Коментари - Правителството ще внесе законови промени за цените на тока | dnes.dir.bg
назад

Правителството ще внесе законови промени за цените на тока

Премиерът Марин Райков заяви, че преди края на мандата на служебния кабинет ще бъдат внесени законодателни промени с цел намаляване на цените. От ГЕРБ се ядосаха на Мая Манолова и напуснаха за кратко пленарната зала по време на дебатите за енергетиката.

Обратно в новината

Коментари - Правителството ще внесе законови промени за цените на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едната мярка на новото правителство касаеща енергопотреблението е да се въведат две тарифи на изчисляване с праг до 75 кват( а може и 120 кват). И сега да помислим, колко процента от семействата в държавата консумират електроенергия до този праг и кои? Колко са тези 75 кват и какво трябва да имаш включено в мрежата за да консумираш до прага - крушка за осветление и един хладилник ( но с уговорката че трябва да е от новите с клас А) и ако решиш да имаш желание да се поизмиеш ще ти трябва и бойлер, но него ще го включваш най-много един път в седмицата. За останалите глезотии ще трябва да се ограничиш или изобщо да не включваш. Защо ти е да имаш телевизор, ще слушаш радио и ще вярваш на това което ти казват от управляващите. До тук с това какво можеш да ползваш в рамките на предложения праг на елпотребление. Какво става ако надхвърлиш този праг-веднага минава цялото ти потребление в графата на по-скъпата тарифа. Тогава кои ще се възползват най-вече от тази придобивка - отново малцинството от роми. Е къде ви отиде протеста - употребен от двете партии БСП и ДПС. Ако имате глави и можете да мислите но не с предубеждение ще ви стане ясно за какво става въпрос. И проблемът не е във "високите" цени, а в ниските заплати и безработицата. Но никой не споменава нещо в посока увеличаване на заплати и откриване на работни места. А да БСП бе готова на мига да открие 250 000 такива. Да през лятото има такъв шанс, но когато дойде краят на септември и курортите затворят, тогава какво?

В некорумпираните държави когато търсенето на една стока намалява пада цената на стоката. А в държави като нашата колкото повече намалява консумацията на ток толкова повече нараства цената му, защото парите с които трябва да се нагуши някой монополист си остават константа.

"прави опит"!!! съвсем коро ще го видите този опит, начело и с рязаните комундета!

А защо пред Позитано 20, а не пред централата на ГЕРБ????????

Не, просто не плащат вече. Взеха си каквото им трябва, оттук нататък - да му мисли полицията.

Тоя отявлен гербераст-калинка да си ходи вече!!! Едно нещо трябваше да направи (честни избори) и стана ясно че Райков с престъпното си бездействие е играл за фалшиментаджиите ГЕРБ.

голям цирккк...сега вече съвсем я фтасахме !

До сега протестите бяха мирни господа депутати. Оттук нататък народът не може да Ви гарантира подобно нещо! Вече четвърти месец бездействате, ще дойде зимата я се хващайте да работите. За ГЕРБ също се отнася, че сте и Вие виновни, какво се снишихте да не Ви брули вятъра!

Не ми мислите мерки, как да давате енергийни помощи на социално слабите, ами гледайте работещите да не ни направите социално слаби!

Скъпи дУпЕтати, ако допуснете увеличение на тока лумпените ще ви изритаме с обратното на метлата от кочинката ви - без значение от чия листа сте!!!

Uzas Dps i Ataka- ad podmjana, grazdanite na prots

явно др.местан го е страх от каратиста за това е седнал до бодигарда си!предлагам момата да извика цацаров да седне до него и да изпалнява сащите финкции!

защитена докторска дисертация в областта на ядрената енергетика и темата и е Сравнителен анализ за ефективността при използуването на ядрена централа и ВЕЦ от типа на Цанков камък. -предимства и недостатъци. Познанията му позволиха да подложи на унищожителна критика м-р председателя Марин Райков в Народното събрание при Парламентарния контрол и той и неговите министри се оказаха унижени и сконфузени.

