ЕП предлага да изпрати в България проверка за усвояването на евросредствата

Загрижени сме, че може да има измами със средства от ЕС и намеса от чужди държави като Русия и Турция, каза председателят на комисията по бюджетен контрол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То тук всичко е окрадено. Не злобея, но не съм усетил нищо от милиардите за "усвояване"- какво да ми харесва? Няма реално нищо направено с тези пари- всичко е в кюлчета и по шкафчета навряно и затова икономиката е на никъде!

PEYTSCH

Навсякъде в ЕС има измами и злоупотреби с евросредствата. И отпреди България да влеза в ЕС, пример (фрапиращ!) е Гърция...Но само, забележете, само българи плюят България премират от злоба че не са се облагодетелствани...Йончева и бесепарите бълват нонстоп клевети и се пишат патриоти ?

Трябва да изпратят не само съблюдаващи, но и направо парламент, правителство, съд, полиция и прокуратура.

Европейският парламент (ЕП) може и да предложи, но Европейската комисия (ЕК) едва ли ще го приеме понеже нашият от ЕНП е техен послушен "партньор".

Ами да! Те в ЕП и ЕС като видяха на къде отиват нещата със служебното и с изборите, и се застраховат хората. С военната про кремълска хунта на Радев, с неяснотата около ИТН, със задкулисието което стои и зад Слави, и зад Радев - хората постъпват възможно най-предвидливо. Следващата мярка ще е спиране на фондове!

Има държави в Европа с висок стандарт на живот, които не са членове на ЕС - Норвегия, Швейцария. Защо нас зорлем ни набутаха в този извратен фашистки съюз?

Защото и двете тези държави са в европейското икономическо пространство ( все едно са членове без право на глас) плащат си и не получават нищо. И това го правят само да имат достъп до пазара на ЕС.

Бежи в матушката си Расия!

Я ЕП да ми обясни защо спря Южен поток, а допусна СП2, както и защо допусна за ЕС да тече газ през Турски поток. Чии интереси защитавате. На Германия и Турция нали? Защо затворихте 4 блока на Козлодуй и после построихте срещу него АЕЦ в Румъния. Белене не може а Унгария може да сърои с руснаците АЕЦ нали? А инак гушката 1 милиард евраци за членският ни внос в ЕС. Май Англия ще излезе права САМА да си решава какво да строи и какво не.

Значи, много е изгодно, за всичките си несгоди, да обвиняваш едно и също нещо... Въпросът с АЕЦ-Козлудуй е, че реакторите бяха много СТАРИ и опасни! Всички от този тип в Европа са затворени. А никой не ни е пречел да си сложим НОВИ реактори в Козлодуй. Белене е наш и руски проект. Отново никой в Европа не е пречел да го достроиме. Единствено излезе информация, че Белене е ЗЕМЕТРЪСЕН и е вероятно да стане беля!

Реакторите ВВерв440 които затворихме, за затворен тип и са по модерни от 90% от реакторите във Франция и Великобритания...

Утре като станем втори Чернобил, крепостната ти главата ще разбере защо.

Борисов и Пеевски ще саботират Държавата до последно

ОЛАФ отчита като проблем на българското законодателство това, че ако извършител на злоупотреба с европейски средства е юридическо лице, може да се наложи само глоба. А нищо не се казва по въпроса, че когато ром е извършител на каквото и да е престъпление в България, присъдата е максимум условна......

Къв ром те гони бе шушумига? Ромите крадат на дребно. Белите якички крадат милиони и милиарди.

Почва стремглавото обедняване! Честито!

Крайно необходимо е постоянно присъствие и строго обвързване със спазването на законите на ЕС.

не ви щем подаянията, джендъри, само поощряват корупцията и мързела

без тяхните "подаяния", до сега да си се свил на кравай и умрял пет пъти...

Половината от Евросредствата са в Чекмеджето на Лицето Методиев Борисов ! Кога ще го достигне Закона МАГНИТСКИ ? Посолството на САЩ и Нейно Превъсходителство Херо Мустафа да си влезе в ролята и да довършат започнатото с крадците в България !!!

Боклук

бивша директорка на ДФ Земеделие казваше 80% плащанията са за ОЛАФ и Кьовеши

""""бивша директорка на ДФ Земеделие казваше 80% плащанията са за ОЛАФ и Кьовеши """".Толкова малко ,според мен надминават 90%

"една жена каза" е много достоверен източник.

"""Е, все пак е директор"".

Алоооо я този ЕП да каже как той се грижи за нас. Постри огромен завод на Continental в Сърбия, FIAT стяга пак там конвейр за коли, построи завод за Мерцедес в Русия... И като гледам май са все в ЕС тези държави. Сега ще ни ощавите кожите като ни набутата в еврозоната където Швеция Дания, Унгария, Швейцария, Полша и др. защо ли пък не искат да влязат.

ЕП не строи заводи. Частни предприемачи го правят. Само че имат правото да не избират държави в които още се ширят комунистическите ДС кадри и рекетират всеки решил да прави бизнес.

