800 дка гора изгоряха до българо-турската граница

Изгоряха около 800 декара широколистна и иглолистна гора недалеч от българо-турската граница при Елхово. Пожарът е пламнал вчера около 15.30 часа.

Обратно в новината

Коментари - 800 дка гора изгоряха до българо-турската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато си тракате клавиатурите и пишете идиотщини, ви унищожават държавата бре, ахмаци. Не е важно как и кога, ЗАЩО И КОЙ. Грабнете сопите и оръжието и спасете страната си. Утре ще е късно и кръв ще проливате на своята земя като палестинците.

Пожарът е дошъл от Турция, от дивите прасета които преминават границата.......задължително е да се направи 5 метра висока стена по границата.....

само че прасетата в случая са двукраки.

ще бъда щастлив да изгори всичко българия с такива избиратели и управляващи не трябва да съществува

От изгорялата дървесина се произвеждат дървени въглища.Такива въглища се продават и в магазини от типа на Кауфланд.По една т.в.ясновидка каза ,че ще има още пожари.Взе ,че позна.

И наистина се нуждаеш от ограмотяване ама по български език щото ми трябваха 3 минути да прочета и разбера двете ти изречения.

Дървеният материал за износ за Турция е осигурен. Със здраве да си харчат печалбите , тези които са подпалили гората и тези от другата страна...

абе малоумник тая дървесина след пожара вече не става за нищо , така че няма на кого да продадат

ндам, а доматите се ядат с колците.

така е. И нали знаеш за мармота дето завива в стоньол

Абе как един не хваната за тези умишлени палежи.Единият пожар изгасят и онези изроди отидат и предизвикат друг.То не остана вече гора в тази държава.Досега не съм чул някои поне да игитира доброволци да засадят млади фиданки на оголените от пожари терени ами веднага се мисли за ски писти или хотелчета.

Абе, палячо, КОЙ казва, че такава дървесина не може да се онбработва бе, хамстер??? ИЗНОСЪТ й е забранен!

Дървесината се изнася и от пристанища в Бургас.По пътищата непрекъснато се движат камиони с ремаркета натоварени с дърва.Защо не забранят износа на дървесина,за да няма палежи?

Къде сте? Ихтиман и Елхово също са в България! Какво се случва след пожарите в горите? Трупите отиват ли в местни цехчета за обработка, камиони с гредите пътуват ли към границите? Кои са фирмите, които изнасят дървесината през пристанището на Варна?

ако работниците от сечището са се изморили да секат, по-лесно и бързо става, ако се палне гората.

И какво излиза? Циганите, дето бракониерстват нямат умора. А работниците се били уморили. Смешна работа. Или те изповядват оня, хипарски принцип: "Родили сме се уморени и живеем да си почиваме"

на всяко гърне похлупак не ставай. Смешно и жалко е за самия теб. Човек дето не е работил дървосекач нищо не знае .

Мога ли само да забележа, че износът на горяла дървесина Е АБСОЛЮТНО СТРОГО ЗАБРАНЕН от поне 15-20 години!!! Глобите за това са огромни. И, ако има някой, който изнася такава, значи проблемът е на митницата, а не на друго място!

Изгоряла дървесина не може, но плоскости произведени от нея може. Хората от време си направиха завод тук.

Най после - възстановиха бизнеса на дървената мафия (горски пожар + износ на дървесината). Вече никой не може да обвинява влстите че са против българския бизнес....

Герберска милиционерско-мутренска държава на гениалните министри на Боко Тиквата лека полека превръщат България в пустиня. Без природа, без вода, без хора. Без работа, с мъртви села, с монополи-обирджии и крадци на народни пари, с типове с по 4 имота на Ривиерата, с невиждана корупция, с национални предатели и рушители на Отечеството. Без наказани, без разстпеляни за назидание, без закони и без морал. Това е 23 години анархия и терор на мутрите в държавната власт. Първи си отиват пенсионерите - 2 милиона наши родители, а на тяхно място се настаняват циганските психопати - 3 милиона. Ето ви демокрация, ето ви западен стандарт, ето ви анадолска култура. Пак си ги изберете!

