Асен Василев обеща разсекретяване на договори в енергетиката

На среща с представители на протестиращите министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев обеща да работи за разсекретяване на договори в сектор "Енергетика". Ако юристите установят достатъчно сериозни нарушения в договорите, те ще бъдат предадени на прокуратурата, каза още той, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Асен Василев обеща разсекретяване на договори в енергетиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако считаме,че МНК пренасят европейските социални ценности и модели на корпоративен мениджмънт и европеизация на икономически отношения,и са склонни да осъществяват партньорски отношения с гражданите,техните договори ще са явни в частта-приход разход,печалба.Отговорното отношение към гражданите,като цяло и към наеманите от тяхработници ,предполага да знаем с какво допринасят те към нашия БВТ!Цитат"Подкупите са се превърнали в индустрия на стойност 1трилион долара!Св.банка.

Ти си един мутант, работил за : Английската кралица, Белгийския крал,Принца на Монако, Краля на Бруней и Премиера на РБ, Бойко Борисов. На вид,си нисичък, трътлест, с голяма ръбеста глава , и челюст на хипопотамм, постоянно търсеща да захапе гз на Ив.Кост. ?! Вече и децата разбраха кой си? Ти си, ти сиий, ти си...,един чворрр, о,Боже, забравих ти името!? БГ.агент 0066. Ооо, неее, Кольо Парамов си ти беее, мишок!! Слава богу, нямя да ме пенсионират ! Ела ме цуни, и съвет ми дай!

Човек който няма какво да каже поради липса на интелектуален потенциал или поради алкохолно опиянение бръщолеви по този начин. Някъде по-долу отговорих на теб или на един такъв като теб. Присъствието на коментар по тема далеч от умствените ти възможности не ги увеличава а показва на останалите форумци що за неарденталец си.

всичко се върти около курамм Янко и недоучениа министър Асенчо. Утре ще ти покажа как Рабул за час, час и половина, правя +49, нещастнико. гъст.

Пък ние се надявахме, че истината нЕма алтернатива. Мечти. И улични гюрултии. Резултат - нулев.

До Шарено Котле и Дървосекачът, след проведен телефонен разговор с Дървосекачът излизам с конструктивно предложение. Очевидно и Вие шарено котле и аз имаме достатъчно сериозни познания в областите в които работим, аз съм готов с опита си в енергетиката и в правната материя да Ви бъда безплатен и безкористен опонент като гражданин на България който има активна позиция и се интересува от случващото се в родината му. Напускайки България аз нямам никакви други интереси освен създаване на среда която да привлече мен и такива като мен да се върнем в държавата си и за това съм готов да съдействам за кауза която надявам се ще се увенчае с успех. Ако приемете това сътрудничество аз Ви обещавам че няма да спра да защитавам тезата си до момента до който не ме убедите в правотата на вашата не от любов към заяждането а с единствената цел да ВИ бъда полезен в представянето и защитаването на Вашата теза пред компетентните органи. Оставам на разположение за контакт на посочения телефон.

Кой говори за заяждане?! Абсурд! Въпросите са твърде сериозни- знаете ли, че според някои става въпрос за 13 МИЛИАРДА лева / по договорите за особен залог с Мариците/! Това са парите на бг. граждани и данъкоплатци! С бг. национален интерес не може да става и дума за шега, лични дрязги, "заяждане' и т.н.!Бг. национален интерес е кауза, която за съжаление, не е отстоявана от лицата, положили подписите си под договорите за особените залози! Става въпрос за изключително тежко престъпление - предаване на бг. национални интереси на чужди фирми! Тези неща никак не са приятни за българите:( Обикновеният българин има здрави морални корени и инстиктивно усеща кое е редно и кое- не; кое е морално и кое-не!

Относно особените залози имам мнеиние което се базира на повърхностен прочит на изписаното в медиите и на задълбочени технически познания. 1. Рехабилитацията на ТЕЦ-3 струва на инвеститора ЕОН 900 милиона евро. Без тази рехабилитация този ТЕЦ трябваше да е затворен поради огормните емисии от парникови газове или цената на произвежданата от него еенергия трябваше да е толкова висока заради таксите които трябваше да плаща че щеше да е непродаваема. Ефекта от затварянето на този ТЕЦ щеше да е 1000 души без работа пряко и още около 1000 непряко от Мини Марица Изток, както и редуиране на енергията произведена в комплекса където се произвежда близо 50% от ел енергията във Бг. 2. ТЕЦ - 3 изцяло нова производствена мощност която има за цел да намали липсата на затворените реактори на АЕЦ Козлодуй. Цена на проекта който е съобразен с най-високите екологични изисквания в света 3,5 милиарда лева. Този тец дава хлаб на 900 души пряко и на още толкова непряко в мините. 3. ТЕЦ 2 единствения държавен ТЕЦ, пълна рехабилитация на всичките 8 блока и привеждането им в съотвествие с нормите за парникови емисии, инвестиция около 1,2 милиарда евро. 4. Мини Марица Изток - рехабилитация на част от съоръженията за добив и транспорт на въглища. Обща стойност на планираните рехабилитации около 300 милиона евро. Анализ на средствата с които се извършват тези дейности: 1. Собствен капитал на НЕК и в последствие БЕХ 1 милиард лева 2. Привлечен капитал под формата на кредити и облигационни заеми 1 милиард 3. Средства по фонд Козлодуй - 300 милиона евро 4. Средства от външни инвестиртори Кажете ми как според Вас енергетиката ни можеше да посрещне тези разходи за да бъде в състояние да произвежда ел енергия на достъпна цена? Не бих си позволил да коментирам в детайли договора за особените залози тъй като не ги познавам, но и фирмата за която работя подписва такива договори които и гарантират вземанията от компании които имат потенциала да произведат тези средства ако им се даде шанс.

По договорите за особените залози са заложени бъдещите плащания на всички бг. граждани + фирми, регистрирани по бг. законодателство , за 15 години напред във времето! Защо лицето, подписало този договор, не си е заложило собствените си и на семейството си бъдещи вземания от хонорари, трудови възнаграждения, акции и т.н.?! ТАЙНО ПОЛИТИЦИТЕ СА ВПИСАЛИ ТЕЗИ ДОГОВОРИ В ЦЕНТРАЛНИЯТ РЕГИСТЪР НА ОСОБЕНИТЕ ЗАЛОЖИ И 12 ГОДИНИ НИТО ЕДИН ОБИКНОВЕН БГ. ГРАЖДАНИН НЕ Е ЗНАЕЛ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ, НИТО ТОЧНИЯТ ИМ ТЕКСТ!

Задължен съм Ви за отделеното от Вас време за телекома ! (И извинения за краткостта-му. За толкоз ми стигна парсата.) ------- Работата по Платформата Започна. До ден-два ще уведомя Всички-Ни тук. - Бъдете така-добри да се готвите да бъдете Водещи ! (и Вие и 'шарено котле' )

Няма защо Дървосекач, с радост бих опитал и бих направил всичко по силите ми да помогна.

