Вера Йоурова: Конвенцията цели превенция срещу насилието

Еврокомисарят по правосъдие и равенство между половете Вера Йоурова защити Истанбулската конвенция по време на визитата си у нас.

Обратно в новината

Коментари - Вера Йоурова: Конвенцията цели превенция срещу насилието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само за насилие манипулирате народа а за джъндарите нищо .

Тази конвенция е преведена от един или няколко преводача, които не са специалисти в областа, а изобилието от английски като "мониторинг," "релевантни", "бенчмаркинг", както и по-възприетите "конвенция", "превенция" чуждици, отразява ниското познание на собствения си език. В самия текст има изказвани, които противоречат на себе си, като например по. 4 ал 4. За разлика от предишните глави, вижда се, че глава 3 е преведена професионално, а нейното съдържание има смисъл. Според мен основната пушилка в обсъжданията се вдига заради първите две глави и заради насочеността на конвенцията само към жените, приемайки мъжете като насилници по дефиниция. Конвенцията би била много по-смислена, ако е насочена към жертвите на домашно насилие, стереотипи и "културни особености", независимо от пола. Тогава би била и по-добре приета.

в текстовете, свързани със съдебната процедура се казва,че нормите на конвенцията се прилагат СЪГЛАСНО съответното национално законодателство.СЪЩЕВРЕМЕННО СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПРОМЕНИМ законодателството си в унисон с конвенцията....Това как ви се струва?

Така е" В традиционното семейство мъжът не бие жената". Ние в традиционните общества ще набием обаче всеки който се опитва да ни пробута тази конвенция!

странно. първо циганизация, голи задници и силикон, а после конвенция за "не ме барай". конвенцията не цели превенции, а промяна в конституцията, която да одобрява перверзиите.

ИК ще прекрати насилието ? Стига смешки. Кажете какво общо имат децата в детските градини с насилието и обучението да не бързат да си определят пола ? ИК е престъпление срещу човечеството, срещу традициите, семейството, религията.

хайде още една платена овца. колко още ще намерите като тая

Не било нормално мъжете да бият жените и децата си, казва Йоурова. А нормално ли е мъже да се правят на жени и жени на мъже? Защитете истинските мъже и жени, а измислените, ако се избиват взаимно, да се сърдят на себе си! Ще ме защити ли някой, ако се правя на марсианец, а другите (с право!) не го приемат?

Аз само ще допълня, че около 40% от жертвите на домашно насилие са МЪЖЕ. Други факти са, че мъжете са над 75% от жертвите на нападения и насилие и около 80% от убитите (82% за България). Убийците в около 15% от случаите са жени. Но, тия курвенции някак все пропускат тези доста съществени факти.

Нека докажат и един предотвратен случай на домашно насилие, благодарение на тази конвенция и тогава да говорят. От конвенцията няма да се възползват обикновените хора (в случая жени, защото само за тях се говори), а ще се възползва друг - разните НПО-та, които ще имат повод още повече да нахлуят в България. В конвенцията имаше и специални разяснения, че когато дискриминацията по пол е само спрямо мъжа, не се брои за дискриминация. -- "Цачева каза, че според статистиката всяка една от три жени е била обект на посегателство." Това в коя държава е - в Афганистан или в Южен Судан? Всякакви представители на подобни институции нямат никаквото морално право да говорят по подобни теми, тъй като тяхното мнение/липса на такова, е спуснато от по-горната инстанция и те просто са длъжни да говорят каквото им е наредено.

Зад такива уж хуманни каузи, винаги прозират користни цели. Всякакви хора, представители на НПО-та финансирани отвън или на каквито и да било измислени чужди институции, първо прокарват чужди интереси. И второ - те са корифеи в нищоправенето и нищоговоренето. Наистина биха били по-полезни за обществото да спасяват света, ако се занимаваха с ядрена физика или атмосферна химия. Вместо това всеки тегли локуми на скъпа чуждестранна, антибългарска хранилка. Закони срещу насилие има и сега, разкриваемостта е ниска, а прилагането на законите вероятно куца, което няма да се промени с никакви конвенции. "Еврокомисар Вера Йоурова: В традиционното семейство мъжът не бие жената и децата" Тези направо къртят с плоскостта на манипулациите си. Значи досега в традиционното семейство мъжете са биели жените, но след приемането на конвенцията, жените вече няма да бъдат бити. Ураааа!

