Десетки убити и ранени при атентати срещу християни в Египет

Атентатор камикадзе се опита да влезе в катедралата на египетския град Александрия, но когато бе спрян на входа, се самовзриви там.

Обратно в новината

Коментари - Десетки убити и ранени при атентати срещу християни в Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ДИР-А ТОЛКОВА УСЪРДНО ИЗТРИВА МНЕНИЕТО МИ,ЧЕ КАТОЛИЦИТЕ ЙЕЗУИТИ В ЛИЦЕТО НА ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ СА ПОРЪЧАЛИ И ПЛАТИЛИ ТОЗИ АТЕНТАТ,КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.ЗАЩО НЯМАМ ПРАВО ДА СИ ИЗРАЗЯ МНЕНИЕТО.

И ПАЛЕНЕ НА СВЕЩИЧКИ НЯМА ДА СТАНЕ ВЕЧЕ! НЕ Е ЛИ ЯСНО?! ТРЯБВА ПАПАТА,ДРУГИТЕ ДУХОВНИ ГЛАВИ,ПОЛИТИЦИТЕ ДА СКЪСАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СЪС ЗАДКУЛИСИЕТО,НА КОЕТО СЛУЖАТ!НЕ НАПРАВЯТ ЛИ ТОВА,ТЕ СА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ЦЕЛИЯТ ХАОС И БЕЗУМИЕ В КОИТО СМЕ ПОТЪНАЛИ! ЗА КАКВО ВИ СА ПАРИ И СКЪПИ ПОЧИВКИ ОТ КОИТО МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ВЪРНЕТЕ?!БОРБАТА Е ЗА ЖИВОТ ВЕЧЕ,НЕ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ!

интересно защо ислямистите не нападат будисти???? всичко са интереси над религиите... а религиите са просто смъртоносен инструмент в ръцете на хитреци....

къда са тръмп, меркел и оланд за папата и вселенския патриарх да не говорим

Християните в арабските страни се множат, а джихадистите вместо подкрепа срещат омерзението на мюсюлманите по рождение. А в Еропа докъде я докарахме с християнските ценности?!

няма реакция нито от президент, нито от правителство, нито от църква, нито от политически сили нито от медии, опълчение е нашето спасение

трябва ни папа християнин, не езуит

А папата и патриарси те нещо да казаха или за заети с празниците. Ебати духовните водачи.

Постепенно планирания от кукловодите хаос и ужас заливат света. И вместо да озверяваме срещу исляма като цяло и срещу безмозъчните изпълнители, нека си спомняме по-често тези, които седят зад всичко това. Нека помислим кой постепенно разбуни и подпали всичко на изток. Кой продължава да хвърля съчки(ракети) в огъня. Да, сред виновниците има и доста от Исляма. Но те са най-вече отстрани, които не са засегнати от огъня, като Саудитска Арабия, Катар и сие.. Но странното е, че и много псевдо-християни седят зад тези кланета. А кръвта е червена на всички. От сблъсъка между исляма и християнството имат сметка шепа хора, които нямат нищо общо нито с БОГ, нито с АЛЛАХ! А най-вече с Дявола или с Иблис!

Германският писател от египетски произход Хамед Абдел-Самад го е казал в своята книга "Ислямският фашизъм" : "фашистката идеология не се е пропила в исляма с възхода на движението "Мюсюлмански братя", а е вкоренена в самия исторически произход на исляма". И още : "Проблемът на исляма не са онези, които го критикуват, а той самият, неговите текстове и неговата визия за света".

Ужас! Нямам думи вече. Мисля че ислямските страни и предводители е време да се разграничат твърдо от тези камикадзета и да направят нещо срещу тях, защото не знам до кога ще се трае и съвсем скоро християните ще изригнат с ответни мерки....

Мама им гаджалска. Докога християнския свят ще ги търпи тези подобия на хора.