Който иска да се запознае с публичното съдържание на някои енергийни договори, да напише в нета:"ПАРЛАМЕНТАРНА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ИМА ФАКТИ, ДАННИ И ДОКУМЕНТАЛНО АРГУМЕНТИРАНИ ПУБЛИЧНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ПРЕКРАТЕНИ ДЕЛА И ПРЕПИСКИ ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА, ДОВЕЛИ ДО ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА, ОЩЕТЯВАНЕ И ЗНАЧИТЕЛНИ ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ДЪРЖАВАТА ДОКУМЕНТИ" и да прочете внимателно всички договори, споразумения, анекси и писма. Този сайт е официалният сайт на бг. парламент.

В изричането на упълномощените избранници;заклевам се да слазвам конституцията и законите...в името на народа,означава,че съм/сме/ дал съгласиетоси като гражданин,да плащам данаците си и с моите пари,държавата да работи със всички сили,за моето/и на всички вас/ благополучие.Когато някой,та и стратегически инвеститор,реши в моята страна,да прави нещо,за което държавата няма да плаща с пари от моите данъци,ИНВЕСТИТОР се явявам аз и целия бълг.народ.Тагава тайни няма в такива Договори!!!И несправедливостите са по малко!!!

ВАВ съгласен съм с теб че не е редно да има тайни в такива договори, мога да се съглася като човек, но като служител на голяма международна компания не мога да се съглася по много причини. Развитието на света се дължи в голяма степен на развитието на технологиите, това развитие струва много пари инвестирани в продуктите им. Тези фирми печелят от създаването на тези продукти чрез реализирането им на пазара. В едни такива особени взаимоотношения правителство-частна фирма има много неща които не могат да станат публично достояние поради гореописаните причини, тъй като често цените на материалите и готовите изделия в една такава сделка са много ниски. Тази информация е полезна за конкуренцията и е обект на икономическото разузнаване. За това съществува клауза за "търговска тайна" както и механизми за разкриването и пред упълномощени независими институции. В заключение ще съм напълно откровен че много от информацията в тези договори ме интересува както като човек така и професионално като служител на голяма фирма която работи в 120 страни по света.

За мен като юрист мнението Ви отразява едностранно позицията на "международна търговска компания", но не предоставя реалното становище, базирано върху задължения на "международна компания, предоставяща публична услуга".Има разлика между двете правни фигури и тя е в защитимият правен интерес- а именно- публичният интерес на всички бг. данъкоплатци от предоставяне на законосъобразна, качествена и достъпна публична услуга.

каде останаха негласувалите в твоита схема?защо си мисля че си червен недоучко???

Дървосекачът аз съм отворен за всяка конструтивна полемика, но за съжаление дамата "шарено котле" излезна от правната материя и мина в чисто женски нападки. Не вярвам че такъв род полемика би бил полезен за когото и да било, а и аз самия мисля че е под достойнството на кавалер да отвръща на такива нападки. Ако дискусията е конструктивна и се базира на съответните видове науки (правна, финансова, инжинерна и т.н.) аз съм напълно ЗА

Няма никакви нападки! Вие упорито разсъждавате за правото от гледната точка на инженер и в това ник "Дървосекач" е напълно прав! АБСОЛЮТНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО И НЕСЕРИОЗНО Е да се разсъждава "принципно" върху съдържанието на договори, които не сте прочел и не можете да ми цитирате даже една негова разпоредба в защита на своя теза! Моето мнение обхваща договорите, публикувани в сайта парламент.бг и приватизационният договор на ЧЕЗ.

цитирания от Вас договор е подписан 2004г когато България не е член на ЕС. Съгласно личния опит който имам с дългосрочни договори, към всички тях бе подписан анекс който отразява новата макроюридическа рамка, а именно влизането на България в ЕС. Запозната ли сте с наличието или отсъствието на такива анекси, до колко можете да приемете че публикуваното на посочения от Вас сайт изчерпателно и пълно, аз лично не бих го приел и не бих градил тезата си на такава информация. Аз лично поставям под съмнение всяка информация която достига до мен и това ми помага да съм точен в действия и изказ, както и да съм добре подготвен за изненади. От написаното от Вас оставам с убеждението че не четете внимателно написаното от мен, приели сте собствената си позиция за единствено вярна и сте готова да я защитатвате дори с цената на похвати неприемливи за цивилизованото говорене. Предоставих Ви възможност да се свържете с мен ако смятата че би Ви било полезно и да поговорим относно тезата Ви сигурно има какво да Ви кажа

И аз ви обещавам че ще се разсеккретят. Освен това обещавам не всички че ще спечелите по един милион от лотарията. Някой да иска още нещо да обещая?

Шарено Котле поканих Ви на разговор на 4 очи, който Вие не приехте, приканих Ви да не си позволявате лични нападки вие пак не разбрахте. Как мога да коментриам конструктивно дадена тема с човек който крие незнанието си зад необходимостта от секретност на тезата си :) та това е смешно. Вие имате ли идеа как едно такова дело протича и колко години се води. имате ли идея че двете страни се запознават максимално детаилно с тезите и всяка от страните претендира с набор от доказателства предварително приети от съда правотата на тезата си? Исках да Ви спестя срама от всички тези въпроси но Вие наистина се опитвате да минете границата на търпението ми с хаотичното си говорене и личните нападки. Всеки опитен юрист с лекота ще използва поведението Ви за да омаловажи тезата Ви.

Г-не, ако бяхте юрист, щяхте да сте наясно, че е невъзможен конструктивен разговор относно съдържанието на договори, след като Ви не сте прочели съдържанието дори на един договор? За какво точно искате да си говорим в такъв случай? Считам, че е напълно възможно да се намери основание за искане за прогласяването на нищожност на публикуваните договори. Това е мнението ми.Не виждам какви въпроси за обсъждане може да има, след като правата и задълженията на страните произтичат от бг. законодателство+ клаузите, описани в договорите. Не убеждавайте мен- убедете прокуратурата - именно тя проверява вече публичните енергийни договори за нарушения и престъпления. Ако имате доказателства в защита на ЧЕЗ, ще си ги представите в съда, или в материалите по досъдебно производство.

Как е възможно тези договори да са секретни ? Как е възможно държавата да пита компаниите,дали да оповести договорите ? Кой за кого работи ?

Не питайте нас- питайте ПОЛИТИЦИТЕ! Сега започна ли да се изяснява на всички съфорумци от къде произтича неприязънта ми към политиците? Още ли някой счита, че човек може ей така- безпричинно -да изпитва неприязън към един политик, само защото напр. физиономията на политика не му допада?

юли

Когато политик, пък бил той и служебен, бъде прикаран /притиснат от фактите, които той лчно е премълчал, по уж незначителен повод/ до ъгъла, започва да обещава неща, които обикновино не зависят от него. То след 4 години се оказа, че всъщност нищо не е зависело от ГЕРБ, но те били дали всичко от себе си ....

Май се убедихме, че служебните министри са готови да подписват документ с неверни данни /Декларациите им за конфликт на интереси/ пред алтернативата да не участват в предварителен сценарий..Жалка работа.

Вас все си Ви теглите по Върховете ... - Я дайте да Изчистим пътеките за/из Гората ако обичате ! (Върхарите са Винаги на вятъра. Във Всякакъв смисъл.)