Болен Лидеров е минал на нови наркотици - бие се с полицай, заплашва го с началниците му, скача на журналисти и няма кой да го въдвори в лечебно заведение. Дааа - има спешна нужда от реформа в здравеопазването.

E, още един "експерт", значи, от типа на Доган се е пръкнал? Браво, похвално - сега да приложи "експертизата" си при строежа на БелеНЕ и после да се нареди за хонорара! Доган гушна за Цанков камък 1,3 млн., но предвид инфлацията Волен може и на повече да разчита!

Сега нали докарахме комунистите и ДПС на власт. С помоща на АТАКА ще ни "оправят" за нула време.

прпивършиха парите. За 5 часа само 97 коментара - жалка работа

Най-накрая се уверих, че целенасочено се дезинформира българският народ. Гледах на живо заседанието на парламента и сега като чета материала в link виждам колко тенденциозно се предава събитието. Истината е изкълчена и подменена, това вероятно се случва с всички новини и не само в този сайт. А много ви здраве, доникъде няма да стигнете така.

предлагам на червените да си търсят обещаното като завещание и да излизат на протест за не спазване обещания, а не за осъдителни присъди(те също са в обещаното). чух,че 250 000 виртуални работни места са вече на път ,ама са на 3 светлинни години от нас.чух също,че овчаров и масларова щели да даряват всичко на народа от тук нататук. а най- голямата неизвестна новина е ,че след свалянето на цената на тока,цената ще се увеличи с много %. а да ... то не беше за сваляне цената,ами за качването на бсп на власт! да ви са честити новите освободители и дано вдигнат цената само з9%,че иначе не знам как ще плащаме!

Според БСП-ДПС цените на тока бяха само ''формален повод населението да излезе на улицата и свали ГЕРБ от власт''. ''Опоскана държава, мизерстващ народ '' съпъствани с '' десетки искания на протестиращите. Сега нещо гледам , всички забогатяха и мизерията изчезна. Никой не поставя искания. ''Чудна'' работа , защо ли........

малко да се изчака, да се видят далаверите на ГЕРБ, как ще заработи новото правителство, което все още не е встъпило в длъжност. Всяко правителство има 100 дни толеранс. Народът като види и някои с раирани костюми малко ще се поуспокои. Так че трай малко

Абе като ти огладнее г.за, как ще те нахрани раирания костюм на някой, който го хранят на твоя издръжка? 100 дни "толеранс" - нямат! Те се биха в гърдите, че още със захапването на кокала ще решат всички проблеми - то програми се писаха, то чудеса се обещаваха! Айде - да работят! Стига са плямпали - плямпаха три месеца предизборно!

Ти луд ли си, нали ще вземе някой да се разприказва и всичките депутати, ще са за затвора. Това е като уредените футболни мачове, всеки взима и всички траят

дали пропускам нещо, но за първи път виждам министър-председател да стои и да отговаря на всички въпроси, а не казва - хайде стига толкова и да си тръгва.

е потомствен комунист, но манталитета му е като на селски партиен секретар, подобно на Цецка Цачева. Апропо не го виждам ВОЖДА да взема думата от името на парламентарната група - това е под неговото достойнство, а може би и под неговите мисловни възможности

И от двете страни да спрат да се държат като на женския пазар,да се вземат в ръце , да не стоят в НС на инат,а да започват да мислят и да видят как да се измъкнем от черната дупка!

пак чакаш.... да те измъкнат от дупката. Ти си чакай, ама....... нямаш време - изтекло ти е

раиков, макар и потомствен комунист изглежда много по компетентен и интелигентен от ореш арски. нека си остане премиер и да се запази правителството му, а на националсоциалистите един дебел, мазен червен кукиш в тластите комунистически задници.

с коя част на тялото си мислите? Хем хабер си нямате от начина по който се избират управляващи- хем акъл раздавате- кое, как да стане?! Да се чуди човек на недомислията Ви!То, затова и в Парламента попадат такива "видни специалисти"! Я първо да се дообразовате, да се научите на правопис, пък другото - след това!