хора го казват - разберете - исляма не е ВЯРА, исляма е ПОЛИТИКА. Като най-млада религия тя се бори за сфери на влияние и гледа да завладява територии - най-често с огън и меч. Това е заложена в нейната доктрина - - докато християнството е търпимо към другите религии/т.нар. ДРУГОВЕРЦИ - т.е. признава наличието и на друга вяра/ за исляма всички останали са НЕВЕРНИЦИ - а неверниците се вкарват в правата вяра с огън и меч. За това исляма е като ракова клетка - появи ли се някъде всичко завладява. За това е и забранена в Япония - японците да не са прости. спасението за борба с рака е силна имунна система - око за око, зъб за зъб -

Вече е късно, политиците и лобитата на запад са на обратното мнение, те са им любимци

Вчера гледах исанската филмова продукция - Агора. Филмът ни връща към 4-век от новата ера в края на съществуването на Римската империя и набиране на сила и мощ на християнството. Това , което гледах , е свързано с действителен случай в гр.Александрия, но това , което видях как една религия използвана от псевдопророци , може да накара тогава християнските тълпи да убиват по най-безмилостен начин инакомислещите. Та мисълта ми е , че Исляма явно в момента се намира в 4-ри век.

И какъв е този "действителен случай"? Би ли дал подробности Няма такива "християн?ски тълпи", които са убивали инакомислещите. Напротив. Езически и други тълпи са убивали християни затова християнството се е прославило с много мъченици. Вие безбожниците много обичате да обръщате нещата и да казвате на бялото черно и на черното бяло, но няма да ви се получат нещата. В Библията си го пише: "Бог поругаван не бива."

А ни убеждават от всички страни, че исляма е миролюбива и толерантна към другите вероизповедания религия нали?

Когато видя миролюбиви мюсюлмани да протестират срещу гнусните атентати в името на Аллах, ще повярвам донякъде, че не е белята в религията.

Ако някой се заблуждава, че тези удари са някак спорадични, стихийни - дълбоко се лъже. Всичко е добре пресметнато. Бас слага, че следващите удари ще са в Швеция - която отказва да е в НАТО.

Санкт Петербург - Стокхолм, евакуиран район заради бомба - Осло, Египет - два града

светът ще се справи с тероризма и на идил и на русия хората искат да живеят мирно и добре

тероризъм генерира само САЩ бе бухал. Те така се бореха с ИД, че в резултат от тази борба тя си увеличи територията няколко пъти - чети поне малко, да става по-интересен спора. Когато Путя ги нагъзи се разпищяха като момиченца. Нали Доналд за това се засили - да наваксва темпото, защото на целия свят му стана ясно кой наистина се бори с тероризма и кой го развива

Властите на САЩ,препятсват силите ,които се борят с тероризма.Унищожение на ИД практически иска целият свят.С последното си действие обаче САЩ пак показаха ,че са на страната на терористите.С какво не им угоди Асад?Асад подържа християните.В Ирак вече няма християни.В Сирия всички християнски градове унищожени от бунтовниците ,които САЩ и СА подържат.Уахабизма е доминираща форма на исляма. -ултраконсервативно течение в салафизма.Стремят се да дефинират новият ред според религиозни традиции от 7 век.Не се съобразяват със земната реалност.Има нещо ужасно погрешно в позицията на САЩ в района най вече в Близкият изток да се обвързва с родното място на салафизма и изкривената представа за нов ред .Салафитите задълбочават разделението м/у шиити и сунити.Законите на ИД,са пълно копие на законите на Саудитска Арабия.В царството на Сауд,жените нямат права.Законите на ИД са наречени макрома-християните са длъжни да се подчиняват на мюсулманите.Те нямат право на нищо.Нямат право и на живот.

Елате в Европа. Елате повече. Чакаме ви! Подпис: ваша Меркел.

1. Вместо Ирак, Либия, Египет и т.н. мюсюлмански държави, след ДЕМОКРАТИЧНИТЕ "ПРОЛЕТНИ" ПРОЦЕСИ "ЦЪФНА И ЗАВЪРЗА" една "сатанинска държава". 2. МИР върху толкова кръв, убийства и национални катастрофи е немислим. 3. Всички терористични атаки до ТУК са 100% НА ВЕРСКА ОСНОВА - Коледен Базар в Берлин, предпразнично в Санкт Петербург и в Швеция и днес (Бог да прости починалите) атака точно на "Вход Господен". Явно предстоят още ГАДОСТИ в навечерието и по време на ВЕЛИК ДЕН!!! 4. Самоубийците-Масови убийци се интегрират само по този начин! Тази зараза може да доведе до терористична ЕПИДЕМИЯ! Нека ЕС внимателно да помисли, кой, кога, защо, откъде на къде и пр. ще кани, ще заселва, културизира и т.н.