Шарено котле както виждам се отказа от полемиката и мина в лични нападки. Жалко и тъжно тъй като такива "всезнайковци" като мен имат нужното ниво на грамотност да оборят човек представящ се за юрист или по-точно за адвокат. Мнозина могат да ме нарекат адвокат на Дявола и може би ще имат известно основание. Дамата пишеща под псевдонима "шарено котле" очевидно изпусна нервите си и загуби търпението си, две недопустими неща в правния свят, което само по себе си говори много.

Абе умник- каква "полемика"- ИМАТЕ КОНКРЕТЕН ТЕКСТ НА ОФИЦИАЛНИ ДОГОВОРИ- ВИЖТЕ СИ ГИ! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ СТРАНИТЕ В ПОСОЧЕНИЯТ ОТ МЕН ДОГОВОР СА СЕ СЪГЛАСИЛИ, ЧЕ ДОГОВОРА СЕ ПОДЧИНЯВА НА БГ. ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, А НЕ НА ЧЕШКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО? Хем сте лаик, хем не разбирате, хем сте тръгнали да защитавате насрещната страна- ЧЕЗ! Ха дано всички "велики" юристи на ЧЕЗ са с Вашата компетентност- ще ги разбия в СГС:)

пак лични нападки, друго не знам дали умеете

Ако позволите - от Вас лъха на техническа Мисъл, а от 'шарено котле' - правни Канони. Позволявам си да считам, че имаме Необходимост от Тотална Симбиоза в Алинирането и Консолидирането. - Както на Съществуващото Познание(не само в тези области), така И в Ревизирането-му И в Генерирането на Принципно-ново.

Съгласен съм с Вас, за съжаление "шарено котле" мина в лични нападки което смятам за недостойно. Канен съм като експерт в няколко правителства и катергорично не съм приемал тъй като това за мен означава да омърся името си

ял съм ти попарата, ти не си адвокат, ни на Ддяволи, ни на Антели, а си една нахална конска муха, която неуморно налита под опашката на жертвата си, в очакване да ти фърли къч, а ти после да кажеш, че това е недопустимо за цавилизован диалог. Я опитай и под мойта опашка, ела, приближи се, близни ми гз с острия си език Бъди сигурен, че ще бъдеш размазан, с китайска мухобойка, от един добър човек. И не си бутай лайняното хоботче в котлето! Разбра ли , нама да повтарям !

Хей Гостьо, такива като теб с лопата да ги ринеш, липса на изказ липса на познания, все недоволни. Знаеш ли ника ти ми прилича на гьостерица това от което ти и такива като теб имат нужда. Ако имаш какво да кажеш по темата кажи го с нормални думи и не се опитвай да ме заплашваш. За разлика от теб дори и телефон за връзка съм публикувал, можеш да ми звъннеш ако ти стиска.

казваш че си "работил"? Така така, след минути си разконспирирана къртицо, или долен червей! Скрийй се бързо, там, от където изпълзя!

Бихте ли били така любезен да четете ВНИМАТЕЛНО. Изказа ми е изключително прецизен и ако прочетете внимателно в поста ми пише КАНЕН съм а не работил съм. Не съм приел НИТО една ПОКАНА, тъй като смятам че таква позиция би омърсила името ми.

Аз,като Възложител вт.ч./НАРОДА, КОЙТО ПЛАЩА СМЕТКАТА/и ЕРП-етата,като Изпълнетел/този който извършва услугата/ трябва да сме подписали този ДОГОВОРА.Ако някой друг се е подписал за Възложител,без да е упъномощен от народа,той е нарушел закона за договорите...и би следвало такъв договор да се счита за недйствителен,докато не се преподпише от истинския Възложите,Дори й да е само пожелателно.И тайните отпадат...

Браво ! ------ Абе то ясно че се Е Задал Нов Нюрнбергски.

некоректно е твърдението Ви относно Възложителя. Възложителя е на изборна позиция и е избран с гласовете на преобладаващата част от гласувалите. Винаги ще има несъгласни и за това има опозиция, която представлява несъгласните с направения от "съгласните" избор

Става въпрос за ВСИЧКИ договори в енергетиката- включително и договорите за особените залози между Мариците и НЕК, с които за 15 години напред във времето са заложени бъдещите вземания на НЕК от плащанията на ВСИЧКИ бг. данъчни субекти с открити партиди за потребяване на ел енергия! Само да ми падне в ръчичките подписалият от страна на НЕК този договор- ще забравя , че съм юрист, ако ще после да го излежавам!

Мълчете, ник "ВАВ"- не им давайте козове! Не случайно не пиша правната обосновка на нещата- нека си блъскат сами трансграничните глави! Не им подавайте "сламки"!

Та- г-н "гост" така и не отгвоори на въпроса- ПОСОЧЕНО ЛИ Е ЯСНО В ПРИВАТИЗАЦИОННИЯТ ДОГОВОР В ЧЛ.15.4 , ЧЕ ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО СПРЯМО ТОЗИ ДОГОВОР Е БЪЛГАРСКОТО, А НЕ ЧЕШКОТО ИЛИ ЕС ПРАВО? ;) Тогава - какви ЕК са ги патили чехите- ЗАЩО НЕ СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ВАС С ЖАЛБА, А?;)

В отговор на други Ваши коментари. 1. Аз не живея на територията на Република България и се съобразявам със законодателството на държавата в която живея; 2. Нито в едно от моите изказвания не твърдя че съм адвокат от което следва че посочените от Вас текстове отпадат поради неприложимост към моя казус :) 3. Дори и да бях адвокат аз не рекламирам дейността си по никакъв начин и не съм в разрез със цитирания от Вас член :) 4. Хонорар не мога да платя за услуга която не ми е нужна, но бих Ви наел ако можете да защитите интересите ми в други сфери на територията ана Р. българия

"1. Аз не живея на територията на Република България и се съобразявам със законодателството на държавата в която живея" ТОГАВА - С КАКВО ПРАВО СЕ НАМЕСВАТЕ В ПРАВЕН СПОР, КАСАЕЩ ПУБЛИЧНИ УСЛУГИ НА КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ- БГ. ГРАЖДАНИ ?

Незнам до колко вярно е това,че сте адвокат,Но едно си личи със сигурност-вие сте пълен КУ-КУ(само не го приемайте като комплимент).Много злоба има във вас,а и много,много завист.Така,че какъвто и да сте,ако ще президент на САЩ да сте,няма ли някой в главата...А повярвайте...вашата глава не ви слуша...бръммммм.....

Момичето Е Юрист. И то Макро-калибър. ... Мигар не виждате ?! ... Вярно че е типичен юрист де - рязка е, аргументира се Стриктно. ..т.е. - има какво да се желае по отношение Разговора изобщо. (Бъркам ли, Колега 'шарено котле' ?)

