Европа с общ енергиен пазар до 2014 г.

Лидерите на Европейския съюз обсъдиха начините за доставка и добиване на евтина и устойчива енергия и решиха, че до 2014 година в Европейския съюз трябва да има общ енергиен пазар, а газът и петролът да могат да се движат свободно между държавите.

Обратно в новината

Коментари - Европа с общ енергиен пазар до 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да на някои държави е отредена ролята на продавачи на енергия каквато беше до скоро България, а на други купувачи каквато се заформя да бъдем.

Oбщ пазар, обща валута и обща вяра.... A баба казваше, че в библията пише в с и ч к о ! / A п о с л е и общ к р а й на в с и ч к о живо..../

БЕЗКРАЙНО СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОВА ЕВРОПЕЙСКО НИЩОЖЕСТВО ХЕРМАН ВАН РОМПОЙ: "До тази дата (2014 год.) газът и петролът трябва да могат да се движат свободно из Европа. Предвижда се всички двустранни енергийни сделки с доставчици от страни извън ЕС, да стават след консултации с Европейската комисия." КАКВО ИЗЛИЗА НАПРАКТИКА : 1) Европейците няма да ни плащат транзитни такси за преноса на газ и електроенергия !!!!! 2) Тези нещастници, които нямат изградена енергиина система смятат да вземат решение от името на България при преговорите и с трети страни , които не са членки на ЕС. ИЗЛИЗА , ЧЕ ТОКА КОЙТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ГАЗТА КОЯТО ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ НАШАТА СТРАНА НЯМА ДА СЕ ОБЛАГАТ С ТРАНЗИТНИ ТАКСИ И БЪЛГАРИЯ ПРОСТО НЯМА ДА ПЕЧЕЛИ ПОЛАГАЩИТЕ И СЕ СРЕДСТВА С КОИТО ПЪЛНИ БЮДЖЕТА !!!!! Ние ще имаме само задължението да плащаме милиарди евро за безумия като този проект Набуко. ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ НАЗОВАВАЩИ СЕ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ГЛЕДА КАТО ТЕЛЕ В КАСАПНИЦА И НЕ РЕАГИРА НА ПОДОБНИ БЕЗУМИЯ. За съжаление с подобни пожарникари изживяващи се като министър председатели ни е вече не сме държава , а територия през която безпроблемно преминава газ който снабдява богоизбраните народи от цивилизования север. НА НАС КАКА ЦВЕТЕЛИНА Е ПРЕДВИДИЛА ДА САНИРА ЖИЛИЩАТА НИ И СЛЕД КАТО НЕ СМЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛАТИМ ЗА ТОВА НЕЙНО "БЛАГОРОДНО" ДЕЛО , ДА СЕ СДОБИЕ И С ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИМАМЕ - ПОКРИВА НАД ГЛАВАТА НИ. Не си мислете , че това са глупости. Четете и вижте как със Закона за управление на етажната собственост ни набутват в кооперации които съгласно Закона за Енергиина ефективност , трябва да осъществят едни скъпи и не за джоба на кооперацията дейности. ТЕЗИ НАГЛЕЦИ СА СЕ НАСОЧИЛИ И КЪМ ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИМАМЕ И ТОВА КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ - ПРИТЕЖАВАНАТА ОТ НАС ЖИЛИЩНАТА СОБСТВЕНОСТ !!!!!! ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С НЕЯ КОГАТО ФАЛИРАТ ТЕЗИ КООПЕРАЦИИ.

да посегнат на жилищата ни и ще издигнеме гилотината. Е ако заради всеобщата простотия не успеем, ще взривяваме домовете си, ако ще цялата сграда да хвръкне във въздуха, но техни никога да бъдат! После бунтът ще бъде неизбежен.

бе нещо не ми е много ясно как се вързва интегриран енергиен пазар с проекта Накуко ...ама щом Боце е рекъл...начи тъй шъй...Азърбайджан си е продал за 20 г напред газа на Газпром. Иран с голем кеф ще продава на Англия и Франция нпример...може пък нашичкият от Египет да внася там всичко е стабилно и винаги...))))

Айде сега пак да ни обясняват, че няма пазар за енергията от АЕЦ "Белене"

До 2014г. всички оцелели българи ще са разбрали, че сме членове на ООД, а не на съюз. Нищо построено на пазарен прицип няма да помогне на народа ни. Хора, този пазарен свят умира, удавен в собствената си алчност. Парадоксът е в това, че тези които имат най-много са готови на всичко за да вземат и малкото, което притежават останалите. Това не отговаря на физичните закони по които се движи всичко останало освен двукраките зомбита...