началото, все пак виждаме едно работещо Народно събрание, което е над Министерския съвет, което е нормално за всяка демократична държава. Тук не виждаме зароведи отгоре и автоматично гласуване, което е положителен знак. Цирковете на ГЕРБ не минават - влизат, излизат, но дано се оправят.

пеевски е наложително да бъде освидетелствуван за идиотизъм и недопускан повече в парламента. необходимо е всички дупеклати да минат медицинско освидетелствуване, защото ми се струва, че много са с психически отклонения и изявена дебилност.

"не може държавата регулативно да се намесва в цените на тока". А когато сключва тази държава убийствени за обикновените хора договори със своите протежета за изкупуване на прескъпа ел.енергия, тогава можеше.

И защо сега няма протестиращи по улиците? Какво стана с всички недоволни от сметките си за ток?

Ще се види скоро! Очаква се новото Правителство и неговите първи действия....!!! Дано То да не напълни пак площадите с "доволни" хора.... !!!!

Някой друг освен мен с пришки на ушите от безкрайните излеяния на г-жа Манолова? Без съмнение тази жена е болна от логорея, друго не ще да е.

За вас може и да е логорея, но нашият партизански отряд всяка вечер пускаме радио-точката и слушаме по 2-3 часа отбрани моменти от громящите й речи! Каква страст, какъв интелектуален кипеж! Не жена, а партиен вихър! А на най-заслужилите по протестите другари се раздават и снимки на Мая по бански!

КРАСНАЯ КУХАЯ ЛЕЙКА- много точно си си избрала аватара - импонира на мисловния ти процес- БЕЗУМЕН И СМЕШЕН

заслужава коментара - пусни си записа на БОКО с Кокинов и му се кефи на селсксия манталитет

ама пред Цецка Цачева е като манекенка. Фигурата и цялата и визия, аз лично предпочитам да я гледам пред Фидосова и Цачева. Дразни ви, че е и умна и не се даде на вашия ПИДАЛ. Който предпочита Цачева пред Манолова да натисне минус. Пък, ако го натиснета, ви пожелавам да сънувате еротичен сън, тройка с двета гЪрбарки.

Браво за коментара за тройката -смях се искрено с това

Отам ни идват проблемите, щото избираме "манекенки4 "пич" "цар" и какво ли не ,а на положителните ,свестни хора даваме жълт картон.

..аз без да искам натиснах минус и сега си смуча палеца и съм изпаднал в транс и потрес!

деер

Искаме имената на юрисконсултите и тяхното състояние след като са написали едни документи с журналистическа стойност , но с никаква съдебна и в резултат никой за нищо не е глобен!!! Искаме и имената на хората имащи право да ги уволнят!!

деер

Нека прочетем имената на предизвикващите "дребнавите" съдии да се заяждат, когато започне съдебната фаза на обжалването на умопомрачителните за обикновения човечец суми!

Става много интересно. Герберите като по команда не харесват Мая Манолова и напускат НС. Ами на такива да им се отнеме от заплатата. За всяко напускане - резни му от заплатата, та накрая на месеца да вземе 100 лв. Ще ги питам тогава дали ще напускат когато си поискат.

Това да им е проблема.п Мислиш ли, че им дреме?

Гербери! Днес е щастливият ви ден и аз ще ви просветля по отношение на тока! Цената му ще расте, защото в момента се ползва ток от Козлодуй, който е морално остарял ток, немощен, несъвременен и следователно скъп! С рестартирането на проекта Белене България ще има съвременен, пъргав и качествен ток, който е ток на световно ниво! И следователно ще е по-евтин и навсякъде по света ще искат нашия ток, а не вехтия техен ток.. И последно - докато Р.Овч. се грижеше бащински за енергетиката - такива проблеми нямаше, нали?! Дойде Кръволока Борисов и уйде коня у ряката..

Бе ти добре ли си?

Напълно съм добре! Може малко да завалям като другаря Миков, ама то е защото като си натъпча устата с червените хапчета и не ми остава място за сините и зелените, та започват да падат по земята и после си играем на прахосмукачка... абе, забавно е и не знам защо лекарите ми го забраняват!

