ЕК отрече за компромис по ”Южен поток”

Европейската комисия отрече да е декларирала готовност за отстъпки по отношение на газопровода “Южен поток”.

Обратно в новината

Коментари - ЕК отрече за компромис по ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС кога отрече за компромиси по "Южен поток", преди Иран да им покаже среден пръст, или след това?

ек ,да прегледат споразуменията по северен поток,а за ужня да не се набаркват.....

Не се притеснявайте!! Американците начело с Плевналиев и Близнашки ще Ви донесат газ от САЩ!!!(в шишенца и то много евтин..просто без пари, ще вземат пример от ТЕЦ-Костов -- хахаха..американски ток и той без пари, нали ползват теца-..а и може и да проучат за шистов газ- като го открият и той ще е без пари за народа...хахахха.. а дали ще има народ????(само може да останат книжните образи дадени за реклама:)))

чуждестранни инвеститори нямат право да имат повече от 20% от една медия в русия. путлер не позволява да му се подрива пропагандата в рашистан.

Добре че ги има ЕС, иначе БСП щеше да ни зарине със секретни договори.

ти наистина си уникална пъстър свят-шарена черга ,газ от Катар ще купува,може и от Мадагаскар,там е по 15 долара

умницата,с какво ще ти го карат от Катар,по пощата ли а?

Прави се инвестиция! Руският газ с какво го карат- с дамаджани ли? А имаме САМО ЕДНА ТРЪБА и за това сме на този хал!

Хм, вярно ли е , че газът от Катар бил към 100 долара? Щото си мисля, че за най-бедната държава в ес това е една добра цена- не е 500 долара- като руският газ...

Аз прелагам да изпратим пъстър свят-шарена черга да преговаря със САЩ ЗА ЦЕНАТА НА ВТЕЧНЕНИЯ ГАЗ.ШАРЕНА ЧЕРГА ТИ СИ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,САМО ТИ ЩЕ ДОГОВОРИШ ЦЕНА И НЯМА ВЕЧЕ ДА СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ,ЦЯЛАТА СТРАНА СЕГА В ТЕБ ГЛЕДА ПЪСТЪР СВЯТ,ТИ СИ НОВИЯТ ИДОЛ

за какво да преговаря? американската газ е под 100$ а руската прескочи 400$

Първото, което ми хрумва е- да се започнат търговски преговори със сащ за внасяне на американски природен втечнен газ, за да можем и ние- българите - да ползваме намаляване на разходите за газ с 20%! Разбира се- първо и основно да се преговаря със сащ за цената му!

Хрумна ми нещо,нали сме в ЕС,ДАЙТЕ ДА СИГНАЛИЗИРАМЕ ТАЗИ ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ И ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК,ОТ КЪДЕ Н АКЪДЕ ЩЕ ИМА ПОТОЦИ С РУСКИ ГАЗ??ЩОМ НЯМА ЮЖЕН ДА СЕ СПРЕ И СЕВЕРНИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ВЗЕМА ГАЗ ОТ БРАТСКА АМЕРИКА,САЩ ИМАМ ПРЕДВИД ДЕ

Вече става ясна неистовата руска неприязън към американците:D:D:D Е- естествено - и към ес:) Аз си мислех,че руснаците са полудели и изведнъж от нормални хора са станали неонацисти и джихадисти, а то цялата истерия била заради евентуалната руска загуба на газовият пазар ес - хахахахах:D:D:D Вече имам напълно логично обяснение защо руските "застъпници" ни наричат "еврогейци" - руснаците просто са озлобели от страх, че губят приходи за държавата си :))))))))

Хахахаха:) Русия може да изгуби до 38% от газовите си приходи заради втечнен газ от САЩ "...Европа ще остане голям потребител на руски газ, но ако тук започне да пристига голямо количество втечнен природен газ от Северна Америка, Москва може да изгуби до 38% от газовите си приходи. В същото време разходите на европейците за газ може да намалеят с 20%, смятат от Центъра за глобална енергийна политика към университета...."

