Епидемията от Ебола в Западна Африка излезе извън контрол

Епидемията от зараза с вируса Ебола в Западна Африка е извън контрол. Спирането на вируса изисква значителни ресурси от правителствата и агенции за подпомагане.

Обратно в новината

Коментари - Епидемията от Ебола в Западна Африка излезе извън контрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Упорито на последък се лансира чрез ясновидци гадатели жълта преса идеята за появата на страшна болест по света от която ще умрат милиарди!Огромна пазарна ниша за високотехнологичните гиганти за ваксини лекарства и предпазни материали!Сега "умниците"от управата ни пратени в нокдаун от наводненията няма да спрат потока от "бежанци"от Африка и Азия и близкия Изток и ще бъдат силно "изненадани"от първите умрели от ебола в България!Ако повтарям ако някой от лекарите все пак се усъмни и предположи че това е ебола!Отново ще бъде късно и няма да има виновни но умрели колкото искаш!На Запад от април се взимат мерки!У нас ако "ебола"не е име на плейметка или нов наркотик луксозен джип или еврофонд е без значение!Нали друг ще умре!!!!

Не се притеснявайте Еболата и добре познатата ни Конго-Кримска хеморагична треска имат сходни симптоми и еднаква методика за лечение... И между другото и двете са зоонози или с други думи основния разпространител(вектор) са животните и паразитиращите по тях кръвосмучещи насекоми. Затова който чисти домашните си любимци от кърлежи в никакъв случай не трябва да мачка насекомото. Епидемиите от Ебола в Европа са причинявани от заразени с Ебола маймуни и техни вътрешности използвани като опитни животни в лаборатории.

"Адът това са другите" (Ж.П.Сартър)

Ето с това се занимават фондациите на Бил Гейтс и сие.Африка колко удобно за ши..аните американци.

Явно и с тебе са се занимавали - и то успешно!

Да така е преди това бяха майка ти и баща ти.ДГД

Еболата може да е страшна болест, ама от грип и пневмония комай умират много повече хора всяка година. Много обичат медиите да раздуват "страхотии".

АКО ПРЕСКОЧИ ПРИ НАС В АМЕРИКА , ПРОГНОЗИТЕ СА 200 МИЛИОНА УМРЕЛИ ДИРЕКТНО ОТ ЗАРАЗАТА , ПОНЕ 50 МИЛИОНА УБИТИ , И РАЗПАДАНЕ НА ЦЯЛАТА СИСТЕМА ..... ...... ..... ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ ДА ПАДНЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО Е ИМАЛО ЧУМНА ЕПИДЕМИЯ ...

Испанския грип не никак невинно заболяване

Всъщност от грип не се умира, умира се от усложненията предизвикани от грипа... Неща като гнойни пневмонии, белодробна недостатъчност или пък общо отслабване на организма и това е причината грипа да е страшна болест защото лекаря не знае с какво точно да се бори докато не стане късно.

Броя на жертвите говори сам по себе си, защото Ебола е хеморагична треска която се разпространява САМО при директен контакт с тъкани и телесни течности на заразени хора или животни... и много лесно разпространението и може да се ограничи със стандартно препоръчваните от лекарите хигиенни мерки.

ТЕ ЗАТОВА ВСИЧКИТЕ ДОКТОРИ И САНИТАРИ ХОДЯТ ПРИ ЗАРАЗЕНИТЕ ОБЛЕЧЕНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В ОБЩОВОЙСКОВИ ХИМИЧЕСКИ КОСТЮМ ЗА РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА ...:)

Всеки има право да се маскира както иска когато тръгне да събира пари от спонсори. Обикновена хирургична маска, латексови ръкавици и дезинфектант са достатъчни. Апропо в Европа има два случая на епидемия от Ебола, но пък тогава не беше модерно света да бъде спасяван по толкова зрелищен начин. А да кажете нещо по въпросът с братовчедката на Ебола- Мекленбургската треска?

НЯМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ - СМЪРТНОСТТА НА ЗАИРСКИЯ ЩАМ Е КЪМ 90% ... ОБАЧЕ СПОРЕД ЛЕКАРИ БЕЗ ГРАНИЦИ ОЦЕЛЯВАЛИ РЕАЛНО УМИРАЛИ САМО 75% ... ГОЛЯМ КЕФ ЩЕ Е АКО НЯКОЙ ЗАРАЗЕН ИСЛЯМИСТ ОТИДА НА ПЕТЪЧНАТА МОЛИТВА В НЯКОЯ ИСТАНБУЛСКА ДЖАМИЯ

Detroit ti si mrısnik

Дано да не дойде при нас тази зараза! До Министерство на Здравеопазването и Световна здравна организация: Бързо купувайте ваксини и правете пари.

