Защо след години и похарчени милиони няма е-управление?

Вицепрмиерът Томислав Дончев се задължава до 31 март да внесе в НС доклад за текущото състояние на електронното управление.

Обратно в новината

Коментари - Защо след години и похарчени милиони няма е-управление? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото както е казал Тартюф< И не е грях това което правим Тайно>

Ачик, ачик ме карат да харесам БСП. Само те ровят ли ровят. Повдигат въпроси, но ГЕРП не пускат.

Най-добрите IT специалисти най-добре платените в България,а нямаме е-управление?

Боко "реформатора" еколог.

няма е-управление,защото тия отгоре изкрадоха парите и никой не им ги търси да ги връщат-колко лесно се краде безотчетно от ЕС!кой ги раздава парите ей-така,а?

Липса на интелектуален капацитет плюс стремеж за крадене обрича на провал т.н. електронно управление при ГЕРБ

Елементарно - защото са окрадени а НЕ ''похарчени'' .....И теи същите дето ги окрадоха седнали да говорят небивалици мислейки че народа им живее в колиби и незнае какво е е-управление...

Обикновено мерилото за успех са усвоените средства и броят на въведените електронни услуги Това не е корупция , а откровена кражба- Господа и другари дружно да крадем

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

"Защо след години и похарчени милиони няма е-управление?" Защото се краде.

,,Защото се краде." Отговорът е ЛЕКО неточен.Истината е, че В БЪЛГАРИЯ СТРАШНО МНОГО СЕ КРАДЕ."

Няма,щото има крадлив герберски боклук

И царското Ники (Малкият Мук) намаза дебело филията от тази далавера.

Никога няма да се случи това Е управление по простата причина, че общини и дър. администрации са пълни с неграмотни в пред пенсионна възраст избиратели, спъващи себе си и държавата но иначе гласуват редовно.

Има неща дето не са за всяка грава, особено пък мутренска. Кратуните дето управляват хич ги няма. Те са куци във всяко отошение. Образование, здравеопазване, екоогия, сигурност. Кое ни е наред. Само краденето.

Защото допуснахме да ни управляват добре облечени "бизнесмени"-нагли, корумпирани и с бай-ганьовски манталитет.

Нетрудоспособен съм с решение на ТЕЛК пожизнено.Имам право на безплатна винетка.Съгласно наредбата трябва да подам заявление и да приложа копие на решението на ТЕЛК,копие на големия талон на колата и копие на гражданската отговорност на колата.Никъде не пише ежегодно да прилагам тия копия.Но от социалната служба си ги искат ежегодно.,въпреки че решението на ТЕЛК и големия талон на колата не се променят.Питам се за какво са им тия компютри.По добре да им дадат по един тефтер и да ги лепят тия документи.Но така тая администрация си създава работа и дори искат още бройки.А ние ежегодно си се редим на опашки.За тях е важно да има опашки,така доказват колко много работа имат.

Няма електронно правителство, защо няма обща стратегия за повече от 2 години напред. Всичко е от типа 'дай да направим нещо за ей тия пари, пък после ще го мислим'. Защото всички реализирани проекти не могат да си 'говорят' помежду си. Защото всичко се прави да работи до 2 години, а след това нито се ъпгрейдва, нито се поддържа. Защото след като мине гаранционния период, не се подновяват договорите, а се минава на принципа 'колкото можем сами'. И още и още подобни причини.

Защото в "новосъздадената" Държавна агенция работят същите хора от вече закритите структури отговарящи за процеса. За една година са обявени между 6 и 10 свободни работни места. А как си запълниха щата от 592 човека?

На времето, когато бях студент в ТУ, един от преподавателите казваше: "Не е възможно да се автоматизира нещо, което не работи ръчно..." У нас администрацията не работи още от бай Тошово време нито ръчно, нито автоматично. А сега е направо леш, защото се използва за хранилка на партийци, роднини, съ-селяндури и всевъзможна некадърна паплач, която иначе не може да изкара и два лева сама. Никога няма да има електронно управление в БГ, поради една очевидна причина - нечовешката простотия, мърлящина и безхаберие на населението по тези земи. Точна представителна извадка имаме в лицето на главатарите на шайката ГЕРБ.

Служителите в държавните администрации не искат да се занимават с нови процедури, защото ги мързи жестоко, а и се страхуват, че ще ги съкратят.

Няма електронно управление защото е възложено изпълнението на най негодната личност в администрацията на Борисов- Томислав Дончев.Крайно време е да разберете че тая задремала слива ,за нищо не става.Да си върви .

Няма по овчедушни ат нас българите,навсякъде изтичат някакви милиони ,а ние мълчим...

Защото целта е да се усвоят /тоест откраднат голяма част от парите/ и пак да няма ЕП за да може да продължи да се краде.

