Анкара: Да признаем Източен Ерусалим за палестинска столица

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова днес света да признае Източен Ерусалим за палестинска столица.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: Да признаем Източен Ерусалим за палестинска столица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Християни и евреи имаме само Ерусалим. Мюсюлманите си имате Мека и Медина. Така, че стойте далеч от светия град, с който нищо не ви свързва.

Защото всяка чизма на обутия ратник в шума, И облеклата валяни в кръв, Ще бъдат за изгаряне гориво за огън. Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира. Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това. Исая 9:5-7 Исус Христос е вечният Цар ! Всички народи , проумейте го това!

А шамари.

9.Враждувайте народи и ще бъдете разломени! И чуйте всички вие от далечни земи!Въоръжавайте се, но треперете! Въоръжавайте се и ще бъдете разломени!10.Съветвайте се помежду си, но съветът ви ще се осуети; кройте заговори, но те няма да устоят, защото Бог е с нас. Исая 8:9,10

Започна дърпането на дявола за опашката.....

В този сайт има цензура, ако не им хареса някой,просто го спират.

България да признае Цариград за гръцка столица.

На 23 януари 1950 г. правителството на Израел обявява западната част на Йерусалим за столица на страната. Тогава Източната още не част от Израел.

Историческата част на града с останките на храма на Соломан и изгрдените на неговата територия псевдомюсюлмански светини са в Източен Йерусалим освободен през 1967.

от 1917 до сега, на палестинците им е предлагано 100 пъти да се направят 2 държави, като първоначалните предложения са покривали 80% от територията на днешен Израел за държвата Палестина със столица източен Йерусалим. На всяко от тези предложения се е отвръщало с насилие, атентати, войни. Войни, които всичките са изгубени катастрофално. Престанете да бъдете овце, и прочетете малко история! Ако не им бяха "лидерите" сега щяха да празнуват 100 години независимост, маа не!

именно - техните лидери живеят от омразата. В продължение на 70 години мюсулманската част на близкия изток беше превърната в клоаки на фанатизирани примати, където образованието е ненужно, а основната храна омраза. Велики държави като Иран, Сирия, АФганистан бяха преобразени в нещо, което не са били дори и в най-тъмните си векове, а именно османските нашествия. Всички те биват убеждаввани, че Израел е тяхният основен проблем.

Израел Е основният проблем на Близкият изток! Евреите СА проблем на всички, но след 2-рата световна война, тия неща умишлено се потулиха и забравиха.

Между становищата на САЩ и Турция относно Ерусалим, правителството на България ще заяви позиция от типа "Горе-долу Стамболов!".

добре бе, направете го втора столица на България. Третата може да е Константинопол- Стамбул. Шт,макетата да мълчат.

Столица на Палестина? Ми то няма такава държава, а както е тръгнало - няма и да има. Освен това, мразя да подкрепят от мое име терористи. Знаете ли че т.нар. палестинци плащат на учител над пет пъти по-малко отколкото на затворените в израелски затвори с присъди за тероризъм и техните семейства? Учителската заплата е на нивото на границата на бедността там - само 650 долара на месец, докато на терористите в датворите средното е 3 500 долара. ЕС, ООН и кой ли не изсипват огромни помощи в Газа и Западния бряг. И вие събирайте - за бедните учители. За терористите те сами се грижат. И си мечтайте да стигнете техните - на учителите и терористите заплати.

тук се едно са изсипани с кош всички идиоти на планетата. каквото и да кажеш отричат. а иначе си прав. 1.Не е имало ,няма и най вероятно няма да има Палестина като държава! 2. Израел си е избрал Йерусалим за столица много преди Тръмп да се сети да мести посолството. Така, че никой отвън не им избира столица! Израел си е независима държав аикато такава може да сизибере който си иска град за столица ,както всички останли държави. 2. Тъпите палестинци не си създадоха държава , когато им беше дадена възможност и за това никой не им е виновен. 4. те живеят с омраза и започнаха война с ново признатата държава Израел веднага, но загубиха щото по същество са боклук, който за нищо не става. Но май е редно да им набиват канчето на всеки 20 г. за да се държат що годе човешки!

