Петкова: Държавната енергетика е в цветущо състояние

Държавната енергетика е в цветущо състояние и обвиненията на бизнеса, че този сектор не се управлява добре, са напълно неверни.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Държавната енергетика е в цветущо състояние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

попитали радио Ереван, -"Какво прави ЧЕЗ в България?.Отговора бил: - Отмъщава си за Пражката пролет 1968г.

"Японские города начали отключаться от централизованных энергосетей" Японците по-глупави ли са от нас? Или ние ще снасяме пари на руснаците до припадък.

Хали ме усто ,оти ке те серем........казва си македонеца....

Добре. Верваме ви.

Я направете 2 лева киловата да видиш колко много излишна енергия ще имаме.

бурятската пръдня , която постави бг-то на колене , igual като сдървената зурла-миглена кунева

Как ще обясниш, че АЕЦ Козлодуй винаги е бил с печалби над 100 милиона ,последната година преди ти да си министър беше 115 милиона, а първата година, в която ти беше министър печалбата падна под 3 милиона? Как стана този спад със 112 милиона за една година!?! И какво цветущо има в това?!?

И за това всяка година поне по два пъти вдигате цената:(((((((Цветуща тъпотия и аванта извира от престъпната ви групировка с мнозинство

цъфнала е, ама само дето платихме милиарди неустойки заради гробокопача на бг енергетиката р овч, който още не е вкаран "на топло" в дранголника. и отгоре на всичко корумпираните съдии се канят да пуснат от кафеза и другия гробокопач - вальо топлото

Цъфти когато има кой да търпи.

кога ти почерня за..ика?Смотла.Свръх производство с намалено търсене и потребление и вдигане на цената?Това е Тиквоикономика.Жалки сте много.

Цъфти и ще върже , но не за нас гражданите , а за вас бизнес политическата олигархия

Какво може да очакваш от счетоводителка - министър!Тя си е вързала баланса за годината , а как ще се развива енергетиката за в бъдеще не я питайте - тя просто не знае нищо горката!

Цветущо цветущо, колко да е ....Като цъфнал ГЕРБ, не - като цъфнала Теменужка, не бе - направо като цъфнала Магнолия!

Защо не намалявате цената,а я вдигате щом е в цветущо,а оттам и всики цени.Нагли сте,гледат и те лъжат в очите

Как се върнахме в Тошово време. Харесва ме си го и това си е. Съвкупност от плиткоумни управници пият някакви розови хапчета и живеят в някаква паралелна реалност. То Енергетиката ни 6, то София е джън, какво ли не. Корупцията даже е двигател на икономическия ръст се изказа Винету. Ужас някакъв, кошмарен сън

Министърката не обикаля медиите като "червените" бизнесмени, работи скромно и тихо, без много шум и резултатите са на лице. А червената сган, колко пъти си пусна телевизора, толкова пъти видя някой чевен бизнесмен да реве. То само с курви, кръчми и пиене на 25г. уиски бизнес не става.

Министърката да види диреците за високо напрежение, че ръждата ще ги повали.

Ама то "свободния пазар определяло цените..." цените на тока на регулирания пазар се определят от Комисията за енергийно и водно регулиране" Писах ви аз, че хитро го измислиха. Ето сега за поскъпването на тока ще бъдат виновни свободния пазар и КЕВР, а политиците ще вдигат рамене и ще се оправдават "Пазарна икономика, такива са правилата, не зависи от нас..." А кой забърка и продължава да забърква далаверите и глупостите в Енергетиката? Не са ли същите тези политици?

Samo РАЗСТРЕЛИ за ВАС, ПРЕСТЪПНИ КОПЕЛЕТА!

Връцете си държа "микса" на ЧЕЗ за битови клиети: от АЕЦ - 8,91%, от ТЕЦ - 43,81%, от ВЕЦ - 12,18%, от Фотоволтаични - 7,86% и т.н. Защо от най-евтиния ток /от АЕЦ/в микса за битовите потребители процентът е толкова нисък??? Къде отиват другите проценти ?? За износ ???Изнасяш тогава, когато вътрешното потребление е задоволено!!! Или на народа може да се сервира всичко!!

Защото данните, които си изнесъл са от октомври месец 2017г., когато единия от блоковете на АЕЦ Козлодуй бе спрян за презареждане със свежо гориво.

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

Пепел ти на езика.

ха,ха,ха, още когато "експертчето" Делянчо се биеше в гърдите, че са ограничили търговията само на борсата, което щяло да "свали" цената, прогнозирах, че цената след 01.01.2018г. цената на ел. енергията ще скочи. Това го предвиждаха всички, които поне малко разбират от енергетика. На пазара има недостиг и цената постоянно ще се вдига. Не е нужно да си "синодално старче" от БАН за да го забележиш. Ако се забавим още с АЕЦ Белене в един момент положението ще стане трягично.

Това, че "държавната енергетика цъфти" е чудесно;) Значи и ще върже скоро... Само че, Нушке, микса, който и бизнеса, и битовите абонати плащаме, е с "високо съдържание" на частна енергетика и ни излиза твърде солено! Та в този контекст - кога ще цъфне и "частната енергетика", че да спре микса да Фърка нанагоре и да ни излиза през носа - един път през стоките и услугите на бизнеса, и втори - през сметките ни за ток?;) И ако ти задавам този въпрос, Нушке, то е защото в микса твърде малко е представена компонентата на "цъфтящата държавна енергетика" за сметка на преобладаващата частна!