Така да се оплюва и да си егава маата сам ! Сега папото ще спре! А жалката истина е ,че няма страна в света да не се краде,това е заложено в човека! И тук не е най-зле! Но......Сега следва....МИЗЕРИЯ!

Но Вие специалист по кражбите или по "папото" ли сте???????????????

""""намеса от чужди държави като Русия и Турция", добави тя.""""" А на САЩ може ли???? """"Според тази парламентарна група често българската организирана престъпност се насочва към усвояване на средства за земеделие."""""Много са наивни тези така наречени европейци. Е, организираната престъпност е основният усвоител на тези средства. Поне 6-8 години ще минат ,преди да бъде тотално демонтиран моделът "Борисов" ,а също така и заличени социално -икономическите последици от него

Ами то тази далаверка не е от вчера, а защо се сетихте чаааак когато Герб падна. Нещо има гнило и у вас.

За чалгари няма фондове!

ами за първи път официално правителство говори за измами в особено големи размери, за това.

Няма какво да предлагат. НАПРАВО ДА ИДВАТ

А кога ще раследвате къде отиват парите ни за членският внос от близо един милиард евро. Да ви кажа ли? Отиват за дебелите ви задници в Брюксел дето ни затвориха 4 реактора, блокираха Южен поток, Белене, заъвориха фабрики, заводи, магазини за да ВИ станем САМО купувачи на вашите стоки и да ни ползвате ОТГЛЕДАНА И ОБРАЗОВАНА работна ръка в която не сте вложили и една стотинка.

Еее ама построха завод на VW у нас, и никой не вкарва вече коли нов внос на по 100 000 реални километри от там.

Даже, не един, а десет завода построиха. Е за това ги уважавам - защото не са лъжци и измамници и не финансираха мафията в България, а направиха толкова много заводи на Фауве. ПП: А може и робот да съм.

Ти кой точно очакваш да ти построи завод? ЕВропарламентът или Европейската служба за борба с измамите?

Опаааа!

Нали Мунчовците спряха кражбите и изчегъртаха всичко?! Как може такава черна европейска неблагодарност?!

Кои са тези Мунчовци? Гербавите ли имаш впревид, фето взеха властта за да заменят Станишевите крадци със своите.

Мунчовците са тези сегашните зомбита, под "мъдрото" ръководство на Мунчо Злобният юмрук...

Примката около Борисов и ОПГ Герб все повече се затяга. Лошото е, че ще плаща българският народ за престъпленията им. За толкова години управление на Герб, са откраднати много пари а България е най-бедната в ЕС.

като не предстаеаме дя се плюем и мятаме лъжливи лайнаци един към друг! Върха на лайнометието бяха Мунчовците.Сега и парите ще ни спрат!

вилковен бе!

Крайно време беше...

..свършва келепиреца май-май! :(((

Се надяват,че някой ще провери,ще намери откраднати пари и ще им ги даде на тях.Всички тези твърдения за кражби в особено големи размери си е предизборен блъф Със сигурност има злоупатреби,но откриването им не е проста работа.Кражбите няма да спрят-само се сменят едни крадци с други.Комунистите бяха държани много време далече от държавната софра,огладняха и затова спретнаха това уж спонтанно обществено недоволство.Борисов трябва да се изчегърта,защото не им дава да крадат.За народа никой не мисли.

преди повече от 20 години придобих , купих чрез съдебен търг от община Варна имот . Послетък с тази община , голяма Варна , само проблеми . Нещата относно ония прочут на всекиго в най-горният етаж на кулата - админсистрация Варна , голяма община се състои в следното : може ли един съдебен търг при условията на не влияние -обективното провеждане да е законен ? И така нататък . В дъното на двора ми седи една от онези , които арестуваха софийската ужким шматка със забелязаните пари на улицата помежду министерски съвет , президенството и бивщата външно търговска банка на ония не чак толкоз любим народу министър председател банка заемстник . Вижте , аз не съм ваш . Спокоен съм , ако щете , утре сутрин , сключим споразумението , Ви си имате пълни права , подписвам протокол за съгласието , така нито Вие , нито Аз , нито трета страна да ни или Вие , или Мене , закачки . Казваме се добър дън и всичко добро , и готово .

prodavam

Как ще го направят това без специализирания съд и прокуратура!?

ЕС отдавна знае за далаверите на ГЕРБ и ДПС, просто искат да кажат на следващите, или да слушат, или стоп на субсидиите. А дори и малките деца знаят, че тези субсидии главната им цел не е подпомагане, а изнудване и контрол на правителства.

Румпа каква стана тя?

След борисов е потоп. Добре, че си замина за винаги тая мърша.

И с Потопа е добре

Дойде Фатмака на власт и видяхте ли сега какво стана? Само след няколко месеца ЕС-то вече иска да ни спира средствата. А сега представете си какво може да е след година-две, ако не го изчегъртаме на есен.