Хич ме няма по нежната част, Колега. (Извинете !) - Ха кажете ако обичате как намирате Предложеното от мен-сиромаха ? (та да задълбавам по платформата)

Очаквам отговор от "правният експерт" гост, както и неговият правен анализ на съдържанието на посочените 2 конкретни клаузи от приватизационният договор на ЧЕЗ:) нали сте вещ в тази материя- пишете за трансграничност, ала-бала - КАКВО ОЗНАЧАВАТ В ПРАВЕН СМИСЪЛ ТЕЗИ ТЕКСТОВЕ?:)

Атаката е най-добрата защита вероятно в живота, но не и в правото. Обичайно атаката в правото издава слабост на тезата и опит да се прикове вниманието към конкретен аспект. Предложих ви дискусия в по удобен за двете страни формат. Ще Ви отговоря на въпроса всяко дело има няколко етапа и посочения съд е първоинстанционен най-вероятно (говоря по принцип тъй като не съм чел посочения договор) В случай на несъгласие на коя да е от спорещите страни с мнението на съда следва право на обжалване което отива в по висока инстанция, така че бих допуснал че упоментатия от Вас съд е първоинстанционен. Относно клаузата за законодателството което което ще се взема под внимание в случай на спор то това е стандартна клауза която бих предположил че има и продължение упоменаващо принципите на ЕС. Вземайки предвид че този договор е подписан 2004г когато сме били все още кандидати за членство този текст може да е пропуснат, но допускам че към договора има анекс който не е публикуван. Ако Вие имате информация относно евентуален анекс то е редно да я споделите за да бъде дискусията коректна.

Дрън-дрън-дрън-дрън от лице, което НЕ Е адвокат , а инженер:) Останалото е....мълчание от моя страна и санкция от адвокатският съвет на основание чл.89 т.8 от Закона за адвокатурата:)

"говоря по принцип тъй като не съм чел посочения договор" ТОГАВА КАК СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ТЪЛКУВАТЕ ТОЗИ ДОГОВОР , КАТО НЕ ЗНАЕТЕ СЪДЪРЖАНИЕТО МУ?! ОТ ТАКИВА "МНОГОЗНАЙКОВЦИ" СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!!!!!

До "гост"- вижте чл. 15.2- "..., will be finally settled under the Rules of Arbitration of the International Chamber of Commerce ("ICC")." Съгласно приватизационният договор между ЧЕЗ и Агенцията по приватизация, ТОВА е арбитражният съд относно спорове между страните по договора:) Вижте и чл.16.4 - 16.4 Governing Law Тhis Agreement will be governed by and construed in accordance with the laws of the Republic of Bulgaria.":):)-:)

Ако дискусията Ви е полезна, бихте могла да ми пратите на СМС (цената е същата като съобщение изпратено до БГ абонат) имел адрес или друг удобен за Вас начин на комуникация на следния номер: 00447849547617 за да можем да я продължим в по удобен за двете страни формат :)

Хахахааха- Вие би следвало да ми платите хонорар за адвокатска услуга:) Все пак аз съм адвокат, а Вие извършвате нерегламентирана адвокатска дейност и ВАдв.С би следвало да Ви санкционира за това:)

Би изкуцала прозрачността. А не бива да допускаме дори и-вероятност. ------ Позволете още веднъж да Предложа (и на вас двамата с 'шарено котле' и на Нас-Всички Данъкоплатците) - една серия Дискусии чрез уебкаст/уебинар. (Всичко Необходимо по платформата от мен-сиромаха.) Та - ха Кажете ако обичате !

ще ги отворят така както вече 25 години отварят досиетата, имам идея хаиде да накараме станишев да поиска публично разсекретяване на тези договори а не да ми писка за някакви бръмбари.

не мога да разбера какво става в тази страна, тези договори за енергетиката трябваше да са били на публично достояние няколко пъти до сега, защо постоянно ги крият, в краина сметка народа е този които живее в тази страна и определя живота, това е поредната наглост от служебният кабинет, какъв е смисълат от такъв, народе грабва сопата иначе управия нема.

Това е единствения възможен език за диалог с "българските", "политици", за краткост, бандити.

Вижте, Василев - като Най-Обикновен Данъкоплатец аз-Лично : А. Не Ви плащам като на Министър да ми разтягате локуми относно Доказани кауньи ! ... И то - в бъдеще неопределяемо време !! Б. Съм сериозно притеснен, че И най-Неприятните ми Очаквания за Резултатите от работата-ви (На всички-ви от 'преходно/временното'! ) - просто се Доказват . ( Та Срокът, който Ви дадохме Всички-Ние Данъкоплатците изтече миналата седмица !!) - И да !, просто съм потресен да Видя такова Доказано махленско-шмекерско поведение Днес у Нас след всичките Отстъпки, които Ние-Всички Данъкоплатците направихме ! ------- На СКРАПА сте всички !

до Шарено котле. Некоректно е да вадите член от Конституцията и да се позовавате на него без да споделите и разгледате в тезата си свързаните с него членове, алинеи и преходни и заключителни разпоредби в които има точно описание кога дадения текст е приложим и кога не. Всеки уважаващ себе си юрист се позовава на всички тези текстве иначе тезата му автоматично става нищожна. Аз като инжинер го зная и вярвам че Вие като юрист го знаете по-добре от мен. Приемайки че го знаете учтиво Ви моля да не словоблудствате със закона по начин по който го правят политиците!

"... без да споделите и разгледате в тезата си свързаните с него членове, алинеи и преходни и заключителни разпоредби в които има точно описание кога дадения текст е приложим и кога не...":) КРБ Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат НЕПОСРЕДСТВЕНО действие. Разгледайте си чл.220 от НК- той е в пряка връзка със сключването на неизгодна и вредоносна сделка:) Вижте и съдебната практика на бг. съдилища по този въпрос:)

Въпрос: Конституцията има ли преходни и заключителни разпоредби? Конституцията е върховния закон на България безспорно, но функцията на този закон е да очертае рамката на законодателството което се гради на база Конституцията, от което автоматично следва че текстовете във всеки закон са съобразени с Конституцията и единствено и само прецизират правната рамка залегнала в нея и преходните и заключителни разпоредби към нея.

Извинете- от кога инженер е запознат с тънкостите на систематичният правен анализ? Хайде всеки да си гледа неговата работа, а?:)НЯМА да Ви дам систематичен правен анализ по разискваният казус, именно защото Вие сте заинтерисувано лице от насрещната на България страна! Да не съм луда да Ви въоръжа с моите оръжия?! НЕ БИХ ГО НАПРАВИЛА СРЕЩУ МИЛИОНИ ИЛИ МИЛИАРДИ ЕВРО! СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРАВНИЯТ ИНТЕРЕС НА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ И ДАНЪЧНИ СУБЕКТИ! ДА НЕ СЪМ ПОЛИТИК?!

Систематичния правен анализ е част от работата ми по подписването на договори от този особен характер, освен този анализ съм длъжен да направя и прецизен финансов анализ. Всички тези компоненти се съдържат в така наречения риск анализ в който влизат и други задълбочени анализи. Всичко това се прави от екип чиято основна цел е да направи точна преценка на всички видове риск. След оценка на тези видове риск се формира цената на даден договор в която се калкулират и всички рискови компоненти описани по-горе. Не рядко се стига до застраховки по носения от компаниите риск за да може той да бъде солидарно разпределен и това да доведе до понижаване на цената на договора. Относно ЧЕЗ, от кога на правен език проверка на прокуратурата е повод за обвинение, кое обвинение би издържала на база предположения, градени на принципа "щом тече проверка, проверявания по презумция е виновен"? Аз нямам нужда от Вашите "оръжия" моето и на фирмата за която работя е спазването на закона.