ХИЛЯДА ПЛЮСА. А ЙЕРУСАЛИМ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ СТОЛИЦА НА ИЗРАЕЛ ПИШЕ СИ ГО В СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ.

В България една учителска заплата дали е повече от 650 лева /не долара/?

СТАНА МНОГО ИНТЕРЕСНО. САЩ -ЕРУСАЛИМ Е ЕВРЕЙСКА СТОЛИЦА, ЕРДОГАН - ПРИЗОВАВАМ ДА БЪДЕ ПАЛЕСТИНСКА СТОЛИЦА. СЕГА ББ КАКВО ЩЕ ПРИЗНАЕ - САЩ ИЛИ ТУРЦИЯ?!?!?!?!

Интересно, защо от вънка ще се определя столицата.

Израел отдавна си е избрал Йерусалим за столица и САЩ решават да си преместят правителството в столицата , както си е редно! Аман от дебили на всеки метър!

Ни пък искаме западната част на Константинопол да се признае за българска.

Константинопол никога не е звладяван от български войски.

Начи му е време

Два пъти Цариград е завладяван от български войски - при кан Тервел, за да върне император Юстиниян на власт и през 1908, когато четите на ВМОРО влизат в града за да помагат на младотурците да свалят султана.

Че що само западната ?! Целия Константинопол ! Целиияяя !

Това на снимката не е ли ислямски терорист?!?!? Турция иска признаването на палестина,която никога не е съществувала и е изкуствено създадена от ООН... Турция, защо така мрази Израел,защо така мразят ислямистите юдеи и християни?!? Защо Аллах мрази християните и юдеите,защото Аллах е Сатана!!! Турция трябва да признае,че Константинопол не е техен тогава! Турция е Антихриста,всички ще го разберете съвсем скоро...

Нашата столица е кръстена на дъщерята на Константин-императора които открива Голгота.Ако Турците искат Ерусалим първо да върнат името на града Константинопол.

Името на Истанбул е изопачена турска форма на Константинопол. Както например Филибе е изопачена форма на Филипопол.

Не си много добре запознат с историята. Турският вариант на името "Константинопол" е "Константинийе" /с ударение върху последната сричка/. Истанбул като име няма общо с Константинопол, а произлиза от "IslamBOl" - демек, пълен с ислям, заради многото мюсюлмани и джамии там.

като видя една такава забулена нинджа, като тази на снимката, да протестира за права и свободи и ме напушва таъв смях! а ердосган ако има дебели гащи, да признава каквото си иска.

Следващата световна война ще е между религиите. Няма да се размине без това ми се струва.

Шева, Дедан и търговците на Тарсис с всичките му млади лъвове ще ти рекат: Да обереш ли си дошъл? Да вземеш корист ли си събрал множеството си? Да грабиш сребро и злато ли, да вземеш добитък и имот ли, да направиш голям обир ли? Затова, сине човешки, пророкувай като речеш на Гога: Така казва Господ Иеова: В оня ден, когато людете Ми Израил ще живеят в безопасност, ти няма ли да го знаеш? Ще дойдеш от мястото си, от най-далечните страни на север, ти и много племена с тебе, всички яздещи на коне, голямо множество и силна войска; и ще възлезеш против людете Ми Израиля като облак покриващ земята. Това ще бъде в послешните дни; и Аз ще те доведа против земята, за да Ме познаят народите, когато се осветя у тебе, Гоге, пред очите им. Така казва Господ Иеова: Ти ли си оня, за когото говорих в древно време чрез слугите Си Израилевите пророци, които в ония дни пророкуваха през години, че щях да те доведа против тях? Но в оня ден, когато Бог дойде против Израилевата земя, яростта Ми ще възлезе в ноздрите Ми, казва Господ Иеова. Защото в ревнивостта Си и в пламенния Си гняв казах: Непременно в оня ден ще има голям трепет в Израилевата земя, така щото морските риби и небесните птици, полските зверове и всички гадини, които пълзят по света, и всичките човеци, които са по лицето на света, ще се разтреперят от присъствието Ми; и планините ще се сринат, стръмните ще паднат, и всяка стена ще се събори до земята. И ще призова нож против него по всичките Си планини, казва Господ Иеова; ножът на всеки човек ще бъде против брата му. Аз ще се съдя с него чрез мор, и чрез кръв; и ще наваля върху него, върху пълчищата му, и върху многото племена, които са с него, пороен дъжд и градушка от големи камъни, огън и сяра, Аз ще възвелича и осветя, и ще стана познат пред очите на много народи; и те ще познаят, че Аз съм Господ. Езекил 38:13-23

