Експерт: Мюфтийството съвсем не е толкова сиромахомилско, че да му опрощават дълговете

Законът бил "единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да си припомним пак някои съвсем основни правила и принципи! Ако църквата и религгите наистина са отделени и независими от държавата, както е според законите и Конституцията и изобщо във всяка светска държава, ако държавата наистина не се меси в работата им и не ги контролира или управлява под някаква форма, не непременно публична и легитимна!!!, то тя няма и не би трябвало да има право и да ги финансира или подпомага под каквато и да е форма, особено освобождаване от разпоредени и потвърдени и от съда законни задължения!!! Защото и това всъщност е форма на контрол и намеса, и то съвсем пряка и брутална и в ясен ушърб на обществото!!! И нека да е ясно още нещо - това НЕ са въпроси от пряка национална сигурност, много години се спекулира с тива и с етнимескачи заплахи, модели и национални тайни! Твърдднието в официалното изявление на мюфтийството от вчера, ме те били единствената преграда от влизането на радикални елементи е директно унизително обвинение за това, че държавата и службите не работят, че ги няма, че няма държава, ако наистина е вярно! И няна как държавата в лицето на ГЕРБ, Борисов, Цветанов и Сие, вкл. ДПС хем да са съгласни с тези и обвиненията им де факто, хем да твърдят, ме си вършат работата! Скандалът е огромен, много по-голям, струва ми се, отколкото мнозина смятат! В България масово църквите западат, рушат се и са ограбени, чужда държава и служби ги финансират тия и джамии никнат като гъби след дъжд, имаме насилствено преименуване с турски имена и обичаи и вяра, регистрирани отдавна от службите, имаме шетане на какви ли не чужди служби из страната и хората им, а тези сега се сетиха за националната ни сигурност и че това тепърва евентуално можело да ни се случи, че сд опитват и пак по стар техен адет да плашат с това!!! Невероятна наглост!

докато българина се държи като олигофрен! ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО КРАТУНИТЕ ИЗБИРАТ ТИКВИ! ПРОСТО ЗАСЪЖАЛЕНИЕ НАШАТА РОДИНА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Предизборни номера в акция! Някой вярва ли, че герб не управляват с ДПС? Пак гласувайте за герберите! За да си запазите заплатките, ще изпуснете държавата! Моите деца не са тук и продължи ли тази политика, никога няма да ги посъветвам да се върнат, колкото и да обичам България и да страдам от това, което се случва.

Опростени са за да не падне гербавото правителство от власт.Калинките са в съюз с дявола само и само да са на власт и да крадат

и все едно и също от ДПС. етническата тема и радикални елементи. Отново ме изтрийте Дир.

Даже мислим,че ТОЙ вече се е обадил и им е наредил да не приемат такъв закон.

Борисов се гъни като червей не само пред господарите си, а и пред малцинствата със сал една мисъл, власт, власт със съответния гювеч. Българите ще плащат и тези милиони, нищо че религиите уж са независими от държавата. Никакви пари не могат да спрат влияните на чужди религии освен бдителността и реакцията на държавата, никакви пари не могат да премахнат неграмотността и фанатизма, то е собствен избор. Та така, Ганювци, пак ще ви работят на изборите, докато ви довършат съвсем, ама вие си мрънкайте по форумите, дреме му на някой за скимтенето ви. Някой пита ли ви, като ви взема парите, съгласни ли сте да ги харчи като свои с номерата си от селски вечеринки, впечатляващи само дебилите. Овце...

Президента е налице и чака да му изпратят този " закон" за да им изпраска още едно вето, а те да се хилят,като маймуни, че преодоляли ветото! всъщност..... май нас ни направиха на маймуни. С нашите пари купуват гласове в парламента. Бесепарите напуснаха парламента и мислех,че са вятърничави, но може и да се окажат прави.

Дека го сега ?

Чака да му сервират поредната глупост, за им я върне ! Проблемът е друг- това опрощаване на задълженията можеше да мине с министерско постановление, а не със закон ! Законът беше нужен на ДПС с единствената цел всички да разберат кой командва тая държава !

Хм, тия го удариха съвсем през просото - да опрощават задължения за разходи по съдебни дела, които мюфтийството е водило срещу държавата !? Хе ! И имали 4700 недвижими имоти, които отдават под наем, а не си плащат данъците към държавата !? Че толкова имоти Българската православна църква няма, въпреки, че няма никакви задължения към държавата! Ето, с такива действия се застрашава националната сигурност, а не с отказа да се опрощават задължения ! А тази сграда на снимката, която държавата им продаде знаете ли, че е подарена за "ВЕЧНИ ВРЕМЕНА" на държавата от македонски българин с изричното условие да не се продава и да служи единствено за фонд по набиране на средства за обучение на българчета от македонски произход в България ? Тия в Парламента да слагат фесовете и да кълчат гьобеци ! За друго не стават !