С Колегата 'шарено котле' направихте Воистине онлайн Високообразователен курс за Всички-Ни. (Задължен съм И на двама-ви !) -------- Да вземем да направим серии от Такива в динамичен режим ? (чрез уебкасти/уебинари) Как ви се струва И на двамата ?! А на вас, Хора ?!

Дървосекчът - искрено ме развесели. Малцина тук могат да разберат разглежданата материя, иначе аз съм за да пообразоваме малко хората.

До "гост ( нерегистриран ) 30.03.2013 11:20"Какво "уронване на престижа" Ви гони?! СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА извършва проверка ЗА НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ЧЕЗ НА БГ. ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!Във държавата, в която живеете, прокуратурата има ли право на такава проверка на ЕРП, извършващо ПУБЛИЧНА услуга? Защо тогава отказвате това право на бг. прокуратура, на която по закон това й е работата?! АКО ЧЕЗ БЯХА "ЧИСТИ" , ЗАЩО СЕ ЖАЛВАТ НА ЕК, А НЕ В ПОСОЧЕНИТЕ В ДОГОВОРИТЕ ИМ АРБИТРАЖНИ СЪДИЛИЩА, А?Вашата фирма при набеждаване и наклеветяване как реагира- завежда дело, нали? А ЧЕЗ НЕ ГО ПРАВЯТ! ЗАЩО?????

ЧЕЗ търсят правати си в комисията на ЕК, право което имат и самата мисъл за отнемането му е нарушение на закона. Какви са обвиненията срещу ЧЕЗ, все още никакви. Прокуратурата извършва проверка от която ще излезе със заключение в което ясно се казва има ли основние за съмнение в престъпна дейност или не. Нито един политик на отговорна позиция не си е позволил да отправи обвинения към ЧЕЗ в прав текст тъй като това може да струва много скъпо както на него така и на цялата държава. Фирмата за която работя и самия аз като отговорно лице в нея сме проверявани многократно от овластените за подобен род проверки компетентни органи. При такива проверки съм повече от радостен тъй като това е единствения законен начин да докажа своята и на компанията за която работя почтенност.

"...ЧЕЗ търсят правати си в комисията на ЕК, право което имат и самата мисъл за отнемането му е нарушение на закона...."АЛООО- ЗАЩИТНИКА НА ЧЕЗ- ЕС НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО НЕ КРИМИНАЛИЗИРА МИСЛИ, А ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ! Я се запишете поне на един курс по право към УНСС, за да добиете елементарна представа за ЕС право!:)

ЧЕЗ имат съставени над 40 АУАНа и над 20 НП- какво стои зад тези абревиатури, предполагам, знаете;)Останалото е въпрос на спазване на закона от страна на България и прилагането му, което просто не е в полза на ЧЕЗ:)

Бил казал, че "Ще работи за разсекретяване на договорите", ама след премахването на "информацията, съдържаща търговска тайна" .... на баба му фърчилката ... нищо няма да видим от тази управленска далавера и яка тесла за народа!!!

КАК ДА СЕ ОБАДИМ, КАТО ДОГОВОРИТЕ БЯХА ЗАСЕКРЕТЕНИ? КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ ДОГОВОР, СЛЕД КАТО ТЕКСТА МУ НЕ Е ПРЕД ВАС?! Какво - ще си правим свободни съчинения на тема" Какво би могъл да съдържа един договор с ЧЕЗ?"?!

то е ясно оставим ли ги всичко ще е супер . Всеки е взел колкото трябва.За да не ни забравят , че живи и че сме още тук трябва да им показваме присъствие и гражданска позиция . Още не мога да разбера защо хора с десетки престъпления се разхождат свободно , а полицая изпълнил дълга си го арестуват за това съм виновен аз за тези 23 години преход

Всички българи, с глави на раменете, носим отговорност за положението.

Това НЕ Е ВЯРНО! КРБ чл.108 (3) Министрите ръководят отделни министерства освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия. Българите не носят отговорност за политическите решения на политиците при представителната демокрация- нали точно за това се иска промяна- бг. народ да може да СТОПИРА антибг. политически решения на своите политици!

И ето какво се получава- бг. народ не носи отговорност за политическите решения на своите политици, но ТЪРПИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ РЕШЕНИЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ- И ФИНАНСОВИТЕ, И МОРАЛНИТЕ, И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ!

нищо няма да разсекретят ,може само да се предполага за комисионните и цифрите са смразяваши кравта.

Няма да установят никакви грешки. Измамата е законна.

Е, тука е заровено кучето, братчет. Затова и толкова се внушава важността на приципа "Върховенство на закона". За да може посредством закона да се потъпче справедливостта. Както ти казваш законосъобразни престъпления срещу справедливостта и даже човешкото, да не говорим за християнското. Християнското отдавна е потъпкано със законите за "правата" на "сексуалните малцинства".

"Пук", четейки словоизлиянията на 90% от пишешщите тук установявам че целта на политиците е постигната. Демонизира се всичко изградени и направено в даден отрасъл, демонизират се изпълнителите на тези проекти, демонизират се подписалите тези проекти. Политиците са си намерили удобна изкупителна жертва и за съжаление това не е есамо във България. Тук където живея също е така, но в много по-малка степен тъй като подобно словоблудство без аргументи е наказуемо от закона. Наказанията за уронване на името на лица и фирми в държавата в която живея са страшни, хора които нямат представа от дадената материя не си позволяват да говорят без да са се запознали с дадения казус и без да са се консултирали с грамотни по въпроса консултанти и юристи. Цената на такова говорене е много висока. Дори и да положо усилия да ти обясня някои основни положения в енергетиката, електротехниката, правните и търговски закони ще си загубя времето тъй като в съзнанието на 90% от хората се е загнездило негативното отношение към този отрасъл. С други думи политиците умело намериха изкупителна жертва на техните грешки, прехвърляйки вината от себе си към някой който си е свършил работата.

Драги, ПОД ДОГОВОРА ЗА ЧЕЗ И ОСОБЕНО ПОД ДОГОВОРИТЕ ЗА ОСОБЕНИ ЗАЛОЗИ НА НЕК С МАРИЦИТЕ, НЕ СТОИ МОЯ ПОДПИС КАТО ЮРИСТ! ТАМ СТОИ ПОДПИСА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЕ Е ЮРИСТ, А ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА БЕХ ИЛИ НЕК! ТЕЗИ ЛИЦА ТРЯБВА ДА СЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ! ТЕ СА БИЛИ ПОДЧИНЕНИ НА МИНИСТЪРА НА МИЕТ- Т.Е. НА ПОЛИТИЦИТЕ, И ЗАЕДНО ИГРАЯТ НА ЕДНА И СЪЩА СТРАНА В ТАЗИ ИГРА!