Kато, че ли се търси повод за нова война, и изглежда го намериха!!;)) HO, ако я започнат, тя ще бъде много опасна, защото ще забъркат отново, целият свят!!;)

В Близкият Изток поводи за война - колкото си искаш... Един свършва - друг започва... и те така...

И Господното слово дойде към мене и рече: Сине човешки, насочи лицето си към Гога, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох и Тувал, и пророкувай против него, като речеш: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз съм против тебе, Гоге, княже на Рос, Мосох и Тувал, Ще те обърна, ще туря кука на челюстите ти, и ще те извадя, с цялата ти войска, коне и конници, всички напълно въоръжени, едно голямо пълчище с щитове и щитчета, всички употребяващи ножове, - персийци, етиопяни и ливийци с тях, всички с щитове и шлемове, - Гомера и всичките му пълчища, дома на Тогарма, от най-далечните страни на север, и всичките му пълчища, и много народи с тебе. Приготви се, да! приготви себе си, ти и цялото пълчище, което се е събрало при тебе, и стани им военачалник. След много дни ще бъдеш наказан; в послешните години ще дойдеш в земята, която е била отървана от ножа и е била събрана от много племена, върху Израилевите планини, които са били непрекъснато пусти; но биде пренесен изсред племената, и те всички ще живеят в безопасност. И ти като възлезеш ще дойдеш като вихрушка; ще бъдеш като облак за да покриеш земята, ти и всичките твои пълчища, и много племена с тебе. Така казва Господ Иеова: В оня ден ще дойдат мисли в ума ти, и ще скроиш лоши намерения, като речеш: Ще вляза в земята на неукрепени села! ще отида при ония, които са в спокойствие и живеят безгрижно, всички които живеят в неукрепени места, без лостове и порти, за да ги обереш и да вземеш корист, за да обърнеш ръката си против запустели места населени, и против събраните изсред народите люде, които са придобили добитък и имот и живеят в най-отбраната страна на света. Езекил 38:1-12

А пък ние тогава трябва да признаем западен Истанбул за столица на България и Гърция, а и на целия православен свят. Също така трябва да признаем Диарбекир за столица на Кюрдистан.

Анкара: Да признаем Източен Ерусалим за палестинска столица Ердоган се е взел много насериозно, правйки изказвания , като за световна "сила", а Турция е само регионална такава, 20 милиона кюрди готови да воюват за своята независимост.

Този на снимката е един от новите столичани. И е много миролюбно настроен! С калашника и с пояс с взврив.

От кога родопските села станаха столица?

Толкова ли е сложно Ерусалим да бъде държава в държавата? Защо не е със статита на Ватикана? Стига смърт!

пак си изцепил голяма глупост. Ватикана е столица на католиците, а Йерусалим на кой точно ще бъде столица като град държава?!?

Ами как да стане, ще се управлява на ротационен принцип ли?! Ще се редуват юдеи, християни, мюсюлмани за по пет години ли?!:) НАд светите места толкова флагове и религиозни символи са се сменяли през годините, че кой и да каже мои са, все има основание.