ЦЕНАТА НЕ Е ПРИЧИНАТА !!!ТОВА СА ХИТРИ ХОДОВЕ НА ПЛАТЕНАТА ПАПЛАЧ !!! НЕ ЧЕ УМНИ А НЯМА КАКВО ДА КАЖАТ !!! ЗАВИМОСТА НА ЕВРОПА ОТ РУСИЯ СТАВА РЕАЛНОСТ !А ЗАД ОКЕАНА ИМА НЕЩО КАТО ХОРА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИТЕ НЕИНИТЕ ПУДЕЛЧЕТА ДА СЕ ЗАТЛАСТЯВАТ !!! А ТО МОГАТ И ДА СТАНАТ ПО ТЕЖКИ ОТ ХАЗАИНА

поздрави на Брандийдки за прекрасната работа. Гошо ние се гордеем с тебе

ти ли ше ми говориш за заголване на дупе към турция, бе! а усети се малко! ба си дебелокожието!

Геьовете ще плащат по-високи цени за газ.Нормално .При заголени задници искат да им е топло....

по- големи гейове има ли, бе? я си вижте серго!

Защо всички сравняват цената на газта за Германия и за България. Всеки който е пазарувал стоки знае , че количеството определя цената. По-голямото количество значи по-ниска цена Отделно от това цената подлежи на договаряне. Ако на някой му се струва висока цената за България , да се обърне към тези наши политици които са подписали договора , а не към Русия.Русия може да иска и 1000 $ цена.Въпросът е кой ще я плати. Така че не говорете кой ни бил изнудвал.Пазарът е свободен.Винаги можем да си внасяме газ на цена по-ниска от руската , ако можем да го намерим де...

ти за пазар ли ще ми говориш, бе? ай сектир? за тебе - бензин на двойна цена , като много знаеш!

Ако за мен ще е на двойна и за теб ще е неграмотнико

Ivan Nenov

САПУНА СЕ ПЕНИ , ОТ КАКВО ЛИ

ТВА ГЕЙВРОПА, ЕВРОГЕЙСКИ И ПР. ДА НЕ ИДВА ОТ ЕВРОПА +СЕРГЕЙ?А? дира, тука се ползват неприлични думи, мен ме банвате, а ппросташката си пропаганда я оставяте извън цедката!

Тъкмо в по БНТ казаха"Русия харчи 36мил.$ за да плаща но тролове в България да публикуват невярна информация и да ръсят руска пропаганда"

Като чу това , що не изчака още малко за да чуеш , че подобни пари се плащат за да се защитава и обратната теза а ?

България е сред държавите, които купуват газ от руския газов гигант "Газпром" на най-високи цени. Държавната руска компания е продавала най-скъпо, както за нас, така и за Полша, Македония, Босна и Чехия. 5-те страни са заплащали над 500 долара за 1000 куб. м. газ през първото полугодие на миналата година. За това съобщава руският вестник "Известия", позовавайки се на източници в руската компания монополист. Средната цена на газа за европейските страни е 413,1 долара за 1000 куб. м. през първото полугодие на 2012 г. Македония обаче е плащала 564,3 долара за 1000 куб. м, Полша - 525,5 долара, Босна - 515,2 долара, Чехия - 503,1 долара, а България - 501,0 долара. Руското издание прогнозира, че през тази година цените на "Газпром" ще са значително по-умерени. Причините за това са не само в намаленото търсене, но и в започналото от Европейската комисия разследване срещу руската компания за нарушения на антимонополното законодателств

Нарича се ПАЗАР ако не ти е ясно демократе.За каквото се спазариш - това ще плащаш.Нали това искахте - свободен пазар.Като не ти изнася си купи от друго място , кой те спира?

ЮП е корупционен проект, от когото българите губят. Той е абсолютно ненужен и увеличава зависимостта. Вероятно никога няма да се изплати, ако изобщо се осъществи. Капацитетът му няма да се запълни, поради липса на количество. Няма нито една причина да се строи.

Корупционен е заради нашите политици. През 1995-96г газ купувахме по 80 долара, а сега е 5 ПЪТИ по-скъп. Костов, Царя, Борисов, пак Станишев, пак Боко - ще стане и по-скъп. Аман.