Защо ли!? Спомнете си К. Лафазанов в един скеч от "Комиците", където играеше чиновничка от социалните служби. Какво ще правят тия, които са се хванали за точката и запетаята и издевателстват над гражданите? Без тях не може, защото това е част от голямата игра да ни мачкат, а и гласуват за когото трябва.

Първо изпълнителната власт да си оправи дворчето после да се занимават с общините

Какви е - услуги бе? Смешковци! От 3 дена се опитвам да си прекарам колата на преглед. Платил съм си всичко в края на миналата година, но понеже ми гепиха номерата през лятото и ги сменях в системата имало объркване и при тези от пункта излиза, че не е платено. Понеже плащането е по банка не мога да им дам бележка с холограма. Тези диваци в общината не искат да ми дадат такава холограма щото при тях излизат новите данъци за 2018 и излиза, че имам задължения. Ама са умни де : казва ми- плати си и за 2018 и ще ти дадем въпросния стикер а като вкараме новото плащане МОЖЕ БИ в системата за ГТП ще излезе. Ама аз не искам да ги плащам сега - казвам! Дигат рамене и се попипват И 2 дни си скъсах нервите с малоумни лелки зад гише.

"Вицепрмиерът Томислав Дончев се задължава до 31 март да внесе в НС доклад за текущото състояние на електронното управление." И какво ще пише в този доклад? Че такова нещо като "електронно управление" в момента няма. Такава им е работата на гербаджиите - сами си пишат доклади, сами си усвояват парите, сами се хвалят за "постигнатите резултати". А народът си блее...

Ама, стига сте питали, значи! Първо беше КОЙ, сега пък - ЗАЩО!

Пичове, при нас освен заплатите има ваучери за 1000 лв,всяка майка получава 2500 лв за първо дете,освен държавните издръжки за него се плащат месечно по 2 минимални заплати на мамата,всичко е ОК. Шефа е готин и с възможности- правосъдната е биз бизе с него.За невярващите-питайте маратонката.Не ни трябва безжично управление.Недоволните да ходят в Сибир при комунягите!

Има прост отговор- настоящия административен процес не може да формализира, а оттам и да се автоматизира. Но пък може да се печатат документи и да се слагат в папки и да се покаже че работим от сутрин до здрач...

"Защо след години и похарчени милиони няма е-управление?" Защото в администрацията е пълно с "братчеди" които са на хранилката. Те естествено нямат абсолютно никакъв интерес от е- управление. Поредното неизпълнено обещание на "реформатора" Тиква.

ЗАЩОТО НЯМА КОРУПЦИЯ !!! Всички министри до сега ,които са се занимавали с тази далавера ЗАТВОР ,БОЙКО ИЛИ НЕ ТИ СТИСКА !

Че за какво му е стискало.

Още 2 години усвояване, след това вече ни пари, ни е-управление, само лунен пейзаж и горящи гуми.

Оня мушеник с колата глава каза само една истина-че всяко гише е власт.Електронно няма да има!Представям си боко да съобщи на администрацията- съкратени сте!Ми те ще останат без гласове на изборите.Няма да стане.

Хайдеее, пак ще си задаваме и отговаряме на тъпи въпроси с очевадни отговори! Защо след години и похарчени милиони нямало е-управление? Този е като друг не по-малко тъп въпрос на някои откровени дебили защо новопостроени пътища трябвало да се ремонтират!!! Ами много просто, бе, не разбирате ли (български език?)! Защото става думи ДА СЕ ГЕПЯТ, тоест УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ! И нищо друго! Какви електронни правителства, какви 5 лева и какво знамение в крайна сметка има предлогът, под който са гепени кинтите, знамение има количеството им к това, че парите не миришат и веднъж гепени вБългария е равт за прането и препирането им, вкл. през офшорки на кипърски безработни или пазаруване на политици и магистрати на килограм, например!

не само, става въпрос и за това да се поддържа една голяма администрация, която знае, че е там по благоволение на вожда, и гласува за вожда, за да си запази работицата...

Прав си, колега, но това са допълнителни бенефиси - и не че са маловажни, някак даже, покрай основната - Гепи парите и ги набутай в офшорната сметка, и от там вече си осьарувай, защото са чисти, тоест офшорките не са забранени и никой ме знае кой стои зад тях - под никой разбирай дебилите, народът? а не онези, които пазят големите държавни тайни защото са слуги на народа, за да го обслужват по-добре..,! Ясно?

ПОЗДРАВЯВАМЕ РАЯТА С .... "БУБУЛЕЧКА КЮЧЕК"

За пари ,за какво друго.

Да , ама от такива "безсмислени" проекти, много смислено т.е. ЯКО крадохте, герберастки калинки!!!

Не става въпрос само за обичайното крадене , а за загуба на 1 млн. избиратели чиновници .