Точно така! Ерусалим трябва да бъде признат за световен град! Той принадлежи на цялото човечество и трябва да е със статут на независим град!

Евреите са гадна нация! Според религията им, всички останали народи, включително и (най-вече) християните, са кучета , животни! Двизът им, който е написан и в някой синегоги, е: Никога не забравяй, никога не прощавай! То, не напразно Хитлер ги беше попукал, ама не му стигна времето....

То пък защото техните братовчеди мюсулманите са много хрисими... Един дол дренки са. Всички с мания да господстват над света. Разликата е, че мюсулманите искат да го правят с силата на меча, фанатизма и страха, а евреите искат да господстват чрез знанието, технологиите и тайните общества.

Тия, които слагат минуси (явно пълни лаици), да се поинтересуват малко, какво пише в Талмуда и Тората! Може на някой и да му настръхнат косите. Особено ако срещне изрази от рода на това, че не само не е престъпление да убиеш друговерец, и най-вече християнин, а даже е и похвално за евреина.

Недей да лъжеш и да клеветиш. В Тората такива неща НЕ ПИШЕ! И в Талмуда също!

Да признаеш нещо, което го няма... Няма държава Палестина, няма столица! Няма държава Кюрдестан, няма столица! То, както тръгва Ердоган с рогата напред, утре и Столипиново ще иска да се признае за столица на... сетете се! А току-виж поискал и Анджак Кърджали??? Сега, на въпроса на един от пишещите: Цион е име на свещена за юдеити планина и е издигнат в символ на нацията. Тоест, в директен превод ционизъм е национализъм, а това е същността на всеки народ. У нас комунистите и от незнание, и от геополитическа слепота налагаха отрицание на ционизма, тоест на национализма. Толкова им бе логиката по ТодорЖивково време. Сега не знам какво мислят по въпроса, но тъй като са плъзгави, подли и лицемерни, всичко може да се очаква от тях. Добре, че намаляват... А иначе, ционизъм и национализэм е едно и също! Поздрави на Ердоган и да му предложим столица на Кюрдестан!!!

Да признаете, ама то не става така! Евреите си завзеха територии, прочистиха си ги етнически и сега са си техни, ако ще ЮНЕСКО, ООН и Аременския поп да кажат не, това е положението. Щом имаш пари, чудовищно лоби в световния жандарм и си готов да плащаш с кръв, каквото си вземеш твое си е. Това си е реда от хиляди години.

Eвала, това ще е най справедливо, за палестиците. Hад 400 години Oсманска хегемония на тези святи територии за трите религии, историците са единоушни че тогава там е имало истински мир.

И Изсраел да напуска окупираните територии и Голаните, и да възмезди Ливан за зверските бомбардировки 2006 г. В противен случай САЩ и ЕС ще им наложат санкции, нали? Апропо, няма да чакам баба ми да ми купи колело, ама някой друг път!

кой пръв започва война,А?!?

Дай първо да признаем кюрдската държава и да й намерим столица. После ще мислим за палестинците.

това е ердоган,каквото каже намİра място.браво .

намериха пак американците къде да се бият и продават оръжията си!

сетих се. Освен обща светска столица, първоначално разделена на 2 части, както е бил Берлин, до мирното и съгласувано обединяване на двете области в една държава /в случая ИПР/, може наистина историческият религиозен център да се обяви за град-държава, като Ватикана.

Тия мюсюлмани голямо самочувствие взеха да имат, откак Путин им ходи на редовни посещения..??? Дали и той не е един от тях...??? Това че ходи на 6 ти януари на Бъдни вечер в храма Христос Спасителя в Москва не е гаранция че е кръстен, той и московският ислямски водач също ходи в този храм тогава...??? Присъствал съм на литургии в София, на които отявлени антихристи, комунисти-атеисти и гонители на првославната църква се правят на християни ...!!!