Не е лошо да изпратят наблюдатели, за да не могат Радев и Трифонов да крадат.

Вси ки проекти да се правят от министерството не от фирми посредници да не задържат проектите с 30 месеца . .

Стяга ме менискуса…Не стига че за първи път губя избори, ами сега и далаверите ми ще разследват.

Охооо, ЕНП май ще отлюспят агент Буда ;)

Време беше, ама ББ вече няма да е на власт, закъсняха. То трябваше сащ да наложат санкции, та тия тиквеници от ЕС да се сетят, че тук нещата са страшно зле от към корупция...

В България комунистите не са изпускали властта от 09.09.1944г. до днес нито за минутка! С парите на Европа тези изроди постигат две цели: 1. Средствата се усвояват с некачествени, грешни и некадърно направени проекти като в същото време цените многократно надхвърлят средните дори в Германия. Фирмите проектанти и изпълнители са техни и обогатяването е огромно! Ефективноста е много под изискуемата, а в много случай въобще я няма! 2. Вследствие плачевните резултати от точка 1. отровна пропаганда се насочва срещу ЕС и НАТО и се манипулира общественото мнение! Европа не трябва да дава на България нито стотинка за да имаме шанс да се отървеме от комунистическата чума!

Да дойдели евродепутати за да се уверят на място дали не се извършват нарушения при усвояване на евросредствата???Ха ха ха , какви наивници са тези от европа! Тука най-печените си счетоводители да пратят, години няма да им стигнат да схванат далаверите! Не може да се отрече, че е весело в ЕС :-))

Те хората помнят какво ставаше по времето на Орешарски като се спряха всички фондове....сега същите са на власт! Нормална и обоснована реакция!!!!

Ало, 80%-товата, ЧЕТИ: "От отдела по сближаване добавиха, че предстои проверка на качеството на ИЗПЪЛНЕНИТЕ проекти" Орешарски ОТСТРАНИ ГРЕШКИТЕ на ГЕРБ-авите. САНКЦИИТЕ идват СЛЕД ПРОВЕРКИ. За Калина Илиева, дала името на КАЛИНКИ ГЕРБ, спомняш ли си?! Дано УСВОИТЕЛЯ от Банкя има късмет да попадне на НЕЗАВИСИМ ПРОКУРОР!

Крайно време е да започне проверка на парите за магистрали и железници. Там краденето е в колосални размери.

Колко ще излезне, направо ще им се доплаче. И всички партии са в кюпа.

То се очакваше, на руско-турските подлоги ЕП няма доверие.

Не обиждай Бойчето, моля! Не стига че СЕ СНИМА пред 2 ТУРСКИ ЗНАМЕНА. И БЛАГОДАРИ на Ердоган за "ТУРСКИ поток". А спомняш ли си как Бойчето СЕ МОЛИ на килимчето на Путин да МУ ПРОСТИ?! Щото ГОЛЕМИТЕ БРАТЯ прощавали?!

Бойко открито отива се среща и преговаря - може му благодариш, че нямаме емигранти. А тези които сега се очертава да сформират правителство се срещат тайно - след месеци се разбира, че е имало среща или някой от Русия идва и им тропа на масата.

До: Я верно ли Някъде да си прочел, че пиша за прост човек! Употребявам съществителното нарицателно име “ простащина”! Прост човек можеш да го ограмотиш, да го научиш на маниери и поведение но простащината е до живот! Каква е разликата между партийните секретари и сегашните гербаджийски политпоручици? Никаква! Една партия, един вожд и всички трябва да се съгласяват с него и да подкрепят неговите мнения, без значение, че когато този неграмотен индивид употреби два глагола в едно изречение, нито той, нито някой друг има представа какво иска да каже! Оставян настрана колко бивши партийни и комсомолски секретари заемат ръководни постове в ГЕРБ! Преди да изразяваш мнение се опитай да направиш причинно следствената връзка на разисквания проблем, а ако не можеш, помоли някой да ти помогне!

В момента на власт са крадливи родоотстъоници и не се вижда добър изход от положението!!!!

А ако проверят ЕВРОмагистралите ни?! Асфалт Паша ще влезе на топло... СЛУЧАЙНО ли Шайката ОТКАЗА лицензирана европейска фирма да инспектира магистралите?!

"Банкягейт" ББ, М. Найденов и Кокинов обсъждат разследване срещу лица в МЗХ, влезли в престъпен сговор за ИЗМАМИ С ЕВРОСРЕДСТВА... ОБВИНЕНИЕ срещу Триото НЯМА; М-р Д. Танева дава указания за прикриване на залоупотреби с еврофондовете: „Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“; ОБВИНЕНИЕ срещу м- р Танева НЯМА; Ларгото - м-р Б. Банев дава указания за ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ДОКУМЕНТИ... ОБВИНЕНИЕ срещу м-р Банев НЯМА!

Ми те средствата са в ЧЕКМЕДЖЕТО бе...при бате.