Не го измисляйте, бе! Изкопирайте го от Естония! Ама, не... друго си е да прибираш едни милиони, за да откриеш топлата вода!

Ами то, какво да очакваме, особено пък в тая област, след като ни управляват малоумни неграмотници, начело с бай ти Бойко... Всъщност, една от простите причини да куца тая реформа е, че каквито и планове да се кроят, в крайна сметка, болшинството лекички по долните етажи на администрацията, които не само са без образование и квалификация, а и понятие си нямат що е то компютър. Е, а познайте, как точно ще си вършат работата! Ако ще да ги обзаведат и с по пет геймърски компа, пак няма да има ефект, защото зад-клавиатурното устройство просто липсва!... нЕма ГО! ИДИОКРАЦИЯ! На всички тулупи, които се извъртяха да ни управляват през последните 30-на години, не им светна, че в основата на всичко в една държава, в крайна сметка лежи човешкия фактор, който те обаче упорито игнорират, защото така е по-лесно!!

E! Ай с'я "защо нямаме електронно управление..." ами защото аналоговите политици имат капацитет да управляват електронно само собствените си банкови сметки;) Лесно, удобно и с един бутон чудеса правиш... ;)

Бе не ви трябва държава, камоли електронно правителство? За кво ви е туй чудо! Вие скоро и територията която използвате ще ви я вземат хахахах! Ейго на от СевереЗападнала България искат да напускат Бойкустана!

продължават да разнасят разни листчета от учреждение на учреждение докато най-големият лъжец продължава да обещава е-правителство от 8 години!

Като защо българските нови - новенички магистрали не са като хърватските, а още по-малко като френските. И само това ли?

Електронно правителство!? И от какво после ще крадат гробарите?Я да си караме по-кротко - магистрали, санирания и други ПО-ДОХОДНИ проекти!!!!

зеления човек,който от 2002 година е в джаза,да не се прави на улав и да люпи щъркелчета а да дава отговори идва вече това време !!какъв хубав град е Велико Търново !!

ТА ЗАЩО Е НА БОЙКОВАТА ДЪРЖАВА ДА ИМА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО ХАХАХАХХАХАХАХ! ПО МЕСТА ИМА МУТРИ-БАЩИЦИ КОИТО ДВИЖАТ РАБОТИТЕ! ТВА ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ГЛУПОСТ ПО-ДБОРЕ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО НА АСВАЛТА! А ЗА БЪЛГАРИТЕ ЗАЩО ВИ Е -ПРАВИТЕЛСТВО ВИЕ ИМАТЕ ЛИ СИ ДЪРЖАВА?

Точно преди 4 години, една лелка (забравих и името), водеща политическа фигура, заяви в национален ефир, че са похарчени едни 350милиона евро, за изгражадне на електронно правителство, електронизиране на най - масовите услуги в администрацията и обеща най- отговорно , че до края на следващата година, гражданите ще могат да си подновяват лични документи по електронен път от домашния компютър..... Извинявайте, но 4 години за софтуер , какъвто и да е той, са равни на 400 години човешки живот. Не знам, какво са успели да направят до сега, но очевидно ще се наложи да започнат всичко отначало.

Квичащите комунисти няма с нищо да променят нещата! Няма защо да пръскат слюнки наоколо-неприятно е и мирише на червена помия. А и няма повече никога да управляват - научихме добре това още от 1944 г !

Социализма може да несе върне, но по-вероятно гробарите да изтървете власта и в някой светъл ден на изядете пердаха! А след 1944г. се направи държава от която в момента все още има какво да се продава и краде! А сега като пример за да бъдеш излекуван събираш пари, ако не събереш мреш като куче! Та и дано на теб ти се наложи да събираш!

Не знам с какви очи точно социалистите говорят за това? Исторически факти: 1. "Сергей Станишев стана първият български електронен премиер" - заглавие от 2007 г. 2. Меликов - близък приятел на Станишев, похарчил 720 милиона за електронното правителство Според мен бъркате! Имаме такова правителство, работи чудесно. Ако не вярвате - пишете в Брюксел, до Станишев. Той ще ви обясни колко бъркате.

P.S. България няма нужда от електронно правителство, защото е съставена от 80% аналогови хора. 2.2 милиона пенсионери и 1 милион цигани - какъв електронен подпис, какво електронно гласуване, какви ел. услуги?! "Момче, къде да го пъхна тоя кабел?!" - така ни обясняваха за един приемник на телевизора, вие за ел. услуги ми говорите! Прескачайте релсите на трамвая, че бие ток и се не бойте ;))

Кухарке, циганите са вече над два милиона. От около 5 милиона на територията.

Ами не можете да върнете откраднатото, щото крадете в троен размер.

Защото само с едно "Винету" и пожарникарско училище не става!