Колкото малоумни гласоподаватели са тези от ГЕРБ, толкова са малоумни и тези от БСП

Те затова са си лика-прилика (БСП и ГЕРБ) и ще продължат да "хранят" мат'риала само с долнопробни циркови спектакли...!!!

Браво бе! Как го измисли това! Свалям ти шапка! Жалко, че не всички разбират иронията.

...и аз искам касиране на изборите вече.... и този път много добре да си помислим за кой ще гласуваме и да гласуват повече хора...при това разпределение нищо добро не я чака тая държава...само циркове...

Тоа на БЕХ да го манат от там и да сложат ПЕЕВСКИ, че сега ще взимат кредит за спасяването на БЕХ и

ГЕРБЕРАСТИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА СКАНДИРАТ В ХОР: - ИСКАМЕ СИ ФИДОСЕЛА, ФИДОСЕЛА-МОНТАДЕЛА.... :::)))

Веднага трябва да се приеме промяна в законите за енергетиката и да не се изкупува въобще или на висока цена електроенергията произведена от ТЕЦ-ове на парници и други подобни, които произвеждат пара за собственото си производство, а всички ние ги субсидираме ... На страницата на ДКЕВР има десетки такива примери - само от това сигурно могат да паднат до 10 % от цената на тока ...

Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша. Те нарочно го правят???????

Искам червения опортюнист (Т)Райков да разплете договорите за тока и заяви кои са виновниците за тези цени, какво пише в договорите и да каже кога ще бъдат вкарани престъпниците като Овчаров и сие в панделата!

Ив. Костов, от когото някои хора продължават да се умиляват!

няма значение - всички!

Долнопробен театър с долнопробни некадърни артисти!

Комунист за бой се стяга. Първи сезон, епизод 2 - повторение

Те затова ли се изнесоха от залата членовете на БКП(ГЕРБ)....? Отидоха да се въоръжават ли?... :)))

Опитай да мислиш - все някога трябва да започне човек и с това..

Празна герберска кратуна. И некадърника и крадеца са еднакво вредни и опасни за околните. А герберчета ги видяхме, че са и некадърни и крадливи.

Ама гробарите освен че са некадърници, са и най-нагли крадци... !!! АНАТЕМА ЗА МУТРОМИЛИЦИОНЕРОГЕРБЕРАСТИТЕ !!!

Искрено съм загрижена за състоянието на женската половина от елитната ни полтическа двойка НайденовМанолова! Др. Найденов, др. Мая си образува много нерви на този пост! Ти сколасваш ли ( каква хубава дума - турцизъм;о) да ги тушираш? Ако не можеш й насмогна , помоли за другарска помощ - все някой ще се прежали!

А какво става с цените на парното?! Там диспропорциите са много по-фрапиращи от тези при тока! А разпоредбите и исловията (законът) за предоставяне на тази услуга са изцяло в интерес на монополиста-феодал и в ущърб на клиентите, превърнати в крепостни селяни! Докога ще се правите на "Ни чули- ни видели"?!

Абе, другарю, ние обещахме да вдигнем минималната заплата в края на 4-годишния ни мандат (който едва ли ще изкараме, ха-ха-ха). Не ви ли стига това, ами искате да сваляме цена на топлото. И на всичкото отгоре го искате сега, докато още ние сме на власт. Трябва ли пак да ви обяснявам, че такива искания трябва да поставяте след като паднем ние от власт?

Е РЪБОВЕ КАЛПАВИ! САМО НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ПРОБУТАТЕ ТОВА "НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ". И ХЛЯБА КОЙТО ЯДЕТЕ НЕ ПЛАЩАТЕ ВИЕ МИХЛЮЗИ! КАКВО ПРАВИТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ?