печеливш за България ако Газпром ни плаща по 8 евро за 1000 куб.метра транзитна такса, но не по-малко от 150 милиона евра на година. Излишно е да споменавам за съответствието с трети енергиен пакет. Щях да забравя - поне 40% от собствеността върху газопровода следва да се суперфицира на държавата, тоест на данъкоплатеца.

Общият износ на Русия е за близо 600 милиарда долара ,а износа им на газ за всички страни не само за Европа е за около 60 милиарда долара .Въпрос ? В състояние ли е ЕС ,под натиска на САЩ да навреди на Русия ????

Т 34, НЯМА санкции против износа на газ. Санкции има в петрола, технологиите и фин. сфера. Там щетите са непоправими. Има и силно изтичане на капитали. Последствията за нестабилната руска икономика са извънредно големи. Путин влошава положението чрез увеличаване на разходите за въоръжение и пропаганда. Всичко това води към тежка криза.

юп=НОВА ПИРАМИДА

Стига с тези проруски изказвания! Аз съм Европеец! В момента лепя плочки в банята на един Германец, после ще бера портокали в Испания, назима ще мия витрини в Холандия. И пак няма да се предам. Какво ме интересува газ, ток и бензин, ще си купя колело и пак ще си остана Европеец. Баща ми навремето е ходил да сече дърва в Коми, за две години си купил кола и апартамент. И газ не е използвал. Аз за две години в Европа апартамент няма да мога да си купя, но кола втора употреба вече имам. И съм ЕВРОПЕЕЦ, напук на Руснаците. И ще пратя някое Евро на нашите, да си купят дърва, да не мръзнат назима. Апартаментът се отлага засега.....

Всеки с проблемите си! Много българи работят като лекари във Франция- за две години си купуват къяи там- не апартаменти! Други българи работят като ИТ специалисти- и те печелят добре! Трети са физици в ЦЕРН, четвърти са доценти- научни откриватели в германски институт за иновации..Тези възможности не се предлагаха във времената, когато нечии бащи са работили в Коми.

Мануел

Само Левски нали Пъстър свят- как беше бии чорбата по главата. Това по ти пасва от колкото правото не мислиш ли.

анонимен

"къяи"- т.е. "къщи"

Много си далеч от истината. процентът на "успелите" в Европа Българи горе-долу е колкото процентът на успелите американци в България. Кажи ми от 2 000 000 емигранти колко са УСПЕЛИ лекари и Айти специалисти! А колко лекари, медицински сестри и готвачи останаха в България? И не мислиш ли, че ти плащат стотинки за да предаваш нацията и народа си? Впрочем, не е нещо ново.....

Браво, Мечо Пух. Успехи.

заплата мога да купя кола среден клас и да ми остане да живея сносно. Това е така, защото съм образован, но средно трудолюбив . Ако си бях дал зор да се дообразовам, както направиха едни мои състуденти, сега щях да работя в Мюнхен и чистата ми заплата да е поне 5000 евра,а след като си платя квартирата 4200.

Аз пък съм работил и в Щатите, и в Австрия, и в емирствата, и във Франция, навсякъде е същото дърво. получаваш заплата, уж живееш по-добре, ама навсякъде си господин Никой... Не, благодаря. насила станах ПАТРИОТ. И, пред уискито, текилата, безалкохолната бира и Перното, предпочитам домашна гроздова. Въпрос на вкус.....

Оформя се и друг въпрос- Договорът за строителство на юп беше подписан от орешарски тази години- около началото на юни '2014. Та ТОЗИ договор ПРЯКО трябва да се подчинява на Третия пакет и на ес законодателство. Някой ще публикува ли автентичният текст на този договор - да видим какво точно пише в него?

Моля те коментирай това твое твърдение написано от теб: От 127мо наблюдаваме внимателно клуба на свинете и чакаме кога да им заложим капанче;) Или пак са ти виновни мурзилките

Ти верно си изтрещела на цело, това договора с интернет доставчика ти ли е, "адвокате"?