ЛЪЖЕ. ТЕЦ- 2 продължава да трупа загуби.

Не знам дали "цъфти" или "връзва" енергетикат ни , но ще споделя това което помня от дете!!!!През 1984 г 1кв/ч струваше 0.02 лв, а сега-дневната е 0.17лв , ноща-0.1089лв!?!???какво цъфти в тиквата на Петкова????????

Чудно беше! 2 часа има ток, 4 часа няма ;))

Заклаха "Бизнеса"с екстремно високи цени на тока.Ще ги платят крайните потребители на стоки и услуги-всички ние.Ако КЕВР е наточила балтията и към бита,ще платим същото,още веднаж.Без никакво основание,при това. Мръсниците от ГЕРБ готвят "рекорден"прираст на БВП за пред "началниците".Как най-лесно да се постигне?Юруш на цените-по-високи акзици,ДДС и пр.Рекордни приходи в хазната.За да може после Геройко-Бейко да"дава",на когото му скимне.

Цената на тока от държавната ТЕЦ Марица Изток 2 е 6 ст/кВч Цената на тока от американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 е към 15 ст/кВч. При това българската държавна ТЕЦ сама трябва да си плаща въглеродните емисии, а американските ги плаща държавата. Защо държавата трябва да плаща емисиите на частните чужди ТЕЦ, ще попитате? Защото Трайчо Трайков подписа допълнение номер 7 към договора на Костов с ТЕЦ Марица Изток 3, с който държавата поема плащането на въглеродни емисии, с което ощетява България с 5 милиарда лв. За другата американска ТЕЦ, подобно допълнение на договора беше подписано от Делян Добрев. И така България беше ощетена с още 5 милиарда.

Теменужке, хубаво цъфти, ама връзва ли, дава ли плод? И кой го бере този плод? Чуждите електро-разпределителни дружества или американските ТЕЦ-ове? Щото явно до народа плод не стига, както едно време банани имаше само за определени хора. А чувам, че искате да вдигате с 30% тока, което ще рече, че вече ще ни шмулите както тричат кучета в някои райони на България.

zeddd

Щом не го е отрекла, значи наистина го искат. И защо като е в цветущо състояние се иска увеличение на цената?

Няма как разходите за производство да са същите като в Германия а енергията за бита да е 9евроцента/кв.ч а в Германия 30 евроцента/кв.ч. За това е неминуемо драстичното повишение на цената.

Немския бизнес работи с цени на ел. енергията 25-30 евроцента киловат час. И работят успешно. Червеният комунистически "бизнес" работи с цени на ел. енергията 10-12 евроцента киловатчас и постоянно реват по телевизията, че щели да фалират. Ми ще фалират като синовете им по цяла нощ пият и се бият по кръчмите а като ги запрат в милицията татковците търчат с дебелия рушвет при милиционерите да приберат 30 годишното "дете" да не стои цяла нощ в ареста. Пфу. България ще стане нормална държава когато и последния червен "бианес" фалира и се самозатрие.

Само ни обясни защо немският бузнес работи с такова удоволствие с българския червен бизнес! Ужким морал и чест били евроценности, ама май не е баш така, а?

Немския бизнес работи с цени около и под 6 евро цента,а на датския понякога му и плащат за да консумира излишъци. теменужка е упоменала колко са излишъците ,сега през зимата, е защо ще се увеличава цената? И нали е пазар, какво е това обявено увеличение? А бе какво ли съм седнал да обяснявам...

Червения бизнес да си купи енергия от Румъния. И там нощната енергия по някога е 3-4ст.

Щом е в цветущо състояние, да очакваме 30% по-високи цени на електроенергията... през юли.

Червените "бизнесмени" са негодна за нищо сволоч. Постоянно нещо им пречи на "бизнеса". България ще стане нормална държава когато пукне като куче последния "бизнесмен" на прехода.

Въпроса е КОЙ тихомълком опрости и анексира договора с Марица 1 и 3 и сега вноските по тях се плащат от България, а не от собствениците им. В някои по-нормални държави това би било подсъдно като държавна измяна. Само като се изкашлят от някое от посолствата и нашите управници изуват гащите на българския народ и дори не питат с вазелин или без.

Задължения на НЕК в края на мандата на Правителството Станишев - 4.5 милиарда евро. Дори АЕЦ Козлодуй успяха да докарат на загуба, което е нечувано в световен мащаб - изплатен АЕЦ да излиза на нулева печалба или загуба. Задължения сега - квотите на Марица. После се чудим - ние ли малко даваме на циганите, те ли не разбират колко сме готини в БСП, та само избори губим..?!

Даа и при Станишев външният дълг беше 13%, а след успехите на Бойко е вече 29%.

Е, факт е, че още щеше да е 13%, ако БСП и ДПС не се бяха скарали за КТБ ;)

Предизборни приказки.

Теменужка премиер!!!

та връзва

то затова е и воят на чакалите наречени бизнес,искат и това да приватизират,ама тоя път няма куфарчета с комитетска пара

какво повече да приватизират? Те нали от това печелят - че има кой да поема загубите. Ако ние не плащахме част от разходите на АЕЦ-а, щяха ли другарите така бурно да изнасят атомната ел.енергия? А за нас остава луксозната - от Мариците, фотоволтаиците, ВЕИ, абе изобщо плащаме много за тоя, дето духа.