Оттеглям конвенцията, щото заради някаква простотия всичките ми агенти излязаха наяве . . . !

Леле страшни напъни за легализация на джендърите. Толкова ли трудно бе тази конвенция да не адресира полове? Можеше да е просто, който бие и тероризира друг и т.н. Но нее трябва да се прокарат джендерите и ГЕРБ ще си скъсат отверстията да я приемат.

ЕС е враг на България и това се доказва повече и повече с всеки изминал ден.

това не е ес безпросветнико, погледни на друго място.

А КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ВАШЕТО НАСИЛИЕ????НИМА НЕ Е НАСИЛИЕ НАД НАШИЯ НАРОД - НИЕ НЕ ИСКАМЕ ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ, А ВИЕ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ НИ НАСИЛВАТЕ ДА Я ПРИЕМЕМ.... ПО-ГОЛЯМО НАСИЛИЕ, НАСИЛИЕТО НАД ЕДИН НАРОД - ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!

Тази жена е за затвора! Тези статистиски са изкривени и натъкмени. Това министерство на половете трябва да бъде закрито и да престанат да харчат парите от данъците ни за глупости

До всички. Гледайте в ютюб Истамбулската конвенция част 2 и разпространявайте!!! Страшно е!!!

Как тази конвенция ще предотврати жените да не бъдат изнасилвани по площади, метра, паркове и плажове от резняците както стана в Кьолн, в Италия и т.н. Нещо точно това изясняване липсва в конвенцията.

Онези, които изнасилваха в Кьолн са защитени от други конвенции, писани от същите корифеи, които сеят хаос и разруха по света.

По последна статистка, в България има 3 пъти по-малко изнасилвания отколкото в Швеция или Германия (смятано на 100000 души население). Българина не само обича но и уважава жените. Конвенцията за нас не важи, само за поголовно полово и морално обърканите западно-европейци.

ЕДНИ ЛЕЛКИ И ЧИЧОВКЦИ В КОСТЮМЧЕТА ОБЕСНЯВАТ НА АНДРЕШКО ЧЕ ДА СИ ПЕДЕРАСТ Е ПРОФЕСИЯ КАТО ЕВРОКОМИСАР :))

В западноевропейските градове вече е нормално жените да бъдат групово изнасилвани по улиците, както стана преди две години в Кьолн! Между другото, доколкото знам, все още няма наказани за тези престъпления! Наистина ли има някои, които да вярват, че западноевропейските управници, които през последните години вкараха милиони нелегални диваци в своите страни, ги е грижа за насилието срещу европейските жени?!

Замълчи, замълчи... И си гледай своя дом и възпитавай там децата си както искаш...

В традиционното семейство жената има пу ка по рождение.

Само Русия и Азербейджан не са подписали Цариградската Конвенция. САМО ТЕ официално със ЗАКОН са разрешили побоят над жени и деца с "възпитателна" това е точния цитат... "възпитателна цел". Да другарката Корнелия е права ПОДПИСВАНЕТО НА ЦАРИГРАДСКАТА КОНВЕНЦИЯ Е ВЪПРОС НА ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР въпросът е НИЕ С ВАС В КОЯ ЦИВИЛИЗАЦИЯ СМЕ тази на варварите или тази на останалия свят. Светия Синод ИЗБРА ВАРВАРИТЕ. Може да го последвате !

САЩ, Канада и Япония също не са подписали истанбулската конвенция! Очевидно и те са варварски страни според теб! Всъщност повечето страни в света не са я подписали!

Не са подписали редица страни: Исландия, Ирландия, Люксембург, Литва, Гърция, Хърватска, Босна и Херцеговина, Унгария, Азербейджан, Русия, Чехия, Молдова, Македония, Латвия, Лихтенщайн,Словакия, Англия, България, Армения / според официалната страницата на ЕС/, без да изброяваме Израел, САЩ и много други.