бил християннин откакто Цар Борис го е покръстил със сеч на упорити хански тикви. Останали сме си езичници и всичките ни народни обичаи са езически - кукери, нестинарство, въртене на кучета, водното хоро, прескачане на огъня и т.н.

Абсолйтно е така, но за комунистите, децата и внуците им... всъщност комунягите са потомци на езичниците, то си върви по наследство това...

Пълни глупости! Българската държава съществува именно защото сме православни християни с азбука. Това е идентичност, която нито византийци, нито турци са могли да премахнат. Ние сме кулутура, не просто държава.

А Египет, Сирия, Йордания, Ирак, Саудитска Арабия??? Що на призива на Турция са откликнали само "приятелски" държави се чудя. Особено като се има предвид, че първите 4 са водили 2 войни с Израел за Палестина... пък сега мълчание.

е редно и Одрин да се признае за БЪЛГАРСКИ!

Нещо си правят криви сметки мюсулманите, по същество те искат да нападат безнаказано Израел и да им се разминава, защото по същество признаването на източен Йерусалим за столица на Палестина е точно това. Да се игнорира факта, че през 1967г. група мюсулмански страни напада Иазрел за да го унищожи и в резултат губят войната и Йерусалим. Ще си минат по реда сега и Йерусалим повече никога няма да бъде техен. Още повече, че източен Йерусалим са точно светите места за трите религии.

Кои сте вие да признавате палестинска столица.

За Ерусалим се бият от времена когато не само САЩ, ами и Римската империя не е била зачената и много преди християнска и мюсюлманска религии да се появят на бял свят ;) Стига с тази опорна точка, че САЩ са виновни за всичко. Тук поне е много смешно ;)

ционизма. Редно беше да не се прави едностранен акт. Именно защото конфикта е хилядолетен!!!

Обаче снимкото кърти- китайка-мюсюлманка протестира за статута на юдео-християнски Ерусалим.

ChatGPT

Колко по-добре щеше да е да се обяви Ерусалим за град-държава и да се приключи...

аз подкрепям предложението на реджеп таип ердоган! да признаем палестинска държава, и столица да и бъде йерусалим! петте милиона изстрадали палестинци имат право на държава! това трябва да се случи още на другият ден след като югоизточна турция стане кюрдистан, щото героичният двадесет милионен народ на кюрдите имат още по голямо право на държава!

като им предложиха на палестинските терористи да си направят държава защо не си направиха ?!? Не това е целта им , а да не съществува Израел, ама нема да се получи техното.

ти май не можеш да читиеш? хаиде иди викни третокласника на комшията, да ти разясни какво пише по горе!

"Интересната"външна и вътрешна политика на Турция при Ердоган. Справедлив ли е призивът,Източен Йерусалим да бъде признат за палестинска столица-очевадно да. Обвинения към Тръмп и САЩ от най-мощният доскоро съюзник,сега пръв приятел на Москва. По пътя на логиката,кой град би предложила Анкара за Столица на Кюрдистан? Или кога ще признае Геноцидът над арменския и българския народ? САЩ направиха огромна,дългосрочна грешка в Йерусалим.Дано последствията не са толкова тежки,колкото се очаква.

Защо да е справедлв този призив, той не е справедлив. Арабите трябва да си плащата за грешките, а не за тях да плащата израелтяните. Да не са ги нападли и да не са губили Йерусалим.

Не е ли по-добре да признаем Кюрдистан за независима държава.

Целият Йерусалим е македонски!

Toчно така. Всички знаем че Израел е Близко Източна Македонска провинция. Далечно източната е Япония със столица Токио.

Ами, да. По времето на Санде Великиот си е било точно така - провинция на империята на наш Санде Великиот :) И Египет, и Вавилон... та чак до р. Инд :))) Ха сега, де!

Идеално-Източен Ерусалим-на палестина, западен Ерусалим- на Израел. А може и обща държава ИПР с обща столица, само не се бийте.

Ма то целта е сбиването, после продажбата на оръжия.

идеята е да има кютек. за това го правят американците и турчалята.