Китай стана най-големият партньор на ЕС

Китай стана най-големият търговски партньор на ЕС, изпреварвайки САЩ, обяви днес в официално изявление китайското министерство на търговията, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Китай стана най-големият партньор на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остава Европа да започне да внася и тоалетна хартия от Китай и тогава китайците съвсем ще ни бръкнат отзад...

Само ми е любопитно, кога на китайците ще им писне да произвеждат за целия свят, а те самите да притежават по две фланелки, шорти и чифт джапанки.

КИТАЙ ще стане и най-големият КРЕДИТОР на ЕС, и ЕС ще стане най-западната ПРОВИНЦИЯ на КИТАЙ :))))))))

Колегии,не се косете.Китайските и турските стоки били боклуци.Вярно е.Но като не можем да си позволим качествените им и скъпи стоки , по-добре е да не врякаме.Вижте колегата "Иван" , доволен е и аз му вярвам. Хайде сега давайте политиката.

Брей, тия гадни китайци! Мръсни комунисти. Да произвеждат евтини боклуци! Ами що не си купувати скъпи НЕБОКЛУЦИ бе, приятели? Шото еврейче-банкерче ви пооткрадна париците и не можете. Дали са глупаци тия, дето сега протестират на Уолстрийт?

Нормалната икономика зачита екологията, трудовите права, ред условности и обичаи. Нормалната икономика си служи с пари с относително стабилна стойност. Нормалната държава осигурява на гражданите си приличен стандарт, възможност да развиват бизнес и инвестиции,здравословна среда, достатъчно отпуски и почивки, пенсиониране на смислена възраст. Нищо нормално няма в Китай, това е един глобалистки затвор, който трябва да бъде изолиран от пазарите на нормалния свят.

Минималната заплата в Китай е 260 лв. (приравнени разбира се). Храната е 5 ( ПЕТ ) пъти по евтина. Образованието издравеопазването продължават да са безплатни .... Та кой казваш трябва да бъде изолиран ?

Ххахаххаха. Китай всеки го желае в пазарната си ниша. Всяка уважаваща се фирма в света има завод/и в Китай. Има едни дето сна си изолирани от световните пазари, ама кои бяха. Би ли ми помогнал, че забравих от коя страна бяха.

Да, имат но са на територията на страна и в силна централизирана комунистическа държава.Като не могат да си плащат дълговете към нея, тя просто с едно декретче на властта ще ги прибере, демек-национализира с партакешите и без право на обезщетение.

Джак, говориш с лозунги, но без никакво покритие. Китай като един от най-големите замърсители на околната среда са и НАЙ-ГОЛЕМИЯТ производител на екологична енергия, водородни МПС, станции за зареждане на водородни МПС. В Китай са на първо място по нововъведения за енергийна ефективност в производството (единствено Финландия може да ги конкурира). И като споменаваш екология, с кого ги сравняваш? Със САЩ или с Канада, може би Франция или Испания? И още нещо - в Китай има фирми, които имат стратегия за развитие за СЛЕДВАЩИТЕ 200 (ДВЕСТА) ГОДИНИ. Коя американска фирма освен федералния резерв има такава дългосрочна стратегия?

Верно ли щатският федерален резерв е частна собственост?

Истинското име на Европейският съюз е EUROPEAN COMMUNITY /на български Европейска КОМУНА/.В този смисъл на света няма по подходящ партньор за комунистически Китай от Европа. Нали?

"Комуна" е на баба ти хвърчилото. Community значи общност на английски. European community = Европейска общност. European union = Европейски съюз.

Комуната също значи общност.

Европа е внесла стоки на 2 пъти по-висока стойност ,отколкото е изнесла ,за Китай. Кой ли печели ?

Ако неолибералното ръководство на ЕС продължи своята стара политика на"глобален пазар", това ще бъде смърт за Европа, защото ще изнесе нейните производства в Китай и ще повтори съдбата на САЩ!

Тук не става дума за друго, освен за ноу-хау и стокооборот. Пример : Скоростната ж.п. магистрала, строена от германски концерн в Китай... Няма да им възложат производство на стоки с двойна употреба, да знайш...

Това е само едната страна на въпроса. При възприетия неолиберализъм, чийто идеология е безкрайно свободния без ограничение пазар, не може да спреш един германски производител да си изнесе производството в Китай за евтината работна ръка и да връща стоката да се продава по скъпо и изгодно в Европа.

Да дойдат китайците

Историята със САЩ се повтаря. Китай стана не партньор , а донор на това раково образувание наречено "ЕС". НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И ВИЖТЕ КОЛКО Е ОТЧЕТЕНОТО (НЕ РЕАЛНОТО) ОТРИЦАТЕЛНО ТЪРГОВСКО САЛДО. Ще разберете какво става с тази скапваща се Европа.

Ееее това не мога да го приема. Раковото образование не е ЕС, а САЩ и неговия неолиберален модел. ЕС заради неолиберализма, внесен от десните европейци, стана само пудел на САЩ и донор на бюджета му му, сега САЩ прибира парите на глупавите европейци.

Раковото образувание е Китай - цялата криза в момента е заради него. Китай съсипва цели индустрии в Европа и САЩ с дъмпиногви цени. Китай манипулира валутата си, за да си пробутва боклуците. Китай изнася доказано отровни стоки в това число и детски играчки. Китай краде технологии от цял свят. Китай има цяла организирана армия от платени клакьори, които да му излъскват имиджа. Всеки който е имал бизнес отношения с китайци ще ви каже, че в основата на тяхната философия е лъжата и манипулацията. Европа и САЩ ще бъдат съсипани от продажните си елити, които мислят само за джоба си и са склонни да се продадат на Китай. Едва ли някой ще се събуди, но все пак е добре да не се мълчи за истината.

И на китайската стока има майстор... Не са вкарали достатъчно изисквания за евростандартите, не са ги отсвирили...

точно така, много си прав. и по-страшно сте става- тази страна смуче все повече и повече ресурси и един ден сте надигне поглед на запад и тогава сте се чудим какво да правим...

Крайно време е да изнесат и малко китайски социализъм....

Драги писачи,истината за Китай е,че там за прояви като у нас(безнаказани)- разстрелват.Затова не се крият доходи,плащат се редовно данъци и мутри няма.

Нещо ми се губи китайския стандарт в цялата работа. Може ли да го сравним малко с европейския...

парво да го сравним с тукашния(европеиски)..

Социализъм с китайски характеристики - китайците така наричат икономическото си чудо, каквото и да значи. Иначе са най-големия търговски партньор не само на ЕС.

Китай е най-големият инвеститор у нас :)) Каквото и да си купиш все е Made in China.

И по-големи боклуци от китайските стоки няма.

Но затова пък други не съществуват

Евтините Китайски и Турски да но,това евтини значи лоши а,по скъпите такива не са боклуци така че .... ?!?

Купих си китайски трактор.Качество -много добро.Цена- два пъти по-евтин ,от най евтините европейски.По-евтин от руските,даже.Верно са крали от всички,най-добри производители .Даже в проспекта им го пише. Много съм доволен от сделката.

Купих си китайски трактор.Качество -много добро.Цена- два пъти по-евтин ,от най евтините европейски.По-евтин от руските,даже.Верно са крали от всички,най-добри производители .Даже в проспекта им го пише. Много съм доволен от сделката.А ,щях да забравя,покриват стандарт Е 3-иначе,няма как да внасят в ЕС.За цени на резервни части ,няма да говорим,въпреки че почти не се налага да ремонтираш. Просто споделих впечатления от китайски продукт,политиката я оправяйте вие.