Не знаех, че парите от данъците ми отиват за измисленото министерство на равенството на джендърите (gender equality).А другите министерства по Оруел "1984" няма ли да ни съобщите?

А тук жените провокират и плюят мъжете си, че били некадърници и винаги са ги мразели - е как да не им забиеш един шамар, просто си го просят тъпанарките. Кой ще защити мъжете от ругатни, обиди и душевни издевателста? Женорята стават все по-некадърни, груби и лениви - една мързелива баница не могат извъртят за десет минути на децата си.

Мадам, Не се опитвайте и вие да ни заблуждавате. 92% от българите са против това, да се удря жена, но сигурно също толкова са и против приемането на Истанбулската конвенция. Защо европропагандаторите не искат да разберат - това не е противоречие, а точно разбиране на ставащото? Опитвате се ни пробутате приравняването на социална роля характеризирана чрез джендър на социалната роля изпълнявана единствено от даден биологически пол. Нима раждането на дете не е социална функция, изпълнявана единствено от представителите на съответния биологически пол, от жените? Кой друг джендър може да изпълни подобна социална функция и да играе същата социална роля? Поне досега - НИКОЙ. Следователно, няма как да приравните някой джендър на жена. Няма как да стане биологичаската жена да бъде 100% приравнена на джендър, който твърди че се чувства жена. А вие точно това се опитвате да направите с тази "конвенция".

Колкото по-голям е напънът от брюкселската мафия и нейния български слугинаж за приемане на срамната конвенция, толкова повече хора започват да си задават въпроса - ЗАЩО? Съмненията нарастват правопропорционално на натиска - дори у онези хора, които проявяват малък интерес към политическата сфера у нас. Не можаха да разберат еврогейците (вкл. медийните им подлоги), че след перфектно аргументираното становище на БПЦ вече никаква реклама на ИК не може да помогне, напротив - ефектът е обратен! сОпрете се, сатанички!

От там от дето си може и да е практика да ви бъхтат като брашняни чували и тово може да ви е традиция. Значи сте сбъркани и тогава си решавайте проблема, не ни натрисайте на нас вашите болки. в българия, да, има насилие но това не е стереотип на обществото и не се приема за нещо нормално. До къде го докарахме, дегенератите да ни учат на морал.

То и сега има закони,но не се прилагат.Ние пък няма да я ратифицираме!Ха да видим какво ще стане!

Защо лъжат ,това питам? Пазят си постовете ли или ккаво? Послушковци..

Звучи невероятно, но изглежда еврочиновниците много държат да противопоставят хората, да сеят кнфликт. Сега разделят жените от мъжете и ги противопоставят. Защо "насилието над жени" е различно от насилието над мъже, деца, възрастни хора??? Нали насилието по начало е осъдително! Няма значение над кого .

ами ти най-добре си отговори на въпроса, да раделят обществото. Веднъж на жени и мъже, после на граждани и селяни, после друго и друго, а тез мръсни паразити само ни гледат сеира и ни се надсмиват.

Всяка независима страна има законодателство в което е залегала и превенцията така че престанете вече да натискате хората да ви приемат вашите идиотщини..Законът е НАД някакви такива скалъпени хартишки дето освен да целят узаконяване на нови извръщения друго неправят..

В моето семейство и по моя бащина и майчина линия, както и на съпруга ми, а ние сме семейство от 41 години, никога никого не е бил! Имаме двама сина, които също не бият жените си и петте си общо деца. Моля, госпожо европейке, чуйте приказката на моята покойна свекърва, шопкиня: никоя не е биена от жените у нашата фамилия!

... немалO е за кво, оти Eла да видиш...