Това, което ме подразни е следното: Този човек- Янко, не е юрист. Посъветвал се е с колеги, които са му казали какво да иска. Чудесно! Но след като министъра се фръцка наляво и надясно с ценз от Харвард, защо не се сети сам да изиска да се прегледат договорите, а това трябва да му се казва от лицето Х , което не е юрист?!

До "шарено котле" точно тъй като здраво еучил г-н министъра действа много предпазливо с отварянето на договорите. Малцина имат идея че повечето от тези договори са подписвани с големи международни компании чиито годишни обороти в световен мащаб са три и повече пъти по-големи от БВП на България. Нарушаването на "търговската тайна" е много сериозно нарушение на договора съгласно международното законодателство. В не редки случаи цените в тези договори са смъкнати до много ниски нива и оповестяването им би дало достъп на конкурентните фирми до много скъпа и грижливо пазена търговска информация. Аз самия работя в международен гигант и съм подписвал не малко такива договори, чието разсекретяване може да доведе до съдебни дела които дори да докарат до фалит държавата дръзнала да оповести публично такава информация. Подписвал съм такива договори от името на фирмата за която работя и с България и със значително по-богати държави от нашата, но никоя държава не се дава едностранно съгласие за публично оповестяване на тези договори без изричното писмено съгласие на фирмата изпълнител.

Кой говори за "нарушаване на търговската тайна"? Всяка страна по договора може при определени условия да поиска отпадане на тази клауза! Има си приложимо законодателство към договорите с ЧЕЗ и то е БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО- Т.Е. БЪЛГАРСКИЯТ ТЪРГОВСКИ ЗАКОН!

Ти хубаво го осветляваш този въпрос, но къде са гаранциите, че няма да има спекулации с търг. тайна? Значи да засекретим под благовидния предлог на търг.тайна, престъпни безобразия? Националният интерес в едно нормално общество, трябва да е над търговската тайна. И нищо не пречи една парламентарна комисия да прецени, дали са спазени те. Да разбира се, ако т.нар. депутати не са безумно корумпирани, както е у нас.

До "шарено котле" Много пъти аз самия съм имал огромното желание да затворя устите на много политици които си позволяват да трупат дивидент на гърба на фирми като тази за която работя, изказвайки "достоверни" твърдения за цени многократно надвишаващи реално договорените. Не живея във България и в момента имам подобен казус в една от най-големите европейски икономики. Разсекретяването на договора би доказало правотата на фирмата за която работя, но в същия момент би дало безценна информация на конкурентите ни от която загубите не могат да бъдат изчислени. За да съм по-точен ще обясня, цените в тези договори обичайно са на нива много близки до произвидствените разходи. Всеки от конкурентите ни може да направи много проста сметка и да научи с голяма точност колко ни струва производството на дадено изделие, какви са раходите ни за инжинеринг, все информация обект на търговското разузнаване за която се плащат безумни пари. С други думи казуса не е толкова елементарен и министъра подхожда с нужното внимание, подобаващо на образованието му.

"...Разсекретяването на договора би доказало правотата на фирмата за която работя, но в същия момент би дало безценна информация на конкурентите ни от която загубите не могат да бъдат изчислени..." А сега погледнете нещата ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА КРЕАН ПОТРЕБИТЕЛ НА ПУБЛИЧНАТА УСЛУГА- СТОЯТ ПО МАЛКО ПО-РАЗЛИЧЕН НАЧИН, НАЛИ? Има решение , стига да се търси! БГ. ДЪРЖАВА Е БГ. НАРОД- ТОВА НЕ Е ЧАСТНА ТЪРГОВСКА ФИРМА! ПУБЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС НА БГ. ГРАЖДАНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАКЪРНЯВА- ИНАЧЕ СЕ ТЪРСЯТ ОСНОВАНИЯ ЗА НИЩОЖНОСТ НА ДОГОВОРА!

Как пък не те подразни, че колегите ти ( юристи) не са си свършили работата преди да се подпишат тези договори. Добре, че не всички са юристи та да се намери и някой който да оправи кочината в която ни насадиха такива като теб

Ех каца каца, дай го по-кротко че ще вземе да се развони като от каца с превтасало зеле. За рехабилитациите направени в енергетиката България няма ресурс да се справи сама със собствени сили. Сега нямаше да имаш ток ако тези рехабилитации не бяха направени, а ако имаше то цената му щеше да е равна на цената на златото заради парниковите емисии и още по-лошата ефективност на производството. Седни понаучи що е то енергетика и тогава се изказвай. Материята е сложна и за нея се учи много!!!

Тук сте в грешка- юристите от едно министерство СА ПОДЧИНЕНИ на министъра- ТОЙ РЕШАВА , ОСОБЕНО СЛЕД КАТО ПРИНЦИПАЛ НА БЕХ Е БГ. ДЪРЖАВА ЧРЕЗ РЕСОРНОТО МИНИСТЕРСТВО- МИЕТ

Защо никой вече не си спомня, че ИМА МНОоооооГО ВЪПРОСИ, които трябва да се решават в това Министерство свързани с Топлофикация??? Ето тук е момента г-н Янко Петров да направи това, за което всъщност народа тръгна на протести: 1. ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ с едномесечно предизвестие 2. ПРЕРАБОТВАНЕ НА ВЕРТИКАЛНА ИНСТАЛАЦИЯ в хоризонтална, с ИНДИВИДУАЛЕН ТОПЛОМЕР за всеки потребител с договор. 3. СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ=0 4. ОТЧИТАНЕ НА КОНСУМИРАНА топло-енргия ВСЕКИ МЕСЕЦ! ЕТО ТОВА Е КОЕТО ЖЕЛАЕМ ВСИЧКИ ПОТРБИТЕЛИ НА ПАРНО!!! Тези промени, трябва да се ОТСТОЯВАТ и да не се забравя, че народа иска СПРАВЕДЛИВОСТ и край на ИЗМАМИТЕ И КРАДЕНЕТО то ни дойде в много повече от ТЪРПИМОТО!

И аз питам: къде се скриха младежите от протестите - уплашиха ли ги? Какво стана с предложенията от протестите, ... нали целта на стачките и предсрочните избори е да се удовлятворят тези искания за нови лица, а не пак от тези, които ни доведоха до това? Какъв е смисълът да даваме доверието си отново на тези, които са ни лъгали 23г, а само те са се облагодетелствали?

Стига с тия "нови лица" в стария бардак! На протестите става въпрос за нова политическа и икономическа система и за граждански контрол и участие в управлението.

просто недоразвит мутант. Проф.Газибар Тодоров, БАН.

"... След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School комбинирана програма между MBA и ДОКТОРАТ ПО ПРАВО. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа, разясни той..." днес.бг.- СЕГА ЧАКАМЕ ВЕЛИКИ ЮРИДИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ ОТ ВАСИЛЕВ В ПОЛЗА НА БГ. ГРАЖДАНИ! :) АКО ГИ НЯМА- МЕТЛАТА И ОБРАТНО В ХАРВАРД ЛОУ СКУУЛ - ДА СИ ДОУЧВА!