Руснаците искали да ни крадат с ЮП. Американците пък искали да ни грабят , чрез реактора в Козлодуй. Май накрая ще излезе , че ни грабят щото ние сме си за грабене

Кога е сключен договора за ЮП, и кога са приети разпоредбите на третия енергиен пакет?

Кога е сключено споразумението/договора за изплащане на транзитните такси за юп на България? Знаете ли какви са официалните числа за приходите на България от транзитните такси и коя е началната дата, от която започват да се изплащат на България? Явно Вие знаете - за това питам...

Мануел

Май не ти изнася разговора. В определени моменти съм забелязал, че изключваш. Особено когато ти пишат истината.

Цървуланке, оставям те в сигурни ръце и се настанявам в ложите да гледам цирка. Само да не се изнесеш сега?

Мануел

Да попитам как ще коментираш това твое писание: От 127мо наблюдаваме внимателно клуба на свинете и чакаме кога да им заложим капанче;) Ти си го писал- може да се проследиш. Или това е поредната ти издънка.

ЮП е абсолютно ненужен проект /вкл. и за Русия/. Цените на км. са двойни. Целта е руско-българската мафия да открадне от българите няколко млрд.

? Аман от бисери в тоя сайт !

Така е в Европа! Където има ред има и просперитет!

Ставаше дума в медиите, че едно от условията Запада да помага на Украйна в битките и с Русия е да продаде контролният пакет акции на газопреносната си мрежа на Западен Консорциум доминиран от представители на САЩ! Това, навярно е станало, но, у нас тези неща не се довеждат до знание на обикновените хора. Ако е станало - забравете за "Южен Поток"! Газ ще тече по тръбата, САЩ ще обезпечи това, но цената за транзита до нас ще стане по-скъпа от самият газ! Нещо като репарациите които плащаме за студената война, като загубили на САЩ с цените ана американските ТЕЦ-ове. Сега ще плащаме непазарно репарации и чрез газа! Може би, во веки!

България е плащала репарации за всяка загубена война.

Тука има, тука няма. Хвърлих чоп, падна се, че ще има. Ще спорят до Коледа, а като на чичко Целзий оная работа падне до -20, със взаимни отстъпки ще почне ускорено да се строи.

Нещата са ясни. И Порожанов го каза. Имаме газ за не повече от месец. После ще се повтори студената зима. Или ще си внасяме втечнен газ от Америка.

а най-вече журналисти, ползващи итарр-оназ са големи магьосници. Според момента правят внушения и пълнят медийно време и пространство на воля и според фантазията си.

До".... ( нерегистриран ) 23.09.2014 19:50 Ти не си с всичкия си! Какво правно основание търсиш за географско понятие?" ИМЕННО! ДОГОВОРИТЕ СЪДЪРЖАТ ПРАВНИ, А НЕ ГЕОГРАФСКИ ПОНЯТИЯ! ЗА ТОВА НЕ МОЖЕШ ДА МИ ДАДЕШ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА ТВЪРДЕНИЕТО СИ! Пий сега една чаша руски газ за отскок:) Сам доказа моята правота- БЛАГОДАРЯ!:)

Особено съм щастлив че проговори. Пак започна с клозетната лексика. Май не ти стига речовия запас. Три пъти прочетох това, което написа, то определено нищо не разбрах.

анонимен

Е- не си юрист, защо се напъваш да разбереш нещо, което никога не си учил?! Ти да не се имаш за Айнщайн , случайно? И аз не разбирам нищо от чертане на архитектуреен проект, но НИКОГА не съм се изхвърляла, че мога да чертая архитектурни проекти!

Предупредих те за напъването.

Интересно от къде това твое голямо самочувствие. Като те чета окончателно съм убеден, че си от левскарската агитка- Нивото ти такова пък и си дебнал свинете от двора на 127 както сам написа

анонимен

Мога да разговарям по всякакъв начин. След като ти ми пишеш просташки коментари, ще си получиш и просташкият отговор! да не си въобразяваш, че след като съм възпитан човек, ти ще се гавриш с мен, а аз ще се свия и ще си мълча? Е- тази свърши! С простаците- просташки, с културните хора- нормално общуване- всекиму- своето.Човек трябва да бъде гъвкав, защото някои си въобразявате, че възпитаният и културният човек може лесно да бъде смачкан чрез необосновани подигравки, срещу които възпитанието му не позволява да се реагира...

