До €600 млн. за енергийна ефективност

В България ще действа нова схема за управление на проекти с европари за енергийна ефективност. Става дума за 200 млн. евро от ОП "Конкурентноспобност", предназначени за енергийна ефективност в предприятията.

Обратно в новината

Коментари - До €600 млн. за енергийна ефективност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статистиката показва, че консумацията на енергия на глава на населението в България е 7 пъти по-висока от средното за ЕС и това не може да продължава повече. Този меморандум ще помогне на предприятията да подобрят енергийната ефективност и така ще намалят и оперативните разходи. За първи път има координирани действия за отпускане едновременно на кредити и безвъзмездна помощ при едни и същи правила. Това за консумацията на енергия може би е вярно, но защо се мисли само за бизнеса, а се забравят и пренебрегват обикновените хора?! Как един пенсионер със 100 лв. месечен доход може да си позволи поставяне дори само на един стъклопакет с площ от 2.5-3 кв.м., чиято цена е между 300 и 400 лв.?! Един свестен климатик с отоплителна мощност 3-4 кВт струва между 1100 и 1300 лв.! Изпълнителите на топлоизолация вземат не по-малко от 35 лв. на кв. м.! Това означава, че за една стена с площ 10 кв. м. са необходими около 350 лв.! Как може един такъв пенсионер да си позволи подобни разходи?! На какви кредити може да разчита той и какви са сроковете за изплащане и лихвите?! Сигурно ще му трябват поне 3-5 години, за да ги върне! Това е реалността в България! Всичко друго са само сладки приказки!

КОЛОНИЗАТОРИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СА КОНСТАТИРАЛИ, ЧЕ "консумацията на енергия на глава на населението в България е 7 пъти по- висока от средното за ЕС" !!!! КАК КОНСТАТИРАХА ТОВА НЕ Е ЯСНО , НО ВЗЕТОТО РЕШЕНИЕ Е ВПЕЧАТЛЯВАЩО: "Това не може да продължава повече !!!!" МНОГО СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА НАС ТЕЗИ КОИТО ЗАТВОРИХА РАБОТЕЩИТЕ АТОМНИТЕ НИ ЦЕНТРАЛИ. КАК ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА СЪЩО Е ЯСНО- "Няма да има безвъзмездна помощ без кредити и кредити без безвъзмездна помощ." НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ ОБАЧЕ НЕ Е ЯСНО, ЧЕ ТЕЗИ МЕРОПРИЯТИЯ, КОИТО ОПИСВА ТОЗИ МИНИСТЪР МАЙКОПРОДАВЕЦ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И СА РАЗПИСАНИ В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ !!!!! Няма не искам няма недей !!!! Тези колонизатори са решили да довършат с кредити всичко, което все още пъха като икономика и създава работни места. За най голямо съжаление в тази идиотска схема ще бъдат принудени да се включат и ТКЗСТ-та на жилищните кооперации, които бяха създадени по Закона за управление на етажната собственост. НИКОЙ НЯМА ДА ПИТА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕЗИ ОБЩИ СЪБРАНИЯ ДАЛИ ИСКАТ ИЛИ НЕ !!!! ПО ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИНУЖДАВАНИ НЕ САМО ДА САНИРАТ ЖИЛИЩАТА, НО И ДА ПРОВЕЖДАТ НАЛУДНИЧАВИ МЕРОПРИЯТИЯ КОИТО СА РАЗПИСАНИ В ТОЗИ ЗАКОН !!!! Не е случаен и факта, че г-жа Бориславова Цветелина инвестира капиталите си окрадени от резервите на НОИ и НЗОК не къде да е , а точно в проектите по енергийната ефективност. ТЕЗИ ИЗРОДИ ТВЪРДО СА РЕШИЛИ ДА НИ ВЗЕМАТ И ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИМАМЕ - ПОКРИВА НАД ГЛАВАТА !!!! Ще го допуснем ли или ще ги изметем това компрадорско правителство на предстоящите избори е въпрос, който предстои да се реши.

Баси тъпото копеле, дето си! Момче, кредитът е опция и изявлението означава, че няма да има програми без тази опция. Аз лично се нуждая от нея. Ако ти не се нуждаеш, не я ползвай, момче мило! Колонизаторите знаят много добре как са постигнали благоденствие и, повярвай, нямат нищо против и ние да постигнем такова. За тях е много по-добре да забогатеем, вместо да ни хрантутят. Що се отнася до покрива над главата ти - те ще работят по него и по стените на къщата ти - за да ти е топло и да ти е евтино. Аз дадох 900 лева повече, като изграждах отоплението си и сега пестя по 50 кинта на месец поне от спестеното. Ако могат да ти налеят акъл в главата, биха го сторили и това, но не става. Така че поне предлагат възможности. Ти видимо си угнетен от тези възможности, свикнал си очевидно на ограничения като: панелка (евтина), да не те псукат в чужбина, да ядеш само малко на вид, но много проста храна, да нямаш кредити, за да нямаш отговорности. При това, ако ти набиват в главата колко си умен (от най-умните в света), все едно че получаваш безплатно дрога. И като резултат се получава това, което си: мнително, зомбирано същество от комунистически произход, на което същество никой никак не може да помогне, защото то хапе и рита като животно, ако се опиташ да го пуснеш на свобода от тъмния му коптор, в който ограничените му сетива са свикнали. Ето тава ми е коментарът - дълъг като твоя.

ТАКИВА ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ КАТО ТЕБ ДОРИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА КОМЕНТИРАТ ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯГИЯ КОИТО ФИРМИТЕ И СОБСТВЕНИЦИ НА ЖИЛИЩА ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШНАТ. От въвеждането на втория задължителен енергоизточник няма да стане по топло нито на фирмите нито на мен. СИГУРНОТО ОБАЧЕ Е , ЧЕ ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ ТАКИВА КОТ ТВОЯТА КАКА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КОЯТО ИНВЕСТИРА МИЛИОНИТЕ СИ ТОЧНО В ТЕЗИ ПРОЕКТИ. Както стана ясно от коментара в статията КРЕДИТИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МЕРОПРИЯТИЕ както за фирмите така и за жилищните кооперации. Докакво води необслужването на един подобен кредит е ясно за тези които нямат средства да го погасят. За теб обаче не е така. ЗАЩО ЛИ ???? ЗАЩОТО ТИ ГАДИНО МРЪСНА СИ ОТДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА - ОТ СТРАНАТА НА ТЕЗИ КОИТО СА ПИТИМНИ ДА СЕ СДОБИЯТ СЪС СОБСТВЕНОСТТА НИ. Сори. Няма да ви бъде нещастници такива. Оречени сте да отидете в историята. ВЕРВАЙ МИ !!

"Няма да има безвъзмездна помощ без кредити" -------------------- Е това не можах да разбера защо е! За да ни принудят да работим с банки и насила да им осигурят приходи ли?! Ами ако имам свои пари защо да вземам заем? И това правителство се оказва слуга на банките... :(((

Приеми го като възможност, а не като задължение ползването на кредит и ще ти олекне :-) Грешно тълкуваш текста.