Задава въпросът: Защо немуслими не могат да посетят Мека и Медина, а в същото врем муслимите щъкат из целия християнски свят и сквернят християнските светини, а техните вдъхновители: ходжи, мюфтии и пр. духовно издигнати люде се правят на щрауси, но не само това, а призовават към създаването на световен халифат и пр. безумия! Няма по нетолератна и лицемерна религия от тази. А самите муслими не се усещат за какво ги използват.

Тръмп подкрепи ИД като удари сирийска база и ето го резултата Изпълзяха от дупките си Денят не е свършил - хем е Цветница хем Тръмп е с тях и има време да ударят и в Европа

Козяк и соросидите са във възахита техите теористини създания отново убиха християни преди празника.. САЩ и техните пудели създаоха и ИД и АЛ Кайда..........

Къде го сега "Тормпета" да изпрати крилати ракети срещу ИДИЛ?????

На исляма и неговия езически богАллах: Лунното божество. Но това на муслимите не се обяснява.

Религията на мира отправя поздрав на християните по случай празника.

Ислямът убива християни. Папата и поповете мълчат. Как се нарича това? Съучастничество, дебилитет , страх, или и трите.

Койв същност е създателят на исляма!

Не ви харесва истината ли?! Ами че тя на никого не харесва, като се има предвид кой е "Князът на този свят"!

6 не са десетки?!?

До: журналистите от дир.бг Г-да журналисти, най-любезно ви информирам, че избиването на коптите е ежедневие в Египет. Не представяйте тази атака като сензация. Този атентат е по-мащабен, но не е изключение, а част от правилото.

Радио ананас пак се обажда да информира и поучава. Що не си откриеш собствен сайт, все пак хората не четат само дир бг

:) :) :) Ми дръж си главата в зад. ни.ка и не ме чети, комплексар смотан.

Много си информиран за програмата

гнусните руски тролове дори включиха литва и естония в псувните си само защото са против тиранията на москва!!! какво общо имат литва и естония с този варварски акт??? те са малки мирни държави! мразите ги само защото са против путин е всички са против путин който пази изрода ал асад! мразете целия свят!

какво си се разврещял бе сороска подлого? И понеже си ПРОЗ защитаваш убийците на приятелчетата ти евреи - естонците. Естония е първата и единствена държава в Европа, превърнала се в свободна от евреи зона, за което естонците с гордост доложили в Берлин в началото на зимата на 1942 г. В Естония са оцелели само 12 евреи. Не е ясно как.

Tи, си правен с гъз!! 3наеш ли защо??? 3ащото, баща ти се е изсрал на майка ти в оная работа!!! ;)) Hещастен,.. бедняк!!;))

а латвийците са били "наши хора" за нацистите. Единственото, което са ги "изтезавали" са направили публичен дом само от млади момиченца и само за висшите офицери /и статуя има там на 3 момиченца/ - така да си ги чукат И понеже много са изстрадали сега са първи ястреби- кавал неграмотен.

що преди нямаше такива новини-щото всяка жаба си седеше в гьола...

гнусни тролове руски загинали са хора невинни хора спрете да се възползвате от това за да леете антизападната си пропаганда ОТВРАТИТЕЛНО е нисши твари!

Шило

Да, вярно е! Загинали са хора! И виновните за това трябва да бъдат посоченши. Преките извършители са ИД, пряко и явно подкрепяни от СА, Катар, САЩ. Немците и белгийците се дръпнаха, защото май отказват да бъдат съучастници!

отвратителен е ниСшият ти правопис - освен другото. Ама за толкова центове - толкова

и как е правилно да се изпише??? неук гнусен платен москалски трол

ИДИЛ от три дни има покровителството на САЩ. Може би съветниците на Тръмп са си мислили, че ударите ще бъдат само в Русия и в Сирия. Там те щяха да получат удобно извинение и оправдание. Оказа се, че и те, и Тръмп са сбъркали. Последваха Стокхолм, Танта, Александрия... Поредни кървавави жертвоприношения пред олтара на демокрацията с US-специфика.

смъртта на всеки християнин по такъв начин тежи на съвестта на папата и на евопейските лидери, поенже те не искат християните да идват в европа а да стоят в родните си земи, докато в същото време посрещат мюлюманите и им отварят всички врати.