котленце? И на мен толкос ми остана, та питам белки... ? баба Тодорка

Няма какво да го спонсорирам- да прави,каквото реши! Нали можел да решава завързани правни проблеми- цял недипломиран пиейчди по право от Харвард е - или реално решава правните проблеми с договорите/ разсекретяване и на текстовете, обявени за търговска тайна/ или се маха от Бг.! Каква е ползата за БЪЛГАРИЯ от неговите знания?! Май никаква!

До "шарено котле" Много пъти аз самия съм имал огромното желание да затворя устите на много политици които си позволяват да трупат дивидент на гърба на фирми като тази за която работя, изказвайки "достоверни" твърдения за цени многократно надвишаващи реално договорените. Не живея във България и в момента имам подобен казус в една от най-големите европейски икономики. Разсекретяването на договора би доказало правотата на фирмата за която работя, но в същия момент би дало безценна информация на конкурентите ни от която загубите не могат да бъдат изчислени. За да съм по-точен ще обясня, цените в тези договори обичайно са на нива много близки до произвидствените разходи. Всеки от конкурентите ни може да направи много проста сметка и да научи с голяма точност колко ни струва производството на дадено изделие, какви са раходите ни за инжинеринг, все информация обект на търговското разузнаване за която се плащат безумни пари. С други думи казуса не е толкова елементарен и министъра подхожда с нужното внимание, подобаващо на образованието му.

Не познавам това момче от снимката и не искам да се заяждам, но не ви ли прилича на ГМО?

Не се заглеждам повече по снимките, щото ми е ясен критерия за подбор. Дори и да не прилича, по-късно ще избие отнякъде.

Та сега се питам- какъв смисъл има от твърдяната бакалавърска степен на господина и от семестриално завършената му магистратура / защото това се твърди от него/ от Харвард лоу скуул, като не може като всеки юрист, завършил право в България поне да прегледа един договор и да му направи систематичен правен анализ?! Нали е учил в уни, даващо един вид гаранция за качеството на кадрите си- защо не впрегне знанията си да работят за бг. интереси? Ама иначе някои крещят във форума- оооо, неговото висше се равнява на 3 бг. магистратури;) А РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДИПЛОМИТЕ И ЗНАНИЯТА МУ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ КЪДЕ СА????

Шарено котле, аз пък ти твърдя,че се равняват на ДЕВЕТ! ОТВАРЯ ДОГОВОРИТЕ за да видим ВСИЧКИ, какви договори са сключени от всезнаешите и работещите в полза на България ЮРИСТИ и ПОЛИТИЦИ!!! Питам, как вие великите юристи допуснахте да се СКЛЮЧАТ ДОГОВОРИ ОГРАБВАШИ БЪЛГАРИТЕ!!!

До "шарено котле" точно тъй като здраво еучил г-н министъра действа много предпазливо с отварянето на договорите. Малцина имат идея че повечето от тези договори са подписвани с големи международни компании чиито годишни обороти в световен мащаб са три и повече пъти по-големи от БВП на България. Нарушаването на "търговската тайна" е много сериозно нарушение на договора съгласно международното законодателство. В не редки случаи цените в тези договори са смъкнати до много ниски нива и оповестяването им би дало достъп на конкурентните фирми до много скъпа и грижливо пазена търговска информация. Аз самия работя в международен гигант и съм подписвал не малко такива договори, чието разсекретяване може да доведе до съдебни дела които дори да докарат до фалит държавата дръзнала да оповести публично такава информация. Подписвал съм такива договори от името на фирмата за която работя и с България и със значително по-богати държави от нашата, но никоя държава не се дава едностранно съгласие за публично оповестяване на тези договори без изричното писмено съгласие на фирмата изпълнител.

Какво е това чудо "търговска тайна", когато става въпрос за моите пари на данъкоплатец? Някой е сключвал договори от мое име и като мой предствител и сега ще ми крие какво е подписал? НЕК е държавна компания, откъде се нароиха тия ТЕЦ, МЕЦ, водни огледала, зелени и т.н. и кой подписа договори с тях и най-вече защо? При положение, че не можем да изнесем и половината от енергията, която се произвежда? Сметката за цялата идиотщина накрая я плащам аз, какви "търговски тайни", какви 5 лева?

разбира се че трябва да са "секретни " . в противен случаи всеки данакоплатец ще знае колко корумпирани са " народните избранници ", за съжаление - без значение от коя партия .

не сме ли на улицата да показваме ,че сме живи и още тук преходния период няма да свърши . Без гражданско общество ,без будни хора и всеки един от нас да си задава въпроса защо АЗ допуснах подписването на договора нищо няма да се промени

"...Ако юристите установят достатъчно сериозни нарушения в договорите, те ще бъдат предадени на прокуратурата, каза още той, цитиран от БНР..."А- защо "юристите"- нали господинът е учил магистърска програма МВА+ право и то в харвард лоу скуул- какво - там не ги ли учат на облигационно и търговско право;) И как този велик капацитет не се е сетил до сега нещо, което знае всеки студент 1ви курс в юф в България- че трябва да се прегледа ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ НА ДОГОВОРИТЕ+ ТЕКСТОВЕТЕ С ТЪРГОВСКА ТАЙНА, за да стане ясна цялата картинка?

искам да се разсекретят договорите със Софийска вода, ЕРП-тата - първо да видим кой ги е подписал и при какви условия

като чуя "търговска тайна" и се изприщвам

Може да няма магистърска степен но дано извадят на показ договорите в енергетиката!! Така Главният Прокурор ще може да самосезира Прокуратурата да потърси НАКАЗАТЕЛНА отговорност на действалите по престъпен начин политици!! Крайно време е да видим много от "прехвалените"политици в затвора!! Всеки турил парафа или разрешил престъпно деяние в ущърб на родната икономика трябва да понесе ударите на закона!!

ще останем без политици :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще те пратя при един поп, бутни му едно "Джони " да те прекръсти на ХАН КУРМ СТРАСТНИ, и ми по обади след Протестата.

Аз искам да разсекретят какво Румен Овч. подписа в Москва за газта и защо, след като имахме договор за евтин газ още 3-4 години...С две думи, който е гафил да си носи персонална отговорност....СТИГА С ТАЗИ ПАРТИЙНА ОТГОВОРНОСТ! Само когато съдебната система проработи, тогава ще има Държава.

Евала Ви Янко, че подсещате държавниците, да си вършат работата за която им плащат, и то за неща толкова "сложни" и "нелогични" които са длъжни да предприемат в интерес на народа. Стига приказки искам дела.

на квоя драгоценен Янко,че с прдня боя, и електроенергия също, не става! Там се турят, въглища, нефт , газ, такива ми ти работи, нещо като подземни богатства ! А Янко кво има ? Един гол тз има.! И България нямя . Квото има , то е в земятя, значи е на гусин Ковачки. По същия начин, народа не може да си купува хляба, и твоя Янко трявва да отиде първо при зърнарите ! Ама смее ли тоя мишок? Та и тука, намерил слушатели, по цел ден се дере: Костов-мариците, Костов-мариците- като латерна ! И кво ще види курамиЯнко в договора? Че Костов е подписвал цените на които ще се купеват въглищата ?? Или че т.н. ,и техните синдикалисти, ще взимат заплати колкото две негови? Но Янко едно си знае, едноэ си бае, и днес при министъра, утре при главния прокурор, после и при Арменския поп , и ще искара неговата янкова правда ! И последно: Кажи на куратиЯнко, да ма фане и мен закура, и да се закроти малко, де се доучи, или ако ще са дире, да не е с тоя огромен мегафон, като врабец изглежда зад него !