Путин ли е забранил на всички европейски ледери и нашески слугинажи да не се докосват до интернет и особено за меннието на хората към тях . Стана по-зле от комунистическо време с тези Демократични лидери , налагат власта си като ,че ли е 1945 година . Разполагат се с хората както им е кеф и с техните съдби къде да членуват в кой съюз , колко ще има взимат и за колко пари да ги пазят (АМА ДАЛИ ИСКАТ ИЛИ НЕ ... , да имат ли топло или не , КОМУНИЗЪМ БЕ !!!Писна ми от европейските правила (те пък като в комунизма действат само в затворената система Е.С )- Как пък тези европейци един път не казаха Я ДА ВИДИМ КОЛКО ВЗИМАТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ . А иначе ще спазваме всички най-гадни правила на Е.С и ще продължават ни мачкат , докато им позволяваме това . Очаквам и закон 2-ро качество като за краставиците ама този път за Неправите Чепове и Нееднакво сързмерните Любеници ( цици) .

Какво спечелихме от влизането си в ЕС. Еврофотдовете ги опапаха управляващите и близките до тях фирми, които им плащат рекет.

не спечелихте нищо. Нашите деца и внуци спечелиха места в престижни университети и живот, регулиран с правила и осигурен материално. Това е ЕС.

ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НАЕСЕН, А ТЯ ДОЙДЕ. СЛЕД ЕСЕНТА ИДВА ЗИМАТА В КОЯТО ВЕЧЕ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КОЙ КОЙ Е !! Ще предаде ли ЭПЩЕЙН ШАЛОМОВ /Путин/ и ДАВИД ААРОНОВИЧ МЕНДЕЛЬ 8Медведев/ националните интереси на Русия предоставяйки газ на тези които водят война с руснаците е въпрос от който зависи бъдещето и на двамата политици!! ЗАЛАГАМ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДАДАТ РУСИЯ И ИНТЕРЕСИТЕ Й!!

МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ПУТИН ИЛИ МЕДВЕДЕВ ЩЕ ПРЕДАДАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ. ДОРИ И ДА СА ЕВРЕЙ. ЗАЩО ПЛЮВНАЛИЕВ НЯМА РЕЙТИНГА НА ПУТИН- ПИТАЛ ЛИ СИ СЕ. ИЛИ БОКО ДЕТО 60 % НЕ ГО ЩАТ ЗА ПРЕМИЕР ДОРИ И НЕГОВИТЕ.

МИСЛЯ СИ, ЧЕ ИЗКУСТВЕНО НАПРАВЕНИТЕ ПО УКАЗАНИЯ НА ЛЕНИН ДЪРЖАВИ КАТО БЕЛОРУСИЯ, МАКЕДОНИЯ И ОКРАИНА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ ИЛИ ЩЕ ОТИДАТ ТАМ ОТ КЪДЕТО ИМ Е ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ. ЛОГИЧТО Е РУСИЯ ДА СИ ПРИБЕРЕ РУСКОЕЗИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО НЕ РАЗБИРА И НЕ ГОВОРИ ИЗМИСЛЕНИЯ ОКРАИНСКИ ЕЗИК ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН НА БАЗА НА ЗАПАДНИТЕ ГОВОРИ ПОВЛИЯНИ ОТ ПОЛСКИЯ ЕЗИК.

познати еврогейски номерца....най-накрая ще клекнат пред руснаците.

ЮП ще стане.Ако трябва ще се предоговори наново , но ще стане.Особено ако Украйна почне да краде газ тази зима.Тогава ще стане наложително да се построи

Мислиш ли, че окраинците няма да крадат като замръзнат. Както всяка година. Както винаги ЕС ше докара студена зима за България