То, ако им,ахме една нормална армия и военна хунта като в Чили отдавна да сме с еоправили. Комундетата - разстреляни на стадиона, яко бачкане и по-малко мрънкане. Ама у нас не става - с такава скапана армия, каква ти хунта! БСП-то винаги е обичало апокалиптичните сценарии. като с еказваше в един виц: "До 1939 година нямахме нищо. Дойдоха немците и ни взеха всичко. Така, към 9-ти септември 1944 бяхме на ръба на пропастта. Добре че дойде съветската армия та направихме решителна крачка напред" Не знам дали в БКП са имали пред вид че сме направили решите;лната крачка напред към проипастта, но той червеният идиотизъм няма граници. "25 гидини народна власт - 25 години български цирк" - това е фрагмент от автентичен лозунг. Кой както иска, така да си го мисли. Уважаемият другар вижда 23-те години терор, а услужливо премълчава 45 години съветско робство. Всъщност, самият факт че можеш свободно да плюеш властта показва предимставата ан демокрацията. Ако беше по времнето на вашия любим др. Сталин, отдавна да гниеш в ГУЛАГ.

Млъкни малко и отиди да погледнеш икономическите показатели на България за периода 1950-1980 година да речем и тогава дрънкай. При комунизма собственото жилище , новата кола и виличката бяха жизнен минимум за всеки дето не го мързеше всеки ден да си завлече задните части до работното място. При това на 5 дневна седмица. Сега с 6 дневна дръжки за стандарт и 3-та употреба коли. Скрий се там. Капитализма си отива с апокалипсис - от ясно по ясно е, поне в познатия ни вид си отива. Само да ми припомниш обаче кога у нас капитализма не е бил дивашки. Нима Фердинанд не е бил обграден с шепа клакжори и едри богаташи. Дано поне сегашния ни капитализъм не ни стовари още катастрофи. То загуба на територия за сега няма, ама за населението е страшно. особено за българското. Виж демографския индекс на Българи, Сърби, Гърци и Руминци като отчетеш дори македонското чудо и проследиш 150 години назад та да ми кажеш де е тоя добър за народа капитализъм у нашата страна. В кои точно години.

...защо ли нещо ми подсказва: ДПС има нужда от свежи пари за избори. трябва да се плаща на активистите, на организаторите, на биячите, на онези с кеБабчетата, както и на платените драскачи.

време е нещо да ти подскаже , че си за лечение.....глупак

Видяха турците, че не можем да гасим и хоп решиха да разчистят за съоръжения(може би за язовира, който накараха Боко да им строи) или за по-лесен трафик на хора. Големи пожари на удобни места, стават само по поръчка.

Айде пак Боко и пак глупости. Какъв язовир те гони бе. Този дето го построй Станишката с Доган ли. Там Боко само плащаше щото нямаше какво да направи. Ако говориш за новия язовир то той не се строи и ако изнесената информация е вярна Боко там много добре си върши работата

Какъв язовир? - точно на това място имат идея да правят язовир турците на р. Тунджа. Веднъж да ползват вода за поливане и второ да събира водата, за да предотвратява наводненията на водосбора при Одрин на трите реки - Марица, Арда и Тунджа.

Не знам но на пристанище Варна-Запад чакат камиони пълни с български дърва влизат и излизат празни !

Ей сега застроиха ски писти и там...

Аз пак да попитам: "Къде са активистите за защита на гората. Ония, същите дето са толкова активни да защитават гората ан жълтите павета и на Орлов мост. И който никакви ги няма, когато трябва да пазят гората. Тази същата гора която твърдят че обичат. За гасенето на пожарите няма фда ги пуитам - тях никога ги е нямало там. както и9 оня мушмурок Тома Белев, номенклатурчика на БСП, бившия директор на Парк витоша, и оня дебеланко, забравих му името, Ковачев ли беше, дето само се изявва по телевизията. А реално да пази горите - никакъв го няма. Даже и на Витоша - ей го къде е. Ето в тези ситуации няй ярко се вижда демагогията на еко-рекетьорите. Когато видя еко-активистои деа пазят гората от бракониерои, когато ги видя да гасят пожари, когато ги видя да садят нови гори - тогава ще им повярвам. А дотогава за мен това са едни мошенници и измекяри.

еко активистите е ясно че не струват кой знае колко ама и вие със цеко минев не трябваше да палите гората само за да им го върнете душици ниски с вас :Д

Активистите от Орлов мост гасят Витоша като доброволци - ТАМ СА!!! Докато те рискуват живота си за гората, която обичат, ти пак заработваш у форумО ! Форумен безполезен плъх такъв!

