Как знаеш ,че това е обективно и истинско ? Как ?

Ами гледай го първо и прецени с главата си! Фактите са неоповержими! Пост фактум!!!

Закривай!

Не забравяйте, че гърците са в еврозоната. Ако не беше така, Европа нямаше да се занимава с тях, пък и заеми да им дава и всичко останало. Просто хората искат да спасят европейската валута, въобще не им пука за Гърция. Така че мързеливите гърци ще изнудват до дупка, и нищо чудно да им се уреди въпроса... Не защото Ципрас е много умен, или голям "патриот", а защото са в Еврозоната!

Гърците са големи тарикати щом успяха да противопоставят МВФ и ЕС ... И ще се измъкнат отново, а България ще продължава да спазва (и да налага нови) "реформи" подсказани и от МВФ, СБ, и квоти за производство наложени от ЕС, докато съвсем не фалира и докато сиганите не станат мнозинство.

Не са успяли в нищо от това което казваш!! И няма да се измъкнат, няма луди да наливат пари там!! Никой няма да им даде повече заеми.

Хората са казали - ако дължиш 10 000 долара на банката - имаш проблем, ако дължиш 1 милион - банката има проблем. Та в случая проблемът не е на гърците, а по-скоро на кредиторите им!

А Украйна ?

ЕЦБ предлага на МВФ да им шитне малко гръцки дълг по номинал. Технически не така директно, но идеята МВФ да даде на гърците пари, с които да си покрият плащания към ЕЦБ практически е същото. МВФ хич не е фен на подобна сделка, но не защото гърците са тарикати, а защото в МВФ не са глупаци.

Гърците са отчаяни нещо!! Мислят си че ще скарат ЕС и МВФ?? Е, не са познали!! Безплатното мамбо свърши, хващайте се на работа!!

копелета мръсни! Айде Белгия! САЩ си мислат, че с окупационни войски ше прават арбайт махт фрай добезкрай. Да, ама не. не и на герматците. Ти! Купи ли си калашник? ше ти потребе. СКОРО.

Ти нормален ли си?? Ти си мурзилка, забравих!!

И най-после Излезе Истината за Лапчите от Е.С който единствено могат да съсипят всичко и колкото могат да гепят да го сложат в Джобовете си . Като Ромпой взимаше си по 70-80 000 а Ефект никакъв . ЦИТИРАМ :Сериозни разногласия и противоречия между кредиторите - Европейският съюз и Международният валутен фонд, спъват преговорите с Гърция, се казва в съобщението.

Pesh0

Международния валутен фонд , които е изцяло Американски , иска , Европа да опрости дълговете на Гърция , за да може да дължат на тях , но не и да други . Ами международния фонд , да им даде пари без европа да опрощава . Или фонда да опрости на някоя друга държава 300 милиарда , за пример .

Най-накрая казаха сакралната думичка- КОМПРОМИС... и нещата ще си бъдат както преди.

Доста членове на МВФ май ще си бият камшика към БРИКС.

Виждате ли всичко се прави в техен интерес ех защо и ние не сме такъв народ жалко.

Да бе, в техен интерес е рецесия?! В твой интерес ли е да си беден? В момента кредиторите се карат кой да получи по-малко...

Сега на гърците им пречат разногласията между МВФ и ЕС А преди - тези между ЕС и МВФ