Даа, сега е в Египет, ама знаем и за Европа. А и не ни се е разминало, след като покрай откачената бабичка и други, не чак толкова откачени, но добре предплатени продажници, гласуваха и с двете ръце за да ни докарат от цял свят джагалите: "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа. И да припомня, че "правото на Европейския съюз има пряко въздействие върху правото на членуващите в него държави и след като влезе в сила, става част от правната система на всяка държава членка. Европейският съюз сам по себе си е източник на право", така че няма мърдане! А "великият" генерал Радев, т.е. обученият в САЩ бесепар и натовец, бил премахнал някакво си ПМС и сега бесепарите се бият в гърдите с това, докато ненасителите се вече 28 години на лъжите им малоумници се радват и ръкопляскат!

как като сички мюслита са терористи де що има терор се мюслита и американци?

Шило

Мдааааа, кръволоците не пропускат. Тези изроди бяха и в Правец по покана на "Приятели на Сирия" и Ники Младенов....Наистина, какво още трябва да се случи, за да бъдат спрени и СА и Катар да ги подкрепят?

колкото и да лъжете колкото и да леете отрова путин си заминава а ако не си замине той русия си заминава ще ви изтърпим още малко по форумите скоро няма да има кой да ви плаща

Шило

Що не си затвориш помийната яма?

доказателства ви трябват, че трябва обединение срещу САЩ, Израел,Саудитска Арабия и Катар. В Саудитска Арабия - най-големие приятел на САЩ само поради факта, че си християнин - нищо друго - те вкарват в затвора или СМЪРТ. Ако искаме да сме християни няма друг път - трябва да се хващаме за пушките

А Турция къде е сред тези приятелски страни?

списъка може да се продължи още Турция, лилипутите Естония, Латвия и т.н.

всички приказки за толерантност, мулти-култи и подобни глупости, във време когато сме във война и масово се избиват САМО ХРИСТИЯНИ е предателство. А предателството във военно време се наказва СЪС СМЪРТ

много още отрова ще излеете русофили жалки всички християни са срещу русия единствените приятели на русия са иран и сирия мюслита

това не е отрова бе ПИДАЛ, това са доказани факти. Ама за изроди като тебе, даже и когато убиват твои братя ти ще се радваш - защото си РЕПТИЛСКА подлога

И кои са тия "християни"? Западняците ли? Отпадналите от Църквата еретици римокатолици и отделилите се пък от тях протестанти сектанти? Ами много е показателно че щом такива са против Русия, тя е истинска християнска държава.

За тия повторни мъки на християните е писано и в старите книги, сбъдва се

Египетските копти са православни християни като нас! Ужасяваща трагедия! Тези хора живеят в постоянен страх от ислямистите, "мирната религия". Бог да прости невинните на този голям християнски празник! Имам само един въпрос към изповядващите исляма: защо няма и един случай на взривен християнин-камикадзе в гнусните ви джамии?

на всички трябва да е ясно - Ал Кайда е създадена от разузнаването на Саудитска Арабия, ДАЕШ - от разузнаването на Катар. Точка. а и на двете разузнавания конците се дърпат от САЩ? И как тогава да не е вярно твърдението, че кулите близнаци са си взривени от самите САЩ? А, забравих да допълния - нали великия Доналд щеше да разследва този атентат - май нещо му запушиха устата. Егати клоуна - като наш Боко едно приказва, а друго върши

Тия араби защо някой най накрая не ги изтрие от лицето на земята?

Не арабите а американците са виновни те не са ХРИСТИВНИ.

Не арабите а американците са виновни те не са ХРИСТИЯНИ

изроди както комунистите под заповедта на москва навремето взривиха света неделя със 200 човека вътре само дето е било на велик ден

На вашия човек,Асен Агов,дядо му е подсигурил взривните материали.

Шведското правителство каза не на присъединяването към Нато

Първите птички/и то най-интелигентните/ напускат ЕС и НАТО - ама спокойно - ние оставаме, че май и някаква огромна държава - колкото един квартал в София - влезе в НАТО положението е под контрол хахаха -

мосад не се свени да убива "неверници" и гои. за това е създаден.

Абе ти платен трол ли си, или си откачил на тема "световна конспирация"? Евреите та евреите, ти или си загубил връзка с реалността, или просто си решил да мразиш евреите щото така е модерно, и пишеш глупости тук за да се кефиш на плюсовете които ти слагат и другите подобни тролове или откачени на тема световна конспирация. Обаче очевидно изобщо нямаш и представа нито за евреите, нито за арабите или коптите, нито за историята, нито пък за културата на Близкия Изток. Или пък се правиш, че нямаш представа. Както и да е, желая ти най-искрено среща с евреи скоро, щом все за тях говориш :)))