За такива задължения затвориха бая болници и оставиха хората на самотек въпреки че самите болници не са виновни че ги направиха търговци на ''здраве'' ам на тия опрощават милиони вместо да ги закрият като нефелни защото все пак в една светска държава каквато сме по Конституция религиите нямат нищо общо с държавата.. А на цвъки ''националната сигурност'' му е единствено в това какво влиза в джоба му както и на менторите му и на дружките му..

Е-е-е-е, това вече на нищо не прилича! И за да избягат от наказателна отговорност- това,което вършат е престъпление, ще направят чудото-със закон да нарушат Закона.

Цецко дали заработи и един безплатен сюнет?

Според Конституцията България е светска република и вероизповеданията са отделени от държавата. Затова няма нито логика, нито правно основание държавата ще покрива задължение на вероизповедание!!??? Аз не съм съгласен от данъците които плащам да се покриват рзаходи на което и да е вероизповедание. Държавата в лицето на НАП при наличие на задължения от нягого (физическо или юридическо лице) веднага налага запор на приходите - защо не НАП не постъпи така и с Мюфтийството??? Или отново има равни и по-равни, заради политически договорки в името на властта??? Това е явна дискриминация на редовните данъкоплатци пред името на закона!!! И това не може да се скрие под маската "национална сигурност"!! Напротив - неплащането на данъци е заплаха за националната сигурност!!!

Обаче каква хубава къщичка само им дали и тя за бог да прости сигурно.

Излизането на БСП от Парламента изкара на светло братската прегръдка между ГЕРБ и ДПС. Затова подскачат нервно и Цв. Цв. и Данчо Ментата и всякакви други случайни електрони. Но, ако проследим нещата назад във времето ще видим, че ГЕРБ има всъщност едно протурско поведение. И отказа от Южен поток в полза на Турция, и отказа от Белене в полза на Турция, и подготвяната концесия на летище София в полза на Турция..

Де ги Щерв и беГеЙца, че от мюфтийството ги търсели да им раят ревизия из заднио двор.хахвха

Да отидем пред парламента да подкрепим идеята. Може да влезем и вътре да усетят народната любов.

изобщо не си луд ,а просто различен ,т.е човек с идея и смелост ,за разлика от останалите страхливи конформисти .не разчитай на тяхното разбиране и съдействие !

Интересно, при този огромен дълг, главният мюфтия как се движи, защото гл.лекари на болници с дълг нямат служебен автомобил.

Депутатите да плащат задълженията на мюфтииството с партиини собсидии и лични средства. От моите пари не давам. И как се казваше групата на Волен , Валери обединени около корана. Лакумията ще ви затрие.

Защо не опростиха дълга и на ЦСКА? феновете /последователи/ на ЦСКА има и от мюфтииството и от синода! Парите религия нямят, а само влияние/интерес/!!!

МАЙНАТА ВИ ГЕРБЕРИ ПРОДАЖНИ!!! ВИЕ ЛИ ЩЕ ПОГРЕБЕТЕ БЪЛГАРИЯ, НЕГОДНИЦИ???!!!!! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

За здраве и пенсии няма пари , а за нахални турци имаме. Това е източване на финансите ни и предателство.

отдават под наем а държавата им опрощава задълженията. Що за цинизъм. Същото е ис БПЦ. А стига бе...

Това се знае без някой от там да го казва, но в България е важно как цецко ще си направи договорките с аркадашите за да постигне недосегаемост...Защо бе цвъки толкова време институциите ви не потърсиха тези задължения????ама на мен 10 пъти ми изпращат съобщение за дължими 0,12 лева по някйаква декларация????? На един куп хора запорирахте сметки , продадохте жилища че имали някакви мижави задължения ама тия ги не пипате защото знаете че във вашите среди омертата не прощава..

Дааа, истината блесна - значи всяка година по 2 милиона от Турция "за джамии и имами", но не можем да си плащаме дълговете ПО ЗАКОН към българската държава! Това е най-общо казано по темата - и разбира се - "ГЕРБ и ДПС имат политическа воля за опрощаване на дълговете и ние приветстваме това". Повече приказки са излишни!

Прави впечатление че твоите любими патреоти не са компетентни по темата защото подозрително мълчат.

Трябваше да сложиш кавичките на любимите ми патрЕоти;) Мълчат като мушнати гайди, щото устите им са пълни! Но, повярвай, като почнат да гледат пак парламента отвън, ще получат нужното вдъхновение и красноречие;) - се ла ви, колелото на живота се върти)))

важното е ние да сме вътре тях не ги мисли

Сега ми става ясно, защо мюфтията ходеше на свиждане при пожарникаря, когато той лежа в правителствената болница, заради високо нръвно. Заради опрощаването на дълговете!

Безобразие и наглост! Как го търпим и това!

Целия живот в последните години е едно либерално безобразие и наглост каквато до сега не е съществувала.Ние живеем в история на абсурдите.Например социалните плащания варират от 20 до 2000. За обществените поръчки и фондовете да не говорим. Въпрос на национална сигурност.