Евтини журналисти. За сеназцията са готови да напишат, какво ли не. Пу, срам ме е от дир-а напоследък! Двама старци седнали на една пейка и си приказват: - Слушай уа...ааа вярно лий, ааа чиии бай Иван ъъъ, от нащо село ъъъ, спечелил ъъъ, лека кола Москвич, от държавната лотария? - Вярно е, ма не е баш тъй! - Аааа ми кък е? - Нее бай Иван, а ми бай Пешо, не е от нащо село, ами от съседното, не е Москвич, ами е Волга и не го спечели, ами го прегази!

Г-н Райков, ами внесете ги тези закони да си ги чете М.Манолова, та нали законите влизат най-напред в комисиите на НС, то още няма правилник, комисии, а те закона та закона, да речеш Мая Манолова ще си ги гледа като домашна работа, то бива нахалство, ама чак толкова, къде ли е учила право, АОНСО май го закриха РАБФАКА също ?

ПУЦ

Какво можем да кажем за Майчето? В някои хора живее ангел, в някои дявол а в нея само глисти.

Благодаря Ви ! ------ Twin Daddy и Гневен(Данъкоплатец) ! - бихте ли Активирали Платформата ако обичате !!!

Опппааа ! - Веч гътнахме одинь !

Герб са си истински циркаджии, няма спор. По-добре е да не са в пленарната зала, защото само подронват авторитета на Народното събрание.

Еййййй, много гробар, много леш.... Защо слагате минуси бе кратуни? -((( Боли ли от "Народната любов"? Боли много - нали...!!!! :::)))

Има много гробар, щото си много проз

А тези от Атака допринасят да не забравим, че в България Бай Ганъо никога не си е отивал, сега пък е и психясал освен простотията, ех тежко на тоз народ, жалко за младите хора, но те и затова не стоят тук да не ни гледат простотията, защото инфлацията на думи и по-страшна от тази на пазара.

Този ви извод е по-уместен за другата част от парламента: БСП-то и ДПС-то! Странни критерии използвате при оценка на поведението на тези палячовци...Главата не трябва да служи само за закачалка на шапката!

От Circus de Soleil може само, да завиждат на нашите така набедени т.е. наречени "политиц" и Народно Събрание! Ако човек се абстрахира от жалката ситуация, в която сме поставени, няма как да се смее от сърце. Предлагам, да се направи професиолна обработка на видео материалите от заседанияата на Народното Събрание. Да се запишат на DVD или Blue-ray. Да се преведат на няколко езика! Така със сигурност ще направят нещо полезно за държавата и прихода е 100% сигурен. Да не говорим за телевизионен канал, който да излъчва простотии т.е. заседанията на живо! :) Иронията на страна! Факт е, че ние българите сме мазохисти понеже още траем и избираме същите "политици", да ни управляват. Политици е в кавички, защото не мога, да нарека никой от тях нормален такъв. Със сигурност има изключения, разбира се. За мен нещата ще започнат, да се оправят, когато един от тези "политици" бъде осъден и лежи в затвора. Така ще имаме прецендент, който да помогне и другите крадци т.е. "политици" и тем подобни твари близки до тях, да си получат заслуженото!

ЗА ! ------ Само, ако позволите - финансовите резултати от Продажбите (a la LaLiberte) да Си Останат у Нас ! (а Не да ги пилеем за байконурообразщини)

Извинете за правописните грешки! :)

:-) (Хуу де, то ясно че Е с кюе :-)

ММ:"Нека всеки си носи кръста, коментира Манолова и призова да бъде пуснат звуков сигнал" - а има ли опция електрически по столовете... ако да защо не е използвана, а ако не - защо .... ;):)

Предлагам излишъците от ел.енергия да бъдат пуснати в централата на БСП, както и във всички техни домове за да може като го платят да може да работят всички мощности, такива тъпотии не бяхме слушали отдавна, да си виновен и да се правиш, че не знаеш за какво иде реч, браво на Райков, видяхме, че можем да имаме Министър Председател на европейско равнище, само дето Волен не разбра, че така е в цивилизования свят защото не може да излече от психиатрията / да ме прощават болните не искам да ги обидя/

Ех Манолова, ти може и да напуснеш селото, но селото теб никога няма да те напусне :)

:D !