"Изпратили сме до всички компании искане да се премахнат онези части от договорите, в които има търговска тайна, и към момента голяма част от компаниите са отговорили, че нямат проблем с това и всички договори, за които компаниите са дали съгласие, ще ги отворим". Значи излиза, че което е тайна ще си остане тайна, а пък за което компаниите не са дали съгласие - също няма да види бял свят. Е, тогава какво изобщо ще "разсекретявате" ? Е чак толкова тъпи не сме, наистина. Нека си имаме уважението (все пак)... Излиза, че компаниите са повече от държавата и повече... още от министър. "Евала" - друго какво да кажа? Разочарован съм. Искам България с прозрачна, честна и почтена политика с акцент: обществения интерес, а той минава през интереса на всеки един човек в тази страна.

и за каква държава плачеш ? Че тя преди се представвляваше от Бойко и Цецо, а сега се пръкнаха Янко и Асен, още по-големи капацитети? С тях ли да се съобразяват Големите международни компании? Ма щом Ти казваш, почвам да са замислям! Денко.

А преди това държавата като се представляваше от Андрей Луканов от БКП ти бе комунисте някакви енергийни договори видя ли? А след това държавата като се представляваше от Жан Виденов от БСК ти бе комунисте видя ли някакви договори? А селед това държавата като се преставляваше от детето кумунист Сергей ти бе комунисте видя ли някакви енергийни договори?

"АН-24" ?! Много се е прецакал, нема нужда от твоя прокурор. Като си качи и Лилето, тоя бръмбар не може да се дигне и на половин метър от земята. Без Лилето, мах.100-150 метра ще се дигне.Само в софийско равно поле ше бръмчи. Стафчо Софиянеца си купи по-малък, но много по-мощен, и сека седмица лети бес проблем за Добруджата, да си прекопва лучеца и марулките.Тъкмо сега Бойко да земе да го подари тоя на Цецо, стига само с ефтини часовници се е "отсрамвал"!

И аз обещавам каквото поискате. Изберете ме.

Не вярвам, не вярвам, не вярвам, не вярвам. Освен това, ако цената падне, ще се топлим на ток и тогава трябва и топлофикация да намали цените, ама Вальо Топлото не е съгласен. Какво, като имаме голями производствени мощности и продаваме тока евтино навън, а ние стоим на тъмно и мръзнеме. Не се ли качи на въжето цялата управляваща върхушка след 1989г. нищо няма да се промени. Даже и "СТРОИКО"-то в НДК вече почти е изчезнало. Няма фирми, няма производство. Така е когато една държава се управлява от най-простата, но престъпна част от населението.

Aко се намали цената на тока и се премине на ел. отопление, ще се запазят горите + ще намалее и замърсяването на въздуха !!! B EC при отопление с електричество се дават преференциaлни цени за токa, a при нафта - цените ca без данък и акциз.

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА : САМО ПРЕДИ 10 ДНИ БОЙКО БОРИСОВ Е КУПИЛ С ЛИЧНИ ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ ЧИСТО НОВ ХЕЛИКОПТЕР АН-24 ЗА 500 000 ЕВРО. ВЧЕРА С ЖЪЛТА БОЯ РАЗЧЕРТАВАХА СТОЯНКАТА МУ БЛИЗО ДО ТЕРМИНАЛ 2. ИМА ЛИ ВРЪЗКА ТОВА НЕЩО С ПОДАРЕНИТЕ 160 ДЕКАРА НА ТИМ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПОСЛЕДНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ. ЗА ТОЗИ ПОДАРЪК ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ТИМ Е НАСТОЯЛ ЛИЧНО БОРИСОВ, А СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ ИМА НОВ ХЕЛИКОПТЕР.

ами и космическа сувалка ще си купи докато има простаци да го избират за ;премиер;да краде държавни;народни;пари

Шо да си я купува бе, серсемино, американиците ще му подярат една, доста запазена, а Той, със Цецо, ще я постегнат с руски рез-части.

Хеликоптерът май е в главата ти

АН 24 е самолет с витла. Вземи си провери данните.

На вратата пише "Магистър, той кво прочел- "Министър ? Бошкее, закасааме го, с тоя мушмурок на мама. ! Бонка от факултето.

Какво нещо е ,да се събудиш рано-рано в събота сутрин и още преди да пишкал и акал,да вземеш да напишеш пост ,с цел да подиграеш някой "ПОЛУГРАМОТЕН" ?!?! Хем се чудя,хем се мая,от къде пък ти реши че си грамотен,след като правописно и стилистично, си оформил едно недоразумение?!

дали сам пикала, дали сам ти акала, в устати, каде ли? Тоя съсел се подиграва на цяля България, с неговите Харвардарски приключения, ти ша ма резилиш, Мене, ,като мърла фмерисана, че сам го нарекла полу-такъф или полуонакъф? Бе що не си го прегърнеш, па си го води у дома, да си легнете, а ? Аре бегай, че шефа идва да си пие с мен кафето, преди да ми свърши дежурството.

Търсете в нета "икономически килър"(има и книга по темата)

Героя е Курами Янко. Той най-силно са дире за цената на кило вата.

"Интелигентност" блика от Вашето изявление.

Тая уплашен заек, изглежда да е хванат на изпит с "пищови" в потурките, преписвал значи, и е изгонен за 10 години от Харвардарския. Затова, тукашните мошоци от улицата, ще се отбиват по 2-3 пъти на ден, да пият кафе при него, и да се упражнават по английски.

когато си видиш гз без огледало. Кънчо.

Дощло е време, среднисчето Янко, от Коньовица, да удря с юмрук на бюрото на енергийния министър Асенчо, слушател от Харбарт, и да оспорва цената на "кило вата"? баба Тодорка

Праи го. Ма му'й лабовата десницата. - Ха да му помогнем я, момиче ?!

1chovek

"Изпратили сме до всички компании искане да се премахнат онези части от договорите, в които има търговска тайна, и към момента голяма част от компаниите са отговорили, че нямат проблем с това и всички договори, за които компаниите са дали съгласие, ще ги отворим". Значи излиза, че което е тайна ще си остане тайна, а пък за което компаниите не са дали съгласие - също няма да види бял свят. Е, тогава какво изобщо ще "разсекретявате" ? Е чак толкова тъпи не сме, наистина. Нека си имаме уважението (все пак)... Излиза, че компаниите са повече от държавата и повече от министър. "Евала" - друго какво да кажа? Разочарован съм. Искам България с прозрачна, честна и почтена политика с акцент: обществения интерес, а той минава през интереса на всеки един човек в тази страна.