така наречените еко-"активисти" малко ми напомнят на АБПФК (активни борци протоив фашизма и капитализма), от времето на милиционеро-сициализЪма. Нито са активани, а още по-малко борци. Актовността им се е свеждала до обирането на мяколко мандри и разстрела на няколко болни и ранени НЕВЪОРЪЖЕНИ немски войници. Така де, въоръжените немски войници са опасни - те стрелят. А "смелите народни синове" партизаните си ги е страх. И още нещо - в учебниците по история до 60-те години е писано че "в антифашистката борба са взели участие 14500 партизани, ятаци и помагачи". Разбира се даже и тези цифри са силно преувеличено - сега става ясно че през раннатъа пролет на 1944 има само няколко стотин партизани. Към 9-ти септември има 3 -4 хиляди. А основната маса партизани е излязла в началото на септемви - когато е ясно накъде са отивали нещата. Им и много партизани, излезли на 10-ти септември. не случайно някога се празниваха два дена - 9-ти и 10-ти септември. така де, и тия хиора трябва да празнуват. Към 1989 "народна пенсия " вземаха около 300 000 АБПФК - двадесет пъти повече.

Айде стига с тия въпроси! Къде били еко активистите?!! Защо не питаш и къде бяха майките с децата, които протестираха редом с всички останали? Нали не си представяш, че това са хора без работа, дето само чакат да се запали нещо някъде , за да хукнат да го спасяват? На Витоша се бяха качили много от протестиращите, за да помагат. А ти къде беше? Ясно е, че този пожар е следствие на немърливост от страна на алчната сган, която всяка година пали, за да може по-лесно да изнесе дървесината. Жалко, че не разбират, че един ден природата тъпкано ще им го върне.

Защо стига? Я да попитаме пък. Аз само питам и искам някой да ми отговори смислено. БСП и компания винаги са били манипулатори. И те умело манипулират много млади хора, които искренно обичат природата. Но с протестите си те помагат на нечисти интереси. Колкото и парадоксално да изглежда, т.н. екоактивисти и екземпляри като Цеко Минев с рекетьорската си политика нанасят еднхаква вреда на обикновените граждеани. ЗА СОФИЯ, КОНКРЕТНО, ТИЯ КОИТО ИСКАТ ДА ПОЛЗВАТ ВИТОША. вИТОШЕ Е ЕДНО ОГРОМНО БОГАТСТВО. Активистите, като искат да са активни, да пазят гората от бракониери и от подпалвачи. Най-малкото да сигнализират. Пък и по някое дърво могат да засадят -така ще са доста по-полезни от скандиране на лозунги ала бай Тошо. Но това не може да стане нито на жълтите павета, нито със заптваряне на Орлов мост. Или даже и на Лъвов мост. А вие можете да ги организирате. Тия дечица, с майките де, си имат и бащи (надявам се). И те могат да посадят по някое дръвче, нищо няма да им стане.

Абе, най-големия родолюбец във форума, ти що не отиде да спасяваш, а! Много приказки издрънка, ама и комшията да гори няма да си мръднеш пръста. Оня долу с вилата ги чака такива като тебе, отрепко!

Ами аз може да съм противмник на екологията. И да мразя горите. Пък и не съм ходил да кисна по митингуите на Орлов мост, организирани от младежкото БСП. Този, който се пише за защитник на горите той да ги защщитава. А не да си прави упражнения по политически онанизъм на Орлов мост.

Аз бях с доброволците при гасенето на витоша. Не съм планинар и не обичам да ходя из горите. Но ходих да гася пожара. Не е въпрос на родолюбие а на морал. В Пакистан да се запали, ако мога пак ще отида. По TV видях една шапка народ да обясняват как ходили ама никой не ги взел, чакали ама никой не ги викнал и тн. А ведяхте ли кой бяха тези хора - наркоманизираната адвокатка на БХК дето узакони Баталова воденица, малоумния секретар на Зелени балкани дошъл с костюм и вратовръзка и друге TV активисти. Дошли да се потупат по рамото по телевизията. Някой видя ли хората дето изнесоха помпата на рамо, видя ли хората дето просекоха 3 километра. Всички сме герой на думи и във форума. На ливадата се виждат истините а не на жълтите павета и на Орлов мост. Там само пречите на останалите хора.

в този регион редовно се подпалва за износ на дървесина.

Много глупости от озлобени хора . Защо да се подпалва район за който е игран търг , платен е и се сече , освен това са изгорели и добити вече дърва , които фирмата е платила и е на чиста загуба. Мислете малко като пишете глупости.