Поляците легализираха ГМО в селското стопанство и храните, а руснаците на драго сърце пазаруваха от тях. Тъпчат и народа си с ГМО. Поляците са ратифицирали тази позорна конвенция и се правят на католици християни... Вие сами си помислете какви са всъщност поляците? А дали ядат редовно айна няма никакво значение, защото слагат много талашит отгоре и не усещат нищо.. Днес поляците искат да унищожат демокрацията си , като увредят съдебната си система, като дори и Лех Валенса излезе със социалистите, за да протестира против рязката лудост на псевдодемократите от дясно. Тази розовата може да е положена като комисар по правосъдието, но е ясно че не е работила в съдебната система и не знае основните начала на наказателния процес нито правата на човека заложени в ЕКПЧ.

Както винаги манджа с грозде ти е в гумената глава.

Странното е, че са ми казвали, че поляците имат ужасно отношение към жените си, а бракуват ли се е ужасен психотрилър - що излизащ, що тоз те заговоря- и по пернишки ....... Та те били ратифицирали конвенцията what ....

Добре, като е за защита на жените и децата, напишете в конвенцията - ЖЕНИ и ДЕЦА, а не социален пол и т.н.! Ма.а ви дибра долна! Да О.мрете, дано!

Не на европейския социален джендър фашизъм!!!

Нали си имаме закони дори са европейски Не ни трябват никакви други конвенции /харти

"В традиционното семейство, по начина, по който аз го виждам, не е нормално мъжете да бият жените и децата си"!! Да, може да не е нормално, но я прочети "Записки по българските въстания" в частта "Овчарски живот" ще разбереш дали не е нормално в социалната роля на традиционния български мъж- глава на семейството. Мога да дам препратки и към "Под игото", "Мамино детенце" и т.н.

Май доста надцених пишещата тук аудитория - те една конвенция от 36 страници не са чели, а пък аз се позовавам на "Записките " на Захари! Наивитет!

Прочетох от начало до край Инстанбулската конвенция - ако не бяха дефинициите всичко щеше да е прекрасно и да я адмирирам, НО, едно голямо но: 1. Конвенцията е за защита на жените, а няма дефиниция за жен; 2. Вместо това дефинират понятието пол, което няма общо с общо възприетото понятие за пол, ако щете дори и понятието записано в речника; 3. Ако грешно сме били разбрали превода за дефиницията "пол" защо срещу нея седи определението за "gender", а не за "sex", което всъщносте "пол"; 4. Една конвенция след нейното ратифициране е със силата на закон с върховентство пред родните закони, който трябва да бъде въведен в правото на държавата, включително в Конституцията, което е записано в конвенцията; 5. Специално внимание е отделено на "резервите", които една държава може да има спрямо конвенцията, които нямат нищо общо с тези, за които говори Б.Б.; 6. Най-силно впечатление ми направи резервата за защита от екстрадиция ако лицето е жертва на насилие - държавата може да не приеме този член, което означава, че насилникът си взима жената в държавата, от която е дошъл и продължава да упражнява насилие върху нея без тя да има защита. Та това е накратко конвенцията

С основание нормалните българи сме обеспокоени.Става въпрос за нсй ценното за българина децата.Цачева ще си ли щастлива сина ти да ти доведе някой американец за снаха.

Може и за зет.

Знаете ли коя е била първата жена и какво се е случило с нея?! Колкото до въпросната Конвенция, моят вол получи стрес и му се отели gender-а. К'во шъ прая ся? Мисля да го докарам в Брюксел и да ви го представя.

Баси долните лъжци!

Толкова е отвратителна тази еврокомисарка. Чак тук е дошла да ни убеждава. В традиционното българско семейство мъж не бие жената и няма място за педерасти и лесбийки.

Първо не е Йоурова а Юрова. Второ никой не е против конвенцията в часта й против насилието срещу жените. Хората не искат да се легализират и промотират третополовите. Или не разбирате или не искате да разберете!

Гадове мръсни! Продажници като Вас съсипаха семейния модел в нормалните държави. Глупостите, които изливате ще ги налагате ли за циганите? За дегенератите? За ислямистите? За африканците и всичката останала плява? Или нормалните хора за пореден път завоалирате с празни думи, докато отваряте все по-широко овертоновия прозорец?