Крайно време е Европа да затвори границите си за африканци или скоро ще има огнища и на стария континент.

нямат спиране черните хорица по пътя им към европа... м/у другото е добре да знате, че най-добрите места за живеене на тази планета e по северното средиземноморие - гръцки места, италиянски, френски, испански! т'ва беше ей тъй м/у другото:) ...те бягат насам заради ГЛАД, БОЛЕСТИ, ЛИПСА НА ВОДА и др. подобни... всеки ден прескачат високи огради на границата между мароко и испанския анклав... плават с измислени "лодки" и се докопват до италиянски места, френска корсика, испански островчета... а сега си представете, ако те са заразени с вируса ебола или друг вирус... ИСПАНСКИЯТ ВИРУС навремето идва именно от африканците! стотици милиони загиват! съдейки по това, че всичко се върти и движи, то се стига до умозаключението, че нещата се повтарят, но в друго време с леки изменения, понеже няма как да е 1:1 => очаквайте нова пандемия! неизбежно е! също така вина имат и французите с техните бивши колонии! както знаете те са втори след англия по колонизация редом с испанците... сърдете са на тези 3 нации... те имат огромна вина... като включа сащ и германия-> най-виновните нации за човешки ГЕНОЦИД! т'ва е др. тема:) ...никой не спира френските сенегалци, алжирци, габонци, гвинейци, мароканци, кот д'ивоарци, конгота и др. да идват в либерална франция, на която всичко това и се връща тъпкано, обаче от това страдат и др. нации... мигрират и през нашата граница, а ние сме вече чужд имот на "великите", ама си нямаме оградка... то к'о ли и имаме:) болести - е, т'ва! бедни = болни!

Научи правописа първо, после определяй кой бил виновен и кой не. Русия как е станала най-голямата държава? Сигурно не е било с войни и презвземане на територии. И Китай сигурно не окупираха Тибет, нали? Пак злия запад е виновен на бай ганьо

твоят правопис много ли е правилен? ганчо не се ли пше с главна буква:) кат' си тръгнал/а да пишеш с главни буквички и препинателни знаци, и да се правиш на умно и грамотно:) к'вото не си! хайде сега намери си и другата думичка, която си сгрешил/а! глупи:) не ме опонирай НИКОГА повече! ти, нисша твар!

много добре си го е казал brigante За тези, които не разбират или поради причини изтъкани от "толерантност" и т.н. евро - глупости, не желаят да разберат ... затези надежда няма

Понеже има някакви предположения, изкуствени вируси не могат да се създадат в лабораторни условия. В такива условия могат само да се селектират вирулентни щамове за определени нужди. Самите многоклетъчни организми постоянно създават вирусоподобни тела, които често изпълняват някакви неясна за науката функции. В гените на всеки човек има цели фрагменти от вирусна ДНК или РНК, които при определени и неясни условия могат да се активират, рекомбинират. За самият организъм това може да не е опасно, но за други да.

И без това сме много на Земята, първи негрите..

После ти..

Що реши че сме много? Някой получи отговор свише ли?

Много сме в градовете. Ако човешката популация е разпределена равномерно, изобщо не сме много. Цялото човечество може да се насели в щата Тексас , като всеки си има къща с двои и градина с която може да се препитава. Толкова за мита за пренаселеността.

Капацитетът на "земният компютър", е 7 милиарда души. След като това число е надхвърлено чрез "разрастване", следва "свиване". Съвсем естествен вселенски процес, който всеки един от нас, носи в сърцето си.

Добре, но КриСталина Георгиева иска да засели тук негрите и ще загинем ние и децата ни. Не трябва да я допускаме в България, а още по малко да я назначат за премиер.

има много хора, които са алчни и похапват повечко отколкото трябва, искат и да поебнат повечко:) т'ва е едно такова няк'во си свръх потребление:) като включа и свръх материализма дето ни гони... оттам и свръхпроизводството му е производно на всичко това... ми наврете си го в алчните дупенца всичкото това свръхпредлагане! нисши твари, мислещи се за нещо, а сте като другите нисши твари на този свят необятен, безкраен! не сте нещо повече и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре за вас! простосмъртни като всичко живо! само ЖИВОТА е вечен! ...иси е вечен, и си го има:) вие не сте никак ВАЖНИ! мхмз

Евала ти прим Баце! Точно в десятката!

350....от февруари насам....що за глупост е това? Убеден съм че от февруари насам починалите от малария( за която има лечение) в Африка са поне 100 пъти повече. Извън контрол е била Марсилската треска(5% от световното население), както и чумните епидемии в Европа( всяка е редуцирала населението с 2/3) Сега обаче има интернет и журналисти : дай да бием тъпана за квото ни хрумне

За толкова смъртоносен вирус ... 350 за толкова кратко време е много. При това на различни места.

Да, но Малария-та се лекува успешно и смъртността и е около 20%. Освен това съвсем не се предава толкова лесно. В Африка хората умират от Малария най-вече понеже не се лекуват, било то от бедност или пък от необразованост. Смъртността на Ебола е около 90%, няма никакво лечение и се предава много лесно със всякакви телесни течности. Инкубационния период е около 20 дена, през който също е силно заразна. Труповете на загиналите от Ебола също са силно заразни поне 40 дена след смъртта.

чукни на дърво и си пожелаи никога да не те сполитат подобни болести ! страшно е когато чуеш дiaгнозата, времето спира докато излезнат разултатите. ако си родител (какъвто съм аз) на болно дете,земята под тебе се свлича и виждаш ада.

Автора на статията не прави разлика между Гвиана в южна Америка до Венецуеила и Гвинея находяща се в северозападна Африка

Венецуела не е ли в Близкия изток?

Естествено че не е там. Просто трябва да се погледне картата.

Ебола не беше ли неомалтусиански вирус?

няма такъв вирус, но навярно визираш глуповатата малтусианска теория, модели... някои "хора" се кланят на рогатите долни твари... е, кат' тая долна твар дето ме опинираше:) и да, именно такъв вирус е ебола, дедото:) изкуствено създаден от родени, изцвъкани от долни мъстии, кланящи се на дявола! амин:) и един рогат умря! пукайте се от яд вие нисши долни твари:) не към тебе деде, споко:)

Колко километра стана оградата по българотурската граница? Стана ли два?

Като гледам темпа на строителството, май адвокати са наели да строят.

А някой контролира ли наплива от африканци по границите ни?

Глобализацията крие някои рискове.

На САЩ им трябват нови територии, където да сеят ГМО и да вадят шистов газ.

Какво искате да излезе от АФРИКА?или Ебола или Обама!!!!!!!!!!!

За биологични оръжия не сте ли чували? След като създаденият изкуствено вирус на СПИН и разпространен успешно чрез заразени маймуни, не успя чувствително да намали населението на Земята (предимно от бедните държави или направо континенти), то от незнам къде излезе нов вирус с предполагаем естествен преносител ... отново маймуни. Заразяването става по всички възможни начини - чрез пот, кръв, сперма, въздушно-капков път и дори допир. При излекуване от Ебола вирусът продължава да е наличен в спермата на мъжките индивиди още няколко седмици. Това нещо няма спиране! И е една от разумните причини да се ограничи потокът на бежанци от Африкански държави към Европа!

Напълно съм съгласна, че вирусът Ебола е един от най-опасните, обаче писанията за изкуствено създадено биологично оръжие са плод на изкривено въображение и усещане за "световен заговор".

защо спряха всякакви приказки за свинския грип? май защото се разсмърдя работата

А какво представлява биологичното оръжие?

"Антраксът продължава да всява паника сред американското население, съобщава АП. Федералните власти обаче предупреждават лекарите да са нащрек и за други биологични оръжия. Бактериите на едрата шарка и чумата, както и вирусът Ебола, фигурират в списъка на най-опасните биологични агенти на Федералния центъра за контрол и профилактика на инфекциозните заболявания"

Моля, прочетете книгата ми за ЕШИРИХИЯ КОЛИ, която написах след като бях "върнат" отново в Америка, след 7 дневна кома. И понеже съм и учен и неврохирург и лекар и бивш атеист, спокойно съм поставил заглавието й на 10 юли 2012 година, "ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА РАЯ". * Аз лично съм впечатлен, от обясненията за това, КАКВО Е "Е. коли" /Ебола/? Това е БАКТЕРИЯ, а не ВИРУС.

Общото между е.коли и ебола е ... първата буква от името.